Maçka Parkı’nda doktorun boğazını kesen saldırgan tahliye edildi Maçka Parkı'nda iki meslektaşıyla yürüyen Süleyman Dönmezler'in boğazını, kırdığı şişe camıyla kesen Emrah Danışman tahliye edildi.İstanbul 38. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Emrah Danışman'ın avukatı katılırken, doktor Süleyman Dönmezler ile avukatı katılmadı. Danışman’ın avukatı mahkemede yaptığı savunmada, ‘Müvekkilim bir yıldır tutuklu. Tahliyesini talep ediyoruz” dedi.
Görüşü sorulan duruşma savcısı ise suçun vasıf ve mahiyeti sebebiyle sanığın tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme, sanık Emrah Danışman’ın tutuklu kaldığı süre gerekçesiyle tahliyesine karar verdi. Adli kontrol şartı uygulayan mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Kanun işine geldigi gibi çalışıyor zerre kadar inancım kalmadı madur daha çok mağdur olsun parası gitsin diye kurulmuş bu düzen velayet degşimi davası actım cocuklara ben bakıyorum annesi hiç bakmadı ama mahkemede ben baktım diyor 40 şahit sunuyorum üçünü dinledi karşının bir şahidi onunda yalancı oldugu orada anlaşıldı red oldu istinafa yolladım dün sabaha kadar dilekce yazdım güvenlik kamera kaydı aldım 8 aydır bugün kabul etmediler hakimin yanına kac defa cocuklar ile gittim gözünle görüyon bende oldugunu neymiş efendim duruşma dışında önemli degilmiş aylar yıllar önemli degil beş dakikalık duruşma mı önemli ulan yüzümüze baktığınız yok 2 yıl sır davamın kabulu devamın reddi bundan başka bişey yok yaz getir dilekce ver lan ben hayatımı o kagıda nasıl sıgdıracam karakola gidiyorsun polisle başşak gecip şunu yaptım bunu yaptım diyorsun ifadeye gelince benim olayla bir alakam yok diye biliyorsun adam orada yalan dinleyip boş boş yazıyor adam hukuka uygun olacakmış avukatlar canbaz olacakmış yalanı kim daha cok söylerse o kazanıyor parası olmayan ne yapacak kaybedecek çünkü hukuk bilmiyor la bu ülkede ben kendimi savunamazsam 3 kişi bir olup adamı içeri attıra biliyorsak kanun nerde ben şunu çok iyi anladım ki bu kanunları kendi pisliklerinden kurtula bilmek için hep acık kapı bırakmışlar lan bir dava 33 yıl süreemi 2018 de birinden şikayetçi oldum gecen ay beni ifadeye cagırdılar hala şikayetcümisin dedi olayı unutmuşum hatırlayamıyorum şikayetçiyim dedim ugraşsınlar burdan söylğyorum Türkiye Adaleti yok elimde fırsatım olsa Avrupa insan hakları mahkemesine giderim Türkiye'nin ceza alması için ugraşırım karalarım vatan millet Sakarya bayrak dediysek tepemize binin demedik
İngiltere'de 2 tür sistem var. Biri bizim ile aynı biri de gelenek görenek türü dedikleri sistem. Burada kamu vicdanını rahatsız eden bir durum oldu mu gelenek görenek dedikleri sistem üzerinden ceza veriliyor. Bu adam ne olursa olsun bu sistem üzerinden cezaevinde tutulmalıydı. Yargı kamu vicdanı gözetmeliydi. Boşanma davalarında da kadın veya adam gayri meşru ilişki yaşıyor ama onunla birlikte yaşaması isteniyor, belli ki zihniyet bozuk, yapmayanın ne suçu var da ona vermiyorsun çocuğu. Anne bakımına muhtaç diye anneye neden veriyorsun, dostu evine alınca ne yapacak bu çocuk...
Ailede başlar herşey bu adam zamanında iyi yetiştirilmemiş. Tazmanya canavarı gibi doğurup sokağa salmışlar işte böyle insanlara devlet ek eğitim vermeli diye düşünüyorum.Örn;Küçük çocuk sokakta top oynuyor bilerek arkadaşına zarar veriyor. Yani içimden geçiyor benim çocuğum aynısını yapmıyorken bir başkası yapabiliyor demekki aile terbiyesi yok bilinçsiz insanlar çocuk doğurup sokağa salıyor. Aslında bizde çindeki gibi çocuk yapma kısıtlaması götürülmeli diye düşünüyorum. ya da eğitimsiz insanların evlenme izni verilmemesi gibi😄Çin yasağı kaldırdı orası ayrı.
Hiç aglmaya zirlamaya bağirmaya çağirmaya söylenmeye gerek yok bizler bunu istedik ve oldu bizler bozulduk doğrudan şaştık yanlışı sevdik şimdi kalkıp niye bagırıp cağıralım soylenelim biz yaptık bunu sadece bunu değil herseyi biz yaptık şimdi bu haldeysek bu yüzden bu haldeyiz kimse kalkıp düzelelim demiyor devam edelim diyor sonra bir sey olursa çikarız soyleniriz bağıriz çağırırız düzelir hersey diyor bizler böyle devam ettigimiz sürece hiç bir şey düzelmiyecek çıkıp bağırmayla çagirmayla da düzelmiyecek ama kimsenin umrunda değil tabi neden olsun ki
Dikkat edin böyle davrananların büyük çoğunluğu ya iktidara yakın kişilerin tanıdığı suç işlemekten korkmayanlar ya da uyuşturucu kullanan dengesiz gençlik. aynı zamanda birden çok sabıkası olan kişiler.. Yargıya gelince adamı olana adalet çalışmıyor , adalet gariban ve köylünün aleyhine çalışıyor.
Haklilar. Zaten biz millet olarak kim kopegiz ki yasayalim? Hepsini salsinlar aslinda, hata ediyorlar, biri tecavuz ederken digeri de bogazimizi keser.
Katiller yorulmasin!
Allah da bizim belamizi versin derdim de daha ne kadar verecek. Allah canimizi alsa da kurtulsak! Bu daha iyi sanki.
boğaz kesmeyle hapse mi atılır allah aşkına güldürme :D bizim ülkemizde vurduğu, kestiği, yaktığı kadın ve veya ölmeyene kadar o kişi hapise girmez bilmiyor musun. Sen istedğin kadar dayak ye, öldüresiye dövül ama ölmedin o suçsuz hapse girmez. Ülkemizin adalet sistemini zaten sevmiyorum. Napalım öyle pislikler içeri girsin diye birimizin ölmesi mi gerekir.
Berbat bir adalet sistemimiz var Bu hükümet döneminde daha da kötü hale geldi Siyasetin lastik topu oldu. Bir sürü şerefli komutan içeri atıldı, sonra çıkıp bir hata yaptık dediler Olur mu ya! Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti Muz cumhuriyeti değiliz diye konuşup duruyorlar. Ne o zaman bu işler?
Nasıl yani ya, baya bildiğin adamın boğazını kesip ölümden dönmesine neden olmuş ve serbest mi kalmış? Ceza alması için öldürmesi mi gerekiyordu? Bu ne ya, gerçekten deliricem neden sürekli böyle pislikleri serbest bırakırken suçsuz insanları hapse tıkıyorsunuz ya ben gerçekten nefret ediyorum bu ülkede yaşamaktan artık. Kendimi bi birey olarak güvende hissetmiyorum. Bu mu halka aşıladığınız? Harikasınız ya gerçekten (!).
Yani, yanlış anlama ama, bunu sorman bile absürt kardeşim... Yani. Dost acı söyler.
Gelelim habere...
Ben bu sistemin de, hayvan gibi insanların da, analarını da, bacılarını da, onları doğurtan ebelerini de... 1000 sülalelerini... (ağır içten edilen küfür içerir) 🤬🤬🤬
Acilen tüm kanunların yenilenmesi gerekiyor. O hakim muhakkak kanunlardaki yetkiye dayanarak bu kararı aldı. Kanunlarımız yenilenmedikçe bu şekilde masumlar ölüp, canavarlar serbest kalmaya devam edecektir.
Nerden biliyorsun. Bilmem ne akrabalarını yandaşlarına torpil yapmayı biliyorlar. Bunun haberleri çıktı. Fakat her karşıt haber ler gibi yayınlamıyor veya üstü kapatılıyor. Ekşi sözlükte bile mahkeme kararı entryler silindi. Sen daha neyden bahsediyorsun?
@yatyanıma Ben aksini düşünmek istiyorum çünkü Hakimler ve Savcılar yasalara dayanarak karar alırlar. Eğer tüm meclis halk için orada ise, halkın hissiyatına cevap veremeyen yasaları oy birliği ile değiştirmeleri gerekiyor. Maaşlarına zam yapılırken oy birliği ile yaptılarya, kanunlardada aynını bekliyorum.
@yatyanıma Demokrasi bu. Çoğunluk kimi seçerse seçimlere kadar herkes o seçilenler eliyle yönetilir. Sorun ise muhalif olarak seçtiklerimiz. Sorunlarda engel, doğrularda destek olması gereken seçilenlerde ses yok.
Hangi konuda doğru çalışmış da bu konuda doğru çalışsın. Sen git çocukluğundan ver, gençliğinden ver senelerce çalış doktor ol malın biri gelsin seni vursun sonra da serbest. Sonra niye aydınlar bu ülkeden kaçıyor. Hak etmiyorlar ki
Maaalesef hayır daha bu. Ne bir saysam kedilere köpeklere hayvanlara yapılan eziyetten tut dolandırıcılara kada hepsi serbest kalıyor adalet be kalkınma partisi yönetiyor dikkat ülkeyi adalet var mı kalkınma var mı peki? Sorarım sizlere Adalet ve kalkınma varmıdır?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayir tabiki ama bence bu adalet isinde bir is var sanki adaleti saglamak yerine daha da kötüye cevirmeye calisiyor gibi. Kendi halkimiza düsmanligi varda bizi icten bitirmeye calisyior gibi. Böyle olaylari türkiye disinda hic bir ülkede göremiyoruz göremeyiz hirsizlik yüzünden bile hapise atilirken baska ülkce vatandaslari bizim ülkemizde insan yaralaniyor öldürülüyor yakiliyor ama serbest kaliyorlar
Ağa ben söylüyorum bak ceza hukukunun değişmesi lazım. Ve çok ağırlaşması lazım. Suç nasıl biter. Suç iki şekilde biter toplumda. 1-) bilinçli nesil yetistirme 2-) caydırıcı ağır cezalar bunun başka yolu yok alüminyum işte..
DOKTORRRRR? Evet tabi ki de normal yaaaa bu ülkeyi yöneten kişilerin orta okul diplomasıııı varrrr biz patronuz ya çok şükür daha oy kullanmadım bunlari ve bu sistemi ülkeye getiren halkkkk cahil ve geri kafalı halk bunlar Türkiye’nin vatandaşı değil çoğu Arap bunların doguluuuu bacım cocugu hepsi amınızaaa koyim türkiyeyi mahvettiniz
Para lazım, paran kadar adalet. Bize karşı suç işleyenleri, birde bizim paramızla doyuruyorlar..! Bu insanları, madenlerde çalıştırsalar, ne devlet bırakmak ister, ne çıkan bir daha girmek..
"Şeytana uydum Süphanallah ya Hak" dediyse ve bir koyunsa ondan tahliye edilmiştir. Herhalde artık cinayeti bile nüfus azaltma yöntemi olarak gördükleri için katilleri ödüllendiriyor olmalılar.
Okumuş bu ülkeye en faydalı olmuş mesleklerden birine sahip bir İNSANIN CANIN bu kadar hafife alınması... Çok milliyetçi ama ülkesinden nefret eden toplumlar yetiştiriyorlar ellerine sağlık...
Ona ceza yok hafif yaralamanın sucu yok ki davq bile acıkmıyor dün kanald de sanırım varya bi adam işe kadın su uyor haberleri onlar dedi hafif bıçakla yaralamanın sucu yok diyoalr
Ülkeleri gelişmiş ve üste tutan şey hukuk sistemi ve eğitim sistemidir bu ikisi vasatsa o ülkelerde ne adalet ne de ülkeyi yönetecek adam bulmak imkansız
Türkiyede adalet sistemi yok adalet yargının değil sosyal medyanın elinde tepkiye göre etki yaratıyorlar artık.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yani düşünüyorum ama neden yani? yasalar mı çok hümanist, hakimler mi saçmalıyor, twitter'e tweet atmadı mı, yoksa böyle bir olay kadının başına gelmediği için mi ceza almıyor? Anlamıyorum, tanıdığı falan var herhalde bilemedim 🤔
Tabi, orası öyle aslında yanlış anlaşılmaya açık mesaj olmuş kadına olumsuz bir şey olunca daha ağır cezalar vermeye çalışıyolar ki haklılılar ben aynı şeyi erkek erkege yapınca da aynı muameleyi görmek istiyorum o yüzden dedim. Yoksa kadın düşmanı değilim. Ben bu durumun ana yasada yazan maddelerin içeriğine bağlıyorum. Dediğiniz gibi kadın erkek meselesi değil👍
şöyle adaletsizlikler görünce sinir krizi geçiriyorum, böyle haberleri görüp suça meyilli olanlara da iyi bir cesaret geliyordur nasıl olsa içeri almazlar diye, böyle böyle adalet sistemiyle birlikte toplum da çöktü
Kesinlikle dogru calismiyor kararlar caydirici degil neden bole cozemedim cezalar cok az adam kizina tecavuz ediyorum diyo annesine bu adam serbest kaliyo inanilir gibi degil. Keske seriat gelse.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu ülkede adalet mekanizması işliyor sadece bazı hakim, savcılar iç kargaşa yapmak için yanlış kararlar veriyor mesele bu. Bu vatana uzak batılı yamyamlara yakin ve bilindik nekadar çok insan var bu sitede :)) Kudurun
Bu nasıl sistem anlamadım, Asıl sorun uzun süren davalar, bir yıl olmuş adamın halen cezası açıklanmamış. Şikayetçilerde de suç var neden davaya katılmıyosun, adamın cezası belli olunca çağırcaklar şimdi gel içeri diye.. saçma yani
işin komik tarafı, bu kararların yazıldığı kağıtların en üst kısmında "türk milleti adına" yazması. ben türk milletinin bir ferdi olarak bu kararları kabul etmiyorum