Alspaslan cıks olmaz, taht kavgalarının içinde kaldı, haklı veya haksız sadece şahsi çıkarlarını düşündü
Fatih sultan mehmed evet çağ açan çağ kapatan bir padişah, Türkçe dahil altı dil biliyordu İstanbul’u fethetti bunada eyvallah ancaaaak kardeş katiliysen benim için hiç bir değerin yoktur
Mustafa Kemal Atatürk saymakla bitmeyecek kadar bu vatana hizmet etti, isteseydi sarayda konfor içerisinde bir hayat sürdürürdü ama o tam bağımsız bir Türkiye için herşeyindwn vazgeçti
Son şık hakkında konuşmak istemiyorum
Ama illa bir şey duymak istiyorsanız
Şimdiye kadar yani Türk’lerin Anadolu’ya girdiğinden 20 yıl öncesine kadar elde edilen yapılan ne varsa 😡😡😡😡233 Yorumla- +1 yıl
O kardeş katlini kendi tahtı için değil senin benim için çıkardı. Eğer çıkarmadaydı osmanlıda şehzade kavgası yüzünden nice insan ölürdü aklımızı kullanalım
- +1 yıl
Cumhurbaşkanı Atatürk e hâşâ ulu yüce ve ilah diyen adamlar , ululuk ve yücelik sadece ALLAH'A mahsustur
- +1 yıl
Ulu diyorum evet ulu yüce büyük anlamındadır doğrudur ama asla Atatürk’çü birinin ağzından ilah kelimesini duymadım okumadım görmedim, şayet bunu ispatlamazsan ki ispatı yok yazıklar olsun senin Türklüğüne
Ulu Önder Atatürk evet
Yüce ATA’m evet
Ama asla asla İlah Atatürk işte burada çok büyük yanılgıdasın be bu kara iftira için Allah seni cezalandıracaktır ben değil
Yama kardeşim kulaktan dolma bilgisizce yazma lütfen günaha giriyorsun - +1 yıl
Bana yazıklar olsun diyecene altta Atatürk den başkası yalan diyen adama de
- +1 yıl
Türkiye de ne çok var öyle diyen bi bilsen
- +1 yıl
Neden savcılığa şikayet etmiyorsun? bak ben senin bu yazdıklarını ekran görüntüsü alarak yarın sabah avukatım aracılığı işe suç duyurusunda bulunacağım
Asılsız gerçek dışı bir Türk büyüğüne hakaretten be yalan haberden dolayı
Sende Mustafa Kemal Atatürk’e ilah diyenlere haklarında suç duyurusunda bulunacaksın vatandaşlık görevin bu - +1 yıl
İstediğini yapabilirsin ancak hiçbir Türk büyüğüne hakeret etmem ben
- +1 yıl
Yahu derdiniz ne? Herkes fikrini yazıyor sadece 😂
- +1 yıl
@g35amg
Atatürk ekber!
Atatürk ekber!
Ancak O var Atatürk!
Evliya odur,
peygamber odur,
sanatkâr Atatürk.
Talihe hâkim,
zekâya önder,
doğma serdar Atatürk.
Bunları geçti insan büyüğü:
Kendi kadar Atatürk!
Atatürk ekber!
Atatürk ekber.
Bizde O var. Atatürk!
Ne evliya, ne de peygamber..
Halkına yar Atatürk!”
“Hak Teala çün yarattı Türk’ü ilk
Dedi, ‘Üç kıta da olsun ona mülk.’
Mustafa nurunu alnına koydu,
‘Bil! Kemal’in nurudur, ol nur!’ dedi.”
Geçti böyle nice ay, nice sene,
Vakt erişti bin sekiz yüz seksene
Ger dilesiz, bulasız oddan necat,
Mustafa-yı ba-Kemal’e essalat!”
Ol Zübeyde, Mustafâ’nın ânesi
Ol sedeften doğdu ol dürdânesi!
Gün gelip oldu Rızâ’dan hâmile
Vakt erişti hafta ve eyyâm ile.
