Deniz Salyası “Denizdeki biyolojik üretimin başlangıcını, ilk basamağını teşkil eden fitoplankton dediğimiz mikro alglerin, yani mikroskobik bitkiciklerin aşırı çoğalması sonucu, ortamda vuku bulan bazı şartlara tepki olarak bıraktıkları salgıya müsilaj diyoruz” Sanayi ve çöp atıkları yani özetle Sorumsuz bir milletin herhalde denizlerini pırıl pırıl görmek mümkün olmaz, sadece Türkiye de değil Dünya da haber olduk ''Türkler denizine sahip çıkamıyor'' Çünkü sorumsuzluğun bedelini doğa ile acı ödüyoruz.. Sorumsuz Halk sorunları belediyelere atacağına kendilerine hesap sorsun, Atıkların önlenmesi için yıllarca ne yaptılar ki Yaşadığımız yeri pislediğimizde sorunu önce kendimizde arayalım. Dünyaya rezil olmak üzereyiz
Deniz Salyası Yüzünden Marmaraya Türkler Neden Sahip Çıkamıyor?
Bi temiz olmayi ögrenemedik. Temizlik sadece evinin içinin temiz olmasi değil. Sadece deniz degil ki hic bi yere sahip cikmiyoruz. Herkes her yeri pis etme cabasinda. Herkesin elinde bi cekirdek at yere. Insallah ilerde daha bilincli akilli bi nesil yetişir, diyecegim baska bisey yok.
sana çok iyi bir örnek vereyim mi türkler hıdrallez etkinliklerinde piknik yaptıkları yerden belediyeler tonlarca çöp çıkartıyor, ben turizmde çalıştım tatil beldelerinde batılı ülkelerden gelen turistler pinkik yaptıkları yere bir tane çöp atmıyor neden herşey eğitimde bitiyor çevre sağlığı ve doğa bilinci var türklerde bu yok işte marmaradaki sorun onlarca yıllık bir beşeri felaket, ama hala türk hükümeti ve destekçileri sorunun siyasi olduğunu düşünüyor chp vardı diyor İstanbul'da chp den önce akp yokmuydu akpden önce de başka siyasi parti belediyeyi yönetmiyormuydu demekki sorun siyasi değil insani,
cok haklisin evet, anlamdigim sey ne biliyor musun Insanlar evine cagirinca piril piril ter temiz ama disarda herkes her yere bisey atma cabasinda. Yazik birde o pisligin icin de geziyorlar Beykoz korosu mu dersin uskudar sahil mi dersin, Florya da bazi gencler atmiyordu sadece cekirdegini, inan ben cok üzülüyorum hatta uyariyorum bazen. Denize bile cekirdek citleyip atiyorlar, cidden anlamiyorum. ☹️
bu hale geldikden sonra mı önlem alınmalı bunu yıllar önce alınsaydı böyle olmazdı çünkü çevre sorunları ve doğa felaketleri üzerine öngörü yapacak bir bilim adamı bile yok ya da uğraşmıyorlar türkler kendi çevresini değil kendi siyasi çıkarlarını önemsiyor görmüyormusun türk medyasında deniz salyası doğa haberleri yerine sedat peker - soylu yok efendim o nun yolsuzluklarını ifşa etmiş haberleri var neden Türkiye Şımarık, Eğitimsiz Pis bir toplum,
Avrupa'da iklim değişikliği konuşuluyor en çok etkilenecek olan Türkiye'nin haberi bile yok Avrupa'da sıcaklık artınca turizmde biter Türkiye'de bunu konuşan yok
Birkaç yıl sonra İzmir körfezin de de başlayacak deniz salyası, genellikle kentleşmenin olduğu yerler de yaygın, sorumsuz bir ülkeyiz dibimizdeki Yunanistan bile tepki gösterecek daha kendi altımızı temizlemekten aciz bir ülkeyiz ki Avrupaya kafa tutuyoruz
yahu nagi bu sorun yıllarca oluşan bir birikinti seksenlere kadar dayanıyor çeyrek asır yani koca marmara ya ulaşmış bu sorun herkesin sorunu yok chp belediyesi ne yapıyor? yok neden kanal istanubul deyip sorunu birbirimize atmayalım bu neye benzer biliyor musun sorumsuz bir pis evde oturan ailenin yok evi sen batırdın yok sen batırdın demeye benziyor bu kafayla gidersek koca marmara ve ege denizini batıracağız sonra Avrupa da diyecek ne sorumsuz bir ülkeymiş Türkiye Yunanistan bile tehdit altında deyip Türkiyeye karşı Tedbir uygulayacaklar
