Bir günde 7 kişi geçim sıkıntısından intihar etti. Medyada ne yazık ki magazin haberlerinden daha fazla gündem olmadı. Kanal İstanbul'a verecek 250.000.000.000 liramız vardı değil mi? Bu insanlara neden yardım etmediler? Azıcık destekleri olsa, nefes alacak paraları olsa intihar ederler miydi? Intihar edenlerin cep telefonu vardı ama değil mi, sorunun cep telefonu olup olmaması mı, bunu ne zaman idrak edeceğiz? Bu intiharların, yoksulluğun sonu ne zaman gelecek Türkiye'de?
1 günde 7 kişi yoksulluktan intihar etti! Fakirliğin sonu gelecek mi?
Diyelim ki kanal İstanbul yapılmadı... Devlette dağıttı vatandaşa... Acaba o para 83 milyona kaç gün yetecek anlatırmısın... Yoksa kanal gibi projelere harcayıp düzenli bir gelir kapısı olması mı daha mantıklı... Sırf devleti eleştireceğim diye iyice küçülüyorsunuz... Herşeyi devlet mi yapmalı... Bu insanların yaşadığı yerde hiç mi hayır sever yok... Hiç mi zengin yok... Hiç mi birbirine yardım eden insan yok... Bak babam esnaf... 1 aydır iş yeri kapalı... 0 geliri var şu an... Ama yetinmeye çalışıyoruz... Ölmek öldürmek veya kaçmak en kolayı... Bişeyleri bahane etmeden mücadele etmek gerek... Ben şantiye şefiyim... Şantiye mi temizletmeye işçi getiremiyorum... İş beğenmiyorlar... Ülkede işsizlik yok inanın... Sadece iş beğenmeme var...
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yazar kasa olayında medyalarin hepsi verdi haberi ama intihar haberlerini kimse vermiyor , duymuyor. Bir tarafta 176 bin maaş bir tarafta yoksulluktan intihar. Teraziye koyunca hangisi ağır basıyor?
Sonun gelmesinin tek yolu var "Bilinçlenmek" oy verirken kime oy vereceğinize dikkat etmek sonucunda ne olacağı hakkında en az bin kere düşünmek aileden, atadan deden particilik ile gideceğimiz bir tek yer yoktur. Herkes aklını başına alacak sisayeti ekonomiyi felsefeyi doğru düzgün öğrenecek kendine göre bir fikir oluşturarak olan göre hareket edecek ipteki kuklalar ile geldiğimiz yeri gördük kulaklaların efendisinin ne yaptığını da gördük.
pandemi döneminde. halkina en az yardım eden ülkeler arasindaymisiz... ne yazık çok üzülüyorum insanların geçimleri düşünülemeden kapanmaya gidiliyor ne saçmalama.. daha da fazla intihar haberi görmeyiz umarım
Ülkemizde fakirlikten daha büyük sıkinti hesapsizlik var adam asgari ücrete çalışır vehbi koç gibi yaşamata bakar 10 bin liralık tel kullanir kredi alir tatile gider onun var benim 'nden yok bende onunja yriscam derse batar gider ya onun dedesi babası çalışıp kazanmış seninki kahve pişpirik oynamış onu duşunemez
Kişilere maddi destek saglanacagina fabrikalar kurulsa insanlar oralarda istihdam edilse işsizlik oranı büyük olcude azaltılsa ne olur sanki ama yok biz yerli ve milli fabrikalarımizi ancak peşkeş çekmeyi biliriz. Fakirlik ve açlık yüzünden intihar eden kim varsa veballeri şu an ki hukemetin ve onları destekleyenlerin üzerinde olacak.
İntihar edenlere üzüldüm. Maalesef ülkemizde zorluklar var. Kendimden örnek vereyim. Ekonomi kötü deyince yaşlılar "cebinde 10 bin TL' lik telefon var yeğenim" demesin diye 75 Liraya Nokia 3310 telefon aldım, cebimde yırtık 5 TL bulunduruyorum. Tedbirli gezmek lazım. Her yerden çıkıyorlar. Genel olarak dediklerin doğru.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Benim babam serbest meslek boyacı izin vermiyorlar evimizde kira 3 kişi okuyoruz maddi gelirimizde yok. 2 kira geldi elektirik su geldi evin ihtiyacı geldi Bide küçük kardeşim var + borçlarımız var yani babam şu an gizli çalışıyor kaçarak gidiyor işe buna sebep olanlar utansın... şimdi herkes yardım alın vs vs der neyse bişey demicem. Abimde hem okuyor hem çalışıyor kendisine bakmaya çalışıyor Yani kimse ülkede aç kalmıyor gibi edebiyata girmeyin yaşamayan asla bilmez kardeşim.
