Şu zamana kadar müzisyenlerin adına tepkiliydim. Her şey, tüm etkinlikler yapılırken, insanlar sağda solda kol kola gezerken konserler yasaktı. Sadece konser salonunda korona bulaşırmış gibi. Ya da içeriye daha az kişi alınarak organizasyonlar düzenlenebilirdi. Ama 12den sonra olmaması doğru bir karar şahsi görüşümce. Sonuçta o mekanın üstünde, sağında solunda oturanlar, işine gidebilmek için uyumaya çalışan insanlar var.
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Müzik konusu bizim için biraz farkli. Apartmanlarin arasina yapılan bar, kulüp vs yerlerde birileri evimin dibine gelip eğlenecek, isletme sahibi para kazanacak, belediye buradan rant sağlayacak.. vs ama benim huzurum kaçacak.
Kusura bakmasınlar öyle şey olmaz. Herkes kendi evinin önünde ne yapiyorsa yapsın.15 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
Başta yasaklar korona yüzündendi, yasaklar kaldırılırken gece eğlence yerlerinin kısıtlanması size normal mi geliyor? Koronayla alakası kalmadı durumun farkında mısınız? Alttan alta yaşam biçimini değiştirmek bunun adı. Ayrıca o tarz yerler yerleşim yerlerine uzak olur ve ses yalıtımları olur kimseyi rahatsız ettiğimiz yok yani... ve konu müzikse o zaman 12den sonra desibel sınırı koyarsın herkes o şekilde takılmaya devam eder olmaz mı? Cevap vereyim “olmaz” çünkü konu müzikte değil işte. Yaşam tarzını yavaş yavaş değiştirip başka şeyler amaçlanıyor. Duyarsız olan kızlara sesleniyorum iki gün sonra kıyafet yasası gelirse ağlamayın. Korona bedenden bedene bulaşıyormuş derler.
10 Yorumla
+1 yılEğlence yerlerine de gitmeyin bi zahmet! Biraz kafanızı kullansanız yetecek. Müziği sevmeyen insan yoktur zaten. Ama gecenin 3'ünde kimse müzik dinleyemez! Bu dilinizden düşürmediğiniz, her işinize alet ettiğiniz o "özgürlük" var ya hani? Özgürlük; başkasının kişisel alanına girmeden, özgürlüğünü elinden almadan yapabileceklerindir. O zaman herkes istediğine vursun, kırsın. Olmaz öyle şey! Biraz empati alın lütfen. Çok yorgun bir gün geçirdiniz ve tam yatağa yattınız. Tam uyuyacaksınız birden bangır bangır müzik var. Ne yaparsınız? 🌸
1030 Yorumla- +1 yıl
Tabi empati diyince devreler yandı sende haklısın... Kim olduğunu da söyleyeyim Türkiye sınırları içinde yaşayan, Allah'ın sıradan kullarından biri olan bir milliyetçiyim 🤗
- +1 yıl
Belli oluyor o yüzden empati diyince susup boş yaptın belli ki. Maden empatiden haberin var soruma cevap ver o zmn lütfen❕
- +1 yıl
Özgürlük adı altında seviyesizlik yapıyorlar sonrada empatinin ne olduğundan haberin var mı diye ukalalık yapıyorlar. Sen hangi hakla soruna görüşünü yazan insana terbiyesizlik yapıyorsun.
- +1 yıl
Çok yorgun bir günün ardından mışıl mışıl uyurken ezan sesiyle uyanmak zorunda mıyım peki?
- +1 yıl
Ezan gecenin 2'sinde okunmuyor zaten. Sabah 5-6 civarı okunur en erken o da Ramazan ayında değilsek. Kaldı ki birçok bilim insanı erken kalkmanın sağlığa yaralarını açıklamış bulunmakta. Yani sağlığını düşünen bir insan namaz kılsa da kılmasa da o saatte kalkar. Kaldı ki ezan saatler süren birşey değil. En fazla 2 dk sürer ona da tahammülünüz yoksa farklı bir ülke arayışına geçebilirsiniz 🤗
- +1 yıl
Sabah ezanı okunduğu esnada uyanın ve spor yapın deseler, hiç itiraz etmezsiniz, ancak kalkın diyen bir yaradan olduğunda asilik adına elinizden geleni yaparsınız. Kaldı ki ezan ile ilgili birçok ülkede huzur verici olduğu için insanlar telefonuna indiriyor dinlemek için, siz sadece muhalefet olsun diye saçma çıkışlar peşindesiniz, Allah ne söylediğinizi idrak edebilme kaabiliyeti versin.
