+1 yılÇünkü Atatürk'e hakaret edenler nereden geldiklerini ve hangi koltukta oturduklarını bilmeyen insanlar, buradaki birkaç kişi konunun ayetler hadisler ya da Atatürk'le ilgili olmadığını söylemiş, zaten tutup açık açık biz Atatürk'ü sevmiyoruz biz ona düşmanız istemiyoruz onu yok etmek için onu unutturmak için elimizden geleni yapıyoruz diyecek hali yok, böyle isim vermeden hakaret ederek kafir dinsiz diyerek ancak insanları böyle aldatarak kandırmaya çalışıyorlar, madem bu adam bu kadar kötü neden onun kurduğu ülkede cumhurbaşkanlığı yapıyorsunuz neden onun kurduğu ülkede yiyor içiyorsunuz bugün ABD başkanına ya da Amerika Birleşik devletleri'nin ünlü bir adamın hakaret ettiğiniz zaman onun ülkesinde bu ceza değil midir? Ben şuna anlam veremiyorum bu adam o kadar büyük bir adam ki ölüp gitmiş adamın arkasından dahi dünya kadar laf söylüyorsunuz yazık gerçekten çok yazık, ayrıca bizim dinimizde ölen insanın arkasından dahi kötü konuşulmaz ama bugün kur'an-ı Kerim'i ağzını alanlar ayasofya'yı kapatanları kafir diyor dinimizde bir müslümana kafir diyeni kendisi kafir olur, nereden biliyorsunuz Atatürk'ün kafir olduğunu kalbini açıp baktınız mı? Siz 60 yaşında rahat koltuklarla otururken O adam 57 yaşında hayatını kaybetti ve senelere ömürleri Savaş meydanlarında geçti, bizler Fatih Sultan Mehmet han Kanuni Sultan Süleyman han ve Mustafa Kemal Atatürk'ü çok seviyoruz ama bunların yapmak istediği tek şey insanları ayrıştırmak tarihte dahi liderler arasında ayrım yapmak ama insanlarımızın gözü bunu görmüyor, İstanbul'un fetih kutlamalarında başka yerdeki imam başta Fatih Sultan Mehmet olmak üzere tüm şehitlerimize ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü dua ediyor bakın işte o da bir imam, o yüzden kimse yok burada hakaret yoktu sadece ayet okudu bunlara gerek yok niye peki o ayeti orada okudu? Buna Bir cevabınız var mı özellikle Ayasofya camii'nde yok Ayasofya kapatıldı yok namaz kılan adı kafirler şöyle yaptı kapatan kim Mustafa Kemal Atatürk peki o dönemde neden kapatmak zorunda kaldı o dönemi yaşadık mı biliyormuyuz belki korumak için yaptı, bu adam bu kadar vatan haini din düşmanı adamsa niye bu ülkeyi kurtardı? İsteseydi kurtarma hızlı bugün Yunan ingiliz-fransız tutardı Burak Ayasofya camii'nde namaz kılmayı orayı kilise yapardı sen bırak kur'an-ı Kerim'i eline almayı secde edecek yer bulamaz papazlara hizmet ederdin aslında Türkiye düşmanı mı dışarıda aramayın oy verdiğiniz insanlar da arayın... Niye memlekette cami kalmadı mı sanki çok dört dörtlük Müslüman olan bir ülke miyiz? Herkes sahtekarlık dolandırıcılık hilekarlık alçaklık ne ararsanız var ondan sonra Ayasofya cami'nin açınca dört dörtlük Müslüman oluyorsunuz bırakın arkadaşım bu işleri...
Allah tüm devlet büyüklerinden bu vatana hizmet eden cumhuriyetin kurulmasına vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve öncesinde kurulan bütün Türk devleti hükümdarlarına şükürler olsun hepsi başımızın tacı,
Mustafa Kemal Atatürk kalbimizde yuvana hiçbir zaman silemeyeceksiniz.81 Yorumla
Soran+1 yılMaşallah mükemmel olmuş
En İyi Cevaplar
+1 yılBöyle şeylerden hiç hoşlanmıyorum. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama SAYGI DUYMAK ZORUNDA❕Bizi siyasetle ve dinle bölüp parçalamaya çalışıyorlar. (Sen şu partiyi tutuyosun, sen alevisin, sen sünnisin vb. sözlerle.)
Ben herhangi birine lanet edilmesini doğru bulmuyorum. Şüphesiz ki Allah her şeyi görüyor. Eğer biri haksızlık ettiyse bunun hesabını Allah ondan sorar.