5
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
abim sigortası var diye gelen yardım parasıda kesildi Abimin aldığı maaşda 1.700 küsür felan oda onun okul ihtiyacı ev borçlarının yarısına gidiyor
Yani şu devletimiz o kadar çok boş para harcıyor ki İhtiyacı olanlara ulaşmıyor Kimse bana şurda edebiyat yapmasın lütfen Bunaldık zaten bıktım bende sırf maddi durumumuz yok diye 3 yıl okulumu erteledim ben Kardeşim üni okusun diye daha fedakarlık yapamam.
Herkes şikayetçi ama seçilen adamlar aynı Kim oy veriyor o zaman? Çarşıya pazara iniyorlar, geçinemiyoruz diyorlar. Zamlardan, işsizlikten şikayet ediyorlar. Kim o halde kim ya biri bana söylesin 😅
Kimin ne yaşadığını Elbette bilemeyiz Ama intihar hiçbir şekilde çözüm değil çözüm olmayacak Rabbimin verdiği canı ancak Rabbim alır Rabbim bir şekilde insanları imtihan ediyor ve bu hayatta herkes eşit şartlarda yaşayamıyor maalesef ama bunun çözümü intihar olmamalı intihar edince bu hayattaki acımasızlıktn kurtulabilirsin Ama öbür dünyadaki ızdıraptan kurtulamazsın Allah güç kuvvet verdiği sürece her zaman bir çözüm yolu vardır imkansız değildir zordur ama imkansız değildir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hakkına girenler utansın Biraz da qatar, kuweit, dubai gibi ülkeleri örnek alsın devlet başkanları. Tamam onların nüfusu az ve petrol zengini ülke tabiki zengin olacaklar ama Türkiye? ekonomimizin kötü olduğunu kim söyledi? araştırdınız mı ülkenin gelirini? Çalıyorlar gözümüz açık uyuyoruz uyanacağımız da yok asgari maaşın 350$ olması bile sizi uyandırmıyor
İntihar elbette çözüm değil ama ülke ekonomiside bitik durumda ve daha iyi gösteriyorlar resmen bitik ekonomi hırsızlık intihar arttı mahallemde acayip motor çalınıyor benimde çalındı bunlar daha iyi günlerimiz daha kötü günler bekliyor komşuluk yardımlaşma arkadaşlık bitmiş hükümet zenginden yana..
Bu ülkede bir şeyler değişmeli, değiştireceğiz artık. İlk seçimleri bekliyoruz.. Hiç kimse bu memlekette çift maaş almamalı. Bir taraf 3 er 4 er maaş alıyor diğer tarafa asgari ücret, nerede adalet? Umarım sol bir iktidarda Allah ile milleti aldatanlardan ciddi hesaplara sorulur. Seçmenlerine de aynı şekilde bu kaynaklardan yararlananlar varsa.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Türkiye bu yüzden nefret edilesi bir yer sen açlıktan ölürken hemen 1 metre yanında olan insan lüks içinde yaşıyor ve dramstik tarafı ise lüks içinde yaşayan kişi bunu kendisine dert etmiyor başımızdakiler zaten insan değil
Neden intihar ediyorlar? diye araştırılması gerekilirken müslüman olsalar yapmazlardı deniliyor, cidden de tam olarak CAHİLİYE DÖNEMİ yaşıyoruz, ülke her geçen saniye geriye gidiyor...
Eskiden yazar kasa ecevitin önüne atılmıştı olay olmuştu hala bundan bahsedenler var. Şimdi kimse ülkenin tek yöneticisine yaklaşamıyor 5 km alanı kapatıyorlar. Yaklaşsa neler atacak neler bir düşün.
"Sen 1999 krizini bilion muuuğ?"diyenler çıkar şimdi.. Dolar ikiye katlanmıştı. Kıyameti kopardılar..Çıkaranlar da son 20 yılda 3 defa aynı şey olunca ses çıkarmıyorlar..çok pişkinler çooook
İktidarın görevi ülkemizi kurtuluş savaşındaki gibi askeri ekonomik ve kültürel olarak çökertmektir. bir yüzükten başka servetim yok diyene inananları verdiği oylar sayesinde.
