Günlerdir Bütün Sayfalarda Millet Filistin İçin Ağlıyor Fakat Asıl Zulüm Çinde Olduğu Halde Millet 3 Maymunu Oynuyor Neden Kimse Uygurlar İçin Bisey Yapmıyor Devlet Bile Çin Destekli Projeler Hazırlıyor Metrolara Çince Yazılar Yazılıyor Hayalimdeki Çin Projeleri Geliştiriliyor Neden?
Filistin İçin 80 Milyon Ağlayan Türk Milleti Uygurları Duyunca Neden Kaçıyor?
Kürt'lerin katledildiğini söyleyen, Ermeni Soykırımı'nı tanıyan herkesin ağzında bugün Sincan - Uygur bölgesi. Öylesine sık da konuşuluyor ki "Teyit" sırf Uygur Yalanları hakkında ayrı bir dosya açtı.
Şanghay İşbirliği Örgütü, Türk Devletleri başta olmak üzere Amerika'nın Asya'daki üslerini kapatması için ciddi baskı yapıyor ve bu baskılar su ana kadar çok ciddi sonuçlar verdi. Bunun yanında Çin an itibariyle dünya üretiminde Amerika'yı geride bıraktı ve üretimi her yıl katlanıyor. Bu üretim devriminin getirisi dünyanın sayısız ülkesine yatırım olarak döndü. Yakın zamanda sadece İran'a 400 Milyar dolarlık yatırımda bulundu.
Amerika'nın savaş dışında çaresinin kalmadığını İstihbarat Raporları'nda görüyoruz.
Uygur bölgesine gelince.. Mesele Uygurlar değil. Doğu Türkistan İslami Partisi Malum örgütün El Kaide ile bağlantıları belgelendi ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütü listesine alındı. Aynı örgüt, Suriye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı savaştı !
Sincan Uygur bölgesi, Çin Halk Cumhuriyeti'nin bütün dünya tarafından tanınmış toprakları. Çin bu toprakları kendi anayasasında "Özerk Cumhuriyet garantisi" ile ifade ediyor ve bölgeye sunduğu ciddi ayrıcalıklar mevcut (bkz. Çocuk Yasağı'nın geçersizliği)
Soruduğunuz sorunun genel olarak cevabı çok basit aslında: "hiçbir bilgisi olmayan insanlar bile var" Lakin eğer Doğu Türkistan İslam Partisi'ne destek isteyecekseniz, en azından HDP kadar dürüst olun PKK'ya da destek çağrısı yapın. Dediğim gibi, PKK savunması yapan, Ermeni Soykırımı (!) diyen kim varsa Doğu Türkistan İslam Partisi'nin kuyruğunda...
Sorunuz varsa, kaçmıyorum. Buyrun istediğiniz yerden başlayalım. Lakin Amerika'nın değil, Türk'ün ve Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarlarını savunalım.
yaklaşık 130 milyar dolarlık ticaret hacminden dolayı görmezden geliniyor buradaki hem müslüman hem de Türk olan kişiler filistinlilere verilen tamamen siyasi amaçlıdır ülke dışı değil ülke içi yaptıkları her şey göstermelik orada mescid-i aksa olmasaydı yine umurlarında olmayabilirdi filistinlilere Doğu Türkistanda yapılanların 10 da 1i dahi olamaz myanmarda yapılan katliamlarda aynı şekilde afganistanda yapılanlarda... yapılan söylemler göz boyamak için yapılmış olup müslüman dindar halkın oyunu toplamak içindir. Yani soydaşlarımız hiçkimsenin umrunda değil çinin bu politikasını durdurmak için devlet başkanları arasında toplanan imza kampanyasında bir tane Türk ülkesinin imzası yoktur ; sevmediğimiz hollanda gibi ülkelerin imzaları vardır. Bu sadece bizim değil tüm Türk devletlerinin ticaret için yaptıkları bir hainliktir.
Uygur Tüeklerini lideri Rahmetli İsa Yusuf Alptekin Türkiye’ye geldiği zamanlardan birinde Mhp’nin rahmetli lideri Alparslan Türkeş’e ben derdimizi kime anlatabilirim demiş. Türkeş de dışişleri bakanlığına git, burada Türk var mı diye sor, bir Türk bulursan anlat demiş. Şimdi devlette bir tane Türk yok ki. Din tüccarı arap seviciler de Türk düşmanıdır, Türk milletinin dertlerine bakmak işlerine gelmez.
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
17
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Filistine ağlıyor da ne oluyor sanki? Facebook dan instagram dan Twitter dan İsraili vuruyorlar bayraktarin oyuncak sihalariyla. Sonra kafir İsrail kahrol İsrail. 2. Gün bunları yazanlardan söyleyenlerden eser yok. Bu millet Türk kelimesini duymaktan bile rahatsız olacak kadar şuursuz. Türküm demeyi kendine yakıştıramıyor da ben osmanliyim diyor cahil. Filistine ağlarlar tabi çünkü destekledikleri din sömürücü liderleri Filistini işaret edip duygu sömürüsü yapıyor. Uygur Türklerini işaret etse onlara da ağlar bunlar. Ama ne yazık ki liderleri Türk kelimesini bırak telaffuz etmeyi, duymaktan görmekten bile rahatsız oluyor ama destekçileri farkında değil. Neyse. Kolay gelsin kardeşim.
Beni taşlamayın linç etmeyin arkadaşlar size farklı bir görüşümü paylaşmak istiyorum. Şimdi şöyle düşünün siz gidip bir ev alsanız aldığınız evin içinde kiracı var çık diyorsunuz çıkmıyorlar ne yaparsınız?
Bence filistin çok haklı değil , ayrıca geçtiğimiz akdeniz sularındaki çıkan olaydada resmi olarak ilk kınama gönderen memleket filistin.
Daha öncesi derseniz osmanlıyı satanda filistin (araplara güven olmaz ) yani ilahi adalet varsa eğer her yapılan bence bir bedelini ödüyor dünyada. He yazıl değil mi zülüm değil mi gerçekten zulüm yazıl günah ama sadece çoluk çocuğuna üzülüyorum.
Çin ile ticaretin bitmesinden korkuyorlar muhtemelen. Onu bırak, sosyal medya da bile Uygurlara Filistin kadar destek çıkan yok. Bir paylaşım yapmak çok zor değil.
Çin ile Türkiye nin ne ticareti var da neden korkacaklar. Borç para alabilecekleri tek kapı çin kaldı ki asıl sebep bu da değil. Onlarin Türk olması. Hükümet Türkiyedeki Türklere ne zaman sahip çıktı da gidip taa çinin eziyet ettiği Türklere sahip çıkacak. Elinden gelse bizi katledecek kendisi. Ama az kaldı onu da yapacak.
Yoo aglamadim aslinda insani olarak uzuldum evet ama otesi yok. Soruna gelecek olursak ulkedeki bir kisim insan sadece ummet kavrami uzerinden yasiyor turkluk kavrami oek onemli degil onlar icin. Bu guruhun bas dusmani israil dolayisiyla filistinde cok mazlum uygurlar turk oldugu icin fazla umurlarinda degil.