Bir hadisi şerifte şöyle söyleniyor;
‘‘Bir kul bir şeye lanet ettiğinde, lanet, göğe yükselir. Göklerin kapısı bu lanete kapatılır ve lanet yeryüzüne döner. Yeryüzü kapıları da kapatılınca lanet sağa sola dolaşmaya başlar ve nihayet gönderildiği kişi veya şeyi bulur. Eğer o kişi veya şey, okunmuş olan lanete müstahak değilse, lanet onu okuyana gidip yapışır.’’
Bu caminin neden o dönemde müzeye çevirildiğini tam olarak bilemeyiz. Başkalarının söylemlerine inanmak ne kadar doğru bilmiyorum.
Ben ilkokuldayken bir bandanam vardı. Kafamın yarısıda kadar uzayabiliyordu katlanabiliyordu. Güneş geçmesin diye katladığım kısmı açtım. Sonra bir öğretmen at kuyruğumdan tutup saçımı çekti. İşte “Sen kafanı kapatamazsın”, şöyle böyle, Atatürk`ü falan karıştırdı lafın ortasına. Söylediği şeyler çok yanlıştı. Atatürk`ün o öğretmenin yaptığı ve söylediği şeyleri tasdikliceğini hiç sanmıyorum. Hatta kapanmak serbest olduğunda 7. veya 8. sınıftaydım. Bir öğrenci kapanmak serbest olduğu için okula o şekilde geldi. Beden dersimiz varken onlarında beden dersiydi. Beden hocası o kızı dersten attı. “Başındakini çıkarmadan giremezsin” vs. saydı bir şeyler. O da lafının arasına Atatürk`ü kattı. İnkılap hocamızda öyle bir anlatıyodu ki dersi dinleyen herkes savaşı biz kazanmışız derdi. Ama gerçekte kazanmamışız, kitapta falan yazıyor kaybettiğimiz.
《Böyle insanlar bu tarz şeyleri yapıp, söyleyip laflarının arasına Atatürk`ü karıştırırsa insanlar yanlış düşüncelere kapılabilirler. Ayasofya Cami`sinde bazıları lanet okuduysa bundan diğerlerininde sorumlu tutulması doğru olmaz. Yani herhangi bir müslümanın yaptığı kötü veya yanlış şeylerden müslümanlığı, islamı sorumlu tutmakta doğru olmaz.》56 Yorumla- +1 yıl
Bacım naptin masallah makale yazmissin
- +1 yıl
@Olgun-bey_06 Çok doldum bu konularda 😅😂
Soran+1 yılDuygusuna tercüman oldum 😂
- +1 yıl
😂😄
Soran+1 yılBen hep oluyorum duygularına tercüman
- +1 yıl
Haklisin ben şakaya vuruyorum ama inan doluyuz
+1 yılKorku kardeş korku.
Korku insana her şeyi yaptırır. Kendini bugünün yönetiminin yerine koy. Bundan 97 yıl önce, elinde adam akıllı silah bile olmadan, 15'lileri yanına alarak, yıkılmak üzere olan bir devleti, yeniden şaha kaldıracaksın, arkana milyonları da alıp herkesin bitti dediği yerden yeniden başlayacaksın.
Sonra bugüne bak.
Yerinde oturduğun adam neler yapmış, sen neler yapıyorsun. İster istemez korkacaksın. Çünkü birileri olurda onun kadar olamadığını görürse yalnız kalacaksın, koltuğu kaybetsen saklanacak delik arayacaksın. Bu korkudan nasıl kurtulursun. Kendini koltuğunda oturduğun adamdan daha bir şey göstermek zorundasın. Kendini Güçlü gösterme şansın yoksa, onu aciz göstermeye çalışırsın yapmaya çalışsan kaç kişiyi yanına alırsın ya da bu yalana kaç kişiyi inandırabilirsin. Liderim desen liderliğin onunla yarışamıyor, savaşçıyım desen kimse inanmaz. Vatan desen o vatan zaten sana miras, yine tutmaz. Ama bu ülkeyi kolayca avucuna alacağın bir şeyler var. İşte onun en aciz olanıda dini kullanarak birilerini dinsiz ilan etmek. İşte bunu yutturursan kendini dindar ilan edersin. Lider olamazsın, güçlü olamazsın, savaşçı olamazsın. Ama Lawrence dindar olmuştu. İşte bu kadar kolay aslında mesele, dindar olup birilerini kafir ilan edersen kazanırsın. Ama nereye kadar. İşte orada şu ince nokta ortaya çıkıyor.