Sadece bizim için demiyorum, dünya ülkeleri bu zihniyette oldukça dünya nüfusunun %30'u intiharlar sonucunda tükenir. Yakında bu haberler daha fazla artacak, arttıkça da bir sonraki dalgayı tetiklemeye devam edecek.
Zerre umudum yok. Hükümet değişse, her şey rayına otursa bile ferah ve rahat bir hayatı biz artık bu ülkede göremeyeceğiz. Çocuklarımız, torunlarımız görür belki. 😜😂
Çünkü her toplum hak ettiğini yaşar. Bizimkisi gibi toplumlar asla refah ve huzura kavusamazlar. Hani fakirin evden kaçan cahil kızı pavyondan, kerhaneden kurtulamaz ya.. Bizimkisi de o hesap.
Yalan haber , yalan haber bu ülkede kimse açlıktan ölmez hemşerim onu geçeceksin aç olan bana yazsın ben yardım eli uzatayım doyurayım açlıktan kimse ölmemiştir hele gidip birinden bişey istesen verir zaten lütfen yalan iyi bişey değil dürüst haberler paylaşmanızı rica ediyorum sizleri seviyorum 🤗
Üzücü ama gereksiz bir eylem başvur yapabileceği bir çok sivilkuruluş ve kaymakamlık gibi yerler var. Maddi olara çok bir şey vermezler ama aç açık kalmaz en azından. Bura Türkiye cumhuriyeti arkadaşlar allah aşkına Afrika cumhuriyet değil açlıktan açlıktan intihar etmiyor kimse.
İnsanlar bir ülkede 12 saat çalışıp haftada 1 gün zor izin yapıp niye fakir oluyorlar ilk önce düşünülmesi gereken bu. sizi yonetenler büyük servete sahipler. haklarinizi bilin
Malesef fakirin halinden anlayan yok ben şahsen tüm işçilerime tam ödeme yaptım diğer işveren arkadaşlarım bana aptal muamelesi yapıyor tablo böyle ülkemizde...
Allah bu ülke insanlarına şuur versin demek istiyorum. Çünkü ülkecek en ihtiyacımız olan şey bu. Özellikle de yöneticilerimizin! Milletimize de basiret versin İnşallah.
Bu fitre zekat neden var, işte böyle fakirlere vermek için ama malesef müslüman bir ülkeyiz sonuçta ama oruç tutan bile çok az iken fitre ve zekat veren ne kadar insan var acaba, sadaka filan hep vermek gerekli fakirlere ama malesef herkes kendi dersine düşmüş söyle bir kafasını kaldırıp etrafına bakan yok
Fitreyle zekatla bi insan ne kadar gecinebilie allah icin devlerin buna el atmasi lazim devlet devlet degil muz cumhuriyeti adamlarin tek düşündüğü kendi maaşları daha ulkeisndekilere bile 3 kurus yardim yapmaktan yoksun adam gidip dis ulkere yardim edecemis mmis haram zikkiiim olsun insallah bogazlaridan geçmesin bu kadar insanin hakki
@Cansubencnm önceki hükümetlerde bunu da girmedik bu yine engelli, yaşlı ve bir çok yardım yapiyor ama. yetmiyor, herkesin el atması lazım sadece devletin değil, müslümanlık bumu yani, muhtarlar ne ise yarıyor yardım edilmemesi gerekenlere yardım gidiyor, hep bu fakirlerin hakkını yiyorlar
Adamlar he gun kendilerine zamn yapmasa bos bos para sacmasa elbet herkese yetecek kadar para ver bu ulkede devlet Şu an istese kisi basi bilmem kac bin dolar bile yardim yapabilir ama iste rmi hic tovbe fakir olsunlar bana sukretsinler kafasindalar salak halkimizda 100 lir ayardim yapsa aman devlerimiz aman soyle sag olsun boyle sag olsun valla hakediyoruz dicemde kurunun yanind ayasta yaniyo iste
şu an intihar edenler 90 larda yasasaydı napardı merak ediyorum. maneviyat eksikliğinden oluyor bunlar yokluktan değil. yoksa heryerde işsizlik var. ama sizin niyetiniz bozuk, bunları siyasete alet ediyosunuz. leman zaten vatan düşmanı, işleri güçleri iftira. ben günlük haberleri takip ederim o kadar insan intihar etmedi. işiniz gücünüz algı. sizin gibilere kalmıcak bu ülke
@Menekşe574567 90'lar evet kötğydğ ama bu kadar değildi.. Algı sizde yok mu? Alayınız algı yaratıyor. Yok akpli olmayan haindir falan.. Yarın iktidardan duyarım biz zaten akpli değildik dediğinizi. Zira Gülen'de aynı olmuştu 😂troll
@Menekşe574567 bu kadar değildi yaaa rahatça alış veriş yapabliyordu herkes.. Asgari ücretle 3 kişi rahatça geçinebiliyorduk, bugün asgari ücrete adam ev kirasını ödeyemiyor.. Sorsam herşey iyi ma cebinde 100 tl yoktur hala oy verir.. Algıymış.. peehh
Ya kafanız mı iyi her seferinde kanal istanbulu öne sürüyorsunuz o kanalın bize getirisini biliyor musunuz? Bütün uzmanlar yapılsın derken siz hangi kafayla yapılmasına karşısınız anlamadım.
