Sebebi ne olursa olsun bir insanın bir insana zulmetme, canını alma hakkı yoktur. Sen o adamın canını yakarsan o adam bu cümleyi de kurar yarın dağa da çıkar sana silah sıkan da olur. Aynı şey bizler için de geçerli. Neyin davası, neyin kini bu? Neyi paylaşamıyoruz? Şunun şurasında 60-70 yıl nefes alıp gidicez onu da hakkıyla yapamıyoruz.
Hayır ben seni bir şeyle itham etmedim lütfen üzerine alınma genel olarak söylüyorum. Nasıl ki bu ülkenin şehidi olduğunda şehidimiz var diyorsak ve onu hepimiz sahipleniyorsak, bunları da hepimiz sahiplenmeliyiz. Bu defa suçlu biziz hepimiziz kabul etmeliyiz.
Diyarbakır'ı Van'ı Bitlis'i ya da Şırnak'ı ziyaret edip de görüşebilirsin herhangi bir ebeveyn ile.. İzmir'de ki HDP binasının önünde de bulabilirsin acılı bir ailemizi. Ki onlar sadece şehit polis - asker değil, çocukları PKK silahı taşıyanların da annesi.
Belki o zaman anlarsın sorunun Kürt ya da Türk olmadığını! Şu hümanist tavrınızı bir kere de vatan uğruna ölenlere gösterin! Şu düşmanlığınızı, kibrinizi, bilgiçliğinizi bir kere olsun vatana silah çekenlere gösterin.
Terörist gelecek, beni vuracak evimi yurdumu elimden alacak.. Ama o insan ona dokunmamalıyım diyeceğim ben de..
"Hiç nasıl olur ki hasmın silahı vatana çevrilsin de, karşısında iptida benim göğsümü bulmasın?"
Ben hümanist değilim. Kürt değilim. Türk değilim. Laz değilim çerkes değilim. Müslüman değilim ateist değilim. Sağcı değilim solcu değilim. Ben bu dünyada doğru düzgün yaşamak isteyen sıradan bir insanım. Savaşlarınız, ırklarınız, dilleriniz, dinleriniz sizin olsun. Ben bu dünyaya yaşamak için gelmiş ve doğru düzgün yaşayan herkesin yanındayım. Kim olduğu ne olduğu umrumda değil. Tarafım yok. Bir ideolojim yok. Ben düz insanım.
Doğru devlet silah sıkarak öldürmez. Süründürerek öldürür. Yoksullukla öldürür. Cehaletle öldürür. Yanlış kararlarla öldürür. Ekmeksiz bırakır öldürür.
Bayılıyorum bu kendini bilmiş, umursamaz tavrınıza. Keşke bu insan sever tavrınızı, Irak işgal edilirken, Suriye'ye terör ihraç edilirken, askerlerimiz şehit edilirken dile getirebilseniz...
Yok.. Demokrasi, insan hakları, hukuk tasmanızı taşıyanın emridir. Ne derlerse, ne gösterirlerse o.
Kıza üzülmüştüm başta şimdi daha fazla üzüldüm. Para mı alıp konuşmuşlar böyle resmen yazık bu ülkenin ekmeğini yiyip nankörlük edenler sınır dışı edilmeli. İnsanları ayrıştırmaktan vazgeçmediler. Ne mutlu Türküm diyene !
