Ya bunlar bizimle dalga geçiyor ya da tarihin II. Abdülhamid değil de tahtan indirme kısmının tekrar edeceğini biliyorlar. Başka açıklaması olamaz. Adam yattığı yerden, hiçbir şey yapmadan korku veriyor. Che nin çantasından çıkan kitap yasaklanmış, Türkiye hariç diğer tüm ülkelerin saygı duyup heykelini yaptığı adamın kitabı yasaklanmış. Ey Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk, sen ne büyüksün... Bu bizim ülke:Bu da dalga geçer gibi diğer ülkeler:Burası Japonya ama yirmiden fazla ülkede Atatürk heykeli bulunmakta
Normaldir yabancıların sevmesi hilafeti kaldırdı haçlının amacına ulaşmasını sağladı , hükümdarı yok sayıp kovdu 650 yıldır cemi cümlenin yedi düvelin yok etmeye çalıştığı cihan impratorluğunun yok etti.. sonrası güçlü dirayetli dünyaya hükmeden bir ülke mi bıraktı hayır.. tek partili yönetime geçti diktatorya yaptı avrupaya uyacam ayağına harf inklabı yaptı %80 olan okuma yazma oranını %10 yaptı kılık kıyafet ayağına tüm dini önderlerin ayağına pranga vurdurdu bir kısmını astı, laiklik diye halkının diycem ama sadece müslümanların dinine engel olmaya çalıştı ki iğrenç insanlar 2010 a kadar eğitimde yönetimse hukukta müslümanlarla uğraştılar sindirmeye çalıştılar.. misakı milliyi koruyan düzenli orduya katılan kürt çerkez arnavut grup önderlerini hain ilan etti binlerce masum insanı öldürttü .. ismet inönü. Enver gibi ne kadar canım varda hepsini komutan yapıp blnlerce askeri savaşmadan şehit ettirdi.. yanlış yapıyorsun diyenleridi sürgüne yolladı.. hala anlamadınızmı Atatürk bir truva atıydı osmanlının kalbine saplanan ve bu zamana kadar kadar her yerden kazındı en son bios tanda silindikten Sonra tarih onu ve kirli emellerini hatırlayacak
LAN BI GIT KÖYLÜ GERCEK HAYATTANDA BILIYORUM SIZLRI KÖYLÜ SANKI OSMANLI COK GUCLUYDUDE MUSTAFA KEMAL ONU YIKTI MAL MAL INGILIZ PALAVRALARINA INANIYORSUN SIZDE NE TIP VAR NE PARA VAR NE KULTUR VAR BARI AKIL OLSUN CAHILLIGINIZE GULUYORLAR GELISIN LAAN
BIR VATAN HAINI PKKLILAR BIRDE ORTA 1 TERK ALIM SANDIGI ADAMIN DIZININ DIBINDE AŞAĞI SULUK GIBI OTURANLAR ATATURKE DUSMAN GIT ARABESK DINLE TIRTLAR VADISINDEKI GIBI GIYINIP MAHALLEDE YURU BELKI BIR KRO KIZ BAKARSANA KOMEDYEN YA
@GitarımFirarda sanae lan ne dinlersem dinlerim hepsi ülkemin özünden gelir kendi ülkemde kendi müziğimi yasaklayacak kadar şerfsiz olmadık.. siz öfkenizde boğulun çıplak çıplak gezmeyi medeniyet bilin götünüzü siktrmeyi özgürlük bilin sizin bu halleriniz asıl mağra devrinden kalma atatürkü sevdiğini zanneden ama onun gibi zır cahiller skimin kenarı üniversitesi bol ve bok çeşitleri bölümünü bitirince kendinç medeni sanan karaktersiz sizleri iyi bilirz köylü diyor bide bana kanalizasyon faresi daha gtünü yıkamayı bilmez eline kadeh alınca kendini ak pak sanır
İşin ilginci de kitabı öğrencilere dağıtmaya çalışan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı... Koskoca Ülkü Ocakları milliyetçiliği dava edinmişken neyin neye zararlı olacağını bilemeden mi sanki dağıtım istiyor?
Korkuyorlar, fikirlerden korkuyorlar, sevmekten korkuyorlar. Sevmenin, inanmanın ne olduğunu bilmiyorlar, çünkü hayatları boyunca bi kere olsun başları okşanmamış, sevilmemiş nesilin mahsulü bir çoğu. Dolayısıyla Atatürk sevgisini de anlayamıyorlar, sevmek için para alınıyor sanıyorlar...
Sevene puta tapıyor diyorlar, dedemin mezarına da gidince puta mı tapıyorum? Atatürk'ü biz can-ı gönülden seviyoruz, fedakarlıkları için seviyoruz, bizi kimseye uşak etmediği için seviyoruz, bize bağımsızlık verdiği için seviyoruz, bize yol gösterdiği için seviyoruz, ülkemizi memleketimizi Türklüğümüzü çok sevdiğimiz için seviyoruz biz Atatürk'ü... Biz FİKİRLER ÖLMEZ diyoruz, dolayısıyla bu ülkede Atatürk sevgisi de asla ölmez ve her devranın sonunda herkes Atatürk'e sarılır, bekleyin ve görün diyoruz...
