Ayasofya eski imamı Mehmet Boynukalın İçkiden alınan vergilerle imamların maaşının ödendiği hatırlatılınca "Vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım, artık helal edersiniz, ne yapayım"? diye twit attı.Gelen tepkilerden sonra da sonra da hesabını kapattı.Kendisine ne söylemek istersiniz? Hakkınızı helal ediyor musunuz?
Ayasofya eski imamı Mehmet Boynukalın: Vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım! Bir diyeceğiniz var mı?
Ahlak olmadan din de olmaz. Önce ahlak olacak. Önce ahlak felsefesi okunacak öğrenilecek. Vicdan terazisinde düşünerek konuşalacak ve topluma örnek olunacak.
Ama nerde? Bu utanmaz şahsı ilk gördüğüm yerde hiç tartışmadan, kendisine ne kadar saçmaladığını tane tane anlatmadan, ikna edici örneklerle söylemlerinin ne derece hastalıklı olduğunu söylemeden direkt tokatlayacağım. Siz de öyle yapın. Bu ahlaksızları sözle bilgiyle ikna edemezsiniz. Ama hırpalayarak ve sakatlayarak başka saçmalaması mümkün adayları peşinen ikna etmiş olduğunuz gibi zevkinizi almış ve sinirinizi atmış olursunuz
Ben hiç şaşırmadım. Bir yandan böyle açık konuşması iyi de olmuş. Bu hacı, hoca tayfasının nasıl olabildiğini çok güzel göstermiş tepkisiyle. Milletin uzaya çıktığı devirde hala devlet hazinesinden diyanete milyarlarca lira kesiliyorsa söyleyen söylediğinde haklıdır.
adam zaten akademisyen yani hoca ayrıca imamlıktan maaş alınmaz diye bir ayet mi var? Bi tarafınızdan uydurmayın. Eskiden imamlar başka meslekle uğraşır imamlığı ücretsiz yaparmış ama şimdi öyle olsa bu insanlar nasıl o kadar kalabalık camilere imamlık yapsın 5 vakit namaz, cuma hutbesi, cemaatin soruları ihtiyaçları vs vs. Herkesin geçindirmek zorunda olduğu bir evi var ve imamların maaşları sıradan basit memur maaşı
Yani din adami dedigin eskiden usturuplu konusur baris kardeslik mesaji verirdi bu gibiler anca dinden sogutur ki soguttuyorlarda... biri bu adama hicbir sry oldugunu soylemesi lazim...
Öncelikle böyle bir üslup akademisyen olan birine yakışmıyor. Hele hele böyle seküler insanlarla ağız dalaşına girmek imam olan biri tarafından yapılırsa din adamlarının imajını olumsuz yönde etkiler. Eski Diyaneti İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nu özlüyorum gerçekten. Çok efendi bir adam. Şimdiki Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın başa gelmesiyle böyle tuhaf davranışlı din adamları daha fazla türedi. Din adamı efendi ve sağduyulu olmalıdır.
Bir insanın üstüne fikirlerinden, yaşam tarzından ve dünya görüşünden dolayı bu kadar gidilmez. Sanki devletin her maaş ödediği memurun yaptığı hizmetten, her vatandaş yararlanıyor mu? Abuk subuk yorumlarla adama saldırıyorlar. Ayıptır ayıp. Terbiyesizlik resmen. Devlet kimseye maaş ödemesin herkes işini halletmeye gittiği kamu kurumunda memurlara ücret ödesin o zaman.
Bu tarz kişiler yüzünden ülkede ateizm artıyor. Bu insanların ne dini temsil ettiği ne de insanı yönünden gerekli edep, ahlaki değerleri taşıdığını düşünmüyorum. Dini ve siyasi gücü elinde bulunduranlar toplumu sürekli kutuplastirip bir yerlere cekiyorlar.
Doğru demiş bu ş*refsizlere dinsizin hakkından imansız gelir, vergilerimizle maaş oloyosoncu tayfa bi bitmedi koduğumun Çocukları sanki milyonlar kazanıyolar. Böyle diyip müslümanların vergileriyle bira partisi yapıyolar böyle namussuz adi bir güruh görmedim ben. Bu itlere kalsa alkoldam vergi alınmasın oldu ya itleri sizi
Bu nasıl bir aymazlıktır... ne cesarettir, bu kişiler bu cesareti kimden alıyor, bu şahıs millete böyle hakaret eder gibi konuşmaktan milletin atar damalarını kaşımaktan nasıl zevk alabiliyor anlamış değilim?
Akademik kimliğe sahip birisi olarak, ona sırf dini hükümleri savundu diye sataşan d@l israflarının seviyesine uygun bir cevap olmuş. Şunu unutmayın herkes insan ve bir sınırı var.
esas kendi düşünsün o pamuk ona nasıl girecek.. kuranda yani islamda imamlık hocalık diye bir kavram yoktur.. ayrıca o işler para içinde yapılmaz ve vatandasın vergisini midesine indirmenin hesabını nasıl verecek bakalım..
@seagulls siz müslümanlar neden bu ahir zamanda imanınızı kurtarmak yerine onlarla tutuşuyorsunuz ki? Şeytan ve onun oğlu deccal bilimi önüne perde ederek Ateizmi ve materyalizmi sizlere gerçeklik olarak zihinlerinize koyuyor. Gerek kurmuş oldukları üniversiteler ile, gerek filmler, diziler gerkese bilim insanlarıyla. Hepsinin ki hepsinin ruhaniyetlerini satın almış durumdalar. Bunlarla savaşıp tartısmanız sizin de felaketiniz. Sizler uzak durun.