Her kim bir adama Ey kafir veya Allah'ın düşmanı der de o adam dediği gibi değilse, o sözler bunları söyleyene döner. (Müslim, İman 112)
İşte korku öyle bir şey ki, dindar olduğunu söyleyenleri dinin uygun görmediği sözleri bile söyleyecek hale getirir. 🙂🙂30 Yorumla
Atatürk olmasa kendisi şu an orada bir Piskopos olarak konuşuyor olacaktı. 1. dünya savşanın sonucunu göz önüne getirin. Nasıl bir ortam vardı? Tüm islam coğrafyası hristiyanlarca işgal edilmişti. Anadoludan Hindistana kadar... bir tek bağımsız islam ülkesi yoktu. Hristiyanlar isteseler bir günde müslümanların kökünü kazırlardı. Bugünlerde islam denlien şeyin varlığından haberimiz bile olmazdı. Peki İslamı ne kurtardı? Neden ellerinde imkan varken, müslümanları katletmediler? İslamı ne kurtardı.
1- Anadoluda Atatürk ve arkadaşlarının yaptığı kurtuluş savaşı
2- İspanya İç Savaşı
3- Komünizm
Evet bu üçü müslümanların toplu bir katliamla yok edilmesini önlediler. Kurtuluş savaşı yapılmasa Atatürke söven imam Ayasofyada konuşmasını Piskopos olarak yapıyor olacaktı.
İspanya iç savaşında Solcu militanlara karşı islamcı militanlar kullanıldı. Hatta bir manastırda düzenlenen Aziz Fatima Törenlerine müslümanlar da davet edildi. Müslümanlar ve Hristiyanlar ortak bir amaçda birleştirildi. Solcu ve sosyalistlere karşı...
en önemlisi ise Komünizmin ve SSCB'nin batı için önemli bir düşman tehdit haline gelmesiydi. Komünizme karşı müslümanların desteğine ihtiyaç vardı. ABD'nin yeşil kuşak çalışmaları, Türkiyedeki Ruzi Nazar ve ekinin Türk İslam Sentezi çalışmaları hep Kapitalist batının düşmanı Komünizme karşıydı. 1931'de İngilterede düzenlenen bir konferansta bir bölgede hangi dün baskınsa o dine destek verilmesi ve komünistlere karşı müttefik olarak kullanılmaları kararı alınmış.
https://talatturhan.com.tr/ikibine-dogru-4-1-1990/52 Yorumla
Soran+1 yılAğzına sağlık kardeşim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
Gündem konusunda 316 cevap paylaştı. Lüzumsuz bir polemik. Fatih de mezarından kalkıp gelse, Atatürk te mezarından kalkıp gelse bu tartışmayı yapanları tasvip etmez. Her ikisi de bizim en güzel değerlerimizdendir. Birliğe beraberliğe ihtiyacımız olduğu bu günlerde, düşmanlarımızı dış güçleri sevindirebilecek böyle ayrılıkçı düşünceleri tetiklemek hiç doğru olmaz. Dikkat edip birlikteliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Komşularımıza etrafımıza bölgemizdeki sıcak çatışmalara bir bakın, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Birilerinin oyununa gelmemek lazım. Atatürk yurdumuzu kurtarmış, Cumhuriyeti kurmuştur. Fatih İstanbulu fethederek Türkleştirmiş İslamlaştırmıştır. Yani Fatih’in kazanımlarını Atatürk bugüne taşımıştır. Atatürk olmasaydı İstanbul kimlerin elinde olurdu?
23 Yorumla
Soran+1 yılBende böyle düşünüyorum hepsi bizim değerimiz ama ne yazık ki bugünkü hükümet İstanbul'un fethi için verdiği önemi cumhuriyet bayramı için vermiyor aslında bu ayrımı yapan hükümet
Soran+1 yılAynen öyle
- Gündem konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bir saygısızlığın Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanının gözünün içine bakılarak yapılması ve cumhurbaşkanının herhangi bir tepki göstermemesi de çok ama çok büyük bir problem. Adı üstünde sen bu cumhuriyet için görev yapıyorsun ve cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal... bu da çok ama çok büyük bir tartışma konusu bence. Sevmeyebilirsin, bazı yönlerini eleştirebilirsin ama saygısızlık kabul edilemez bu topraklarda yaşıyorsan.