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Türkiye ye kendinden başka hiçbir ülke bu kadar zarar vermedi..
Hep vardılar... Kurtuluş Savaşı döneminde camilerde Yunan ile İngiliz ile savaşmayın, onlar huzuru getirecek diye vaaz verenler de bunların dedeleriydi... Cepheden Yunan ile savaşan Allah ile savaşır deyip asker kaçıran da bunlardı... Türk subayı Kubilay'ı şehit edip kafasını kazığa takıp sokakta gezenler de bunlardı...15likler cepheye koşarken, anaları onlara kına yakıp vatanı kurtarmadan gelme oğlum diye cepheye giderken ''bizim mollalar cepheye gidemez'' deyip onları askere yollamayanlar da bunlardı... İngiliz ajanlığı yapanlar bunlar, Yunan köyleri yakarken köylerin yerlerini tarif edenler de bunlar... Denize döktüklerimiz de bunlar...
Nutuk, 1. elden yazılan tarihî bir eserdir. Samsun'a çıkışla başlayıp gençliğe hitabe ile biten bir kitabı okumak öğrencilere zarar vermez, aksine dönem hakkında bilgi edinilmesi için iyi bir kaynaktır. Ancak müfredattan evrim teorisini çıkaran bir ülkede bunu görmek şaşırtmadı.
Yalnız Nutuk yasaklanmadı, sadece Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde öğrencilere Nutuk dağıtmak isteyen ülkü ocaklarına engel olundu. Bir haberi paylaşırken detaylı paylaş bir dahaki sefere.
Komple yasaklandığını söylemedim. Bir yayının koyduğu fotoğrafta Mustafa Kemal in elindeki sigara uygunsuz görüldüğü için kaldırılmış. Ve bu kısım daha komik olmakla beraber büyük bir ironi. Yine de teşekkürler.
Ben de habere şaşırarak tıkladım. İçeriği okuyunca asıl mevzuyu anladım. Gercekten doğru, net, dikkatli başlık atılmalı. Çarpık magazin basınından fark kalmıyor yoksa.
Traje komik. Çocuklar saçma sapan şarkılar küfürlü YouTube da oyun videoları izliyor. Her gün apt. lca sözde yetişkin olan töre, yasak aşk filmlerine maruz kalıyor. Ama Nutuk okumak problem mi? Bahaneler de çok saçma. Kendileri dandikten bir tarih dersi koymuşlar orada çok gerçekçi tarih görüyorlarmış gibi söylenen kelimeler hoş bulunmuyor. Siz zaten savaşları, antlaşmaları çocukların önüne koyuyorsanız Atatürk'un bu sözlerindeki anlamı irdelemesini de bekleyiniz. Burada yapılan suistimal biz atamızı bu şekilde tanrısallaştırmaya çalışmıyoruz sadece fikirlerinin ve yaşananların onun gözünden de görülmesini istiyoruz.
Kim yasaklamis. Canakkale ilce mudurlugu. Neyi yasaklamis. Mavi yayinlarinin 150 sayfalik Nutuk adli kitabi. Gercek Nutuk kitabindan alintilar yapmislar. Mustafa Kemal Atatürk'e ait Nutuk 1200 sayfadir neredeyse. Neden yasaklanmis. Donemin imparatorlugu ve padisahina hakarete varan sozlere kitapta yer verildigi icin. Ayrica Mustafa Kemal Atatürk'ün sigara icen resmi genclere kotu örnek olmasin diye. Soruda detayi okumayan TBMM'den gercek Nutuk icin bir karar cikti sanir. Zaten bizim KS de detay okuyan ara ki bulasin.
Bir yerlerini de yırtsalar, çatlasalar da Paşamı unutturmaya güçleri yetmeyecek. Birer birer toprağa düştüklerinde unutulup gidecekler. Aynen şu an olan durum gibi patır patır tarikat liderleri geberiyor, topunun geberip ülkenin temizlenmesini umuyorum.
Yorumları gezeyim dedim. Akıl ve mantık çerçevesinde sunulan herşeyi reddeden, ceddin deden diyen, din Allah kitap savunuculuğu yapan, Osmanlı torunu olduğunu zanneden ak moronları gördüm ve gidiyorum.
