Arjantin Sağlık Bakanlığı, Kovid-19'dan taburcu olan bir kişinin ‘Kara Mantar’ olarak bilinen mukormikoz hastalığına yakalandığını doğruladı. Kara Mantar vakasının, Arjantin'de ilk vaka olduğu belirtildi.
Kara mantar hastalığı, Kovid-19 vakalarının zirve yaptığı Hindistan’da ortaya çıktı ve büyük paniğe yol açtı. Bilimsel adı "Mukormikoz" olan vakalarının artması endişeye yol açarken, siyah mantar salgını çoğunlukla koronavirüs hastalarını etkiliyor ve hastaların yaklaşık yüzde 60'ı gözlerinden biri veya her ikisini kaybediyor.
Hastalık, özellikle şeker hastalığı geçmişi olan ve koronavirüs salgını nedeniyle bağışıklık sistemleri devre dışı kalan kişilerde görülüyor. Hindistan'da ortaya çıkan hastalık Mısır, Irak ve Meksika'da da görüldü.
Dünyada yeni salgın endişesi! Bulaştığı hastaların %70'ini öldüren, %50'sini kör eden kara mantar yayılıyor. Yeni virüs kapıda mı?
Kara mantar hastalığı veya diğer ismiyle mukormikos hastalığı makalelerde okuduğum kadarı ile bulaşıcı bir hastalık olduğu düşünülmüyor. Hindistanda da birden patlak vermesinin ana nedeni ise koronavirüs vakalı hastaların yanlış ilaçlarla tedavi edilmesi sonucunda oluştuğu biliniyor. Steroid türündeki bazı ilaçların kullanımının artmasıyla kara mantar hastalığının ortaya çıkmasında ki en büyük etken olarak üzerinde duruluyor.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
şimdi bunu da Hindistanlılar yaptı , bu virüsün içinde nükleer enerji ile çalışna bir çip vardır diye haberler çıkar. Tabi hemen aşı çalışmaları başlar bunun içinde bir aşı yapılır 2-3 doz. ülkeler gene x aşısını yaptırmayan birliğime giremez mesajı verir. Temizliğe devam dünyada. taa ki geriye sağlam , metobolizması dayanıklı , genetik olarak sağlamlr kalana kadar. Temizliğe devam mq devam. Virüs olmasa aşılar anamızı belleyecek. Hep diyorum bu dünyaya bir temizlikşart. Amerika kıtası büyüklüğünde bir meteorun düşüp yeryüzünde ki tüm yaşamı temizlenmesinin zamanı geldi de geçiyor bile.
Murat Akan Erkan Trükten Kaan Sarıaydın Abdurrahman Dilipak Dinlerseniz neler olacağını dahaa erken öğrenebilirsiniz. Lay lay lom yok artık çünkü zaten geliş amacımız bu değildi. 👇
Maide Suresi, 71. ayet: Bir fitne (sınav/test olmak) olmayacak sandılar, körleştiler, sağırlaştılar. Sonra Allah, tevbelerini kabul etti, (yine) onlardan çoğunluğu körleştiler, sağırlaştılar. Allah yapmakta olduklarını görendir.
Bakara Suresi 11. Ayet :Kendilerine: "Yeryüzünde fesat çıkarmayın" denildiğinde (tam bir pişkinlikle) : "Biz sadece (halkı, ahlâkı ve toplum nizamını düzeltip iyileştirmek isteyen) ıslah edicileriz" derler.
En' * Suresi, 116. ayet: Yeryüzünde olanların çoğunluğuna uyacak olursan, seni Allah'ın yolundan şaşırtıp- saptırırlar. Onlar ancak zanna uyarlar ve onlar ancak 'zan ve tahminle yalan söylerler.'
Yunus Suresi, 36. ayet: Onların çoğunluğu zandan başkasına uymaz. Gerçekten zan ise, haktan hiçbir şeyi sağlayamaz. Şüphesiz Allah, onların işlemekte olduklarını bilendir.
@Koraydnc ellerinde olmayan şeyler var demek ki çünkü birçok videolarında kendilerini dinlemelerini istiyorlar ve her şeyi üstten bekliyoruz bizim de insan olarak görevlerimiz vardır. Ayrıca zamanı gelince falan diyorlar bizim de planlarımız var diyorlar çok karışık ama biz tedbirlerimizi az da olsa almalıyız.
Ben kimseye bu kişilerin uyarılarını anlatamıyorum. Pek kimsenin ciddiye aldığı yok. Komplo teorisyencileri diyip çıkıyor bir çoğu. Ve ne hikmetse böyle yaklaşan insanların başları eğik otobüste olsun ayakta duramayacak vaziyette sağa sola çarpıyor yürür halde olsun ya tiktok ya face ya da instagram bunlar dahamı önemli? Kripto para piyasası. İnsanlara ne oldu böyle
Ben de öyle ama anlayanlar da aa evet öyle demiştin demez zaten öyle falan diyorlar hiç konuşulacak gibi değil ben kötü de olsam söylerim sonuçları görünce susarlar belki Türkiye fazla etkilenmez ama yavaş yavaş uyanıyorlar
Ben kimseye birşeyler anlatmak için aetık kendimi yormuyorum. Sadece takip ediyorum. Aşı olanlar denek görevi görüyor diyorum kızıyorlar. Aşı olmadan önce imzaladığın onam formunu okumadınmı diyorum o ne diyor. Yaw bi git allahını seversen diyorum içimden susuyorum. Bir çok insan bunaşıyı grip aşısı gibi zannediyor.
