Garip gurebaya hizmet etmek için kurulan vakıfların en üst denetim otoritesi olarak görev yapan Vakıflar Genel Müdürlüğü tepe yöneticisinin aylık geliri büyük şaşkınlık yarattı.CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy'un genel müdürlük maaşının yanı sıra Kuveyt Türk'ten aldığı yönetim kurulu üyeliği ve temettü paralarıyla birlikte aylık gelirinin 161 bin 928 lirayı bulduğunu hesapladı. Üstelik bu gelire Vakıf Katılım, Vakıf Gayrimenkul ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi yönetim kurulu üyeliklerinden aldığı paralar dahil değil.
MESAJLI YORUM
Maaş hesabını Twitter hesabından duyuran Yavuzyılmaz, Ersoy'un Vakıflar Genel Müdürü olarak 14 bin 917 lira maaş aldığını belirtirken, Kuveyt Türk Bank Yönetim Kurulu üyeliğinden 62 bin 455 TL, Kuveyt Türk Bank Yönetim Kurulu Üyesi olarak kâr payından da 84 bin 556 TL gelir elde ettiğini, toplam aylık gelirinin 161 bin 928 lira olduğunu yazdı.
Bu mesaja İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan “Yahu ne doymak bilmez bir güruha rastgeldik. Devleti yönetmeye değil, devleti yemeye gelmiş bunlar” yorumunu yaptı.
Verilebilecek en güzel cevabı büyük şairimiz Tevfik FİKRET günümüzden çok önce vermiş. Ama eminimki o bile bu kadarını tahmin etmemiştir.
Ayrıca şairin “Halukun Veda’ı” adlı manzumesini de mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Çok uzun ve osmanlıca ağırlıklı yazılmış olmasına rağmen sıkılmadan okuyacağınıza inanıyorum. Osmanlıca kelimelerin bir kısmı dilimize geçen kelimeler olduğu için orta yaş ve üzeri üyelerin anlayacağını düşünüyorum. Ama genç arkadaşlarında gerekirse osmanlıca Lügat ile olsa da okumalarını dilerim. Şimdi gelelim şairin Han’ı Yağma adlı şiirine
HAN-I YAĞMABu sofracık, efendiler – ki iltikaama muntazırHuzurunuzda titriyor – bu milletin hayatıdır;Bu milletin ki mustarip, bu milletin ki muhtazır! Fakat sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır…Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Efendiler pek açsınız, bu çehrenizde bellidirYiyin, yemezseniz bugün, yarın kalır mı kim bilir? Bu nadi-i niam, bakın kudumunuzla müftehir! Bu hakkıdır gazanızın, evet, o hak da elde bir…Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Bütün bu nazlı beylerin ne varsa ortalıkta sayHaseb, neseb, şeref, oyun, düğün, konak, saray, Bütün sizin, efendiler, konak, saray, gelin, alay;Bütün sizin, bütün sizin, hazır hazır, kolay kolay…Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Büyüklüğün biraz ağır da olsa hazmı yok zararGurur-ı ihtişamı var, sürur-ı intikaamı var. Bu sofra iltifatınızdan işte ab u tab umar. Sizin bu baş, beyin, ciğer, bütün şu kanlı lokmalar…Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Verir zavallı memleket, verir ne varsa, malınıVücudunu, hayatını, ümidini, hayaliniBütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini. Hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini…Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak! Yarın bakarsınız söner bugün çıtırdayan ocak! Bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak, Atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak…Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Tevfik FİKRET
Oh ne âlâ. Bu parayla 3 ayda normal bir daire, 6 ayda villa bile alır. Bizim millet de bir ömür bitirip çürüsün ki bir ev alayım dıye. Bunların yatacak yeri yok, iyi ki cehennem diye bir gerçek var...
Kıskançlıktan çatlamş bellki kuveyt türk devlet bankası değilki adamın ordan aldığı maaştan kime ne lan muhalefet yapacam diye iyice kıskançlıktan çatlama sesleri geliyor.. milletin aklıyla oynuyorlar resmen acaba kendi ne kadar alıyor çalıştığı yerlerden
Ülkede tek iş yasası acieln çıkarılmalı. Yönetimde isen memur olma, memur isen orada burada yönetime giremezsin. Maalesef ülkemizde birinin 10 işi varken gerisi ekmek arayışında.
bende zannettim vakıflar müdürü 162 bin lira maaş alıyor.. iş bankasını da yazında bilek.. gerçi işinize gelmez.. silin silin bu yorumlarımzıı.. oyumuzu tayyip erdoğa vereceğiz.. sizlere bir menderes daha vermeyeceğiz...
Kuveyt türk özel bi banka? Ne alaka? Atatürkün partisine Sızan kürtçü terörist vejiller iş bankasından ne kadar alıyo asıl :)) halkın parasını nasıl yiyolar kahpeler