Afyon Güney Beldesi seçim sonuçları açıklandı! AK Parti fark attı... Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde belediye başkanlığı seçiminin kazananı, kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin adayı Erol Karabacak oldu. AA
Beldede 2 okulda kurulan 8 sandıkta saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi.
Afyonkarahisar'a bağlı, 1830 seçmenin olduğu beldede, 1704 kişi oyunu kullandı. Oyların 1606'sı geçerli sayıldı.
AK Parti'den Erol Karabacak, CHP'den Faruk Özkan, İYİ Parti'den Burak Enes Kamburoğlu, Gelecek Partisinden Osman Aydepe, Büyük Birlik Partisinden (BBP) Süleyman Çağlar, Yeniden Refah Partisinden Ayten Karakaya, Saadet Partisinden (SP) Hamza Gümüşkanat ve Türkiye Komünist Partisinden (TKP) Sunay Akarsu'nun yarıştığı seçimde, AK Parti 1021, BBP 504, CHP 29, İYİ Parti 23, Gelecek Partisi 17, Yeniden Refah Partisi 7, SP 4 TKP 1 oy aldı.Oy verme işleminin ardından seçimi kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin adayı Erol Karabacak kazandı.
genel seçimler bu şekilde sonuçlanır
genel seçimleri yansıtmıyor
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Güncellemeler
+1 yıl
seçim isteyenler acaba bu veya benzer sonuçları görünce ne olacak
Afyon Güney Beldesi seçim sonuçları açıklandı? Sürekli seçim isteyen muhalefet bu sonuçlara bakar mı?
Afyonkarahisar Sinanpaşa İlçesi Güney Beldesi 2009 Yerel Seçim Oy Oranları
Merhaba.
Afyon ili Sinanpaşa ilçesi Güney beldesi 2011 yılında nüfusunun 2.000 altına inmesi nedeniyle belde statüsünü kaybederek köy haline geldi. Daha sonra komşu bir köy ile birleşerek mahkemeye müracaat etmeleri sonrasında mahkeme kararı ile tekrar belde statüsünü kazandı ve geçtiğimiz hafta sonu belde belediye başkanlığı seçimi yapıldı. Son belediye başkanları MHP'li idi.
Belde belediye başkanlığı seçim sonuçları tabii ki ülke genelini kesinlikle yansıtmaz. Belde seviyesinde yapılabilecek değerlendirme sadece aynı yerde yapılmış olan bir önceki yerel seçimle karşılaştırma olarak yapılabilir. Güney Beldesi için yapılan en son yerel seçim 29 Mart 2009'da yapılan Mahalli İdareler Seçimi idi.
2009 seçiminde Güney Beldesi için belediye başkan adaylığı için sadece 3 partinin adayı (MHP, AKP ve Saadet Partisi) yarışmış, diğer partilerden aday yok. O dönemde MHP ve AKP arasında bir ortaklık yok iken MHP %49,4 oranında, AKP ise %48,3 oranında oy almış. İki partinin oy toplamı ise %97,7 yapıyor. Hafta sonu yapılan seçimde ise ittifak halinde oldukları için MHP aday çıkarmayarak AKP adayını desteklemiş ve hiç görülmemiş bir biçimde İçişleri Bakanı beldeye giderek miting yapmış iken, AKP adayı %63,6 oranında oy aldı. BBP'nin aldığı %31 oranındaki oy tamamen AKP-MHP ittifakından düşüş olarak seçime yansımış. Zaten seçim günü Güney beldesinde AKP ve BBP arasında da kavga çıkmıştı.
Beldedeki seçimde oy oranları açısından AKP-MHP için aslında başarıdan ziyade büyük bir düşüş var. Bir sonraki seçimde ülke genelinde de böyle bir düşüş olur mu bilemem ama işleri artık hiç kolay değil.
Eski seçim sonuçlarına YSK sitesinden ulaşabilirsiniz. Yukarıdaki tabloyu siteden aldığım Excel tablosundan hazırladım. Sandık Sonuçları ve Tutanaklar sayfasında yerleşim yerine göre eski seçim sonuçlarına bakabilirsiniz.
@turgay2 haklısınız BBP’de AKP ve MHP ile aynı ittifak içerisinde ama burada kendi adaylarını çıkarmışlar. Kendi adaylarını çıkarmaları MHP ve AKP adayının oy oranında düşüş yapıyor. 2023 seçimlerimde aday çıkarma durumlarına göre ne olacağını göreceğiz. Fakat oy oranındaki düşüşün “beni kurtarması” gibi bir ifadeyi kabul etmem. Sizin sorunuza tarafsız bir yorum yaptım, sizlerin fanatizminiz beni ilgilendirmiyor. Kendi verdiğim bir adet oyum var, başkası ile ilgilenmem.
Evet sayın @aldouss elma ile armut kıyaslaması yerine bu şekilde bakmak daha mantıklı belde seviyesinde yerel seçimlere. Ama aslında soran arkadaşımızın da dediği gibi diğer seçimlerde BBP’de AKP ve MHP ile aynı ittifak içerisinde. O açıdan bakınca önemli bir düşüş yok.
Son bir ilave olarak; seçim günü beldede çıkan kavga ile ilgili bilgim yanlışmış onu da düzeltmeliyim. Çıkan kavgaya BBP'liler değil, Gelecek Parti'liler karışmıştı. Yazdıktan sonra fark ettim ama "Düzeltmeyi sonra yaparım" diye düşünmüştüm. Sizlerin yorumlarınız ben düzeltmeden önce geldi. Kusura bakmayınız.
Genel seçimler Afyon'dan ibaret olmayacak ya da Karadeniz'den, İç anadolu'dan. Yaratılan bu fakirliğin ve hiç edilen ülke kaynaklarının elbet bir sorumlusu olacak. Zaman geçer ama kimsenin yanına kar kalmaz. Türk halkı gerekeni ilk genel seçimde yapacaktır buna hiç şüphem yok. Birileri varlık içinde yüzerken halk sefalet içindeyse orada ne adalet, ne din, ne iman vardır. Haksızlığa susan dilsiz şeytandır. Yazıklar olsun göz göre yangına benzin dökenlere, aklını başına almayıp milletin geleceğiyle oynayanlara..
halk ak parti iktidarda insin diye hdpkk ile iş tutan sözde siyasileride görüyor merak etme sen pkk ile ittifaka ses çıkaramayan alçak soysuzların Allah ayetini ağızlarına almalarınada anca gülerim. atattürk atatürk deyip atatükün partisinde atatürke hakaret edenleride biliyor
Hayirli ugurlu olsun. Genel secimleri tabiki yansitmaz. Ama şu da var. Eger ki secimleri Millet ittifakindan bir parti kazansaydi. Bunu genel secime bir ornek gibi gosterenler cikacakti.
Eğer karadenizde yapilsa akp alır izmirde yapilsa chp alır bu yüzden tek bir ile göre bakmak mantıklı olmaz tüm türkiyenin ne dedigi önemli ve ne zaman anketleri incelesem son 1 yıldır chp öne geçmiş gibi