Her gün biraz daha görüyoruz ki toplumumuz kendi yapısına uymayan her şeye savaş açmış durumda. Hükümetten tutun da toplumun en alt kesimine kadar böyle bir anlayış var. En büyük örneklerden birisi de dün yapılan Onur Yürüyüşü'ne saldıran polisler. O polislere yetkiyi veren, bu kadar hırçınlaşmalarını destekleyen tabi ki siyasi güç. Topluma da baktığımız zaman LGBT bireylerini sürekli dışlama, hor görme, onları toplumdan soyutlama ve hatta öldürmeye kadar giden süreçler mevcut. Bu sadece belirli bir yönelime sahip olan kitlelere değil, siyasi farklılıklar ve dini inanç farklılıklarında da mevcut. Alevi gelin ya da damat istemeyen, kürt gelin ya da damat istemeyen kişiler de azımsanmayacak derecede fazla. Bütün bu medeniyetsiz davranışların asıl sebepleri sizce nelerdir? Neden bu kadar ayrışmaya, çatışmaya müsait yapısı var Türk toplumunun. Bu söylediklerimin aksi tutumda olan herkesi tenzih ediyorum.
Sizce ülkemizdeki medeniyet eksikliğinin asıl sebebi nedir?
Yapacakları tek şey saygı duymak onu da beceremiyorlar :d yetiştirilme tarzından dolayı böyle olduğunu düşünüyorum farklı olan her şeyden korkup saldırganlasmalari da bu yüzden.
Yetiştirilme tarzı ise sorun o zaman şunu sormak gerekiyor: Nerede bozuldu bu tarz? Çünkü Osmanlı'ya baktığımız zaman çok inançlı, çok uluslu bir devlet anlayışı vardı. Hatta bazı durumlarda imtiyazlar da söz konusuydu.
Bahsettiklerinin hepsine katılıyorum. Maalesef teknolojinin gelişimi eğitime verilen önemin azalması ile doğru orantılı. Teknoloji hayatımızı geliştirirken aynı zamanda bizi duyarsız ve acımasız bir hale getirdi.
Yanlış yorumlamayla alakası olduğunu düşünmüyorum. Güç eline geçince başkası üzerinde baskı kurmayı seviyor dindarların geneli. Giydiğin kıyafetten tut da yediğin yemeğe kadar karışıyor. “Ben bana göre yanlış olan şeyi yapmam ama kimseye de karışmam” kafasında değiller genel olarak. Dünyanın her yerinde dindarların geneli böyle. Mesela ABD’dekiler de aynı. Eğer güç onların elinde olsa, orada da aynı şeyler olur. Genel konuşuyorum, istisnalar var ama genele baktığımda durum bu şekilde.
Lbgt adı altında ülkeyi iç karışıklığa sokma başka birşey değil herkesin hakları belli kendi kendilerini ayiristirnlarda olanlar sapkınlikkkk net isteğiniz kadar lincleyin müslüman diye linc edilip sonra da hoş görü bekliyorsunuz keşke kendinize hak gordugunuz seyi karsikine de yapılsa
Bıktık sizin lgbt nizden. Zırt pırt gözümüze soktuğunuz yetmiyormuş gibi , yürüyüş falan. Ne ayaksınız olm siz? Hangi hakkınız yok? TC anayasasında vatandaşı olduğunuz ülkenin herkese sağladığı hak ne ise zaten ondan faydalanıyorsunuz. Nedir bu tantana her sene?
Kendisi gibi düşünmeyen topluluğu linç kampanyası var. Bu da cehaletten kaynaklanıyor. Cehaletin iki kolu var, ya din, ya da medya ile yozlaştırmak. okumayan, okusanda okuduğunu anlamayan toplumlarda bu mevcut.
@KralBurakkk herkesin görüşüne, inancına saygı duyulmalı lakin kutsal kitabım rehberim diyor ama anlamadığı dilde okuyor ve hiç bir şey anlamıyor. Merak da etmiyor ne diyor diye. Haliyle dinini kulaktan dolma tğccarlardan öğrenince de cahil yaftası yiyiyor. Biz de lanetli yahudi p*çlri lafına çok maruz kalıyoruz.
Eskiden beri süregelen yanlış toplumsal değerler. Bu değerler artık tabu haline geldiler ve bundan dolayı yeniliklere açık olamıyor toplulumuzdaki yaşlı ve orta yaşlı insanlar. Görüyorum ki gençler daha kolay uyum sağlıyor.