61 Yorumla- +1 yıl
Cumhuriyet mi kaldı Pkk meclise girdikten sonra Cumhuriyet beklemeyin artık bu ülkeden
+1 yılOnlarin umrunda olan sey sag sol degil din iman da degil halki ayristirmak boluculuk ic savas cikarip memleketi eski karanlik gunlerine dondurmek.. Bu soylenenlere cihat gpzuyle bakan gitsin IQ testi yaptirsin kendine.. Ne vatani ne milleti ne de dini olumlu etkiler bu tavirlar..
60 Yorumla
+1 yılBir insan kendi ülkesinin kurucusuna hakaret edemez. Farklı ülkelerde ki insanlar bile Mustafa Kemal Atatürk'e saygısından ve ne kadar başarılı bir insan olduğundan onu tebrik ediyorlar. Ancak Türkiye'de insanlar kendi ülkesinin kurucusuna hakaret ve küfür ediyorlar.
30 YorumlaBence hem Atatürk hem de Fatih Sultan Mehmet milletimiz için aynı öneme sahip. Her ikisi de bir dönemi kapatıp yeni bir dönem açmışlardır. Böyle insanlar yüzlerce yılda bir gelirler. Özgürlüğümüzü Atatürke borçluyuz. Atatürkü kimse unutturamaz bu millete
20 Yorumla
+1 yılURL eklemek için exp seviyem yetmedi fakat Google'a Ayasofya ve manevi enerji geçiş alanları yazarak milliyet gazetesindeki Tuna Cankurtaranin konu hakkında detaylı yazısını okumanızı tavsiye ederim. Bu yazıyı okuyarak olayın aslına hakim olmanız mümkün... Sevgiler...
20 YorumlaAtatürk'e her hakaret eden prim alıyor herhalde. Ağzı olan ona sallıyor. Ne kadar ayıp.
100 Yorumla
+1 yılBu tür durumlardan hoşlanmıyorum herkes saygı duymak zorunda sonuçta onun sayesinde şu an birilerinin kölesi değiliz hem yüce Allah'a ibadet edilen yerde bela okumak mı? Bu nasıl bir zihniyet anlam veremedim hoş değil hemde hiç değil
50 Yorumla
+1 yılAtatürk oyle Atatürk böyle Bende sıkıldım adam ölmüş gelmelik olmuş biri çıkar Atatürk olsaydı böyle olurdu. digeri Atatürk ateist. lan ölmüş adam ölmüş önünüze bakın
11 Yorumla
Soran+1 yılAğzın bal yesin 😂
Atatürk bile din ile siyaseti birbirine karıştırmayıp ülkeyi kurtarmışken hala koskocaman bir ülkeyi bile küçük görüp Atatürke hakaret edenler var. Yazıklar olsun. Sevmeyebilirsiniz ama ölmüş ve bizim için birçok fedakarlık yapmış kişinin arkasından saygısızlık yapmaya hakkınız yok. Sevmesseniz sevmeyin ama saygısızlık yapmaya hakkınız yok
50 Yorumla
+1 yılAtamızın üstünde olduğu para için yaşayan insanlar atamızı beğenmiyor
134 Yorumla- +1 yıl
Beğenmeyen kim Allah aşkına
Soran+1 yılAtatürk düşmanı birdir
- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Valla ismi lazım değil onun imam hatip yerine fen lisesi yol yapmak yerine eğitime maddi durumu iyi olmayan insanlara yardım etmesi gerekiyor
Tamam bizde muslumaniz ama imam Hatipler bize hiç katkı sağlamıyor ki
+1 yıldertleri sadece hakaret etmek ayasofya ilgisi oldugunu düşümüyorum
saygı duymak zorundasınız bunu kafanıza sokun50 YorumlaBu bir ifade özgürlüğü değil olamaz bunu diyen insanlara katılmıyorum..
Çünkü ifade özgürlüğünü bu Ülkeye getirmekte faydası oldukça fazla olan bir insanın kimse kusura bakmasın ama yargılanacağı aşalanacağı bir sistem olamaz... Olmamalı..
Fazla siyasi olarak devam etmeyeceğim yazıma kısa bir şekilde noktalayacağım.
