128 milyar Dolar Türkiye' nin sadece kendi parası değildir. Aynı zamanda swapla başka ülkelerden ödünç alınan borç paradır, halkın bankadaki parasının belli bir rasyoyla Merkez Bankasına bırakılan kısmıdır. Türkiye şuanda finansal rapor açıklayan kuruluşlara göre yükümlülükler, Swap' lar, yerli bankaların rasyo için ödünç bıraktığı paralar, kişilerin ve tüzel kişilerin, kurumların bıraktığı paralar çıkarsa eksi 61 milyar Dolar'da. Yani artıya geçmek için 61 Milyar Dolar para lazım. Normale dönmesi için Türkiye gibi 83 Milyon nüfusu olan bir ülkede en az Net 60 Milyar Dolar para olması lazım. Sonuç olarak Hazine ve Maliyet Eski Bakanı olan beyefendi Yeni Ekonomi Programında 2023 Dolar kurunu 8,03 açıklayıp 10 gün sonra Dolar 8,01 olunca programı boşa düşen biri. Kendisi başarılı değil. Yapacak bir şey yok. Liyakat önemli. İnsanları liyakatlı bir şekilde göreve getirmek gerekli.
Dolarla maaş alsak dolar artınca seviniriz gari. Türk parası ile maaş aldığımız içinde dolar atınca balıgın kafası elimizde kalıyor. Kp hükümeti ve neyinsiz yöneticileri ne olcak. Halkın iQ ortalama seviyesi 89 iken yönteici olacak kidileri 60 puan olanlardan seçince bóyle sşeylerin olmasını normal olarak karşılıyorum. Zeki olanlarda yurt dışına giderek kendilerini kurtarıyor zaten.
Demin haberde akıl almaz şeyler gördüm biz bunlardan açıklama yapmasını beklerken bir başka isim açıklama yapıyor bu iş burada kolay bitmez hesap günü yakındır!
Ben dolar molar hiç oralara bakmıyorum diyen bir adamın çıkıp açıklama yapacağını hiç sanmıyorum. Ayrıca ortalığa çıkmasın, bu adamın dedikodusu bile kuru yükseltmeye yetiyor.
bunların allahta belasını vermez bişey de olmaz Allah uzun ömür versin deyip geçmeyin allahta bunları seviyor çünkü allah her zaman fakirlere dua et bana muhtaç ol der zenginlerin yanında olur
yav şunu merak ediyorum, ben akp seçmeninin"yav şu olmamış.. "falan diye eleştirdiklerini hiç görmedim duymadım.. 20 yılda insan gıkk demez mi yaa?" çalıyor ama çalışıyor da"diyorlar mıdır şimdi de? Ulan bu bildiğin şu demek "kızım o.. opuluk yapıyor ama olsun, para da getiriyor". Nasıl bir pişkinlik, ahlaksızlıktır yahu?