İşgal yıllarında emzirmesin annelerin kızların göğüs uçları kesildi tecavüz edildi erkek çocukları dahil. Camilere dedelerimizi ninelerimizi doldurup yaktılar diri diri. Türlü acılar yaşandı Atatürk bu insanları biraraya topladı bir mücadele başlattı ve kazandı o ve askerleri dedelerimiz ninelerimizin yardımıyla. Şurda Atatürke sallayan gerizekalılar için yazdım savaş çıksa yanınızda top patlasa altınıza sıçarsınız adamın ömrü cephede geçmiş. Hayatında kitap okumaz örümcek beyinli dinciler yüzünden sürekli karalanıyor size Atatürk 3 beden büyük aslanım siz onu anlayamazsınız kabullenemediniz gitti adamı. O adamla siz bir misiniz cahil herifler. Biz nasıl peygamberimizi fatihi benimsiyorsak sizde Atatürke saygı duyun biraz yok içyüzü varmış bi bırakın artık şu adamın yakasını kalksa gelse diliniz tutulur yanında burdan sallaması kolay tabi ahlaksız herifler. Adam sizi kurtararak bize kötülük yapmış aslında topunuzu gönderecekti ülkeden cahil sürüsü
Tahttan indirme kısmının tekrar edeceği derken. Ülkeyi düşmandan kurtardık diyip aslında padişahı tahtyan indirip sürgün edilmesi gibi birşey mi 😊 ahh ama bunun anlamı Osmanlıyı yıkıp Türkiyeyi kurmak gibi Türkiyeyi yıkıp başka bir devlet kurmaktır farkındasın değilmi. Ama gördüğüm kadarıyla zaten aynı zihniyettesiniz. Osmanlıyı düşmandan kurtarmak yerine padişahı indiriğ yeni bir ülke kuran insnalar. Bu gün de Türkiye Başkanını makamından indirmekten bahsediyorlar. Bence bu vatan hainliğine giriyor.. Halk tarafından Seçilmiş bir başkan sonuçta.
@miragexx olutmu hiç öyle şey, halkını umursamamak 😊 halkı umursamamak nasıl oluyor biliyormusun. Halkın isteği dışında zorla dilini, giyimini, yaşam tarzını değiştirirsin, uymayanlatı cezalandırılsın, öldürtürsün. İştr ben buna halkın isteklerini umursamamak derim. Bil bakalım bunu kim yapmış aaaa 😊 ve bu yazdıklarımın zerresini bile yapmamış bir lideri halkı umursamamakla suçluyorsun. Peki bu dediklerimi yapan lider sence ne ile suçlanır? Mesela Şu anki başkan dilimizi değiştirse, kılık kıyafetimizi değiştirse bunun adı ne olır sence? İnklap mı devrim mi yoksa zorbalık mı? Cevabı zaten biliyorsun ama kör etmiş Başkana olan düşmanlığınız sizi. Tarihinizi görmezden geliyorsunuz
@miragexx nenyazıkki bahsetriğin siyasi görüşte değilim ve elbetten her partinin uygulamalarının iyi ya da kötü yönlerini görüyorum ve mesafeliyim de. Burda sadece doğru gördüğüm ve yanşış gördüklerimi dile getirdim ama sen yazdıklarım hakkında türkiyenin geçmişi ile ilgili bu sorularım hakkında gerçekten göröezden mi geliyorsun yoksa farkındamısın yapılanların onu da merak ediyorum. Öte yandan İstanbul sözleşmesini de okudum ve sadeve kadına şiddet için hazırlanmış bir sözleşme olmadığını farkettim. Öte yandan devletin kanubları var kadını korumak için düzenlenen. Ayrıca şöyle de düşünüyorum. Bu sözleşmeyimuygulayan ülkelerde türkiye de dahil bu güne kadar kadına şiddetin ciddi anlamda önüne geçebilmişler mi. Söyliyim sana hayır önüne geçilememiş. Buda şunu gösteriyor ki bu sözleşme işe yaramamış ne yazıkki üzülerek söylüyorum bunu. Bununnyerine kanunlarımızı buna uygun şekilde düzenlemek daha manyıklı geliyor ki muhtemelen de düzenlenmiştir ama o kısmını araştırmadım. Sen araştırdıysan, medeni kanun kadını ne kadar koruyor diye paylaşırsan sevinirim. Tabi objektif olacağını düşünüyorum
Öncelikle sadece biraz araştırma yaparak Atatürk'ün dini inancını ve dine saygı duyduğunu ve bunu destekleyen konuşmalarını görebilirsin. Ama sen bunu zaten farklı bir şekilde kabullendiğin için bu konuya hiç girmedim. Amacım fikrini değiştirmek de değil zaten seninle aynı düşünmenin bana bir faydası yok. Şapka kanununa uymadıkları için cezalandıran ve asılan insanlar da yok bilesin. Atatürk'ü karalamak isteyen aptalın teki bir tane alakasız görselle ortaya böyle bir iddia atıyor ve birçok kısım sorgusuz sualsiz inanıyor sanırım sen de araştırmadan inananlardansın. Sana bu konuda başka bir şey demek istemiyorum ama mümkünse kulaktan dolma şeylerle zihnini doldurarak ''Ben bilgiliyim'' değil de araştırıp emin olarak ''Ben bilgiliyim'' de.
Diğer konuya gelecek olursak da, zaten hep sözleşmeyi kabul etmiyorlarsa bile en azından uygun kanunlar getirilsin diyordum fakat sence kanunlar düzenlendi mi? Düzenlenmiş olsa o pezevenklerin hiçbiri ''öldürsem bile bana bir şey olmaz'' diyemezdi. Ki diğer ülkelerde de tam olarak önüne geçilememiş olabilir zaten kötü insan her yerdedir. Fakat onlar zaten cinayet, tecavüz devam ediyo biz kanunları salalım demiyorlar. Benim anlatmaya çalıştığım şey bizim ülkede bu olay kimsenin umurunda değil zaten umurlarında olsaydı halkın 'yeni yasa çıkartın daha güvenilir kanunlar çıksın' demesine gerek kalmazdı, koskoca hükumet bunu düşünemeyecek kadar cahil mi sence? Her şey açık bir şekilde ortada kimse kendi kuyruğuna basılana kadar hiçbir şeyi umursamıyor.