Tembellik, eğitimsizlik, zaman tasarrufu, savurganlık, zekayı kullanamama ve aile olmayı bilmiyor olmamız yüzünden ülkemizin sorunu olan bunları çözmedikçe ki bunlar kişisel oluyor. Sırtımıza semer vuran çok olur. Yok olur gideriz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu insanları virüs değil açlık öldürecek görün bakım T. C. Böyle saçma sapan işleri devam ederse açlık öldürecek 17 gün evdesiniz ne yaparsaniz yapın diyor borçlardan bana ne diyor beni zorla evi kapatıyorsan herşeyimden sorunlusun
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bunlar dan biri dün Mersin'de kendini evinde asarak intihar ediyor. Adam zaten sosyal medya hesabından paylaşıyor. 1 haftadır para kazanamadan dükkanı kapatıyorum. Ölünce mi geleceksiniz diye. Oğlu ile ortak yaptığı işe not bırakarak kendi asmış adam
10 kişiyiz hepimizin önünde 1 tabak yemek var hepimiz doyacagiz ama 2 kişi ac gozluluk yapıp diğerlerinin tabaklarinidaki yemeği elinden alıyor. O 2 kişiler hiç bitmeyecek bebeğem 😏
Fakirliğin sonu ancak ölünce gelir fakirleri düşünmektense zengin ol kendini kurtar bu sistem bunu gerektiriyor eğer değiştirmrk istiyorsan ya zengin olacaksın ya da en tepede olacaksın
Hz. Ali : " Eğer fakirlik adam olsaydı onu öldürürdüm" diye buyurmuştur. Fakirliğin sonu, ancak herkesin elindeki nimeti savururarak değil paylaşarak muhafaza etmesiyle gelir.
Bırakın bu ayakları ülkede yoksulluk mu var? CHP dönemlerin de bu halk intihar etmediyse şimdi hayli hayli etmez, başka sebeplerden olan intiharları tutupda yoksulluk vs ayağına reklam yapmayıın aç araştır beynin gelişsin
Ya salak misiz rol mu yapiyorsunuz ya sizin tuzunuz kuru diye herkesi kendiniz gibi mi sanıyorsunuz biraz empati yapin ya biraz insan olun isinize velince moslomonom bon diyosunuz boyle muslumanlik mi olur
@Cansubencnm Kızım kuru olan sizlersiniz bakın ülkenin en elit zengin köşelerini sizin tayfa tutmuş, tüm sahiller sizde kimin tuzu kuru olduğu açık ortada
Zengin tayfa? Babam asgari ucretle calisiyor gecen seneye kadar 2 sene issizdi okula harclik götüremedim arkadaslarima ac defilim detip yemek yemedim tum gun param yok diye hala da maddi durumumuz iyi degil uniye gidicem paramiz yok biliyorum o yuzden hem calsiip hem okumaya calsiicam bilip bilmeden konusma kimsenin hayatini bilemezsin
@Cansubencnm Şöyle diyeyim 80-90 lı yıllarda insanlar yoksulluktan ülkelerini terkedip avrapalara göç etti, köylü köyleri boşalattı şehre indir ne şehirli olabildi nede köyüne dönebildi kapitalizmin kölesi oldu insanlar üç kuruşa muhtaç oldular şuanki durum o dönemlerin eseridir