- +1 yıl
Müziğin de yararı çok zihnin açılır 🙂
Ülke arayışına girmeme gerek yok o da atamdan miraz kalmış ama sen körfeze doğru in orda müzik zor duyarsın 🤗 - +1 yıl
*miras
- +1 yıl
Sana göre huzur verici kardeşim ben o bu müslüman mı nerden biliyorsun? Senin müzik rahatsız ediyor diye açıklama yapma hakkin var benim de şikayetim bu saygı görmezsem neden saygı duyayım
- +1 yıl
Sen bilmezsin, Ankara 'da hükümet kurulduğunda ilk TBMM ile Hacı Bayram camii birbirine yakındır, Atatürk meclis kuruluyor bi dua edelim diye hacı Bayram camii ne gidiyorlar, tüm milletvekilleri hemde yürüyerek.. bence müzik için gidilecek de sen gidebilirsin, hemde istediğin yere..😉.. hemde Ata'mızı o pis emellerine alet etmiş olmazsınız.
- +1 yıl
Sen önce saygı nedir onu öğren sonra saygı ve saygısızlık konusunda konuşalım, utanmadan hala haklı çıkmaya çabalıyorsun.
- +1 yıl
Ben bu anlamda yazmamıştım ama senin kafa provakatör ne emeli kızlar soruyorda yorum yaptım. Senle muhattap olan yok yırtık dondan çıkar gibi çıkıyorsun ben senin o art niyetine malzeme vermem yallah
- +1 yıl
Senin haklı ya da haksız diyecek sıfatın ne burda?
- +1 yıl
Bu ülkede görüş farklı diye kimse kimseye başka kapıyı gösteremez nerden geldin bağdakini kovuyorsun haddinizi bilin
- +1 yıl
Atamdan miras kalmış diyorsun ya, atam dinsiz değildi, senin gibi ezanlar neden var, dinlemek istiyorsan başka ülkeye demezdi... şunu açıklıyor olmam bile senin ne kadar sığ beyinli olduğunu gösteriyor maalesef... Araplar gibi yallah..🙂..
- +1 yıl
Ben nereden gelmişim de sen bağdakini kovuyor muşum?😂😂😂.. ben duymak zorunda mıyım soruna cevap veriyoruz, farklı bi cevap olunca neden zoruna gitti anlamadım..🤷.. demek ki görüşü farklı diye körfezi gösteren sen kendi kendini eleştiriyorsun ama farkında bile değilsin..
- +1 yıl
Gerçekten tartışmayı bile bilmiyorsun ne yazık ki, kendi kendine yazık ediyorsun bence. Bilmediğin konulara girmemelisin, çünkü artık farklı görüş adı altında saygısızlığınızı sineye çekecek bir gençlik yok karşınızda, had bilinecekse önce siz bileceksiniz, sen kimsin ki bana Körfez ülkelerine git diyeceksin... o senin haddine değil..
- +1 yıl
Eee o bana başka seçenekler var diyor bende ona seçenek sunuyorum. Burda agresif davranan sensin ezanla ataturku nerden nasıl bağdaşırdın pes
- +1 yıl
Bilmediğim konu mu? Seni muhattap alan yok ki ben görüşü yapana karşı cevap verdim haddini bilmedigin için öylesine bir soruda Allah kitap karıştırdın sanki alim bilirkişi gibi din dersi tarih dersi veriyorsun art niyetlisin
- +1 yıl
Yazdıklarım işine gelmeyince "pes" "din dersi" "tarih dersi" yakıştırmaları yapıyorsun. Bilmediğin konuda yorum yapma bence.