Nerden nereye çekmek değil aslında. Karakteristik özellikleri bu. Biz yıllardır onbinlerce şehit verelim birçoğunun desteklediği PKK yüzünden buna rağmen önyargılarılı olmayalım PKK dışındakilere ama tek kişinin yaptığı eylem yüzünden birlik çağrısı yapsın Kürdistan!! a. Üstelik bu şahıs baba olacak bir de. Kızının hüznü provakasyonuna mani olmuyor. İlginç
Acılı baba acısını bir ülkeyi bölerek mi alacak Türkleri katlederek mi bütün bu olanları tüm türklere mal ederek mi? Benim başımada böyle bir olay gelse babam asla böyle kelimeler kullanmazdı aclı bir babanın en acılı anında siyaset nasıl aklına geldi anlam veremiyorum. Aynı şeyi bir türk yapsa ırkçı faşist olurdu
Müneccin misin? Bırak kürt düşmanlığını. Türk olarak söylüyorum kürtler bu ülkede arka plana atılıyor. Bana vatan edebiyatı yapma sakın Hakkari de bizzat askeri araçlarımızın taşlanmasını yaşadık çözüm sürecinde oturduğunuz yerden bir şeyler yazmayın. Vatan savunması yapmak isteyenleri sınır karakollarımıza alalım.
Ben kürtleri senden daha çok seviyorum emin ol zaten benim bir ucum kürt biz kürtlerle içi içeyiz kız aldık kız verdik benimki kürt düşmalığı değil ülkemi bölmek isteyenlere karşı düşmanlık lafı evirip çevirme ben ne zaman kürtlere düşmanım dedim veya hakaret ettim
Ya şunu anlamıyorsun bu adam ülkeyi bölücü söylem kullanıyor haksız niyeti belli ben bunu kıanrım ama bunu kınadım diye ne akpli ne de kürt düşmanı olmuyorum aynı şeyi bir türk kürde yapsa kürtleri buradan atalım vs derse aynı tepkiyi veririm çünkü senin gibi yanlışa yanlış diyemeyecek kadar cahil değilim.
Çünkü anlamamakta diretiyorsun aynı şeyleri söylüyorsun ya nbana akpyi kötülüyorsun ya da kürt düşmanı diyorsun bunları yazdığım halde anlamamakta ısrarla diretiyorsun
Ek olarkta şey demiş, "Canımızı dağdaki aslanlara borçluyuz"
Bir tekrar bakın isterseniz he aslanlarınıza?, Burda kürt türk düşmanlığı yok. Kürtlerle derdimizde yok bizim. Etek giyen hevallerle derdimiz var. #ÖzelKuvvetlerVIPHizmeti.
Beni bir kürt öldürse babam asla tüm türkler kürtlere karşı birlik olalım demez bilir ki her ırkın içinde çürük insan vardır ve bütün bu olanları tüm insanlara mal etmez bu adamın söylemi bize karşı birlik olacaklarmış yani demek ki bizde kıymak istiyor
Babası ne derse desin, kızı ne yaparsa yapsın. Ortada bir terör suçları varsa adalet yargılanmalı. Eline silah alıp baskın yapıp öldüren kişi, kızın babası böyle dedi diye haklı mı oluyor yani? O zaman bütün hdplileri öldürsünler.
Ben kızı öldüren kişiye haklı ne kadar iyi yapmış demedim o pislik en ağır şekilde cezasını çeker inşallah. Sadece babasının yaptığı açıklamayı çok yanlış buldum bölücü bir yorum bu.
Bu yorumundan dolayı babası yargılanabilir. Fakat Twitter'da şu an insanlar babası böyle dediği için saldırıyı haklı görüyor. Bence düşürmek istedikleri durum tam da buydu. İktidarın yolsuzlukları gündemdeyken bir iç karışıklık çıkarmak en iyi seçenek diye düşünüyorlar.
İktidarın hangi yolsuzluğu gündemde? 10 sene öncenin gündemini bırakıp biraz bugüne gelin..
Gündem HDP Kapatma Davası Gündem Anneler Gündem PKK'ya karşı sınır ötesine taşan operasyonlar
Allah aşkına böyle bir gündem de bu saldırı kimi kurtarıyor? İktidarı mı? Haftaya karar verilecek HDP Kapatma Davası konusunda.. Bu saldırı kimi kurtardı?
Ogün Samast da sözde ülkücüydü, çok güzel kullanıldı.