İnşaat değil bak deniz salyası Sanayi ve Sınai Atıklar, Çöplerin denize atılıp artık çeyrak asır sonra fosilleşmesi ile oluşan bir durum, Koca Marmara denizi etkilendiyse Dünya bize güler
:) yahu ben türkler kadar kendini beğenmiş bir ülke görmedim yahu neysen osun üretimde birinciymiş yok efendim şunları bunları yapıyoruz marmarayı gördük önce bir altını temizlemeyi öğrensinler hepsi palavra, bir ülkenin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için önce eğitimli olması gerekir, bilim, sanat, edebiyat teknoloji felsefi alanlarda atılım yapması lazım işte türkiye nin en büyük sorunu beşeri insan sorunudur insanları cahil olursa ülke ne üretirse üretsin sonunda batırır yani Türkiye üzerine takım elbise giymiş bir cahil insandan farkı yok
Hep aynı şeyi dedik. ben 2 dil ve Türkçe biliyorum İspanyolca kursuna başladım bankacılık finans okuyorum çello çalıyorum spor yapipi sosyalgruplarla bulunuyorum bu Avrupa'da klasik olan birşey
işte senin gibileri azınlıkda zaten, Türkiye daha olgunlaşmadı, halkın %50 sinden fazla temel eğitimini tamamlamamış insanlar, 1 milyondan fazla insan okuma yazma bilmiyor ki biz çıkmışız en iyi 20 ekonomideyiz :) üretimde en iyiyiz ona bakarsan Hindistan da öyle :) Brezilya da öyle Brezilya, Türkiye, Hindistan gibi ülkeler kendini şımartır ama Beşeri sorunlarına çözüm üretemezler Bir ülkenin kalkınması için ilk önce insana sonra doğaya yatırım yapılmalı :)
Kucumsedigimiz hindistani yakalamak için %17 yıllık büyüme ve en az 20yil bu seviyede ilerlemeniz lazım çini 200yilda yakalayamayiz buda benim işim ekonomistler de bunu söylerler
ben her zaman insana yatırım yapmayan doğasını kirleten ülkeleri Sınaii-İhracaat veya ekonomi de en iyi büyüme sağlasa da Küçümserim Hindistan, Küçümsenecek bir ülke Türkiye gibi herşey sanayi ekonomi değil, Doğa ve İnsan Bir Ülkenin İskeletidir, gerçekte çağdaş ülkeler de öncelikle insan ve doğa önemlidir, Bunlar Hhindistanda ve Türkiye de yok bunlar Yüzeysel olarak kendini şımartan ülkeler, Hindistan İnsan endeksinde en sonlarda olan ülke iken üretim de sınai ve sanayi de önde gözükse ne olacak
:) işte bu ülke bu yüzden kaybeti nagihan bugün bir bak allah aşkına sosyal medyaya deniz salyası haberi mi yoksa sedat peker - soylu kavgası mı önemli bırak kardeşim bunlara bu müstehaktır
halbuki koca marmara batıyor ölüyor umrunda değil insanların, ama allah bilir şahit böyle insanlara bu marmara felaketi müstehaktır unutma en kötüsüne bile hazırım
Akdeniz bölgesi collesecek su kaynakları kuruyacak ben Almanya'da bu konuyla ilgili toplantıya katıldım dinledim insaf etmeli insanlar uzmanlar bu felaketin 17 yıl sonra olacağını söylüyor
Onu bende araştırdım, Avrupanın Yeni Çölü Türkiye olacak 20-30 yıl içinde Türk topraklarının %50 sinden fazlası çöl olacak İç Anadolu ve Güneydoğu anadolu yu tehlike bekliyor
İstanbul bakalım şiddetli depremlere karşı tedbirini aldı mı? olası doğa ve çevre felaketlerine karşı ne tedbir almış, CHP-AKP kavgası yüzünden ihmal ediliyor sana diyorum bugün İstanbul'da 7.0 ve üzeri bir deprem olsun kayıp ve yıkım çok çok büyük olur