Geçti böyle, nice ay nice sene
Vakt erişti bin sekiz yüz seksene.
Merhaba ey baş halâskâr merhaba
Merhaba ey ulu serdâr merhaba!
Tanrı gibi görünüyor her yerde
Topraklarda, denizlerde, göklerde
Gönül tapar, kendisinden geçer de
Hangi yana göz bakarsa: Atatürk - +1 yıl
Ulan ne yorumlar var adam bir soru ile şair oldu 🤣
- +1 yıl
Of of Of deli oğlan
- +1 yıl
@İblisLeydi Biz iman tazelemek için buradayız diyor şaka gibi :D https://www.youtube.com/watch?v=R8RlT0zbK0k
- +1 yıl
@İblisLeydi valla arkadaş şu an durduğu yeri fetheden adama cıks diyo kendi atasına
- +1 yıl
Sakin olun gençler anlaşırız 😂
- +1 yıl
@sivrisinek31 ben Fatih’e cıks dedim yine derim ama inkar etmedim, Fatih İstanbul’u evet fethetti, sonra Vahdettin anahtarları İngilizlere vermedimi? tarihi bilerek konuşun, Mustafa Kemal İstanbul’u işgal kuvvetlerinden geri almadımı?
Mustafa Kemal’i Fatih’e karşı ufacık bir aşağılamasına rastlayamazsın
Boşverin Osmanlıcılık oynamayı, Osmanlı asla Türkçülüğü kabul etmemiştir, bir soydur bir boydur
Diğer arkadaş evet Behçet Kemal Çağlar böyle bir yalakalık edebiyatımızın daniskasını yapmıştır ama asla kabul görmemiştir, aksine dışlanmıştır ama yakın tarihe bakacak olursanız
Eski aydın il başkanı İsmail hakkı eser bizim için ikinci peygamberdir dediği daha dünkü haber - +1 yıl
@G35AMG bende diyom ki fatihede Alpaslan da bizim atamız ve bizim için savaştı
- +1 yıl
@g35amg “Millet hayati gerekleriyle uğraşmaktan yasaklanmış olarak diyar diyar dolaştırılıyor ve bu yeni diyarlar halkı, birçok ayrıcalıklara sahip olarak çalışılıyordu. Yani fatihler, ana unsuru peşine takarak kılıçla fetihler yaparken, kılıç sallarken zaptolunan memleket halkı kazandıkları ayrıcalıklarla sabana yapışıyorlar; toprak üzerinde çalışıyorlardı. Arkadaşlar, kılıç ile fetih yapanlar, sabanla fetih yapanlara yenilmeye ve sonuçta yerlerini bırakmaya mecburdurlar. Nitekim Osmanlı saltanatı da böyle olmuştur. Bulgarlar, Sırplar, Macarlar, Romenler sabanlarına yapışmışlar, varlıklarını korumuşlar, kuvvetlenmişler; bizim milletimiz de böyle fatihlerin arkasında serserilik etmiş ve kendi ana yurdunda çalışmamış olmasından dolayı bir gün onlara yenilmiştir.”[1]
- +1 yıl
Tamam hepinize veririm sakin olun çok doldunuz ☺️
- +1 yıl
@G35AMG islam ne değiştirilebilir ne de güncellenebilir buna kimsenin gücü yetmez
- +1 yıl
Off hadi ama bırakın bu kavgaları savaşmayın sevişin 💋
- +1 yıl
o dönemin şartları öyleymiş padişahlar mecburen tahta çıktıktan sonra kardeşlerini öldürmüşler çünkü isyanların olmasını engellemek amacıyla yani devletin huzuru için
- +1 yıl
@buzlarkraliçesi38 osmanlıda hiçbir şey bulamadılar kardeş katlini söylüyorlar
Soran+1 yılO kardeş katli olmasa 600 yıllık devlet olmazdı bugün Türkiye Cumhuriyeti olmazdı
- +1 yıl
Keşke anlasalar
En İyi Cevaplar
İlk sırada kesinlikle fatih Sultan Mehmet sonra kanuni Sultan sülaymanı daha sonra Mustafa Kemal Atatürk hepside birbirinden özel insanlar özellikle fatihi seçtim çünkü yaşına rağmen kurduğu hayale inanıp yapılamaz denileni yapan bir lider işin ironik kısmı ise 15 yüzyılda yaşayan bir liderin 5-6 dil bilmesi kanuninn keza 7-8 dil bilmesi Atatürkün yine 3-4 dile aşina olması ve şimdiki döneme bakınca daha doğru düzgün konuşmayı bile bilmeyen muhalefet ve iktidarın saçma sapan birbirine sözleri var dramatik bir tablo ortaya çıkıyor neyse bizde lider çoktur ama gerçek kahramanlar Kürşad gibi eğemenlik uğruna can veren şehitlerimizdir...