@miragexx yahu birileri çıkıp ben öldürsem de bana birşey olmaz diyebiliyor diye bu ülkede kanunlar yeterli değil diye düşünmek saçma. Hadi bunu diyen insanlara şimdi hiçbirşey olmuyormu gerçekten yoksa gerçek anlamda ceza yiyiyorlar mı. Eğer bahsettiğin gibi elini kolunu sallayarak ortalıkta dolaşabiliyorsa haklısın derim ellerindne öperim bu konuda ama cezası varsa ve cezasını çekiyorsa o zaman kanun d avar drmektir nizam da var. Ama bu kanunlara uymayan insanlar ın varlığını değiştirmez. Her dönem her ülkede kanunlara uymayan kanunları tanımayan insanlar hep oldu hep olucak. İstediğin kadar kanun çıkar uymayan yine uymuyor ama cezasını da yeri geldiğinde çekiyor. Ve hala inklaplar vs. İle ilgili çevirip duruyorsun yok inanma filan diye. Yani hem Ülkeninn kuruluşunda halka yapılan zorbalıkları inanma diye geçiştiriyorsun hem de bu hükümet hakkında söylenenleri de inanıp geçiştiriyorsun.
@miragexx Her iksiini de sorgulayıp acaba doprusu ne diye bakmıyorsunn aşkolsun. Atatürkün dinle ilgili söyledikleri ve yazdıkları ortada tarihçiler açık açık söylüyorlar ve sen buna da kulağını kapatıyorsun, belki inanmak istemiyorsun ama şunu sorgula lütfen. Bak ben Gğney kore gezimde şunu öğrendim Savaştan sonra güney ve kuzey ayrıldıktan sonra onlatın da para birimleri vs birçok şeyleri değiştirilmiş yazıları da değiştirilmiş. Yani bir koreli eski yazısını okuyamaz hale gelebiliyor. Sebebi çok basit Onlatı savaştıran zihniyet çıkarlatı doşrulttusunda yönlendiriyor ve kendi tarihlerinden koparıyor ki atalarının yazdıklarından bile ders çıkaramasınlar okuyamasınlar diye. Birde ülkemize bakıyprum hoop aynı oyun oynanmış. Kendi binlerce yıllık kültürün birikimini sırf harf inklabı yapıldı diye bu gün sen okuyamıyordun öğrenemiyorsun, bilmiyorsun çünkü alfaben değiştirilmiş. Bu bence bir halka bir ülkeye vurulmuş en büyük darbedir. Bu gün diktatörlükle yönetildiğini düşündüğüm Türkmenistanda bile 1000 yıl önce yazılmış kitaplar vs okuyabiliyorken oranın halkı sen 100 yıl öncesinden bihaber yaşıyorsun ve bunun nedenini sorgulamıyorsun.. Yazık değilmi sana ve halkına? Bizi bu hale getiren değişiklikleri bir de ballandırarak devrim diye bize yutturmaya çalışmalatını nasıl kabul edebiliyorsun.. Bu gün avrupa ve Amerika bile temelinde osmanlının yönetim biçiminden örnek alınarak kurulmuş ve zamanının en ileri yönetim biçimi bu gün bile gerçekliğini korkurken senin kendi ülkeni yönetim biçimin bile baika kültürlerden alınmış kendi öz kğltürüne uygun yönetim biçimi uygulanmamış. Bu senin halkına yapılan en büyük saygısıszlık değil mi
Öncelikle sen hangi ülkede yaşıyorsun? Her gün ''adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı'' haberlerini görmüyor musun? Ya da kötü olan kişinin bir kaç devlet adamı tanıdığı varsa sırtının ne olursa olsun yere gelmediğini ayrım yapıldığını hiç mi duymadın? Yeme beni lütfen bunların hepsini her gün haberlerde, internette görüyoruz madem o kadar duyarlı bir vatandaşsın ve her şeyden haberin var, bunlardan da haberin vardır elbette. Ama 3 maymunu oynamayı seçiyorsun ben buna dilsiz şeytanlık ve hükumeti fanatik bir şekilde tutmak derim. Diğer dediklerine de gelecek olursak yok tarihçiler şunu demiş, o ilim insanı bunu demiş bilmem ne... Örnek verdiğin insanların çoğu insanları kendi fikrine doğru kaydırmak için tarihi bile değiştirerek anlatan insanlar. Benim her zaman mantığım bir şeyleri başkasından duyarak değil birçok kaynaktan araştırarak öğrenmektir. Sana bu yüzden üstteki yazı da kulaktan dolma bilgilerle hareket etme dedim. Mesela sen hiç peynir yemeyen biri ol herkes ballandıra ballandıra anlatıyor tadı çok güzel falan sen de merak ediyorsun. Ben de güvendiğin biriyim ve peynirin güzel bir şey olduğunu biliyorum ama sırf sen yeme diye peyniri kötülüyorum ve sen hiç araştırmadan, tadına bakmadan bana inanıyorsun. Verdiğim örnekle yaptığın şey tamamen eşleşiyor. Ben araştırarak fikir edinen ve hareket eden biriyim o yüzden sen de birçok güvenilir kaynaktan araştırmadan bana cevap verme lütfen.
