BM her yıl 26 haziran dünya uyusturucu kullanımı ve kaçakçılığıyla mücadele günün de bir rapor hazırlıyor. 2016 raporuna göre dünya üzerinde 29.5 milyon uyuşturucu bağımlısı var. Bu rakam 2018 de 31 milyon ve günümüzde ise 250 milyon olarak artış göstermiş durumda. Ülkeler çapında metropol şehirlerin kanalizasyon atıkları üzerinde yapılan çalışmalar da, uyuşturucu kullanımında 1 numara Rio De Jeneiro 2. sırada ise maalesef İstanbul yer alıyor. Dünyada en yaygın olarak başta esrar olmak üzere eroin ve kokain kullanımı çok fazla. Muhtemelen Bu yıl ki raporda kullanımı çok hızlı bir şekilde ilerleyen metamfetamin isimli uyuşturucu listenin başına geçecek. Sizce bu yıl çıkacak olan raporda yeni bağımlı sayısı kaç olacak? Son olarak sormak istediğim şu sevgili arkadaşlar, sizce Türkiye bu yıl listenin başına oturur mu? Bence yeni raporda bağımlı sayısı 300 milyon ve teessürle söylemek zorundayım ki Türkiye lider olur.
Cinayetlerin, sinir krizlerinin, insanları zarar uğratmanın ardında mutlaka ararsanız, içki, kumar, esrar gibi maddeler, sigara içen kişiler olduğunu görürsünüz, bir süre sigara içmediğinizde sinir krizlerine girmeyen yok mu? oysa ülkenin bir çoğu sigara içiyor, bunların arasından bir kısmı ise genellikle kadın cinayetlerinde yer alan failler ya içki ve ya uyuşturucu bağımlısı kişiler. Pekte tesadüf şeyler değil bunlar, içmeyi bilmiyorsanız hiç bir şey içmeyin
Ceza evlerinde idareler her suçluyu aynı koğuşa koymazlar. Idarelerin suç ayrımı politikası vardır. Buna göre sınıf sınıf suçluların suçuna binaen koğuşları başka başkadır. Kadın cinayetlerini de diğer cinayet mahkumlarından ayrı bir koğuşa koyarlar ki kadına şiddetten ceza evine geleni kimse sevmez. Zira diğer mahkumlar onlara zarar verip kendi cezalarını uzatmasınlar diye böyle bir sistem uygulanması zaruridir. Ben cinayet koğuşunda 2 tane üniversite bitirmiş çok iyi eğitim almış bey efendiliğin kitabını yazabilecek kadar düzgün ağır başlı ve adaletli bir adamla tanıştım. Kendisi Türkiyenin hatırı sayılır ailelerinden birinin mensubuydu. Ve bu abimizin hiç bir kötü alışkanlığı yoktu ancak 2 kişiyi kendisi olmak üzere karşı aileden toplamda 30 kişiyi öldürmüşlerdi. Abimiz de azmettiricilik yasa dışı suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlarından yatıyordu. Olayların başlama noktası hepsinden daha ilginç. Bu abimiz akşam üzeri fabrikadan evine dönerken sol şeritte 60 km hızla giden bir arabadan sellektör yaparak yol istiyor. Yol verilmeyince de sağından 70 km hızla geçerek yoluna devam ediyor. Geçtiği araba önünü keserek bunu durduruyor ve sen kimsin lan ben yol vermeden geçersin deyip ateş etmeye başlıyor. Iki mermi isabet alan abimiz bakıyor ki bunlar beni öldürecek çaresiz ikisini de orada vuruyor. Sonra karşı tarafın ailesi de bunlar kadar güçlü olunca savaş çıkıyor ve başka oluru kalmayınca sülalenin bütün erkeklerini öldürüyorlar. Tabi bunlarında kayıpları var zaten daha fazla kayıp vermemek için böyle birşey yapıyorlar. Velhasıl kelam güzel kardeşim. Bu işler öyle zannettiğin gibi sigarayla alakalı değil yetiştirilme tarzıyla ilgili mevzular bunlar.
İstisnalar vardır mutlaka, ama şunu da düşünmek lazım senin anlattığın olaydan varsayıyorum, Senin anlattığın olaydaki kişi kendini korumak için böyle bir girişimde bulunmuş, eğer birisi seni öldürmek istese sen gel öldür mü dersin direnir misin? Olay o raddeye varınca mecburen kendini koruman lazım, Peki yol vermeyerek yol kavgasını çıkaran, bu anlattığın abinin önünü kesip öldürmeye teşebbüs eden kişinin içki, sigara, uyuşturucu gibi bağımlılıkları olup olmadığını biliyor musun?
lafa gelince boz hoyvonlordon ostonoz onlorlo bor moyoz? test yapmaya gelince hayvanlarla yapam hayvanların ağzına sıçam zaten bize benziyorlar bla bla böyle bilimin de akm hapisteki insanları alın yapın deneyleri
sana kızmıyorum ayrıca onlardan bahsediyorum zaten taciz tecavüz darp ve adama öldürme suçlarından içeride olanları madem idam etmiyorlar deney yapsınlar üzerlerinden insanlığa bir faydaları dokunmuş olur
Cinayet ve darpı da katınca başka suç kalmadı zaten dolandırıcılık ve kaçakçılık dışında. Bende eski hükümlüyüm beni de mi öyle yapsınlar? Insan mecbur kalıpla bazı şeyler yapıyor, büyük konuşma ki kınadığın şey başına gelmeden ölmezsin, demiş peygamber efendimiz.
hayvanların ne suçu var tek suçları hayvan olmak eski hükümlüde olsan bu senin iraden evet belki bir gün bende bir suç işleyebilirim ama kendimi tutamıyorsam bu benim suçumdur nice hayvan hiçbir suçu yokken neler çekerken kendi seçimleri uğruna hapis yatan insanlara üzülecek değilim onlara gelene kadar sıra çok
Iradene sahip olamadığın için değil de mecbur kaldığın için suç işlersen nasıl olacak peki? Ayrıca farzet ki dünyada kötü insan kalmamış herkes iyi ve hapishanelerde yok. Ozaman bu deneyleri nasıl yapardın?
yapmazdım? sırf insanların daha fazla yaşama arzusu yüzünden diğer canlılar zarar görmek zorunda değil hem belki bu kadar üreyemez de dünyanın anasını ağlatmazdık
nefsi müdafa ayrı bir konu keyfi öldürmek ya da ne bileyim saçma sapan nedenler uydurup öldürmek ayrı bir konu kendini korumak için mecbur kalabilirsin buna ama demek istediğim sebepler ( benden ayrıldı, beni aldattı, sevgili olmak istemedi ya da ne bileyim yankesiciler gibi )