10 Yorumla
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yıl3 ismi çok merak ederim
1. Fatih sultan mehmet han. 21 yaşında bir makine mühendisi 9 dil biliyor son bin yılda onun kadar iyi rumca bilen rum bile yok ama şairliği devlet adamlığından bile üstün devlet adamı olmayıp sadece siir yazsa bile bugün onu aynı ciddiyetle anıyor olurduk
2. Kanuni sultan süleyman ve mimar sinan... Bu iki dost insanin dostluğu akla mantığa fiziğe aykırı aynı anda aynı rüyayı görecek kadar mana aleminde nasıl yaşanıyor merak ediyorumediyorum.
3. Sultan abdülhamid han
Almanya lideri bismark onun için dünya liderlerinde 100 gram akil varsa 90 gramı ondadır der. Nasıl bir akil. Nasıl bir zeka70 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCiao🦇🍀
https://www.youtube.com/embed/uSJ5Rb6982s
Ben tek seçenek görüyorum ki onu düşünmek dahi duygulanmama neden oluyor. Gerek ahlakı, gerek zekası, gerekse yaptığı sayısız iyilikten. O ki tüm Dünyanın saygısını kazanmış bir lider o liderden de öte..171 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
Gündem konusunda 699 cevap paylaştı. Tek Başkomutanımiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK varken başkasını seçmem mümkün değil ayrıca malum şahsı bu ankette görmek istemezdim.
160 Yorumla"Beni görmek demek, m mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir."
Mustafa Kemal ATATÜRK
Yine de görmek, konuşmak istiyor insan.112 Yorumla
Soran+1 yılOlsun sorun değil yorumuna sağlık ☺️
Tayyip'i bile buraya adam yerine koyarak eklemişsin.. Üzücü...
81 Yorumla
Soran+1 yılSonuçta sevmesen de halkın oyu ile seçilen Cumhurbaşkanı
Sadece Türk büyükleri derseniz
Abdülhamit
Fatih Sultan Mehmet
Yavuz Sultan Selim
Melik Şah
Günümüz için ise Adnan Menderes
Dünya gözü ile görmedim lakin döneminde yaşadım Turgut Özal
Recep Tayyip Erdoğan ise bak onu Dünya gözü ile 3 5 sefer gördüm20 Yorumla
+1 yıl21 yaşındayken istanbulu gemilerle karadan fetheden çağ kapatıp çağ açan ve peygamber efendimizin övgüsüne layık olan 6 dil bilen eğedeki adalarımızı tek tek fetheden adam gibi adam Fatih Sultan Mehmet Han gibi kimse olamaz
70 Yorumla
+1 yılEn Büyük Türk Mustafa Kemal Atatürk
132 Yorumla- +1 yıl
Duruşundaki asalet yeter❤️
- +1 yıl
Siyasi lider ya da iktidar olmasının dışında, dünyaya bakış açısı, çalışma yöntemi, fikir dünyası olarak bana en çok katkı sağlayacak kişinin ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olacağını düşünüyorum. Bu nedenle en çok tanışmak isteyeceğim kişi kendisidir.