@Cjdldkldkd çok büyücü gördük koçum sen de rahat ol :) inanmadıgın zaman sihir biter :) yok incir ağacının altına işeme yok gece camdan çay dökme yok küllüğe basma sakghalfgkafh öyle olsa bizim sülalenin telef olması lazımaq hahaahah
Tez zamanda sonlarının gelmesi dileğiyle helal etmiyorum 👍
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Doğru mu peki bu? Hesap doğru mu? Çamur at izi kalsın. Biraz da CHP li bakanların taviz tecavüzlerini konuşun. Onlarda kadınlar hakkı / savunma yok değil mi!
Bir anlık sinirle yazılmış bir yazı eminim pişmandır. Bizim Millet Linç etmede dünya markası sevmediği kişilerin inciğini cinciğini araştırır illa ki bir kusur bulur.
Birisi hocaya pamuğun dönemi geçti yanlış mala yatırım yaptığını söyleyebilir mi? Artık yeni dönemde silikon kullanılıyor. Yine halkın vergileri çöpe gitti
Aldığınız pamuğu kendinizede saklayın bir gün lazım olacaktır. Sonuçta sadece bize almış olamazsın? Seninde kullanma sıran gelecek, boynu kalın, aklı kısa efendi.
Üslup berbat. Lakin belli bir kesim vermiş olduğu vergi ile " bunlar genellikle işçi ve memur " ülkedeki herkesin maaşını ödediğini düşünüyorlar. Sanki kendileri maaşlarını havadan gelen parayla alıyor. Bu gerzeklere ağızlarının payının verilmesi gerekiyordu. Lakin uslup yanlış.
Onlar vefat etti ne yazıkki şu an piyasa da birkaç hoca sayarım sana. Kalanlarda profesör değil en üstü olsun farketmez. Yanlış varsa yanlıştır. Makamına bakmayız. Çok şükür insanları ayırt edebilecek konumdayız.
Birine laf ederken acaba biz nasılız da ona laf ediyoruz diye bir bakalım da ondan sonra laf edelim. Sistem bozuk onlarda olmasa kimse namaz falan kıldırmayacak bile görmüyor musunuz camiler cumalar hariç yaşlıların eğlence mekanı gibi
@UDixon ne alakası var senin yazdıklarınla; kızın yazdıklarının? Kız imama laf ederken müslüman olmak zorunda mı? Belki müslüman bile değil cevabı yazan.. sen de demişsin ki sen ne kadar müslümansın ki eleştiriyorsun.. sana ne asıl
@nooralice adam zaten akademisyen yani hoca :) ayrıca imamlıktan maaş alınmaz diye bir ayet mi var? Bi tarafınızdan uydurmayın. Eskiden imamlar başka meslekle uğraşır imamlığı ücretsiz yaparmış ama şimdi öyle olsa bu insanlar nasıl o kadar kalabalık camilere imamlık yapsın 5 vakit namaz, cuma hutbesi, cemaatin soruları ihtiyaçları vs vs. Herkesin geçindirmek zorunda olduğu bir evi var ve imamların maaşları sıradan basit memur maaşı
İyi boş yapmışsınız ha İmamlar olmasa kimsenin din umurunda olmaz hoca falan kalmaz ülkede her hoca para için yapmıyor zaten ama İnsanlar hem gündelik işini yapıp hem de nasıl İmamlık yapacaklarmış söyler misin eski zaman diyorsunuz eskiyle şimdi ki zaman bir değil o zaman demircilik marangozluk gibi işlerle uğraşıyorlardı şimdi patrondan izin alıp nereye gideceğini sanıyorsun İmamlığı kaldıracaksan ona göre bir sistem geliştireceksin öyle bir anda kaldırırsan hoca diye bir şey kalmaz
gerçek mi bu yoksa fake hesap mı? 😅o zihniyet yapar çünkü şaka değil 😂😅
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ulan işiniz gücünüz din düşmanlığı. vergilerden hainlik edenlere de maas veriliyor bu zoruna gitmiyormu kimsenin? birine ayasofya imamı batıyosa onun islam ile derdi vardır bu net.
Çok doğru söylüyor, kimse dikilen heykellere aktarılan milyonlardan bahsetmiyor kaldıki bu ülkede en çok vergi veren kesim muhafazakar kesimdir üreten kesimde bu kesimdir. çok güzel kapak yapmış kemalitlere
Köprülere aktarılan milyar dolarları napıcaz. Hala ve hala, hatta bir 50 yıl daha heralde ödeyeceksin. Aynı parayla 10 tane daha köprü yapardın. Ankaparkı gördün mü mesela? Peki devlet imkanlarıyla zengin plan p.. ç kurularını takip ettin mi? Aynı anda 2 3 yerden devletten maaş alanları biliyor musun? Yıllardır ödenen vergilere rağmen neden bu ülkenin kasası boş? Heykellere gitmedi heralde 😅 Mustafa Kemal dedelerinizin örekesine öyle bir kazık çakmış ki, torunlarından bile çıkmıyor! Vatan hainleri, nankörler.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Ayasofya eski imamı Mehmet Boynukalın: Vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım! Bir diyeceğiniz var mı?