Ayrıca bir ülkede birileri ''ben cinayet işlesem de, tecavüz etsem de ceza almam'' diyebiliyorsa o ülkenin ne kadar gevşek hükumete sahip olduğunu gösterir.
@miragexx montrollü serbestlik sadece bizim ülkemizde mi uygulanıyor sanıyorsun ya da bahsettiğin gibi adma kayırma vs. Ya da eskiden yoktu da şimdi bu hükümet zamanınd kukusu oldu sanıyorsun. Az araştırdıysan zaten eskiden beri yaşanan bu sorunların önüne diğer ülkeler bile geçememiş. Ama bunu sanki sadece bizim hükümetin beceriksizliği gibi görmeye çalışman doğru değil. Ayrıca hangi tarihçi ne demiş falan filan kısmını geçiyorum ve kendi kendime soruyorum, kpskoca bir imparatorluğun devamı olan bir halkız ama bu devleti kuranlar tarihimize ulaşmamızı engelleyecek kendi öz kültürümüzden kopmamızı sağlayacak adımlar atmışlar. Sonuca bakıyorum atılan adımlar halka ve ülkeye zarar vermiş. Savaştığın düşmanın yazısını kültürünü ve kılık kıyafetini vs almışsın. Yani düşman sevici bir yönetim sergilenmiş. Ve diğer ülkelere baktığımda hep aynı stratejiyle ülkeler yönetiliyor gördüğüm.
@miragexx ama bu yanlışlara yanlış demiyorken görmezden geliyorken, bunun çeyreği bile olmayacak konularda ortalıpı ayağa kaldırmaya çalışman doğru değil. İşte bu şekilde davdanmanız beni soğutuyor Atatürkten. Atatürkü savunanlar böyle adaletsiz düşünüp adaletsiz davranıyorlarsa insanlara böyşe örnek oluyorlarsa varsın ben öyşe olmiyim diyorum. Öte yandan ülkenin başındaki hükümetin bir çok alanda yaptığı hatalar süre gelen yanlış uygulamalar varken ve bu gerçek sorunlara değinmek varken, suni ve gerçekten saçma şekillerde hükümete yüklenmeye çalışmak iste bu bence doğru değil. Gidip tarım konusund ahayvancılık konusunda hükümete yüklenebilirsin ya da eğitim konusunda çünkü çok eksikler ve hatalar var bence. Ama herkes işine geldiği gibi davrandığı için bu konulara bile çıkar ilişkisiyle yaklaşıyor siyasi partiler ve senin gibi insanlar da sorgulamadan paylaşıyor bu düşünceleri. Doğru bulmuykrum bu yaklaşımınızı
Sizin zihniyetiniz hep böyle, kendiniz gibi düşünmeyene hakaret etme küçümseme çabalarınız gerçekten çok itici ve iğrenç gösteriyor sizi. Lütfen böyle davranıp Atatürkü adını daha da kirletmeyin bence.. Kötü örnek oluyorsunuz.. Ne demek gir bi cemaate filan ne saçmalıyorsunuz.. İşte sizin adalet anlayışınız da böyle.. Ben yıllardır her partiye eşit mesafede duruyorum ve bakıyorum. sosyal medya platformlarında her partiyi takip etmeye de çalışıyorum ama konu eleştirye geldiğinde her partinin tepkisi farklı. Mesela hükümetle ilgili bir eleştri getirdiğimde bu konuyu açıklamaya çalıştıklarını gördüm tatmin edici ya da değil. Ama muhalefetle ilgili bir eleşştri getirdiğimde. CHP facebook grubunda Basın özgürlüğü istiyoruz diye bir paylaşımına katıldım ve bu istek gerçekten doğru ve olması gereken bir istekti ama bu paylaşımın altına Gürsel Tekinin bir videosunu paylaştım. Videoda açık şekilde iktidar olursak tüm yandaş basını komple kapatacağından bahsediyordu. bende sordum bu mu sizin adalet isteğiniz gerçekten basın özgürlüğü istiyormusunuz? buna bir açıklamanız var mı diye sorduğumda beni gruptan attılar. Yahu düşünce olarak sosyalist bir insanım, yaşam tarzı olarak da ama ülkemizde sosyalist düşünceyi savunanlar gerçek anlamda diktatörlüğe soyunmuş ve bu yönde adım atıyor halktan tamamen kopmuş durumda. Şimdi bu ülkede benim gibi sosyalist düşünen bir insanın AKP zihniyetindeymiş damgası yemesi çok normal. daha doğruyu yanlışı birbirine karıştırıyorsunuz.. Adam kalkmış git cemaate gir diyor. Cemaat girmiş zaten partinin içine ama umurunda değil...
