Bu dil, bu ayrıştırıcı tavırlar bırak Cumhurbaşkanına, bir muhtara bile yakışan cümleler değil. Yıllardır yapılan ötekileştirme çalışmları yetmedi mi acaba? Keşke bunu yapmasalar. Bu söylemeler bu gereksiz sahiplenmeler, bu saçma niyet ve karakter okuyuculuğu yetsin artık. Umarım tez zamanda devletin ve kişisel güç gösterim yerlerine bir ışık tutulur.
Kişisel güç gösterimi olarak ima ettiğiniz ifadeler ne yazik ki Türkiye'nin gerçeğini ifade ediyor. Hatırlayalım Rand Corparatıon raporunda açık açık Erdoğan'a karşı muhalefetin destekleneceği ifade edildi.
Hatırlayalım.. Perinçek - Yalçın Küçük tartışmasında Erdoğan'ın bugünkü sözleri, bundan 6 yıl önce tartışıldı. AKP'yi bir başka devlet ile işbirliği yaparak devirir misin?
Erdoğan'ın anlattığı aslında bu kadar basit bir şey ve bugünden ibaret bir konu değil.
Bu millete en büyük hakaret başka dareci tarafından yönetilemez gösterilmesidir. Kurucu Atatürk bile benim naçiz bedenim toprak olacak derken konuyu alternatifsizliğe çekmek zorlama bir yorum.
Elbette bu durum geçmişte olduğu gibi faniler de gittikten sonra varlığını sürdürecek bir durum.
"Dıj güjler" mantığı haklılık payına sahip bile olsa bu kutuplaştırıcı söylemler sayesinde "birlik ve beraberlik" duygusu yok olmakta. Kaymak tabakadan oluşan idareciler hayat standartlarının karesini alırken halk 10 sene öncesine oranla yüzde 45 fakirleşmiş durumda. Avama sor ki kendini bu ülkenin nimetlerinde pay sahibi olark görüyor mu? Din bezirganlığı bu milletin yumuşak karnı. İnsanların dinin ve bayrağın arkasına sakladıkları o kadar büyük ihanetleri var ki.. Yakında ikisine de sığmayacak o ayrı.. 😔
Söylediklerinizin doğruluk payı yadsınamaz bir gerçek. Lakin Atatürk'ün yanında - sev/sevme, iyi/kötü - İsmet Paşa vardı, Celal Bayar vardı, Fevzi Çakmak vardı, Mahmut Esat Bozkurt vardı... Vardı da vardı... En önemlisi de... Önemli yerlerde, güçlü yerlerde vatan hainlerine, işbirlikçilere nefes aldırılmazdı.
Bugüne gelecek olursak oy oranları ortada. Erdoğan'ın yerine kurulacak hükümet de ortada. Erdoğan giderse yanarız biteriz denilmesinin sebebi Erdoğan'ın kutsallığı değil. Alternatif'siz olması değil!
Politikalar isimlerden bağımsızdır. Türkiye'de tam da bu sebeple tam 8 yıl önce zaten kırılmalar yaşanmaya, iktidar değişmeye başladı.. Bugün Erdoğan'ın (bugün içinde bulunduğu rotadan çıkması) gitmesi demek teslimiyet demek.
Öldürülmüş Türkiye Cumhuriyeti 61 yıl sonunda bir nefes hissetti, nefes aldı, canlandı. Bağımsızlık Savaşı elbet kazanılacaktır.
Profil resmin anlı şanlı Grup Yorumu, PKK'ya peşkeş çeken isimlerden biri. Bir sanat düşün ki, devrimi vatanseverliği emeği hakkı, terk edip maskeler altında emperyalizm kuklalarının kuyrukçusu olacak.
Böyleleri için alacak nefes zaten yoktur.
Gelelim Erdoğan'ın söylediklerine... Günün gerçeklerinden bağımsız değildir. Rand Corperation Raporu ortada.. Muhalefetten ses var mı? Ancak Amerika bize demokrasi getirsin çığlıkları..
" Vahdettin'i ingilizler İstanbul'u işgal edip devirirse başka; Mustafa Kemal devirirse başka!"
Ekonomi 46'dan bugüne uygulanan devlet politikasının eseri. Üretim Devrimi gerçekleşmediği sürece, hiç bir ismin "bağımsız kalarak" düzeltmesi mümkün değil.
Ülkemi sevmem onları sevmem anlamına düşmüyor. Sadece onlar değil genel konuşuyorum. Makam mevkiyi gören değişiyor değişmiyen insanlar nadir, onlarıda erken kaybediyoruz.
Peki devleti sevmeniz sizi AK Parti ile aynı mevziye sokmaz mı emperyalizme karşı? Yoksa bir başka devlet ile AK Parti iktidarına karşı savaşmak mı sizin devlet sevgisi anlayışınız?
@AlfaOrtak hayır ne alakası var ben hiç bir partiye karşı sempatim yok. Görüşlerini fikirlerini beğendiklerim olur. Ben ülkemi seviyorum. Devleti temsil ederler devlet olamazlar
Biden'in Erdoğan hükümetine karşı muhalefeti destekleyeceğiz açıklamasının ve muhalefetin Biden'dan beklentiniz ne sorusuna " Türkiye'ye demokrasi getirmesi" açıklamasının bir alakası yok mu size göre?
@AlfaOrtak var yok değil kimse kusursuz değil ama göz göre göre yapılan hatalarda var. Bu her insanda olur ama devlet temsil etmeye gelince 10 kere düşüncek bir kere karar verilmesi lazım. Sadece ak parti için değil tüm partiler için geçerli... Sırf ak partiyi desteklemek için bizi düşman olarak gören ülkelerden yardım beklememiz ne kadar doğru, tamamen yanlış tabiki böyle olan kim varsa diğer düşünceleri benim için önemsiz olur. Bilgi için teşekkürler detaylı araştırcam ✨
Ne yazık ki hükümet lideri siz değilsiniz ve de Biden'in Erdoğan hükümetine karşı muhalefeti destekleyeceğiz açıklamasının ve muhalefetin Biden'dan beklentiniz ne sorusuna " Türkiye'ye demokrasi getirmesi" açıklaması ortada.
Kardeş sen neyden bahsediyosun sokayım muhalefe ülke her geçen gün bombok yere sürükleniyor, Biden Biden dediğin adamla daha 3 gün önce sarmaş dolaş poz veren tayyip denen adam