- +1 yıl
@çaykovskiii benzerlerini yazacaktım bende tabi eğer dediğiniz gibi benim cevabımı merak ediyorsanız 🌸 Ayrıca bu ülkede yaşadığım sürece hep dediğiniz gibi "saygı" duymak zorundasın. Ezan sizin müziğiniz gibi saatler sürmüyor Ayrıca başta da demiştim herkes müziği sever. Biz gece açılan müzikten ve sonuçlarından bahsediyoruz... Size de çok teşekkür ederim Atatürk'ü böyle saçma sapan işlerine alet etmelerine göz yummadığınuz için @dark_night_judge
- +1 yıl
Sende yaşam tarzına saygı duyacaksın. Aksi halde saygı bekleme kimseye de başka kapı gösterecek mevki de değilsin
- +1 yıl
Ya hem körfez ülkelerini istikamet göstereceksin, hem yallah diceksin, hala saygı duymayıp o saygı bekliyorsun ya ona şaşırıyorum...😂😂. senin mevki neydi bu arada?
- +1 yıl
Abicim senle sidik yarıştıramayacağım. Soruya gelen çoğunluk görüşü beğenmemiş. Eğlence yerlerine de gitmeyin aklınız varsa kullanın diyor bu yasam tarzına bir eleştiri faşizan bir yorum. Sen de bir bırak da rahat yorum yapalım hadi
- +1 yıl
Kadın bana farklı ülke arayışına geç diyor dağ bağ meselesi gibi. Ne yazayım emrin olur doğuya mi batıya mı yöneleyim yazayım biraz mantıklı ol sazan gibi atlıyorsun okumadan temsilde hata olmaz
- +1 yıl
Görüşü beğenmemek görüşün yanlış olduğu anlamına gelmez, cahillik yapma. İstediğin yorumu yapabilirsin, rahatsız olan ben değil, sensin. Bu arada her ne konuda eleştiriyorsan o şekilde davranıyorsun, bu da sana son sözüm.
- +1 yıl
Hadi ordan be cahil diyor sana laf anlatana kadar deveye hendek atlatmıştım
- +1 yıl
@çaykovskiii ben kimseyi sizin gibi ülkeden kovmadım kovmam da bu ülke sınırları içinde yaşayan sizin gibi "normal" bir vatandaşım. Nasıl sizin kimseye 'körfeze gidebilirsin o zmn' deme hakkınız yoksa benimde yok. Kaldı ki size kendi yazdığım görüşü açıklayacak değilim. Allah herkese beyin vermiş. Kullanamıyorsam yapabileceğim birşey yok. İnsanlar istediğini anlar, istediğini beğenir. Benim kimseye görüşümü beğendirmek gibi bir amacım da yok zaten. Düşüncelerimi yazarken de kimseye soracak değilim
+1 yılMüzikten rahatsızlar ama ezandan değil. Hiç kusura bakmasın kimse. Sabahın köründe ben de ezan ile uykumun bölünmesini istemiyorum o zaman!! O müzik öbürü ezan sen ne diyosun'cular sakın yazmayın. Müzik yasağı gelebiliyorsa ezan da yalnızca ibadet edenin evinde duyulacak.
31 Yorumla- +1 yıl
Müzik bu müzik , kişilerin yaşamına müdahale edebileceğini kendinde hak görüyorsa biri, ezanı ibadeti dini de dayatamaz kimseye!!! Kimse müslüman doğmuyor ama hepimizin kimliğine İslam yazılıyor. Mecbur muyuz biz buna?
+1 yılDüğün yasaktı
Cenaze yasaktı
Okul yasaktı
İbadete engel olundu
Toplanmalar serbestti
Ailelerimize sarılamıyorduk ya
TV deli dizilerinden izlenilemez halde
Ne dirilerimizleydik ne ölülerimizle olduk
Esnaflar kapansın zincirler uzasın
Bunlarda kusura bakmadılar da müzik zevki kısıtlandı diye mi kusura bakıyorlar?
Ülkenin geneline göre haklı bir isyan mantıklısı zaten beklenmez.
Önce yaşam için savaşın, nefes almadıktan sonra slow fon da çalsa nafile..60 Yorumla
+1 yılMüzik evrenseldir hatırlatayım dedim 🎶 Yani ezan sesiyle ya da yaşam biçimiyle bağdaştırılamayacak olduğunu unuttunuz belli ki 😏 Bu arada bazılarınızda dine dair gram bilgi yokken atıp tutması da ayrı komik. Herkes müslüman doğar ama ailesi, çevresi ve yaşam biçimi dininin değişmesine sebebiyet verir. Tartışabilmek içinde önce bilgi sahibi olmak gerekir lütfen aklınızda bulundurun 🍃
30 Yorumla
+1 yılMüzikten değil ortamından rahatsızlar. Batıyor çünkü. Neden battığını da çok iyi biliyoruz. Kaç yıllık ateistim, Müslümanları bunlar kadar dinden soğutamadım. İnsanlar tiksiniyor artık.
21 Yorumla- +1 yıl
2 disslike ya yandaş ya hard müsüman 😂
+1 yılAç evinde dinle düzgün ses seviyesinde ya da tak kulaklığını dinle başkasını yararsız etme bence da yasak olmalı 12 den sonra
465 Yorumla- +1 yıl
Herkesin kişisel özgürlük alanı var uzak dur alanımdan bir şey olmaz 😂
- +1 yıl
O mekanların çoğun üstünde ya yanında yaşayan insanlar var uyumaya çalışan çoğuda ses yalıtımına önem vermiyor ses direk yanına üstündeki evlerden duyuruluyor onlar ne olacak peki
- +1 yıl
Azaltılmalı zaten bence her yer her köşe cami sesi az açsan gene duyulur
- +1 yıl
@İzmirliPrenses00 Başta yasaklar korona yüzündendi, yasaklar kaldırılırken gece eğlence yerlerinin kısıtlanması sana normal mi geliyor? Koronayla alakası kalmadı durumun farkında mısın? Alttan alta yaşam biçimini değiştirmek bunun adı. Ayrıca o tarz yerler yerleşim yerlerine uzak olur ve ses yalıtımları olur kimseyi rahatsız ettiğimiz yok yani... ve konu müzikse o zaman 12den sonra desibel sınırı koyarsın herkes o şekilde takılmaya devam eder ama konu müzikte değil işte. Yaşam tarzını yavaş yavaş değiştirip başka şeyler amaçlanıyor.
- +1 yıl
Adamın evi başka yere gitme şansı yok uyuyacak işine gidecek ya da uyuyacak dinlenecek uykusu alıp evi dışında nereye gitsin sen eğlenecen diye gidip otelde mi kalsın 😂
- +1 yıl
@caesaris şehir dışı olanlara çıkar izin yakında turistler içinde ve hepsi şehir dışında değil
- +1 yıl
Olması gereken desibel sınırı koyup serbest bırakmak ama onun denetimini kimse yapmayacağı için uğraşmadan direk yasaklı Türkiye de Zeki geçiren çok polis gelince sesi kısar gidince geri açar ceza kesmen bile ona engel olmaz yalan mı sigara içmek yasak ne kadar engel oldu bir çok yerde içiliyor
- +1 yıl
Git sor oradaki yaşayanlara ne diyecekler çok mutluyduk sabaha kadar dum tıs dum tıs müzik sesi gelmesinden mi diyecekler 😂
- +1 yıl
Arkadaşım evinde sürekli seni rahatsız eden bir şey olsun ister misin sen ya
- +1 yıl
Sana haksızsın demedim o konuda hakverdim zaten seslerin kısılması lazım özelikle sabah
- +1 yıl
Ve senin mantığına göre Cevap verirsem git daha uzak bir yere taşın 😂😂
- +1 yıl
Yukarda dedim mekanlar da sigara yasaklandı ama içmeye ne kadar engel oldu sadece ses sınırı gelse ceza bile yese umursamaz ses açılırdı gene
- +1 yıl
Tamam kardeşim zaten herkes ağlıyordu gece mekanları yüzünden yıl 2021e kadar, bugünü bekledi herkes sürekli eylemler basın açıklamaları yapılan bir konuydu. Yav niyetten bahsediyoruz biz niyet ! Niyet sesten rahatsız olanları rahatlatmak filan değil ne iddaalaştın ya. İki gün sonra turizm bitince 9a kadar olan yasak akşam ezanına çekilecek yavaş yavaş elinden her şeyi alacaklar. Sen niyeti görmüyorsun, aç insanlar bile umrunda değil adamların senin güzel kulaklarını düşündüklerinden yapmıyorlar anlayın bir artık şunları. Kafanızın çeperinde 1 metre kalınlığında duvar mı var be kardeşim algılarınız bu kadar mı kapalı?
- +1 yıl
Yasak ilerde kalkınca ne diyeceksiniz çok merek ediyorum ve çok bencilsiniz o seslere yakın oturanları gidip dinleyin görüşlerini alın kaç kez şikayet ettikleri halde sonuç alamamışlar sorun sonra gelip yazın
- +1 yıl
Ayrınca yasağa baktım sadece canlı müzik için geçerli yani mekan gene müzik açabilecek 😂
- +1 yıl
Rahatsız olan orada yaşıyor be orada Uyor aaaaa deli etme adamı evde alt komşun son ses müzik açsa evinde eğlenme hakımı alamazsın dese ne yapacan
- +1 yıl
Git biraz siyaset araştır tarih oku sonra gel. Neyin ne olduğu ortada niyet ses rahatsızlığı değil halkı yokluyorlar ama demek ki göremeyenler oluyor okumanın farkını sizi görene kadar hissetmiyordum da gerçekten anlamıyorsunuz ama fikriniz var.(bazılarının) okumuş cahilse hele yani boş boş okul bitirdiyse ona lafta anlayamıyorsun kabullenemiyor bilmediğini niye? Çünkü sorsan okumuş o
- +1 yıl
😂😂😂😂😂He gülüm He
- +1 yıl
@Leon26 Ben de geleyim geceleri sizin kapınızın önünde oturup sabaha kadar çığlık atayım sonra sana ne ben özgürüm diyeyim bu size mantıklı mı geliyor? Kimsenin üstünlüğü yok bu yüzden müzikle eğlenmek istiyorsanız sesi kendi alınınızla sınırlı tutun başkasının yaşam alanını kendi zevkiniz için gürültüye boğamazsınız. Bu konuda yapılacak şey basit müzikli mekânlara ses yalıtımı zorunluluğu getirilecek yaptırmayanların müzik açmasına izin verilmeyecek.
- +1 yıl
@Acılıkoala ya zaten sadece canlı müzik yasakmış gene müzik olur mekanlarda
- +1 yıl
@İzmirliPrenses00 evim otoyol üstünde gece vardıyasında çalışıyorum öğlen uyumam gerekiyor bunu için otoyolu başka yere mi taşınsınlar? Ne demek rahatsız olan varsa yasak gelsin?
- +1 yıl
- +1 yıl
Arkadaşım bu yasa ilk 2010 da çıkmış şimdi mi gerdi sadece canlı müzik yasak ve Senin mantığına göre cevap veriyorum taşın o zaman
- +1 yıl
Bide bana siyaset oku diyen önce kendin yasayı oku ondan sonra gel itiraz et
- +1 yıl
@acilikoala muhatap olma anca boş Boş laf ebeliği yapıyor
- +1 yıl
@Leon26 Kimse sizin müzik dinlemenize karışmıyor ama ben siz istiyorsunuz diye müzik dinlemek zorunda değilim. Bunu anlayabilir musunuz? Ben sizin keyfinize müdahale etmiyorum sadece benim alanıma girmenizi istemiyorum. Toplulukta yaşıyoruz kimse kafasına estiği gibi davranamaz bir de yorumun birinde komşusuysa laf edilebilir demişsiniz, ne fark ediyor komşu da evinde eğlenmek istiyor ona da karışmayalım isterse binayı yıksın hatta yerlere kola döksün çünkü o da bundan keyif alıyor. Rica ediyorum papağan gibi aynı şeyi tekrar etmek yerine ben neyi savunuyorum diye bir düşünün. Yalıtım yapılmasının size ne zararı var illa müziğinizi başkasına da dinletmek mi istiyorsunuz?
- +1 yıl
@Leon Beyefendi niye evinizde otururken aşağıdan müzik gelmesini bu kadar istiyorsunuz? Çok dinlemek istiyorsanız inin dinleyin ben sadece yalıtım yapılsın orta yol bulunsun diyorum. İlla evime de müzik sesi gelsin diyorsanız kulaklık takın. Bir yeri kendi yeriniz ilan edip kafanıza göre davranamazsınız, beğenmeyen gitsin demeniz de çok saçma müzikten rahatsız olup orda kalmaya devam ediyorsa kalmak zorunda olduğu için kalıyordur.
- +1 yıl
Neyse kardeşim tartışma, ağzıma çok ağır sözler geliyor da fındık kadar kafaları var konuyu nasıl da saptırmışlar. Getirilen bu yasak senin o fındık kafan dinlensin yazık gürültü oluyor diye değil anladın mı? İdeolojik bir yasak bu. Gram senin huzurun düşünüldüğünden masumca getirilen bir yasa değil bir anla artık çeneni kapa da. Bir şeylerin ön ayağı olsun diye atılan bir adımdı yasakların devamı da gelecek. Bir kadın olarak zaten toplumda yeterince değeriniz yitirtildi ama meşru olarak iyice 2. sınıfa düştüğünde anlarsın konuştuğumu. Sen laf ebeliği yap anca. Burada gürültüden rahatsız olanların huzuru değil konu, omuzlarının üzerindeki saksıyı az kullan. Korona sonrası tam da mevzu yasaklarken mi akıllarına geldi? Hayır tabiki. Az düşün bir şeyleri boş boş savunma yapma. Gerçi kime ne anlatıyorum gelcen gene düdük gibi konuşacaksın birazdan.
- +1 yıl
@Caesaris Ayar oluyorum bir kendini akıllı sana yarım akıllılara bir de ağır konuşacakmış 😂😂. Bu adam insanlar gerçekten rahatsız olmasın diye yapılmış olsa bile bencilin teki olduğu için bu duruma karşı yaptığı yorumlar bunu gösteriyor ben de kendisine dünyanın kendisinden ibaret olmadığını izah etmeye çalışıyorum. Kapatılmasını desteklemiyorum yani sadece adam yalıtıma da karşı kendi eğlensin diye dünyayı yakar. Benim konum yasak değil bu düşünce yapısındaki insanlar sinirimi bozuyor.
- +1 yıl
- +1 yıl
@Leon26 İnsanların gürültüsünden rahatsız olabilirsiniz ama uyumasından rahatsız olamazsınız, otoyoldan olamayacağınız gibi çünkü bunlar istek değil mecburiyet. Sizin mahalle birleşsin biz çöp içinde yaşamak istiyoruz desin belediyeye dilekçe versinler istedikleri yapılacak mı? Rahatsız olana bizim mahalle böyle beğenmiyorsan taşın mı diyecekler? Gürültü de kirliliktir ve insanların gürültüsüz yaşama hakkı birileri gürültü istiyor diye gasp edilemez hiçbir yer size ait değil 1 kişiyi bile biz böyle istiyoruz diye rahatsız edemezsiniz. Öyle istiyorsanız onun alanına girmeden yaparsınız.
- +1 yıl
@Leon26 Nesi hak herkes benim açtığım müziği dinlemek zorunda demenin nesi hak tam olarak? Ezan sesi günde 10 dakika olan bir şey o da sabah ezanı hariç insanların uyuyacağı saate gelmiyor, gündüz zaten kimseye hiç ses yapma denilemez. Sabah ezanın da sesini kimseyi uyandırmayacak şekilde kısabilirler, kimse zaten namaza ezanla kalkmıyor.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- Gündem konusunda 707 cevap paylaştı.
+1 yılCanlı müzik eskidende gece 12 ye kadardı zaten yeni bişi olmadı sakin olun
40 Yorumla
+1 yılEğlence yerleri 5 yıl önce böyleydi zaten didim de 12 dedimi müziklerin sesleri kısılıyordu :D sadece mafyaların ki son ses devam ediyordu..
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNe abarttınız. Açılır yakın zamanda. Turistler de geliyor zaten.
54 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDemek ki öyle hissediyor hzjsjs
Cevap sahibi+1 yılŞu anda ne yapabiliriz? Seçimden sonra görür. O yüzden takılmaya değmez böyle şeylere.
CHP hdp fetö Nun zoruna gitsin diye yapmıştır başarıyor bu Reis bu işi
12 YorumlaYani bizim milletimiz her konuda doyumsuz ne yapsaaan yaranamazsın bize oh oluyor iyi oluyor bunlar
20 Yorumla
+1 yılBen buna değil de ayrıyeten bir de bunu ezanla karşılaştıran cahil kesim var ben onların kusuruna bakıyorum
546 Yorumla- +1 yıl
Cahil sizin gibilere denir. Tam da bundan bahsediyordum. Ben sabahın köründe camiiden yankılanan ezan sesi ile uyanmak zorunda değilim!!!