Milyonlar alan gazeteciler, milletvekilleri, İç işleri bakanlığı ile ilgili iddialar, malına çökülen insanlar ve bunlar için tek hareket yok. HDP kapatılsa ne olur ki? Bu zaten HDP'ye yarar. Farklı bir parti var kurulmuş olan, onunla yeniden seçime girerler. Milletvekillerinin hepsini siyasi yasaklı yap ne olur ki? Farklı milletvekilleriyle yeniden gelirler. Bu HDP sadece bugün mü PKK ile iş tutuyor, dün iktidar Dolmabahçe'de görüşürken iş tutmuyor muydu? Terörist başının kardeşi TRT'de millete seslenirken kime oy istedi? HDP'nin kapatılması gündemi suni gündemdir. Amaç, millet ittifakında İYİ PARTİ oylarını MHP'ye kaydırmaktır. Başka da birşey değil.
Öncelikle bilgi kirliliklerini ortadan kaldıralım: 1 TRT'de yapılan yayında oy çağrısı yapılmadı, seçimlerin ilgi alanı olmadığı söylendi. Ayrıca aynı yayında PKK'nın amacından saptığı ve bir piyon haline geldiği ifade edildi.
Ki bu yayın, aynı zamanda mektup PKK kanalları tarafından ihanet ile anıldı. Ki Öcalan'ın mektubunu da engelleyen aynı kanallardı.
Soru Öcalan MİT'in elinde, PKK'ya karşı kullanılması sizi neden rahatsız ediyor? PKK içinde yaşanan tartışmalar sizi neden rahatsız etsin?
2 Esinlendiğiniz ve gündem dediğiniz olaylar bugünün konusu değil. Ayrıca yeni hiç değil. Şu ana kadar Peker'in söylediği bütün olaylar zaten dün tartışılmış ve konuşulmuş şeyler. Keşke gündemi daha derin takip etseydiniz.
Mesele vaktinde tartışılır. Ülke bağımsızlık savaşı verirken, 3-5 kuruşa bakılmaz. Kurtuluş Savaşı'nda da böyleydi, bugün de böyle.
3 Tekrar ediyorum: Mesele vaktinde tartışılır. Ben Açılım sürecine karşı da savaştım. Ben vatan savunuyorum parti değil. Lakin siz bir kere bile açılıma karşı çıktıysanız, bugün PKK ile mücadeleye neden karşısınız buyrun anlatın!
AK Parti, PKK'nın önünde siper edecek kadar mı düşman etti sizi?
Geri kalan cevabınıza gelice, Hali hazırda kurulmuş partide devam etme şansları yok çünkü siyasi yasaklı haldeler. Ayrıca bir kanamanız varsa, dün zaten kanıyordu yarın yine kanayacak diyerek yaranızı açık bırakmazsınız. Ortada bir suç var! Suç! Devletten 90 Milyon TL PKK'ya yardım gitmesini savunacaksak abimizin kardeşimizin ölmesine ne hacet? Verelim ülkenin yarısını, ölmesin kimseler. Bu mu sizin mantığınız?
HDP kapatılırsa belediye araçları PKK kullanımına açılmaz. PKK'ya devlet hazinesinden para akmaz. Mecliste pkk konuşmaz. PKK'ya terörist üretim merkezleri kalmaz.
En önemlisi de askere git vatan için savaş derken, arkasından düşman sivazlanmaz!
İyi Parti'nin oyları MHP'den gelmedeki MHP'ye dönsün! Daha oy analizi yapmayı bilmiyorsunuz. Açın MHP'nin seçim yerlerini oylarını inceleyin.
İyi Parti içerisinde 3-5 ülkücü vardı; onlar da Özdağ ile ayrıldı.
MHP'DEN İYİ Parti'ye hiç oy gitmedi mi? İç İşleri Bakanlığıyle ilgili geçen ve Süleyman Soylu ile ilgili geçen olaylar bu dönemle ilgili değil mi? Neyin Kurtuluş Savaşı'nı veriyoruz da bizim haberimiz yok? Şu an verilen tek savaş AKP'nin iktidarda kalma savaşıdır.
Ayrıca o televizyona çıkardıkları terörist başının kardeşini şimdi kırmızı bültenle arıyorlar. Madem arıyacaksın neden kırmızı halılar sererek devletin televizyonuna çıkardın? 3-5 kuruş dediğin şey bu milletin cebinden çıkan paradır. Ülkenin gerçek gündemi ekonomidir.
MHP, Öcalan'ın teslim alındığı 99 yılı haricinde neredeyse her zaman için 7-13 bandına oturmuş bir parti oldu. Bugün de bu aralıkta oy oranlarını sürdürmekte.
30 ilde AK Parti adayını desteklemelerine, - yani seçime girmemelerine rağmen- %7,51 alan bir partiden söz ediyoruz. MHP Belediye seçimleri, il meclisleri ve belediye meclisleri seçimlerinin tamamında ya ikinci ya üçüncü parti oldu.
İyi Parti; MHP'den hiç oy almadı demedim. Lakin İyi Parti'nin oy deposu CHP'dir, MHP değil. MHP'den aldığı oy da ağırlıklı olarak ya Özdağ ile ayrıldı ya da MHP'ye geri döndü. Siz hiç bir ülkücüyü PKK ile hükümet planlarına ortak edemezsiniz.
Hayır bu dönem ile ilgili değil. Sadece sizin yeni haberiniz oluyor. Yoksa bunlar günlerce üzerine tartışılan meselelerdi zaten. Ağar Polisliğini merak ediyorsanız, Çiller Özel Örgütü'nü araştırın.
Neyin Kurtuluş Savaşı'nı veriyorsunuz haberiniz yok... Tam olarak şu haritanın savaşını veriyorsunuz! Kör olup görmekten imtina etseniz de!
15 Temmuz'da o uçaklar nereden kalktıysa, ona karşı savaş veriyorsunuz. PKK'ya artık sayısına yetişilemeyen tır kadar silahı kim veriyorsa onunla savaşıyorsunuz ! Utanmadan hükümeti devirme planlarını açıklayan, muhalefeti destekleyeceğiz açıklamasını yapacak kadar kaypak olan kimse onunla savaşıyorsunuz... Ne zamandır ülke hükümetini devirmek için başka ülkelerle işbirliğine gidilir oldu? Bu mu Atatürk?
Ekonomi bugünün değil, 1946dan beri her günün gündemidir. Lakin vatan savaşı verilen yerde Tekalif-i Milliye emirleri geçerlidir. Hırsızlardan da elbet vakti gelince hesap sorulur.
Bu ülke hırsızlardan hiçbir zaman hesap sormamıştır, sormaz. Çünkü millet buna alıştırıldı. Bu vatana da hangi iktidar gelirse gelsin hiçbir şey olmaz. Bu ülke toprak bütünlüğünü AKP sayesinde korumuyor merak etmeyin. 15 Temmuz'da o girişime kalkışanları palazlandıran AKP'nin ta kendisidir. Bu millette anlamadığım tek şey şu, darbe olur darbeyi yapanı palazlandıran AKP'dir, ama kurtuluşu yine AKP'de görür. Ekonomi kötüdür, sebebi hükümettir, duş mihrak deyip üzerinden atar, şu kardeşinize başkanlık verin doları görün nasıl baş ediyor der dolar 9'a dayanır ama çözümü yine AKP'de arar. Bu hükümet istediğinde bu ülkede tek bir şehit haberi gelmez, ona göre politika yapar, doğuyu serbest bırakır dağdan inenleri alkışlar, PKK'lı sanatçılarla konsere çıkarlar sonra Hendek savaşı başlayınca çözüm olarak yine kendilerini gösterirler. Çözüm değil sebep iktidar bence. Kurtuluş savaşı varsa da çözümü bu iktidar değil, savaşın sebebi iktidardır.
