Kapatılmamalı işte bir takım devletin üst kademesinin ceremesini halk çekiyor. Böyle yaptıkça Laikliği din düşmanlığı görüyorlar.. Yok öyle bir şey, Laiklik herkesin yaşamını korur, ister dinine yatkın olsun, ister dine inanmaya biri herkes eşittir. Ama böyle yapıldıkça fırsat verecekler o zaman Laiklik kaldırılacak başımıza bela alacağız.. Okumuş kocaman kocaman adamlar resmen davetiye atıyor iktidara, ayıp yahu ayıp, aklınızı başınıza alın. Biz halk olarak sizin bedelinizi ödemek istemiyoruz.
Saçma. Zorunlu din derslerine karşı çıkmazsınız ama. Hayatım müslümanlar kadar çifte standart insanlar görmedim. İslam yasaklansa yeridir. Sizin amacınızın demokrasi olmadığını herkes biliyor. Daha geçen bir yerde oturdum yemek yiyorum. Adamın biri geldi. Millet oruç başka köşe bir yerde yesen daha iyi olmaz mı dedi. Ben de başka bir yer yok dedim. Üstelemedi fazla. Uzatsa ya da ters davransa geri adım atmayacaktım. Girişecektim. İslamın çok radikal ve tehlikeli bir din olduğunu düşünüyorum. Bu öyle basit bir konu değil. Bir tahakküm ve zorbalık var.
@Art79art : islamda zorbalik falan yok. Isteyen inansin istemeyen inanmasin. Ayiptir sormasi, yaniniza gelip "biraz daha köse bi yerde yeseniz olmaz mi" diye nazikce rica eden adama bilenmek biraz aptalca degil mi?
En azindan 28 subat doneminde polislerin joplaya joplaya gözaltina aldigi, devletin DGM'de yargiladigi, butun egitimini tamamladigi halde diplomasini alamayan, milletvekiliyken yemin ettirilmeyip vatandasliktan cikarilan, egitimine yurtdisinda devam etmek zorunda birakilan, ise kabul edilmeyen, devlet memuru olamayan, askere gonderdigi esinin nisanlisinin abisinin yemin torenine katilamayan basörtülülerle kiyaslayinca, bu anlattiginiz anlatmaya deger buluyor musunuz gercekten?
Keşke Türkiyede de kapatılsa keşke. O kadar isterim ki. Yıllarca milyonlarca öğrenciyi zorla din derslerine sokup, imam hatiplere yolladılar. Deist olmama rağmen din soruları sordu Ösym. Müslümanların kimseye bu zulmü yaşatmaya, kendi yaşam tarzlarını dayatmaya hakları yok.
KKTC Türkiye Cumhuriyeti toprağı değildir kapatabilir bizi ilgilendirmez hele akp hükümetini hiç ilgilendirmez bize gelince anayasa mahkemesinin böyle bir karar verebileceğini hiç sanmıyorum
Aykırı mi hahaha 😅 komedi Laiklik aynı zamanda din ve vicdan hürriyetini sağlamaktır eşit şekilde burda eşitlik yok. Kıbrıs başbakanı da açıkladı kapanmaz diye
Kapansa diyelim ne olucak. İslam ile yogrulmuş bu yüce millet eksik mi kalıcak. Daha çok sarılacak İslam a
9
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
bizim ülkede açıkta ne oluyor? Beyin yıkıyorlar anca. Yarısı Atatürk düşmabı laiklik düşmanı sanki düzgün yetiştiriyorlara. Adını bile türkçe söylemiyorlar sübyan okulu diyorlar😒 😎Dini yurtlarda kalanların anılarını gidip dinlesenize. Hocaları kafayı yemiş.
0
5 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Tarikatlarıda kapatsınlar. Şeriat diye anırıyor merzifon eşşekleri.
Türkiye'de kapatılırsa ters teper, kapan hükümet şimdiki 'başötrüsünü engellemişlerdi' gibisinden 50 yıl daha hükümet yüzü göremez, istemedikleri ne varsa daha da artar. Laikliğe de aykırı, maksat dinin devlet işlerinden ayrılması ise.
@SonDUÂM hadi ya işine gelmeyen herkes islam düşmanı zaten herifler şeriatın %95 uygular munafık olurlar bizimkiler şeriatın %5 bile uygulayamaz kendine müslüman der çok inandırıcı islamı tam manasıyla anlamıyorum öyle mi bana şu ayetin açıklamasını yap bakalım tevbe/29
herkes gidip evinde de öğrenebilir dinini bunun için illa ki cemaat yurtlarına çocuğunu gönderip orda kendilerine köle olarak yetiştirmelerine göz yummaya gerek yok
Türkiye kapatmaz, nedeni belli. Bence iyi olmuş Kıbrıs'ta kapatılması.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
hani din ve devlet işleri birbiri ile karıştırılmazdı nerde kaldı laikliiğin anlamı
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Laiklik te herkes başkasının özgürlüğünü kısıtlamadıkça özgürdür kuran kurslarının kapatılması laiklik dışı bir davranıştır
4
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Beğenmeyenler, sizi kudurttuğum için mutluyum nasıl sizin başörtü giyme zorunluluğunuz yoksa sizinde dinini yaşayan insanlara karışma zorunluluğunuz yok bu arada ben hristiyan ım