BUNLAR ZIR CAHIL BOLE BUNLARI 4 YASINDA CEMAATLERE VERIYORLAR SONRA GELISIMLERI STOP EDIYOR OLECE AMIPDALA ILE YASIYORLAR ADAMLAR ATATURKTEN ÖLE KORKUTULMUSLARKI ZAFERLERIMIZI BILE ZAMANINDA YASAKLADILAR KUTTUL AMARE ZAFERINI BUNLAR YASAKLADI INGILIZLERIN İstanbul'da ÖLDÜRDÜGU OSMANLI POLISLERINI ABIDE GIBI BIRAKAN O KAROKOLU BUNLAR YIKTI BUNLAR OSMANLICIYIM DIYORLAR BIRDE OSMANLI ELITDI BUNLAR TIRTLAR VADISI ESKIDEN ARABESK DINLERLERDI SIMDI ABIDIK GUBIDIK TIP OLDULAR BIRKEZ DAHA SOLUYORUM OSMANLI ELİTTİ BUNLAR NEYIN TORUNU BILMIYORUM OSMANLI DEVRINDE BUNLAR FOTOGRAFA MAL MAL BAKAN TIPLER VAR YA ONLAR GIBIYDILER ATALARI ISTE O FOTOGRAFA APTAL APTAL BAKAN INSANLARDI NE OSMANLISI OSMANLI BUNLARI BAHCESININ 10 KM UZAGINA SOKMAZ ZATEN BUNLARIN ISTANBULA GELMESI YASAKTI CEZASI VARDI MUSTAFA KEMAL BUNLARI VATANDAS YAPTI AMA BUNLAR MARABA OLDUKLARI ICIN GUDECEK AĞA ARIYORLAR KOYDE ASIRET REISINE SEHIRDE ORTA 2 TERK SEYHLERINE KENDILERINI AŞAĞILATIYORLAR
Atatürk gibi bir liderin büyüklüğünü zaten bütün dünya kabul etmiş. Bu Nutuk’u yasaklayan gibi haşereler de orada burada sadece havlar. Ne yaparsanız yapın bu ülkenin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’dür. O küçük beyinleri birşeyleri yasaklayarak unutturabileceklerini sanıyorlar. Aksine böyleleri ortaya çıktıkça daha da sarılıyor bu millet Atasına. O Nutuk’u yasaklayan boş kafaya da şunu söylemek istiyorum senin zaten kapasiten yetmez öyle bir kitabı anlamaya. Yasaklamaya da çapın yetmez. Git kendin gibi böceklerle uğraş.
Bu ülkede vatan haini anıldı geçenlerde iskilipli normal Türkiye'yi bitirmeye çalışıyorlar elimizdeki siyasi parti ve içimizdeki fetöcüler ile aslında bitmedi fetö, Atatürk ne diyor: “Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind’den, Mısır’dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!”
Ülkü ocaklarına gönderilmiş birde ya :D Aga unutturamazsınız Atatürk'ü uğraşmayın boşuna alooo Tayyip falan unutturmaya çalışıyor ne iş? Bak 2 seneye yakın Hava Kuvvetlerinde askerim hükümetten zerre memnun değilim özellikçe şu tayyipten yönetimden.
Artık şakalar boka sarmaya başladı, 1 Nisan çoktan geçti. Bunu yapanlara gerçekten esaslı bir ders vermek lazım ki sen kimsin benim atamın topraklarında kafana göre işler yaparsın? Osmanlı Devletinde toprakların sahibi Osman Bey, Selçuklular'da Selçuk Bey, Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk... nokta! Bize bıraktığı mirası muhafazakar rolünü oynayanlara kaptırmayız.
iyi ki Atatürk'çüler. Erdoğan kendi resmini ya ATATÜRK'ün resmi yanından indirsin. Yakışmıyor. Biri kurtarıcı/kurucu diğeri vatan haini. Eksileyin arkadaşlar, ama kral çıplak. Hadı yıktı cumhuriyeti, hiçbir devrim kansız olmaz, bu ilk kanı da sizin dökeceğiniz belli. Hain kim şimdi? Kim ne derse desin, YEDİRMEYİZ!!!
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Atatürkçü bir öğretmenim. Ama kitabın bazı kısımlarında bunu yapmaları normal açıkçası. Özellikle ilkokul ve ortaokul kademelerinde. Bunun dayanağı da okuma metinlerinde bulunması gereken özelliklerdir. "Metinlerde öğrencilerin sosyal, zihinsel, psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek cinsellik, karamsarlık, şiddet vb. ögeler yer almamalıdır." Yasaklamak kimsenin haddine değil ama belli oranda gözden geçirilmesi çok da yanlış değil gibi ilkokul ve ortaokul öğrencileri için özellikle.
Pireyi deve yapmayı kendini çağdaş zanneden, Atatürk'ü savunupta fikirlerini zerre benimseyemeyen, daha doğrusu bir zumreye kendini ait göstermek adına Atatürk'ü kullanan kuklalar var burda,, Yorum yapan, söven sayan "bilinçli"! Arkadaşlar,, kaçınız Nutuk okudu acaba!!!