Benim fikrim bu yönde. Asıl konumuza yani soruya dönecek olursak, ölen kızın babası söylediklerinden sorumludur ve hukuken bunun yaptırımı varsa ülkedeki bir çok şeyde harekete geçemeyen savcılar bu konuda harekete geçmelidir. Gerekli ceza neyse uygulanmalıdır. Nasıl ki zamanında şehit olan kardeşi için acıyla söylediklerinden dolayı yargılanan bir subay abi yargılandıysa o da yargılanmalıdır. Ama bu durum eline silah alıp bir yere girip siyasi düşüncelerinden dolayı birini öldüren bu katili hakkı yapmaz. Buna destek olan herkes provakasyoncudur.
Ya ben anlatamıyorum, ya da siz anlamak istemiyorsunuz. Kimse o katil haklıdır vs demedi, demiyor. Sadece yaşanan acı benim acım değil, benim acım o binanın önünde aylardır kızlarını bekleyen 2 ailenin acısıdır.
Faile gelince... O kursunlar Türkiye Cumhuriyeti'ne sıkılmıştır. Bu saldırının Hrant Dink cinayetinden farkı yoktur. O gün de bir ülkücünün kafasına girilmişti, Türkiye Cumhuriyeti katledilmişti. Bugün de aynı senaryo karşımızda. Kimse katili savunmuyor. Bu saldırı HDP'yi kurtarma, Türkiye Cumhuriyeti'ni boğma saldırısıdır.
Anlamadığın noktayı da sana çok kolay şekilde anlatayım, Yaptığın AK Parti eleştirileri var ya... %100 doğru. Bugün AK Partililer bile senin bu eleştirilerine karşı çıkmaz. Peki buna rağmen, çözüm neden mi AK Parti...
Çünkü burada kimse AK Parti'yi AK Parti üzerinden değerlendirmiyor.. Eleştirdiğin dönemin ittifakları: PKK - FETÖ - ABD - AB - 2. Cumhuriyetçiler Bugünün ittifakları: MHP - TSK - Vatan Partisi - DSP - Kemalistler
Ha bu arada peki neden muhalefet bu kadar tepki çekiyor... AK Parti'yi eleştirdiğin dönemin ittifakları bugün muhalefetin ittifakı olduğu için.
Biden açık açık, muhalefeti destekleyip Erdoğan'ı devireceğiz dedi.. Cidden hiç mi kanına dokunmuyor, Amerika'nın senin ülkende hükümet tayin etmesine...
"ABD zamanında da bugün dediklerini tayin etmişti. Hükümet ABD dedi diye değişmez." Umarım kurduğun cümledeki çelişkiyi görmüşsündür.
Hükümet ABD dedi diye değişti. 46dan bu yana her seçimde ve kimi zaman silahla değişti! Dediğin gibi dün işaret verdi bu iktidarda onun işaretiyle geldi.
Şimdi bugün, ilk defa ABD dedi diye değişmesin diye bir savaş var... Ve soru çok net... Hiç mi kanına dokunmadı Biden muhalefeti destekleyeceğiz dediğinde?
Hiç kanıma dokunmadı. 46'dan bu yana tek doğru yapan hükümet bu mu da şimdi zamanında ABD'nin tayin ettiği bu hükümet kalsın diye savaş vereyim? Bu savaşı verenler sadece bu hükümetten nemalananlardır. Benim fikrim böyle, senin ki farklı olabilir. Hayat farklı fikirlerle güzel. Siyasi tartışmalarda bir tarafın diğer tarafı ikna etmesi imkansız, o yüzden uzatmanın alemi yok.
Lakin "Amerika'nın Türkiye Cumhuriyeti'ne iktidar atamasına aldırmayan"ın ne Kurtuluş Savaşı'ndan ne de Emperyalizm'den rahatsız olması mümkündür. Alışığız zaten 150lere...
Suriye'de, Mısır'da, Libya'da iktidar değiştirmek için muhalifleri destekleyen Türkiye'de mi emperyalist? Yok canım bizimkiler hep mazlumun yanında. Yersen. Size de iyi günler.