Hangi Ülkede tarihsel olarak Ülke liderlerinin yargılandığını gördünüz sorusunu sizlere soruyor. Anti düşüncelerden bu toplumun arınmasını en içten dileklerimle temenni ediyorum..00 YorumlaAtatürke hareket yok gerçekler var bize peri masalı diye anlattıkları için Atatürkü kral kahraman olarak gördük ama öyle değil herkesin dediği senin de dediğin Atatürk olmasaydı bu ülke olmazdı diye Atatürk olmasaydı bu ülke yine olacaktı zaten
10 Yorumla
+1 yılRahmetli dirilse hepimi kovalar bu ülkenin hali ne diye
60 Yorumlaİzledim ama laneti Atatürk diyerek okumadı Ayet okudu
122 Yorumla
Soran+1 yılAyasofya kim zamanında müze oldu?
- +1 yıl
Tamam da Adam Ayet okuyor üzerine alınan alınsın isim vermemiş ki
Tevbe﴾17﴿ Müşrikler, inkârlarına bizzat kendileri tanıklık edip dururken, Allah’ın mescidlerini onarıp şenlendiremezler. Onlar, yapıp ettikleri boşa giden kimselerdir ve onlar ebedî olarak ateşte kalacaklardır.
﴾18﴿ Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve âhiret gününe inanan, namazını kılan, zekâtını veren ve yalnız Allah’tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler. İşte bunların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.
﴾19﴿ Hacılara su verme ve Mescid-i Harâm’ın imar ve bakım işini (üstlenen kimseyi), Allah’a ve âhiret gününe inanıp Allah yolunda cihad eden kimseyle bir mi tutuyorsunuz? Bunlar Allah katında bir değildirler. Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez.
﴾20﴿ İnanan, hicret eden, Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenlerin Allah katındaki mertebeleri pek büyüktür. Muradına erecek olanlar da onlardır.
﴾21﴿ Rableri onları kendi rahmeti, hoşnutluğu ve cennetleriyle müjdeliyor; onlar için orada kesintisiz nimetler vardır.
﴾22﴿ Onlar orada ebedî olarak kalacaklardır. Kuşkusuz en büyük ödül Allah katında olandır.
Soran+1 yılHacı adam Ayasofya kapatan kâfir sen kâfirlere tekrar fırsat verme diyor orada ayet ne alakası var diyanet işleri başkanı çıkıyor vakıf malına dokunan lanete uğrar diyor bu mu ayet haydi ayet okudu neden Ayasofya müzesi olarak beddua eder gibi okunuyor kime beddua ediyor Atatürk'e
- +1 yıl
Ya abi o beddua fatihin bedduası zaten kim bu
"Allah'ın yarattıklarından Allah'a ve O'nun rüyetine iman eden, ahirete ve onun heybetine inanan hiçbir kimse için, sultan olsun melik olsun, vezir olsun bey olsun, şevket ve kudret sahibi biri olsun hâkim veya mütegallib (zâlim ve diktatör) olsun, özellikle zâlim ve diktatör idareciler tarafından tayin olunan, fâsid bir tahakküm ve bâtıl bir nezâret ile vakıflara nâzır ve mütevelli olanlar olsun ve kısaca insanlardan hiçbir kimse için, bu vakıfları eksiltmek, bozmak, değiştirmek, tağyir ve tebdil eylemek, vakfı ihmal edip kendi haline bırakmak ve fonksiyonlarını ortadan kaldırmak asla helal değildir!
- +1 yıl
Kim ki, bozuk teviller, hurafe ve dedikodudan öteye geçmeyen bâtıl gerekçelerle, bu vakfın şartlarından birini değiştirirse veya kanun ve kurallarından birini tağyir ederse; vakfın tebdili ve iptali için gayret gösterirse; vakfın ortadan kalkmasına veya maksadından ve gayesinden başka bir gayeye çevrilmesine kast ederse, vakfın temel hayır müesseselerinden birinin yerine başka bir kurum ikame eylemek (temel müesseselerden birinden taviz vermek) ve vakfın bölümlerinden birine itiraz etmek dilerse veya bu manada yapılacak değişiklik veya itirazlara yardımcı olur yahut yol gösterirse; veya şer'i şerife aykırı olarak vakıfta tasarruf etmeye azm eylerse, mesela şeriata ve vakfiyeye aykırı ferman, berat, tomar veya talik yazarsa veyahut tevliyet hakkı resmi yahut takrir hakkı resmi ve benzeri bir şey talep ederse, kısaca batıl tasarruflardan birini işler yahut bu tür tasarrufları tamamen geçersiz olan yazılı kayıtlara ve defterlere kaydeder ve bu tür haksız işlemlerini yalanlar yumağı olan hesaplarına ilhak ederse, açıkça büyük bir haramı işlemiş olur, günahı gerektiren bir fiili irtikâb eylemiş olur. Allah'ın, meleklerin ve bütün insanların la'neti üzerlerine olsun. "Ebeddiyyen Cehennemde kalsınlar, onların azapları asla hafifletilmesin ve onlara ebeddiyyen merhamet olunmasın. Kim bunları duyup gördükten sonra değiştirirse, vebali ve günahı bunu değiştirenlerin üzerine olsun. Hiç şüphe yok ki, Allah her şeyi işitir ve her şeyi bilir."