- +1 yıl
Yazık. Keşke duyduğun an kalksan da abdest alıp namaz kılsan seni müzik kurtarmayacak UYAN UYAN!
- +1 yıl
Aklım almıyor ya senin gibi zihniyetleri Allah tez zamanda ıslah etsin yoksa vahim... Bu virüs insanlığa ders olsun diye Allah tarafından geldi ama ne yazık ki beyinleriniz kapanmış şeytanlaşmıssınız ne denilse nafile
- +1 yıl
Kardeşim temelin yok senin bu konuda sorduğun sorudan belli kafan karışık seninle özelden konuşmamız gerek sen olayı tam anlamışsın
- +1 yıl
Anlamamışsın*
- +1 yıl
Dertleri ezan değil din. Sanırsın iki saat boyunca ezan okunuyor.
- +1 yıl
Kesinlikle.
- +1 yıl
Müzik yaşam tarzı değil kardeşim hobi... Önce neyin ne olduğunu öğren. Bilmediğin bir konu hakkında tartışmaya girersen ezilirsin
- +1 yıl
Hayır h o b i hani anlamadıysan tek tek yaziyim dedim. Hobi, yapmaktan keyif aldığımız şeylerdir. Dinledikçe rahatladığımız müzik gibi.. Yani o dediğin 'yaşam tarzı' senin gibi yaşamak için hedef bulamayanların uydurabileceği birşey değil
- +1 yıl
Anlamamazlıktan gelmekte üstüne yok. Beynini kullansan yetecek ama kullanım kılavuzunu kaybettin belli ki
- +1 yıl
Senden daha iyi bir insanımdır içime insen. Din özel bir kavramdır. Kişi içinde yaşamalıdır.
- +1 yıl
@zarifvegucluhatun
- +1 yıl
@düşünmektükenmektir daha ezanla müziği kıyas yapıyorsan sana ne denebilirki fıkra gibi. derdimiz müzik ya da yaşam tyarzıda değil ben cok yabancı şarkıda dinlerim türkçede üstelik gümbür gümbür ama rahatsız edecek şekilde değil
- +1 yıl
@scorpion026 yaşam tarzı ya da değil. Rahatsız etmenin bahanesi olamaz. Kendi inançların yüzünden başkasını rahatsız ediyorsan müzik dinleyenin rahatsız etme hakkı doğar.
- +1 yıl
sanırsınki 3 4 kişi müslüman gerisi ateist. ikisi farklı şeyler birisi din diğeri eğlence
- +1 yıl
@scorpion026 madem çoğunluk üzerinden değerlendirecek o halde oylama yapılsın. Bölgede müzik dinlemek isteyenler ya da istemeyenler diye oylama yapılsın ona göre karar alınsın.
- +1 yıl
Ya git aç müziğini balkonda bir şey diyen yok sana tamam hadi kardeş hadi
- +1 yıl
Tamam iyi geceler
- +1 yıl
senden rahatsız olup oylama mı yapalım gitmen için? bu ülkede müziği sevmeyen insan nadirdir sadece kendi capında ya da mekanlarda dinlenir özel. önce din ile eğlencelik şeyleri ayırt edin sonra milletin cahil diyin ağzınızdan bi cahil kelimöesi düşmez sizden ala cahili yok
- +1 yıl
@scorpion026 söylediklerime dikkat etmemişsin, benim savunmam mekanlarda dinlenmesi. Ülke cehaletin esiri altında bu gerçek. Avrupa’yı gezmeniz dilerim
- +1 yıl
avrupa insanı senin gibi saygısız değil o yüzden gelişmiş sanırsın avrupa turu attın. burda kapalı kadını dışarı atıyorlar gavur abdede kapalıyı işten attı diye iş yerine tazminat ödetiyor. avrupayı gezmeyi önermekle gezmekle olmuyor. insanlıkla oluyor.