Nutuk'u ilk okul, ortaokul ve lise olmak üzere 3 dönemimde de okudum. Ayrıca; Atatürk savunulacak bir şahıs veya saygı duyma - duymama meselesi değil, milli bir değerdir, daha bunun farkında olmadan cehaletle kötüleme milleti
Kardeş sen ne anlatıyorsun, harika devletimiz, değerimizin üstünü kapatmaya çalışırken, senin benim bu kitapları anlamamıza ne kadar bakıyor ayrıca sen anlamıyor olabilirsin şayet ben 3. sınıfta anlıyordum
Üstad, seninle benim "devlet" kültürüne bakışımız farklı,, benim anlattıklarımı anlamanızı beklemiyorum, daha öncede söyledim bunu.. sen bakış açınla devam et, ben de benimkiyle,,
😂😂😂 hahahah ne kadar komik insanlarsiniz orada nutuk yazmiyor. Baska yazar kendince nutukla ilgili kitap yazmis. Resim paylasiyon az oku bari. Okumaktan korkmayin bu kadar okumak insanin cahilligini alir. Bak sana kitap armagan edeyim o twitteri yavasca yere birak ve azicik kitap oku. 😂😂😂😂
Ülke kurmuş bir lideri daha 3 5 okulu yönetmekten aciz insanlar eleştiriyor. Osmanlı ceddimiz ama bilimden uzak şimdiki univlerdeki gibi "beşik ulemalığı", dış borçlarla battı en son sevri imzaladı. Cumhuriyet herkese söz hakkı verir ama monarşi değil.
Heykellere tapıyorsunuz derlerdi hala diyen var Şimdide Kitaba tapıyorsunuz der Geri-zekalılar işte
Karalamaktan başka bir şey değil. Bile bile karalamaya çalışıyorlar Atatürk'ün kim olduğunu çok iyi biliyorlar ona rağmen karalıyorlar çünkü Liderlerin düşmanları çok olur Her liderin bir düşmanı var
Mustafa Kemal Ataturk'un eserinin adi Nutuk'tur evet.
Yazida gecen gencler icin nutuk diyor. Bir isim kullanilarak yapilan alakasiz bie eylemden bahsediyor. Ben oyle yorumladim. Sacma salak bir ocak (*) ve yaptigi sacmalik. Her onune gelen nutuk ismini kullanarak birseyler dagitmasin.
Ben bir yanlislik goremedim. Zira soz konusu kitap Nutuk degil.
Savaş her zaman topla tüfekle olmuyor. Büyük bir savaşın, işgalin içindeyiz. Durumu görebilen bir kaç vatan evladı var, onlar da sivrildiği an terörist ilan ediliyor.
Mk mallari bunlar işte yaaa. neyyssee ki ben çoktan almıştım
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yok, komple yasaklanmasa da bir fotoğrafta neymiş Atatürk ün elinde sigara varmış. Biz diyoruz adam "ülke" kurdu, onlar diyor sigara. Birçok çocuk kitabında, romanda "pipo, sigara, rakı" gibi kelimeler geçerken, küfürler geçerken Nutuk mu dert oldu?
Dilekçede ki sebep bana saçma geldi gençlerin kötü örnek alacağı daha kötü şeyler de var bu ülkede. Biraz da onlarla ilgilenseler daha iyi olurdu. Yazık ufacık bir neden yüzünden doğru bulmadım yapılanı. Yine diyorum vallahi pes!
Olayı bilmiyorum geneli yorumlayacağım. Bilinçsiz bir toplum ve atayı unutturmaya çalışanlar var. İnsanlar doğru veya yanlış olarak ele almıyor olayları. Tam tersi dogma bir yapıyla aile ve çevre ne düşünüyorsa veya ne duyuyorsa onu kabul ediyor. Kendi fikirleri yok. Ki röportaj tarzı şeylerde bu kesim kendini gösteriyor maalesef.
Ülkede onca saçma sapan, yanlışa teşvik edecek filmler, diziler, kitaplar var iken bunlara yasak getirilmesi hangi akıllının işi.. şu an sinirden gülüyorum. Şaka gibi
Siz sürekli çok oy alan partilere oy verirseniz yakında ona dair hiçbir şey göremezsiniz kendi fotosunu Atatürk yanına koyan andımızı kaldıran ve daha nicesini yapan her şeyi yapar..
Gerçekten bu kadar nankör ve canım bir toplumda yaşadığım için utanıyorum. Atam keşke böyle rezil insanlar yerine daha değer bilen insanların olduğu ülkeyi kurtarsaydın. Bunlardan gerçekten insan falan olmaz.
Hoş. d öğrencilerin hassas bünyesi de yeni umurlarında olmuş ya da işine geldikleri için desem daha mı doğru olur (: bence daha doğru olur. O kadar çoluğa çocuğa tecavüz eden piçler serbest gezerken ve bazı o. evlatları da çok küçük yaştaki insanları ''ben seni öldürsem de ceza almam, bana bir şey olmaz'' diyebiliyorken bizi sadece sigara içmen ve şiddet içerikli yazı yazman kötü etkiledi Atam... (!) Yazıklar olsun.
teknik olarak nutuk yasaklanmamış ilgili yazıda geçen yayınevinin bastığı nutuk öğrencilere dağıtılmaya uygun görülmemiş arada dağlar kadar fark var sebebleri haklı haksız tartışılır
Zihniyetini... kindar vatan hainleri bunların yeri Laik Türkiye değil Suudi Arabistan 👋Boşuna Uğraşmasınlar Kimse Unutturamaz BAŞKOMUTAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 👏
@ahahaasdasd46 Hadi canım ötede oyna. Sana bir tavsiye herşeye atlama. Burası sanal bir ortam, klavyende güzel tuşlar var, onları kullanarak belki tarih yazabilirsin ama kimsenin yüzüne anlatamazsın. O yüzden o klavyeyi düzgün kullan.