Soran+1 yılKardeş Atatürk olmasaydı bugün Ayasofya değil secde edecek ne yer ne ibadet edecek bir vatan yoktu açtı da ne oldu söylesene bana ülkede cami mi bitti? Çok mu müslüman ülkeyiz Ayasofya açarsın Man adasına para kaçırırlar kaçak saray yapıp halkın parasını israf ederler ondan sonra Ayasofya camii açtım Allah kabul etsin. Fitne çıkarmak da günah insanları ayrıştırma yoluna gittiler Ayasofya falan boş iş milyonlarca işsiz genç var
- +1 yıl
Şu an özgür iraden ile düşüncelerini bu ayetleri buraya yazabiliyorsan, anan yunanın fahişesi değilse, evinde oturup çay içebiliyorsan, bu sınırlar içerisinde yaşıyorsan sebebi GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK! Onu dini ile karalayamaya çalıştıkça karakterinizden bir parça daha yere düşüyor ne kadar nankör ve aciz olduğunuz burdan belli diyecek pek bir şey yok biz onu yaşatacağız isteseniz de istemeseniz de o kadar.
- +1 yıl
@sessizkatill Deli misin divane misin lan ağzımdan bir şey mi çıktı kuran ayeti söylüyorum burada neyin tribine giriyonuz siz ya gidin fatihe söyleyin niye böyle beddua yazdın diye bana ne kızıyonuz ayrıca o ithamı sana iade ediyorum.
- +1 yıl
Atatürk diyince hemen ayet! Kuran! Din düşmanı wohow! Denilirse evet deliyim divaneyim
- +1 yıl
@sessizkatill Hakaret falan etmedim sadece söylenenleri aktardım elçiye zeval olunmaz. Git fatihe söyle niye böyle yaptın de
Soran+1 yılPeki o zaman o kadar dürüst iseler neden diğer durumda kendileri her türlü yolsuzluk yapıyorlar
Soran+1 yılSana açıkça Atatürk diyecek hali yok zaten halkın tepkisinden diyemez ama imkanları olsun Anıtkabir'i bile yıkarlar
Soran+1 yılTamam da ölmüş gitmiş adam açık açık olmasa da devamlı ona laf sokma peşindeler
- +1 yıl
Münafıklar ezanı ıslıkladı https://www.youtube.com/watch?v=AZGm4tQXXQU her kesim birbirine laf sokuyor laf sokması yanlış bence
Soran+1 yılDostum insanlar bu noktayı kim getirdi AK parti hükümeti getir de endisini desteklemeyen insanlara dinsiz damgasını vurdu vatan haini damgasını vurdu sır seçim kaybetmemek için Ayasofya camii'nin ibadete açtı, Ben ibadet açılmasına karşı değilim ben namaz kılan bir insanım inşallah en kısa zamanda da devam edeceğim bizim burada kızdığımız Nokta bu da insanları ayrıştırma noktasına getirdiler. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulmuş Cumhuriyeti sevmiyorlar parlamenter sistem bile değiştirdiler olayı anladın mı mesele sadece okunan ayet ya da insanların ıslıklaması değil insanları bu noktaya bu hükümet getirdi
Soran+1 yılHepsi aynı halt
- +1 yıl
Sana okey diyip ömrümü uzatıyorum.
Soran+1 yıl😂😂
+1 yılDersim isyanı yapanlarin torunlarının Atatürk milliyetcisiyim deyip ümmete küfür etmesi de ayrı bir acınası durum.
20 Yorumla
+1 yılNereden nereye atlayacaklarını şaşırdılar ya, ad hominem mi deniyordu bu işe ben mi terimi yanlış anladım. Çok alakasız, birine hakaret etmek bu kadar kolay olmamalı.
20 YorumlaCumhuriyet ve cumhuriyetin değerlerini doğrudan eleştirmedikleri için ( en azindan şu an) bunu İsmet Paşa ile Gazi Paşa ile yapmaya çalışıyorlar bence.