Yanılmıyorsam bu konuda bence yazmıştım. Eylül ekim gibi yeni varyant veya yeni virüslerin göreleceğini söylüyorlardı zaten. Ülkede delta mutasyonu var ama sayıları açıklanmıyor. Bir şeyleri hatırlattımı size bu?
Merak edip baktım ve tam 7 ay önce paylaşmışsınız bencenizi ve ülkelere kadar vermişsiniz okurken şok oldum. Bilmediğimiz neler dönüyor bu dünya da kim bilir
Bu covid-19 çıktığından beri kuş gribi daha ölümcül ve daha bulaşıcı olarak tekrar başladı denildi, Çin’de yeni Hantavirus salgını başladı denildi covid mevsimsel grip dönemiyle birleşince kaos oluşacak denildi hiçbiri de olmadı bu da o eski haberler gibi doğruysa bile doğru olduğuyla kalır, eskir gider.
Çok korkutucu bir hastalık daha. Covid 19 neyse insanlar atlatıyor bir şekilde. Fakat kör olmak çok başka bir durum sonuçları felaketin kapılarını açar.
İlaç firmaları paranın tadını aldı artık kimseyi rahat bırakmazlar. Yeni dünya düzenine göre Dünya'nın bu kadar insanı kaldıracak gücü yok deniyor. Covid ile bitiremediklerini arkası arkasına gelen hastalıklarla bitirecekler. Ayrıca ben olayların arkasında kesinlikle Çin olduğunu düşünüyorum. Covid ağır geçtiği dönemlerde Avrupa'ya ve diğer devletlere en büyük yardımı Çin yapmış bunların hiç biri boş yere değil.
Bazı şeyler kasıtlı abartılıyor , korku salmak ve insanları kontrol altına almak isteyen bireleri var.. Bütün salgın da 2020/2021 gelsede party yapsak diye bekliyordu sanki.
1-2 ay önce yaygın birşeydi ama pek kaale alınmadı. Arjantin'e sıçradı. Bu hastalığa yakalanmamak için gözlerini aldırıyorlar direkt şeker hastalığı göze vurduğu için. Tedbir almak lazım tabi. Birileri virüsleri üretir bizlerse uğraşırız ..
Yeminle korkuyorum artık bu yeni virus de coviden beter covid mumla arar olucaz korkuyorum artık insanların gözlerini kaybedince ne işe yarar ki bir ölüden farkı yok inşallah Türkiyeye gelemez benim tüylerim şimdiden diken diken oldu
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
cidden bazı insanlar :D :D bu dünyayı iyilik meleği falan zannediyorlar sanırım yahu bunlar 500 yıl önce söylendi zaten kitaplarda geçiyor biyolojik savaş dönemine giriyoruz diyorlar bas bas bağırıyor bazı insanlar bu insanları ahmak mı zannediyorsunuz zaten yine söylüyorlar ve söyleye söyleye dillerinde tüy bitti DAHA KÖTÜLERİ GELECEK BİYOLOJİK SAVAŞ DÖNEMİNE HOŞGELDİNİZ GERİ DÖNÜŞ YOK ARTIK SAVAŞLAR EKONOMİK VE BİYOLOJİK bunları yeni mi öğreniyorsunuz
Allah iyi olan herkesi korusun insallah, annemde şeker vardi off cok korkuyorum, biktim artik şu çininde hindistaninda pisliginden, kendi boklarinda bogulsunlar bize bulasmasinlar artik
Endişe ediyorum çünkü her krizi örtbas eden bir hükümetimiz var Umarın pandemideki beceriksizliği göstermezler diyeceğim lakin ülkeye döviz girsin diye bunuda örtbas ederler eminim Halk mühim değil bunu anladık
Ne bekliyorsunuz ki? Bu kadar pislik içinde yaşayan insanlar varken, başımıza gelenlere bakıp ders almıyorken, daha nicelerinin gelip bizi bulamayacağını mi? Bunlar daha iyi günler...
Bırakın gelsin ellemeyin her kafadan Bi ses çıkıyor bence çoğu ortalığı karıştırmak için fasa fiso biride çıkıp adam akıllı açıklama yapmıyor ondan sonra medya Sallıyorda sallıyor işte saçma sapan işler
Eskiden komşudan yoğurt mayası isterdik. Şimdi komşudan FAZLA VİRÜSÜNÜZ var mı ? İster olduk. Sars Kuş gribi Kara mantar Covid Aidis Beyaz atlı prens Atını miken kovboy. Bu ne be🤣
Çok sevdiğim bir şarkı var yalan yalan yalan diye. Baktılar halk normalleşmek isityor hemen şunların ayarlarıyla oynayalım komploları. Korku pompalamakta çok iyiler.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Dünyada yeni salgın endişesi! Bulaştığı hastaların %70'ini öldüren, %50'sini kör eden kara mantar yayılıyor. Yeni virüs kapıda mı?