Aksu’un kendi internet sitesinden paylaştığı açıklama şöyle: “Bu memleket bizim, analarımızın, babalarımızın, çocuklarımızın memleketi… Bizim iktidarlara verdiğimiz geçici yetki, yaşam alanlarımız ve hayatlarımız elimizden alınsın diye değil… Halkınıza böyle davranmakta ısrar ederseniz yetkinizi aşmış ve meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz demektir.”
Sezen Aksu'nun İkizdere paylaşımı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Geçmişte en yüksek sesle yetki vermiş biri Sezen hanım. O zamanlar ben neyim göremiyorum Sezen hanım akıllı kadındır diyip kendimi bile sorgulamıştım. Bugün zeminden meşruiyetten bahsediyor. Bilmiyorum umarım samimidir. Burda bizler tivit atmakla, retivit yapmakla görevimizi yaptık sanıyoruz buna ben dahil. Ama gerçek duygular besleyenler orada şu an ayakta bu zulme karşı çıkanlardır.
Yetmez ama evet zamanlarında nasıl destek verdiğini hatırlıyorum. Bu rejim altında hayatı kayan her bir insanın, intiharların, Şirin Ünal'ın öldürdüğü Nadira Kadirova'Nın, Aleyna Çakır'ın, Rabia Naz'ın, Çorlu'daki tren kazasında ölenlerin falan hepsinin vebalı aynı zamanda göz göre göre bu nizamı getiren o referanduma ''Daha çok özgürlük, kahrolsun Eski Türkiye, AB'ye girecez, hepimiz hürriyetten coşacaz'' diye yalakalığın dibine vuran ve oy verenlerin üstünde.
Sazan Aksu. Bu ve bunun gibi sanatçılar sayesinde o oluyırsa oluyır. Yetki vermiş. Ne için yetki vermiş. 17/25 Aralık haftası için mi. 128 milyar dolar için mi. ? Ülke iç savaşa gitsin diye mi. İşçinin emekçinin anası ağlasın diyemi. Doğa talan edilsin diye mi? Serçe aklı ile tehdit etmiş. Verdiğim yetkiyi geri alırım diye
Yetmez ama Evetçi Sezen. Ne oldu? Demokrasiye mi için mi referandumda oy vermişsin? Demokrasiyi getirebildin mi? Demokrasiyi getirecekler diye oy verdiğin adamlara bi bakacaksın önce demokratikler mi yoksa takiyye mi yapıyorlar diye.
İkizdere Halkını da anlamıyorum. Röportajda bir kadın, bizim burayı kirletmesinler, başka yerlerde yapsınlar diyordu. Ege, Akdeniz, Marmara, İç Anadolunun ya.' lurken iyiydi değil mi? Neyse İkizdere Halkına bir şey demiyorum. S. V. İ. H. S. deyip 5 evetle uğurluyorum.
İkizdere' ye ayrı bir başlık açayım. İkizdere Halkına rağmen kurtarılmalıdır. Bu yapılan "Halkın ya' cağız." diyenlerin doğa katliamıdır.
Sezen Aksu'yu bu paylaşımından dolayı eleştirenlerin bir çoğu eminim kendi menfaatlerinden mahrum kalırım korkusu ile kuyruğunu kıstırıp iktidarı sahte sahte destekleyip, lafta muhafelettirler. Cesaret edip de seslerini çıkaramaz ve asalak gibi yaşamaya devam ederler. Çünkü sesleri çıkarsa alimallah ucu onlara da dokunuverir. Böyle korkak gibi sessiz kalmaktansa herkes bu cesareti gösterebilse değişim başlardı ama ipler baştan verildi diye koyun gibi güdülmeye mahkumuz sanıyorlar. Birlikten kuvvet doğar sözü unutuldu.
Eleştirenlerin çoğu ülkede muhalefet yapmayın etmeyin bunlara ülkede istedikleri gibi at koşturma yetkisi vermeyin derken ''YETMEZ AMA EVEEEET'' diye anıran kaypakların başında geldiği için yerden yere vuruyor yalnız.
Bu ülkenin başına bu günleri o referandumda Akp'ni ngazına gelen liboşlar musallat etti. O günlerde kürtler, liberal görünümlü atmacalar falan hepsi Akp'nin hamasetinin peşine koştular.
@Ragnar_Lodbrok tahammülü kalmamış ve aydınlanma yaşayarak tepki vermeye başlamış olsa keşke bütün yalakalar. Biraz olsun beli bükülür belki iktidarın. Evet diyenlere müstahaksa da kuruların yanında yanan yaşlar ne yapsın..
Ne demek antipatik gelmemeli ya? Sezen Aksu gibiler yüzünden yaşanıyor bunlar. Şimdi zoru görünce yan çiziyor elbette destekledikleri zihniyetin yaptıklarından mesul tutulacaklar kimse de Akp yalakalığı yapıp sonra ''ehehe özgürlük barış'' diye ağlayamaz.
koyluyu kizdirmak kimseye bir sey kazandirmaz bu ulkede
yalnizca hukumet icin soylemiyorum tum partiler artik sunu anlamali bu ulkede Ankara da İstanbul da uyguladigin sistemi karadeniz de ege de uygulayamazsin.
her bolge icin ayri strateji ve yonetim bicimi uygulamalari gerekli
Akp gibi düşünmeyen insanlara “iki cihanda lekeli” diyordu zamanında. Bu kadının yaptığı; zamanında başbakanlık yapıp yetkisi elden gidince eski partisine atan şahıslarla aynı. Bana asla samimi gelmiyorlar.
Bu kadının şarkılarını severim ama kendiyle çelişiyor. Bir sene önce evinden denize dökülen atık borusu bu kadının evindeydi. Fark edilmese de kullanmaya devam edecekti. Şimdi doğa duyarı kasıyor
Gezi olaylarında, doğayı korumak adına parkı ablukaya alan gençlere "terörist ve çapulcu" damgası yapıştıran Akepe'ye, İkizdere'den binlerce oy çıkmıştır. Dün yediğiniz hurmalar, bugün sizi tırmalar.
Karadenizin yesilini alirsan ne kalir kigercekten cok yazik... heryeri beton yaptik bari karadeniz kalsaydi... bu eylemi yapanlara bir de terorist dediler yaziklar olsun...
Kanalizasyonunu denize bağlayan bu kokona aynı tepkiyi PKK ormanları yakarken veya CHP belediyeleri Ege'de Akdeniz'de sahilleri yakıp villa dikerken sesi çıkmıyor du
Seçmeselerdi. Daha bidahaki seçimde de kazanacak bak görürsünüz millette böyle kafa olduktan sonra. Yıllardır söylüyor insanlar karadeniz son kalınca mı akıllandılar.
Haksız diyenlerin aklından şüphe ederim! Kanı bozuk olan aksini savunur. Ülkeyi talan ediyorlar görmemek elde değil. Gayette haklı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aklıma Nuri Ergin geldi... Eskinin sağlam mafyalarından. Yakalanıp cezaevine giderken güneş tersten batıyor herkes farlarını açsın demişti araca bindirilmeden önce,