20 YorumlaBurası kutlu şehir İstanbuldur !!! Çok Yaşa Fatih Sultan Mehmet Han !!
30 YorumlaBeğenmeyen ülkeden gidebilir yüm dünya kabul ediyoki atatürk kurucu liderimiz beğenmiyolarsa heryerde kapı var istedikleri ülkede yaşabilirler bizim atamıza teşekkür etmekten başka sözümüz olamaz
10 Yorumlayav Atatürk olmasa şu an yunanların altında dedikleri şey : bizim keşke bir komutanımız kurtarıcımız olsa al var ama rahat kimsenin esir altında yaşamadıkları için Atatürk'ün kıymetini bilen yok
10 YorumlaBilgi 0, üretim 0, teknoloji 0, daha o kadar geride kaldığımız konu varki dinle siyaseti karıştıranlara edilecek küfürler var boşuna çenemi yormuş olurum
10 Yorumla
+1 yılAtatürk'e hakareti bende anlamıyorum, ancak daha büyük sorun, Atatürk'ü kullanarak herşeye kılıf uyduran malum partiyi anlamıyorum, sanki sadece onların tekelinde Atatürk sevgisi.
10 Yorumla
+1 yılBiri o Atatürkü seviyorsa veya sevmiyorsa da iki taraf birbirine saygı duymak zorunda. Sevmeyenler düşüncelerini bu kadar dışa vurmamalı bu her şey için geçerli
10 YorumlaDünya değişti, insanlar değişti.
Cennette yaşamıyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk'e kafir diyen var, dinsiz diyen var, çocuklara içki içiriyor diyen var ve hiç bitmez bunlar.10 YorumlaElindeki butun guc ile daha bir sedat pekere dis geciremeyenler kimin yularini tutacagini sasirdi.
40 YorumlaEsasın da o imama çok sey söylenmek isterdim ancak zamanımı o gereksiz için harcamak istemiyorum.
40 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılSöylenen sözleri dinledim. Bende rahatsiz oldum. Bu tarz konusmalar ülkemiz insanina hic birsey kazandirmiyor.
20 Yorumla
+1 yılÜlkede Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı çok. aslında bu diyanet hariç tüm kurumlar kapatılmalı. Her cemaatten ayrı ayrı sözler işitiliyor.
20 YorumlaÇünkü nefret cehaletten doğar. cahil insan bildiğinin ona yettiğini düşünüp nefretini yıllarca besler büyütür
20 YorumlaLanet okuyanlara Allah lanet eder. O camide çıktığı hutbeyi borçulu olduğu insandan bahsediyor. Köpek bile yemek yediği eli. ıssırmz
20 YorumlaMaksat ortalık karıştırmak xx ise de yarıyor pat atliyoz
30 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılAtatürk e hakaret yok
Birileri keske olsa da bağırsak diyo...30 Yorumla Atatürke her kim hakaret ediyorsa kurtuluş savaşında denize döktüklerimizin tohumlarıdır.. onlar asla Türk değildir...
10 Yorumla
+1 yılAtamız sayesinde gezen, Atatürk'ün parasını kullanan bu çakallar kim oluyor da Atatürk'e lanet okuyor, şunları ibreti alem olsun diye asmak lazım
10 Yorumla- Gündem konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılSiyasal islamcıların din kisvesi adı altında Türk düşmanlığının dışa vurumudur Atatürk düşmanlığı.
20 Yorumla Gündem konusunda 443 cevap paylaştı. Din Allah kitap diyerek din tüccarlığıyla oy toplayıp, ülkeyi satanlardan daha azını beklemezdim
20 YorumlaDedıgın gibi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı bu durumda olmazdık. Ama bunu kabullenmeyen kısımlar da var. Bize çocukluktan Atatürk sevgisi aşılandı ve denildiği gibi medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar. Anlayana!!
20 Yorumla
+1 yılÖyle bir kuduruyorlar ki Camii oldu diye Allah fırsat vermesin.
10 YorumlaBir yerlerden talimat geliyor gündem değişsin öt deniyor çekirgeler cırcırlıyor
10 Yorumla
+1 yılAtatürk gibi bir zihniyet; camiyi müzeye çevirmiş ise bunun mutlaka mantıklı bir sebebi vardır ki, var zaten İsteyen araştırır öğrenir
30 Yorumla
+1 yılDini bilgiye yeterince sahip olmayınca ona bunu laf söylüyor
10 YorumlaSaygısızlar ne olacak yazıklar olsun bu millete
614 Yorumla
Soran+1 yılBen yaptım valla 😂
Soran+1 yılSalla gitsin ya dert etme
Soran+1 yılBak bir kız üye de beğendi 😂 yahu dengesiz çok burada
Soran+1 yılSakin ol vatan haini mi yok sevdim seni delikanlı kızsın
Soran+1 yılGT yaparsın inşallah. 😂
Soran+1 yılKarşılık ile ilgisi yok ki çok insan takip ediyorum beni takip etmeyen konuşman hoşuma gitti
Soran+1 yılRica ederim
Kendileri bir başarı elde edemeyen kibirli insanlar, başarı ve övgü sahibi insanlara saldırmaktan çekinmezler. Kendilerine ait olmayan hiçbir övgüye tahammül edemiyorlar.
30 Yorumla
+1 yılBöyle bir düşünce olamaz. Z kuşağını mazur görmek lazım. Çünkü savunduklari görüşleri bir kaç yıla savunmayacaklar. Her liderin geçirdikleri dönem ayrılır. Ve karıştırılmamalıdır.
10 YorumlaGündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Atatürk'e saldırma rahatlığından... Ama hiç öyle değil.
10 YorumlaBunların dini bu kadar işte camiide toplanırlar devletin en üst mertebesi en unlu hocaları bu ülkenin kurucusuna bela okurlar
20 Yorumla
+1 yılAtatürk benim kırmızı çizgim laf edenin ecdadının soy ağacını sqrim
30 Yorumla
+1 yılProvakatif şeyler bunlar biraz makale biraz araştırma yapın ondan sonra bişilere inanın ya da paylaşım yapın
10 Yorumla
+1 yılBu olanların tek bir çözümü var ak parti hükümetinin bu ülkeden gitmesi
10 Yorumla
+1 yılBence hiç alakası yok hazımsızlıktan öyle konuşuyorlar Rahatsız olanlar
10 Yorumla
+1 yılÖlmüş gitmiş adamdan kim ne ister yahu.
40 YorumlaHakaret etik değil ama bana göre ifade özgürlüğü
215 Yorumla- +1 yıl
O zaman bende sana soveyim ne dersin
- +1 yıl
Sana değil görüş sahibine 🤣🤣
- +1 yıl
Prezervatif çok önemli kullanın yoksa böyle sperm artıkları dünyaya gelir 🤣
- +1 yıl
🤣🤣
Provakatif bir paylaşım olmuş bu bence olayları saptırmayin!
26 Yorumla- +1 yıl
Soruyu soran kişinin neyi saptırdığını ben anlayamadım?
Soran+1 yılBunun ne alakası var sadece fikir alıyoruz provakatif ile ne ilgisi var merak ediyorum, haberin kaynağı da orada
- +1 yıl
Soran+1 yılAsıl böyle yapmak isteyen kendileri @KumruSahin
- +1 yıl
@KumruSahin haklısın. Ben de pek merak ettim doğrusu
Gündem konusunda 458 cevap paylaştı. Katılıyorum
13 Yorumla
Soran+1 yılNe için katılıyorsun?
Soran+1 yılTeşekkür ederim kardeşim
+1 yılAyasofya müze olarak kalmaliydi
17 Yorumla- +1 yıl
Çevirseler bile bunu 'inadına' yapıyormuş gibi bir tavır takındıkları için rahatsız edici geliyor
- +1 yıl
Mevcut iktidar gittikten sonra ibadete kapatsınlar
- +1 yıl
Bence de. İbadet, imkanlar kısıtlı olduğunda çoğu yerde yapılabilir. Ki sokakları adım başı camiyle doldurdukları için buna gerek yok. Tek dertleri anlam yükleyip sahiplenmek. Kaleleri olarak görüyorlardır şimdi Ayasofya'yı
- +1 yıl
Bir çok caminin boş yere elektrik su faturaları ödeniyor. Hepsi israf. Pandemi öncesinde bile bir çok cami kapasitesinin 4 te 1 i 5 te 1 i kadar doluyordu
- +1 yıl
Anlatamazsın. Kulak tıkarlar yani
- +1 yıl
Sonra din düşmanı olursun
- +1 yıl
Cuma hutbesinde bir imamın cami inşaatına yardim için verdiği vaazı öbür caminin imamı duyar hale gelmiş
Müslümanlar yüzünden
20 YorumlaHaakaret Etmedi aslinda
10 Yorumla
+1 yılYapılmamalı
10 Yorumla- Devamını Gör (1)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası