Tv de her gün yoğun şekilde aşıya katılımı arttırmayı hedefleyen yayınlar yapılırken , aşının neden olduğu veya olabileceği olumsuzluklar hakkında neredeyse hiç bir yayın ve bilgi yok. Bu konuda tarafsız ve aydınlatıcı bilgi verildiğine inanıyor musunuz?
Bu konudaki görüşünüz nedir?
Aşı yanlısı tv yayınları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Aşı olayı hızlı oldu tamam olmak istemeyenleri anlarım ama klinik testlerinden yeterince geçmesi, araştırılması için vakit yoktu. Salgından çıkış yolu olmasın diyorlarsa aşı karşıtları madem 3-4 sene bekleyelim aşıların tüm testlerden geçmesini? Buna vakitte, ekonomide dayanmaz dünyada. Şu an 1 milyardan fazla insan aşılandı hiç öyle ciddi bir yan etki yok.
Aşıyı övende yerende benim için bir şey ifade etmiyor. Ben kendi sağlığım için kendime düşen karara göre hareket edeceğim. Toplum, neyle nasıl bölüneceğini şaşırdı. Yarın @aerolite sevenler ve sevmeyenler diye ayrılacağız ve ben seven taraftayım 😂
Konuya başka türlü bakmak lazım... Medyaya, hükümete insanlar artık hiç güvenemiyor. Geçmişte bir bakanın radyasyonlu çayı tv karşısında içerek halka karadeniz çayını için, sakıncalı bir durum yok demişti. Ve yıllariçinde karadenizdeki kanser vakaları, ülke ortalamasının çok daha üzerinde seyrederek birçok cana mal olmuştu.
İşte üstadım aynen çernobil faciasındaki gibi, aşı konusundada herkes taraf olduğu veya karşı olduğu için en güzeli ne reklam ne karşıt olmak. Bırakacaksın insanlar ne istiyorsa onu yapacak.
Tv ler bırakmıyorlar.. Haksızlık yapıp halka ayar vermeye çalışanlar onlar. Geçenlerde bir tanıdığım kanser hastasında kanser beyne sıçradı ve ameliyat oldu.. Hemen öncesinde de aşısını oluştu. Adam dedi ki büyük bir devlet hastanesinde başhekim yardımcısı arkadaşım aşıdan sonra bu ve benzeri vakalarda artış olduğunu sıkça gözlemliyoruz. Bugün tv de başka bir devlet hastanesinin baş hekimi "aşıdan dolayı şimdiye kadar tek bir olumsuz yan etki görmedik" dedi. İşte buyur buradan yak. Ortada ciddi tutarsız durumlar var... Herkes , özellikle sağlık çalışanları tv de yayınlanmayan bilgilerini paylaşmalı ki halk buna göre karar verebilsin.
Üstadım, ortada belirsiz bir aşı var. Dileyen olsun ve dilemeyen olmasın. Çünkü hakikaten oretada bilgi kirliliği zirvede. İsrailde aşı olmayan yok, bizde randevu alanlar gitmiyor, millet randevusuz aşı oluyor. O sebeple sadece izliyorum.
"İsrail dünyadaki en yüksek Covid-19 aşılama oranına sahip. Perşembe günü itibariyle 5 milyon kişiye aşı yapıldı. Sağlık Bakanlığı, 9 milyon nüfuslu ülkede nüfusun yüzde 53'ünün ikinci doz aşıyı yaptırdığını duyurdu"
Hayatı bu kadar kıymetli olan, kendisine taş atıldı diye savaş uçakları ile şehirlere saldıran bir millet zararlı bir şeyi bu kadar yaygın uygularmıydı acaba?