- +1 yıl
@scorpion026 ağır saçmalıyorsun
- +1 yıl
evet işine gelmeyen cevap veremeyen insanın klişe lafları. önce avrupa insanı gibi saygıyı öğren saygısı laf ebeliği yağpacagına
- +1 yıl
@scorpion026 önce müzik dinleyenlere saygı duymayı öğren ondan sonra konuşuruz
- +1 yıl
Ayyyyyhhh vallaha darlandumm yeter daaa
- +1 yıl
önce mi? önceliğin nerden geliyor? işte avrupa insanı olamamışsın herşeyde saygıyı tek ve önce kendine istiyorsun. bu haber olmadan önce sabahlara kadar müzik calınırkende ezandan rahatsız oluyordunuz
- +1 yıl
Hadi öpüşün özür dileyin barışın 😂
- +1 yıl
Uzatmayıverin
- +1 yıl
Bir kere hobi diyen benim. İkincisi daha verilen cevapları bilmiyorsun gelmiş boş yapıyorsun. Git araştır. Yüzde kaç müslüman kaç dinsiz? Ayrıca şunu söyliyim bunu bir yüksek sesle söyle değil Türkiye'dekiler gurbettekiler bile gelir o lafı başına yıkar. Yani ileri geri konuşmadan önce bilgilen. Tek dediğin 'yaşam tarzımız...' yok şöyle yok böyle
- +1 yıl
Bence yeter artık :)
- +1 yıl
Evet
Eğlence mekanlarını ses geçirmez duvarla kaplasalar olmaz mıydı?
011 Yorumla- +1 yıl
Kankam herkes zorla seslerden rahatsız olmayacak diye bir şey yok
Müziği ne kesebilirler çünkü müzik sevenler var ama ne de uzun tutabilirler çünkü müzikten rahatsız olanlar var
Sesten rahatsız olmadıkları için onlara özel ayrıcalık olmaz çünkü sorun müziğin fazla ya da gürültülü olması hiç olmaması değil
Eğer hiç olmasaydı bu seferde seslerden rahatsız olanlar müzik sevenlerin ayrıcalığı ne diye sorarlardı
- +1 yıl
Bu devirde ev bulmak kolay değil ayrıca kimse kimsenin rahatlığı için evini değiştiremez çünkü rahatsıx olsa da sesten evinden memnun olabilir orada yaşamak zorunda da olabilir istese de taşınamıyor olabilir daha bir sürü olasılığı var
Yazlıktaydım arada 500 600 metre olan kulüpten gelen ses sanki dibimizdeymiş gibi çalıyorlardı rahatsız etmiyordu da yani o kadar uzaklara gidebiliyorsa binlerce kişi rahatsız olsa bini de taşınamaz sonuçta
+1 yıltirübünlere oynuyor muhafakar kesimin oyunu almak amaç
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEe yasamasinlar o zaman o yerlerin yakininda isteyen tasinabilir cok net
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılhttps://www.youtube.com/embed/eJpUHYHxPW8İzleyin sonuna kadar ve biraz düşünün
20 Yorumla"Gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok" cümlesi hariç katılmıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden hep siyaset yapıyorsun? Hayat felsefen muhalif olmak mı? Bu kadar mı işsizsin? Tamam yaparsın da nereye baksam sen nereye baksam siyaset
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMüzikten rahatsız olmak da ne arkadaş ilk defa duyuyorum. Ben kulaklığı takıp yatıyorum millet bedava canlı müzik bulmuş rahatsız oluyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMüzikten değil kendisinden rahatsızız
Gidebilir.20 YorumlaÇok abartılacak bir şey yok aslında Tamam müzik falan iyi ama ille dışarıda dinlemenize gerek yok evde dinleyin
30 Yorumla
+1 yılMoruk şeriat gelsin direk biz de kurtulalım onlar da kurtulsun awk bu ne
00 Yorumla
+1 yılHaklı olduğun konuda isyan edince duyar kasmış oluyorsun. Ben bizim ülkenin insanlarının düşünmeyi unuttuklarını hissediyorum. Yazık
10 Yorumla
+1 yılYemin ediyorum dün gece uyuyamadım komşu bir müzik açmış bence doğru bir karar
11 Yorumlaönceden 22.00 olan yasak saati 00.00'a alındı, hala müzik derdine düşmüşsünüz
21 Yorumla
+1 yılkendilerini insandan sayıyorlar işte
00 Yorumla
+1 yılYasaklar ülkesine döndük eskiden böyle değildi
00 Yorumla
+1 yılNe duyar katınız be
41 YorumlaŞimdi bu ev için geçerli mi?
03 Yorumlaİyi uygulama bence
10 YorumlaRahatsız olmaları..
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!