ah be abicim ben nediyorum sen ne diyorsun benim sorumun konusu doğa ve çevre sorumluluk akpye veya chp ye ait değil herkese aittir. o bana havladı bu bana havladı yok. bu ülke de hepimiz yaşıyoruz ev bizim başkasının değil doğa kirletildiyse yok efendin İBB de CHP var sorumlusu CHP dir yok efendim Kanal İstanbulla AKP uğraşacağına ödenek versin demek le olmuyor AKP CHP Tüm siyasi partiler ve 80 milyon sorumludur ama nerde herkes birbirine çatıyor ama sana bişe diyeyim mi Marmaranın yok oluşunu ibretle izliyorum. Dünya izliyor ama Türklere bu Müstehaktır sizler kavga etmeye devam edin ama sizlere müstahak bunlar
sataşmadan kavgadan bahsetmiyorum, doğal felaketler ve çevre temizliğinden bahsediyorum. türkler o kadar kibirli egoist ve sorumsuz ki doğası batıyor hala kavga ediyor sana diyorum böyle ülkelere her türlü felaket müstehaktır
O kadar kavga yolsuzluk egoistlik, bencillik sonucu bu ülke çölde olur, denizleri de salya olur, ama bence müstehak, hindistan salgın kırıldı, dünya da nerde bencil ukala ülke varsa allah belasını veriyor , allah herkese akıl vermiş, sorumlu olsun doğasına insanına sahip çıksın diye yapmayanlar sürünmeye mahkumdur
işte devletleri bir insan gibi düşün akıllı uslu olan her zaman temizdir efe kabadayılık yapan şımarık sevimsiz ukala olan insanlar da her zaman sürünmeye antipatik olmaya mahkumdur türkiye de dünyanın ukala şımarık çocuğu
Herşeyi kendi çevresinde olanlarmis gibi yansitiyorlar 1500₺emekli maaşı veriliyor asgari ücret emeklisine Türkiye'de birgün de harciyorum bu bu parayı
harcama kişiseldir, genel olarak ben sana beşeri sorundan bahsettim demi doğadan sonra insan faktörü türkiye de insana yatırım yapılmaz, somut olan şeylere yatırım yapılır, yani birey devlete yatırım yapar, çağdaş ülkeler de ise devlet bireye yatırım yapar. bu ikilem çok önemlidir asırlarca siyaset felsefesinde bir doktorin olmuşur
onlarca yıllık bir beşeri felaket bu, türkler kendi denizlerini önemsemedi, bu mu vatan sevgisi, demek ki herşey bilim de bitiyor bilimden uzak, eğitimsiz yolsuz hangi ülke olursa olsun evini batırdıklarında pişman oluyorlar batırmadan önce tedbir alamıyorlar çünkü ekonomik kaynaklarını tüketiyorlar bunlar tarihde de böyledi zaten
işte onlarca yıl önce bunların ön görüsünü yapacak bir araştırma merkezleri üniversiteler hiç mi uyarmadı çünkü türkiye onlarca yıl bilimle doğa ve çevre ile uğraşmaktan çok siyasi rant peşinde koştular kim belediyeyi alırsa o rantını döndürdü bu kafayla devam edersek ege ye kadar sıçrayacak
bende ama artık pislikler kabardı yani inan şu marmara avrupa da bir ülkenin olsa böyle olmazdı sorumsuz eğitimsiz bir millet olduğumuzu doğadan belli ediyoruz
bu salya birkaç senelik olmanın sonucu değil yılların verdiği sonuç herkes sorumlu marmara türkiye nin denizi almanyanın italyanın değil keşke yabancıların olsaydı garib marmara böyle olmazdı, biz türkler yaşadığımız yeri batıran bir milletiz piknik alanlarına bir git piknik bittikden sonra kaç ton çöp çıkıyor, aynısını turistler bir gram çöp bırakmadan yapıyor pikniklerini, çünkü biz eğitimsiz sorumsuz bir milletiz
Türkiye evini temizlemekten aciz bir ülke pislikleri halının altına atmışız sonra gün geldi taştı, ev kokmaya başladı kokusu komşuya kadar ulaştı yani yunanistana, şimdi de önlem alacaklarmış bak sen ne kadar safız Türk her zaman başına geldikden sonra aklı başına geliyor