80 Yorumla
+1 yılTürk diyorsan köken olarak tam olarak Türk bir lider Atatürk
107 Yorumla- +1 yıl
diğerleri de köken olarak türk zaten :)
- +1 yıl
@buzlarkraliçesi38 Erdoğan Gürcü olduğunu söylemişti sanırımm :)
- +1 yıl
olabilir Fatih Sultan Mehmet Sultan Alparslan bunlar da Türk onu kastettim ben
- +1 yıl
@buzlarkraliçesi38
Alparslan da Türk evet Osmanlı padişahlarının anneleri farklı kökenden olabiliyor onu bilmediğim için yazmadım ama Atatürk’ün anne ve baba tarafından soyu tamamen Türk ondan emin olduğum için yazdım - +1 yıl
babanın soyu önemli burda :)
- +1 yıl
@buzlarkraliçesi38 sözde babanın soyu önemlidir babası Türk annesi Kürt olsa herkes Kürtsün der :D iki yüzlülük a*q
- +1 yıl
:D
Milletimizi zor bir durumdan kurtarıp ülkemizi yoktan var ettiği için Atatürkü seçerdim
110 Yorumla
+1 yılSondakini lider olarak neden seçeneklere koydun ki? Diğer şanlı atalarımızın yanına hiç yakışmış mı?
53 Yorumla
Soran+1 yılBurada fikir alışverişinde bulunuyoruz
- +1 yıl
Yorumlari oku akli basindaki insanlarin fikrini anlarsın
Soran+1 yılMerak etme dostum
+1 yılUlu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü tanımak isterdim...
110 Yorumla
+1 yılMustafa kemal (Benide eksileyinde makarnanızı fazla versinler neyseki sadece 2 taneniz var her soruda varsınız ama iyiki çok değilsiniz)
80 YorumlaGündem konusunda 2b cevap paylaştı. Atatürkün üstüne yok bunu tüm dünya kabul ediyor ancak dergah kullari sarıklı şeytanların isteği ile onu kabul etmiyor.
82 YorumlaÇok kültürlü çok akıllı korkardım halimden utanırdım ama ATATÜRK ü tanımak isterdim
Ve elbette F sultan MeEHMET te bir o kadar büyük insan ama sanırım lisanımız uymazdı60 Yorumla
+1 yılTabikide Reeecep Tayyipppp Erdoğan’ ı değil Mustafa Kemal Atatürk’ü 😂
90 YorumlaDaha çok hem dil hem de kafa yapısı itibariyle anlaşabileceğimi düşündüğüm için Atatürk derdim.
80 Yorumla
+1 yılTypeyi seçenlere Allah Akıl Fikir versin diyorum. Tabi ki Mustafa Kemal Atatürk.
83 Yorumla- +1 yıl
Bak sen bak 2 eksileyen Type-C var
- +1 yıl
@KAslaNn ;)
Alparslani önce tanımak isterim geçmişi bilmeyen geleceği bilemez
82 Yorumla- +1 yıl
Boşver ya sen onları aslını da inkar edemez kimse sonrasını da
+1 yılSonuncu hariç hepsi olur benim için ama Atatürk tercih ederdim 😊
70 YorumlaLiderlik vasfına sahip 3 kişi var, bu ülkeden bir sürü başbakan cumhurbaşkanı geçti ne ara Türk büyükleri ile aynı keseye konulup aralarında seçim yapılacak seviyeye geldi hangi liderliği yaptı da bu kadar gururlu bir listede adı yer buldu şaşırdım doğrusu.
00 YorumlaBurda kimse boş konuşmasın zekası ile tabiki fatih sultan mehmet
62 YorumlaFatih Sultan Mehmet ve Alparslanı tanımak isterdim. Başka kim kaldı. d
42 YorumlaREİSi seçeecen tabiki aga laubalilik istemem lan
reisi seçecek lan herkes lami cimi yok
✔👍42 Yorumla- +1 yıl
Ya de get Allaş aşkına bacım tutturmuşsunuz Tayyip Tayyip diye adamın ülkeye faydasından çok zararı var , kendinden utan be Type-C Asalak
- +1 yıl
Allah*
Ben kole olarak gidip diger turk ve cerkes kolelerle isyan baslatip tahta gecen baybarsi tanimak isterdim...