@ahahaasdasd46 Benim bir derdim yok. Osmanlıylada bir derdim yok, atatürk ile de bir derdim yok bunu yanlış kişiye anlatıyorsun. Bana değil derdi tasası olana anlatacaksın. Başka yorumlar var onlara yaz. Derdi olan varsa. Burada genel bir kanı yazdım ben. Derdim olduğu için değil.
@ahahaasdasd46 Anlamadıysan bir daha oku o zaman anlamayacak kadar cahil misin? Ne yazdığı açıkça belirtiliyor. Eleştiri falan da değil direkt olanı yazmış ama siz sözde ''Osmanlı torunları'' bu gibi şeylerin dile getirilmesinden hoşlanmıyorsunuz dimi? . d
@miragexx Konuyu çarpıtmış arkadaş. Nutuk ile din, osmanlının ne alakası var? Pisliğin biri yanlış yaptı diye suçu başka yerlere çekmek de nedir? Sizin gibilerin işine geliyor tabi. Dökün içinizi dökün.
@ahahaasdasd46 LSLSLDLDLSLFKFKSLSŞFLDKSKS aynen kardeşim arkadaşın yazdığı şey ile konumuzun hiçbir alakası yok. d Azıcık mantıklı düşünebilen biri olsan dincilerin genelinin Atatürkten nefret ettiğini ve bu yazının da aslında ne kadar alakalı olduğunu anlardın. Gerçi anlıyorsundur da işine gelmediği besbelli. d
@miragexx Ben de dinime sadık bir insanım ama Atatürkü de severim sayarım. Genelleme yapman hiç de akıllıca değil. Yorum yazayım diye konuşuyon boş boş.
Ne denir bilmiyorum ama artık milliyet, vatan duygularını hissetmiyorum bu tarz insanlar ülkenin çoğunluğunu oluştururken. Buraya ait değilim artık. El birliğiyle mahvettiler tebrik ederim.
yalnız nutuk yasaklanmamış. okuduğunuzu anlamamışsınız. mavi çatı yayınlarının nutuk'u yasaklanmış. başka bir yayını dağıtabilirler.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Üçüncü kez yazıyorum, komple yasaklanmış demedim zaten. Ancak ülke kurana adamın elindeki sigara uygunsuz görülmüş. Şimdi güldürmeyin beni. İroniyi gören tek kişi ben değilim yani, değil mi? Bundan önce de içkiye laf etmişlerdi. Zaten 82 milyon içkiyle sigaranın ne olduğunu bilmiyor ve kullanmıyor.
DAGLARDA ÇÜRÜYEN PKK CESETLERİ VAR ÜZERLERİNDE NİCE OTLAR BİTMİŞ YENI COCUKLAR UZERINDE AŞKLA SEVISMIS DIYE SIIR VAR BILIRMISIN SIMDI ORALARDA PATATES EKIYORLARMIS VE DUNYAYA SATIYORLARMIS
BUNLAR ACİZ MARABALAR KÖYDE AGAYA MARABA SEHIRDE ORTA 1 TERK ALIM SANDIKLARI SEYHLERINE ISTIYORLARKI VATANDAS OLMAYAYIM VAHDETTIN GELSIN ONUN MARABASI KULU OLAYIM BUNLARI KENDI MAHALLELERINDEN CIKANLAR TANIYOR VE OY ICIN KULLANIP KULLANIP ATIYORLAR
Ben mi anlamadım, siz mi anlamadınız? Nutuk yasaklanmamış. Mavi çatı yayın evine ait çıkışlı nutuk yasaklanmış. İçerisinde bizim tarihimize soysuz, alçak, aciz, haysiyetsiz diyen nutuk yasaklanmış! Gayet yerinde bir karar.
Ülkenin sinir uçları ile oynamak istiyorsan ya dini ya da milli değerlere zarar vereceksin. Bunlari yapanlar da tam da bu zihniyetin tohumları.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Delik deşik her yerde illuminatiler var onlar yasaklanmıyor da kutsal kitabımız mı yasaklanıyor adiler şaşmamak lazım gene yaptılar yapacaklarını yasakları 23nisanda başlatıyorlar 19mayısı da içine alır adiler
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kimse unutturamaz, kimse izini silemez tırnağı edemezler tırnağı biri ülkeyi kuran biri ülkeyi batıran satan. Hâlâ da buni göremehen bahnaz cahil bir kesim var adam ne yapsa körler göremiyorlar din üstünden prim yapam dini çarpıtan koyun sürüsü.