20 YorumlaDedem Atatürkü taniyodu o yüzden bende az çok bilgi sahibiyim ama fatih Sultan memedi tanimiyom
30 Yorumla
+1 yılAlparslan Atatürk Fatih Sultan Mehmet
Bunları seviyorum inanılmaz işler başarmışlar20 Yorumla
+1 yılMustafa Kemal Atatürk 😊
120 Yorumla
+1 yılMustafa Kemal Atatürk.
120 Yorumlad şıkkındaki hariç hepsiyle tanışmak isterim. d şıkkındakini keşke hiç tanımasaydım.
10 Yorumla4. Murat seviyorum. Bunlar içinde alparslan iyidir. Fatihte iyidir. Hanibal en efsane olandır.
10 Yorumla- Gündem konusunda 592 cevap paylaştı.
+1 yıltabi ki MUSTAFA KEMAL ATATÜRK...
tartışmam bile bunu.30 Yorumla Recep tayyip erdogani televizyonda görüyoruz ona gerek yok geri kalan hepsini görmek isterdim ama en çok Mustafa kemal Atatürk 'ü görmek isterdim
50 YorumlaMustafa Kemal Atatürk 🇹🇷
110 Yorumla
+1 yılMustafa Kemal Atatürk
140 YorumlaSarı saçlı mavi gözlümü Samsun'da görmek isterdim.
144 YorumlaMustafa Kemal Atatürk
100 Yorumla
+1 yılUlu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ❤️❤️❤️❤️
130 Yorumla
+1 yılMustafa Kemal Atatürk atamın tanımak çok isterdim
120 Yorumla
+1 yılhangimiz Ata'mızı tanımak istemez ki
122 Yorumla- +1 yıl
@4206931 evet Recep Tayyip Erdoğan varken çünkü bu ülkeyi asıl kuran demokrasiyi getiren Mustafa Kemal Atatürk eğer olmasaydı bu ülke demokratik ve özgür bir ülke olamazdı onun askeri ve diplomatik başarılarıyla bugünlere geldik her ne kadar siyasetçi olarak kendisini sevmesem de Recep Tayyip Erdoğan'a da saygım sonsuz eminim ki çok iyi bir baba, eş, evlattır tabi bu benim düşüncem ne ben kimseyi yargılarım ne de kimse beni yargılamasın
+1 yılUlu Önder Mustafa Kemal Atatürk
120 YorumlaMustafa Kemal ATATÜRK 💙
90 Yorumla
+1 yılMustafa Kemal Atatürk’ü tanımak yanında olmak çok isterdim❤️
10 YorumlaMustafa Kemal Atatürk
80 Yorumla
+1 yılMustafa Kemal Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet
70 Yorumlatarihin akışını değiştiren adamı
40 YorumlaBen 2. Abdülhamidi tanımak isterim en çok
40 Yorumla
+1 yılKeşke 10 yıl daha yaşasaydı
40 YorumlaMustafa Kemal Atatürk
110 YorumlaSevgili atamı
100 YorumlaMustafa Kemal Atatürk
100 Yorumla
+1 yılAtatürk.
100 Yorumla
+1 yılKesinlikle Mustafa Kemal Atatürk ❤️❤️
141 Yorumla
+1 yılTabiki de Atamızı seçerdim
119 Yorumla- +1 yıl
@4206931 Evet onu seçerdim bak şu an ne kadar güçlü ve mutluyuz hele öğrenciler oooo
- +1 yıl
@4206931 Atatürk halimize görse üzülür valla ülkeyi kimler yönetiyor die
- +1 yıl
@4206931 AKP'li misin cidden
- +1 yıl
@4206931 İron o zamn
- +1 yıl
İron**
- +1 yıl
Bu nasıl klavye yaa ironi olacak
sadece Atatürk ve Attila
30 YorumlaUlu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk