AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
Tabii ki yasaklanmali. Insanligim gelecegiymis! Peh! Baska yontemler de bulunur deneyler icin. Hayvanlar bize kul kole mi? Onlarin da yasam hakki var.
Desene etrafta neanderthal kadınlara çok sık rastlayacağız ahahahaha :D :D Dışarı nasıl çıkacaksınız onu merak ediyorum :P
Evet demek istiyorum ama işin mantık boyutunu düşününce insan oğlu için önemli ilaçlar. Vs gibi fareler üzerinde denenilen ilaçlar olabilir gibi
Ön gösterimini bile izlerken canim yandı zevk uğruna nasıl cani varlıklar olduğumuzu bir kez daha anladık.
evet hayvanlara bilim ve insanlık adına yapılan testler ve işkenceler hemen bir an önce yasaklanmalı ve bunu tatbik edenler cezalandırılmalı bu tür şeyleri suça meyilli olan ve suça karışmış kötü insanlar üstünde denesinler bence yaani
Kesinlikle yasaklanmalı ben izleyemedim bile ya başlarım geleceğimize de deneyine de 🙁 bir canlıya zarar vererek zaten bir gelecek mümkün değil bence
Boş yapmayın ya. O ölerek para yatırdığıniz makyaj malzemelerinin tamamı hayvanlar üzerinde deneniyor. Şimdi de aklınıza geldi hayvanları savunmak?
Evet ya izledim çok üzüldüm umarım artık bu işe bir çare bulurlar
Sağlık ürünleri neyse de kozmetik ne ya? Guzelleşmesek olmuyor mu?
Yasaklanmalı ve biz insanlarda bu ürünleri almayıp tepkimizi göstermeliyiz.
%18 oyu veren 70 kişiyede yazıklar olsun...
İnsanın içi parçalanıyor izlerken yazık günah gerek yok böyle şeylere 😔
İzlerken çok üzüldüm😔 biz bencil insanlar daha iyi yaşayalım diye hayvanları göz ardı ediyoruz hep. Umarım bu video hayvanları koruma adına ses olur 🙏🏼
Hayvanlar yerine suçlular kullanılsa daha iyi olur, ömür boyu işkence.
Beğenmeyen suçlu kim acaba?
Hayır hayvanlar test olarak kullanılmalı ben güvenli şekilde ürünü yüzüme sürmek istiyorum hatta özellikle hayvanlar üzerinde test edilmiş markaları tercih ediyorum onların canı varsa benim de canım var para veriyorum yüzün mü mahvolsun
sen insan değilsin..
kalpsiz cani
Canlarının yanmasını hastalanmalarini istemiyorum hiçbir canlının..
Yasaklanmalı ve bu deneyler sapık kadın katillerine yapılmalı hayvanlar masum
Bilim ve tıp için bi sey diyemem ama cantadır kiyafettir kozmetiktir onlar için yasaklansın tabii
Bu ne ile alakalı ki Ben hiçbir şey anlamadım merkezde bulunan paylaşıyor ama
Hep söylüyorum, deneyler için tacizciler, tecavüzcüler kullanılmalı... Hayvanların ne günahı var..
Hayvanlara bir nevi eziyet çektirmek bu
Umarım yasaklanır :,((
Yasaklanmalı. Deney olarak kullanılacak kişileri sayıyorum
Teröristler
Tecavüzcüler
Emek hırsızları
Yerken iyi deney yaparken kötü, yine de evet yasaklanmalı şıkkını işaretledim.
Burda yorum yapanların hepsi müzmin vejeteryanlarmış gibi dehşet püskürmüş evet deney yapılmasın çünkü onlar yiyecekler haha.
Tecavüz, kadın/çocuk öldürme gibi suçlardan hüküm giyenler üzerinde yapılmalı bence bu tarz testler
Ne yapalım peki? İnsanları mı kobay olarak kullanalım
Bu filmden sonra asla ve asla hayvanlar üzerinde denenmiş hiç bir ürünü almayacağım
Yasaklanmalı tabiki de sonuçta onlarda birer can :'(
Tabi ki yasaklanmalı o canların ne suçu günahı varda bunları yaşıyorlar! Hakkın bile olmayan etini ye, sütünü iç birde onlar üzerinde deney yap, onlara kötü davran ohh ne ala! İnsonoğlu olduğum için utandırıyorsunuz.!
O süt sağılmadığında ne olduğunu bilmiyorsunuz üzücü...
O süt yavrularının içmesi için bizim içmemiz için değil!
Yavrusu olmayan hayvanların da sütü gelebiliyor hiç gördünüz mü acaba
Tamam sen iç ozaman sütünü sağda 🤦🏻♀️sizin gibilere sinir olmamak elde değil gerçekten.
Yanlış bilgiler yanlış söylemler... o sütü sağmazsanız hayvanın memesinde ağrı yapar cahillikten hepsi
Benim burada karşı çıktığım şey deneyler sen nereye bağladın olayı kendi kendine atarlanıyorsun tutturmuşsun bi ineğin sütü cahil olan sensin burada birazcık insafiyetin olsaydı zaten sende karşı çıkar verdiğim bi örneğe bukadar takılmazdın yazık.
Ben. söyledipin şeyi düzelttim sapla samanı karıştırma vicdanımı sorgulayacak kişi sen değilsin
Düzeltmişmiş anlaşılan hiç bilimsel araştırmalar yapmıyorsun ne diyebilirim ki sana
Metodolojiyi senden öğrenecek değilim yolu yordamı bilirim
Hayvanlar bizim kölemiz değil onlar da en az bizim kadar özgür bu zulüme dur denilmesi lazım
testleri tacizci tecavüzcüler üzerinde yapsınlar bence.
Kesinlikle yasaklanmalı. Yazık günah bu hayvanlara onlarında canı var. Allah yarattı sonuçta. Çok üzüldüm ya
Kesin yasaklanmali zararlı ürünler de yok edilmeli.
Madde, dış güzellik, sosyal medya olduğu sürece.. Bitmez
Peki yasaklanirsa insanlara zararı olacak ilacı nasil anlayacaklar?
Arkadaslar bu deneyler illaki hayvanlar üzerinde denenmesi şart değil sadece daha ucuz oldugu için bu canice yöntemi kullanıyorlar. Hücreler üzerindede deney yapılabiliyor.
Hayvanlar mı yaşasın yoksa insanlar mı?
Tabi ki de hayvanlar. O yüzden hayvanları rahat bırakın artık. Onlar denek değil. Yaşamayı ınsanlardan daha çok hak eden canlılar onlar.
İzledim, Nefes alamadım. Çok üzücü çok. Zalim insanoğlu...
İnsanlar artık şeytanın kendisi hayvanlarda deney yapan insan olamaz
insanlar için kullanılacak şeylerde en yakın olarak deney fareleri ve tavşanlar oluyor ya onlar kullanılmalı ya da kübada olduğu gibi tecavüzcüler kullanılmalı
Hayvan üzerinde denenmeyecek de neyin üzerinde denencek acaba. Belli kontroller devlet tarafından getirilebilir elbette var mı bilmiyorum ama fazla duyar kasılıyor.
Yahu soruyu anlamadan hayır yasaklanmamayı seçtim biraz daha anlaşılır sorsaydınız şu soruyu
Deney yapılmasını gerektiren ürünler üretilmesin. Bizim dememizle oluyorsa.
Bence kesinlikle yasaklanmalı ama çokk zoor kürk içinde onca hastag açildı kampanyalar başlatildı ama nolduu yine alan alıyor ve giyiyo değişen hiçbir şey yok ne yazık kiii
kökten yasaklanmamalı, gerçekten belli başlı patolojik olsun farmatik olsun bir çok ihtiyaç gideriminde çok önemliler.
Tıbbi şeyler haricinde evet. Hele kozmetik gibi şeylerde kesinlikle yasaklanmalı.
şimdi izledim ve ve gerçekten izlerken içim acıdı ☹️
Yasaklanmalı, etik gelmiycek belki bazılarınıza ama içerde o kadar sapık, katil, pedofili yemek yiyip yatmamalı onları kullansınlar
Ne kadar yasaklansın istesemde kimyasal şeyler denenmeden insan sağlığı için bir risk. İki ucu b. klu değnek anlayacağınız
yasaklanmalı diyen insanlar kadar cahil bir insan türü yok sajdsajdsdksal bu da türkiye'nin zeka seviyesini gösteriyopr haha
Bu videoyu Türk bir senarist mi yazdı beyin hücreleri sönük arkadaş?
@benkendall bu bana eksi verenler dahil hiçbirisi biyolojiden ve fenden anlamayan insanlar. şu an günümüzde tıp ve diğer birçok ilaç firması bu hayvanların üzerindeki denemelere borçlular. bu yüzden diyorum geberip gidecekler haberleri yok bir de eksi atmışlar:D
biyoloji ve ilaç sektöründen o kadarda bilgili değilsin. İnsanlar adete evreni dünyayı yok etmeye ant içmiş gibi kendi bencil merkezlerinde her şeye zarar vermeye başladır. İlaç sektörü sandığın kadar temiz bir alan değil insan yaşam ömrü normalde maks 50 olurken bunu 80/100 lere çıkartmaya hedefliyorlardı. başardılar mı evet ama gel birde bunun sana getirdiği olumsuz yanlarına bak. 20/40 yıl ömrünü ilaç sayesinde uzatabiliyorsun ama devamında binde bir görülebilecek hasatlıklar artık daha yaygınlaşmaya yeni türevleri çıkmaya başladı aslında o uzattığın yılda pek sağlıklı değilsin zaten her şeyin bir ömrü var bizim genlerimizde geriye akan saat gibi ne kadar yabancı şeylerle müdahale ettikçe hastalıklar ve genetik bozukluklar o derece artarak geliyor. hayvanlar doğasındalar sağlıklılar ve yaşayacakları kadar yaşıyorlarDI ama insanlar ben merkezciliğinden dolayı onların yaşam haklarından elinden almaya başladılar. Bir şeyleri yok ettikçe VAR OLAMAYIZ. HAYVANLARI KATLETMEK BİYOLOJİ ALANI DEĞİLDİR.
Hiçbir şekilde haklı değilsin malesef. Onlar can taşıyor. Tabiat döngü içerisinde. Bitkilerden yapılarak kendi vücutlarında deneyebilirler. Çağımız paraya düşkün olduğundan kendi vücutları zarar görsede bir 30 40 dolar için yapamayacakları şey yokken bu potansiyeli taşıyan insanlar yerine dilsiz hayvanları kullanmak canilik ve katilliktir.
@benkendall maalesef bilim sizin kadar romantik değil. iyi ki de değil. size kalsaydık hala yaprak sürerek veya şamanlardan duman isteyerek tütsülerle iyileşmeye çalışacaktık, harvard, stanford bu üniversite mezunlarının kimyagerleri, biyologları ve doktorları bunu yapıyorlar diye zalim, ama tr deki herhangi bir üniversiede okuyan (tr nin en iyi üniversitesi dünyadaki en iyi 300 üniversitesinde yok) gelip burada duyar kasacak. yok ya
Bilim demek gerçekliktir katletmek değil ve verdiğin örnek çok alakasız o ülkenin verdiği eğitimiyle alakalı. Günümüzdeki alternatifler deneyler doğru olsaydı günümüz ilimiyle uğraşırlardı hala kaç yy önce yaşamış bilim adamlarının düşüncelerini ilimlerini öğreniyorlar ( İBNİ SİNA ALBERT EİNSTEİN...) Nice bilim insanları sanatçıları doğaya evrene hakaret etmeden çalışmalarını yapmıştır. Çünkü ne kadar ben merkezine geçersek sonumuz o kadar yakındır. Doğaya saygı sevgi duymayan çalışmalar emin ol sanada pek faydası dokunan şeyler değil
@VadidekiKaktüs şu an gerçekten duyar kastığınızın farkında değilsiniz. o ısırıkların panzehiri nasıl elde ediliyor sanıyorsunuz? ayrıca bu katletmek değil, üzerinde sadece deney yapılıyor, bu onları öldürmek demek değil, ben hayvanları seviyorum, yolda bir karınca görsem üzerine basmam yuvasını yıkmam, ama alternatif deneyler diye bir şey mümkün değil, çünkü ikimiz aynı hayvan hücresini taşıyouz (hayvanlarla insanlar) ki her hayvanda da değil bazı hayvanlar sadece bu antikor ve deneylere tabii tutuluyor. burada gerçekten duyar kasmanın manası yok. kürk anlarım, şu an 21. yüzyıldayız ama bana lütfen buradan bir mana çıkarmayın. ibn-*i sina demisşiniz bu kadar tarihe geri dönmeye çok meraklı olmayın. lütfen.
hahaha İbni sina hakkında ne biliyorsun sende tarihine geri diyorsun :D ( tıp kitabı yıllarca o saydığın üniversete okutuldu ve ek bir bilgi olsun ibni sina o zamanlardan bakteri denen mikroorganizmayı ilk ortaya koyan bilim insanı acaba kim geri kalmış günümüz bilimi mi? ) sen hiç hayvanlar üzerinde deneyleri izledin mi ben okuyup izledim ve bunu sadece bedenleri için çalışmalar yapmıyorlar psikolojik anlamda da çok yıpratıcı deneye maruz kalıyorlar. Duyar kasma değil milyonlarca hayvanlar katlediliyor her yıl. Madem bu kadar bilimi günümüz deneyini savunuyorsun git senin üzerinde çalışmalar yapsınlar. Bencilce haraketten başka bir şey değil bu düşüncede olanlar.
@VadidekiKaktüs ben ibni sinaya hakaret etmedim orada demek istediğim hala eski romalılar gibi imparatorluk olmuş roma'da republic republic gibi, sürekli eskiyi yad etmeyin diyorum. bilim gelişiyor. dünya değişiyor. ve tıp ilerliyor. burada kimsenin hala ibni sina deme hakkı yok. geleceğin insanı bugün iyinin ve kötünün ötesinde olanlardır. bu kadar bilimden bahsediyorsan ve tarihe özlem duyuyorsan sana biraz tarih dersi vermem gerek sanırım. biz insanlar hayvan gibi ilkelken, mağaralara resimler çizerken ateş bile yokken hayvanlarla aynı seviyedeydik ama evet, doğanın da üzerine çıkarak bu döngüde kendimizi aştık. ben hayvanları seviyorum diyorum sadece romantik olmayın, yaklaşamazsınız. asl olan insanlık. bunu unutmayın.
ben merkezinde olduğumuz sürece ilerleyemiz ve yok olmaya mecburuz. Haklarını savunamayan canlılar üzerinde bu derece zalimce deneyleri desteklemeye devam edersen dünyada yaşam denen bir şey kalmayacak her yıl hayvanlar tonlarca sebepten dolayı öldürülüp alanı işgal edildikçe bizlerde var olamayacağız.
zaman kavramı gelecekten ibaret değildir. geçmişten parçalar geleceği inşa eder. BİLİM GİBİ... neyse artık sana kalmış bir şey ben asla bu tarz deneyleri yaa aman bizim iyiliğimiz için (!) biz yaşadığımız sürece tonlarca acıya maruz kalsınlar ölsünler mantığında kalmayacağım benim açımdan bilim teknoloji bu değil seni bilemem ama iyi günler
Türkiyedeki üniversitenin en iyisinşn bike 300 üniversite içerisinde olmaması biz öğrencileri canım yapmaz. Eğitim sisteminin canım olduğunu kanıtlar ama
Of site sansürlüykr ağzjmı bozmak istemiyorum akşam akşam
@benkendall orada belirtmek istediğim şey, stanford ve harvard mezunu fen öğrencilerinin, daha sonra doktor olup (o eğitim sisteminin öğrencileri) duyar kasmayıp hayvanlar üzerinde deney yapıyorsa, demek istediğim, onlar da bizim kadar insan, ama bir de dünyanın en iyi üniversite mezunları bunlar düşünemeyecek kadar meşe odunu olamazlar dimi? ama duyar kasmıyorlar. bu konu gerçekten çok uzadı. beğenmiyorsanız 7 kızın (içlerinde sizlerde varsınız) eksi atıp geçin
Hayır abdli ingiliz olmaları bu gerçeği değiştirmez. Bu algı yüzünden hayvanların canı yanıyor işte. Abdli yaparsa doğrudur neden? Çünkü ülkeleri gelişmiş? Ne alaka
@benkendall :( ağlamak istiyorum abdli oldukjları için değil, zaten stanford üniversitesi karma bir okul yani çeşitli ülkelerden kişiler giriyor. demek istediğim zeka ve çalışma tutkuları. en iyi okul o. mesela ben şu an tr de okuyorum ama bir ara penn state gittim, orası farklı çünkü pensilvanya bazlı bir okul. demek istediğim en iyi okulların en iyi öğrencileri olur ve onlar olaya çok somut ve soğuk bakıyorlar çünkü gerçeği ve neyi yapmaları gerektiğini biliyorlar
@benkendall sen bunu boşver Qxford okumayı ya da harvad okumayı zalimce deneyler yapabileceğine bağlıyor. Sen kendini geliştirmediğin sürece o okullar ne yapsın bu kafayala iyi yaşamış İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. hadini bil yerini bil insanız ama daha gözümüzle göremediğimiz mikroorganzimalara yenilip hasta olabiliyoruz ölebiliyoruz yani biz bile doğada üstün değiliz bu kadar kibirli bencilce olamanın anlamı yok ben bilimi bırak demedim bilimle uğraşırken vicdanında yanında olsun demiştim ama gelişmişliği canice deneylere bağladı hep. o yüzden son kez yazıp gidiyorum iyi geceler
Demek istediğini anlıyorum ama anlaşamıyoruz. Hayvansız da geliştirilebilir yollar keşfetmemiler demek istiyorum. Yani hayvan olmasın, buydu demek istediğim. Ben normal bulmuyırum
@benkendall tabiki var kanser ve daha nice birçok kalıtımsal hastalıklar kök hücre üzerinde denenip tedavi amaçlı kullanılabiliyor. Ama bu ucuz yol değil HAYVANLARI KULLANMAK EN İYİSİ (!)
@benkendall ben size katılıyorum hayvansız olabiliyorsa olsun yani bu durumda ben neden karşı çıkayım ki? ama zaten onlar da bunu düşünüyorlardır dimi? ama sadece domuzun ve farenin bazen dokusu uyuyor o deneylere insanla aynı oluyor bu yüzden böyle oluyor. belki bir 50 yıl sonra hayvanlara da gerek kalmayacak, ama şimdilik malzeme bu, yoksa ben sizi anlıyorum, diğer arkadaş gibi kaba olmadığınız için ayrı olarak teşekkür ederim
ülkenin zekasını ele alıp hayvanları deney olarak görmek istemeyenlere cahil demek sonra da denilenleri kaba olarak ele almak :D neyse aynen haklısın
@VadidekiKaktüs vadideki kaktüs hanım neden sadece kaktüsünüzle ilgilenmiyorsunuz? mesela bana eksi atıp yolunuza bakabilirisiniz, beni bu kadar büyütmeyin lütfen sadece kaktüsünüzle ilgilenin
OK...
Rica ederim😄 ben reelde asabiyet yapmayı sevmem pek. Beceremem yani. Sonunda anlaşabildiğimize sevindim
@benkendall Hayvan kullanmamak için yeni yollar deniyorlar zaten kimse illa hayvan kullanmaya çalışmıyor. Eskiden bu kadar tanı kiti yokken bakteriler hayvanlara bulaştırılır onların vücudunda çoğaltılıp incelenirmiş, şu an her bakteriye özel besiyerleri var, hayvan kullanmadan çözmek için bilim insanları uğraşıyor. Herkes kafasına göre deney hayvanı alıp ben bunu inceliyorum da diyemez bunun yönetmelikleri var. Öyle yeni yollar bulsunlar diyince yeni yollar önümüze serilmiyor, bulunduğu zaman da hayvan kullanılması yasaklanıyor. Şu an evet yasaklanmalı demenin bir alemi yok çünkü yasaklansa yerine koyulabilecek bir şey yok. Bitkilerden yaparak insan vücudunda denesinler demişsiniz. Bir insan 30-40 dolara hiçbir yan etkisi bilinmeyen (ölüme kadar yolu var) bir deneye denek olmayı kabul ediyorsa bu paragöz olduğundan değil muhtaç olduğundandır. Para için böbreğini satan insanları görünce demek ki para için her şeyi yapabilecek biri ölsün bana ne mi diyorsunuz siz? Bu deneylerde hayvan kullanmaktan bin kat daha canice bir düşünce.
@sofiasemyonova senden ricam yorumunun altına çöküşen bizlerin yorumunu son arkadaşla birlikte silmen olacak başarabilirsen yoksa ben ağzımı başka arkadaşlar için bozmak istemiyorum. Bazıları muhattap olmaya değmiyor
@Acılıkoala okumaya değer görmemek isterdim ama kendinş haklı görerek şu yorumu yapman çok ironi. Makyaj bile kullanmayan ben vegan ürün almaya daha gayret gösteriyorum. Tabi ki önemserim. Ne yani? Sen en güzel ruju sür diye hayvanlar zarar mı görsün?
@benkendall zamanı geriye döndürme şansım olsaydı 7 kişinin bedduasını hiç almamayı tercih ederdim, yorum yapmazdım :D
😅 sen de haklısın
Kozmetik için yasaklanmalı. Bilim için yasaklanmamalı
Hayır.
Çünkü bütün kâinat bizlerin hizmeti için yaratılmış
5 dislike almışsın.
Hayır, hiç bir hayvan senin için yaratılmadı
Niye herşey senin için yaratılsın sen kimsin g*tü boklu
Amacı bizi kışkırtmak uğraşmayın şu haddini bilmez ile.
Laaaan bu ne sjsjxjsnjs
Sakin olun laaa
Şaka lan şaka gül diye xd
kkljfdks yani cümle yapısından ironi olduğunu anlamaları gerekirdi
Ya jsjxhsjzjsshsb
@some_of_these_days aga bı ironiyi anlayamayacak kadar dar görüşlüler
E sende bunun tepki uyandıracağını bilmeyecek kadar dar görüşlüsün o zaman dostum jdhchsbxxhsb
lkljdsfk 21 olmuş dislike
İki like var sjdhsbsb bardağa dolu tarafından bak djdjjdnx
@LaviniaLavington biiri de benim :)
Yazık kafanıza xd
Yasaklansa deneyleri insan üzerinde yapacaklar. Yasaklanmasını isteyenler ölümcül deneylere kobay olsun o zaman.
Suçlular tecavüzcüler katillere deney yapılması gerekiyor masum hayvana değil
Zevk ve güzellik için yapılan bütün deneyler yasaklanmalı
Gereksiz bir duyar kasıldı, 2 gün sonra herkes unutcak makyaj malzemesi almak için kendinden geçecek
Çok kötü hissetmiş izleyince. Umarım yetkililerde öyle hissetmiştir
önemli ilaçlar için hayvanlar üzerinde deney yapılması maalesef şart, tek tepkim kozmetik ürünlerine
Çok anlamlı yasaklanmasın diyen insanları anlamıyorum ya
İnsan sağlığı için gerekli bi durum olduğunu düşünüyorum
Şu toplu taşıma yasağında 18 yaşındakiler toplu taşımaya binebiliyor mu? Yasak sadece 18 yaşından küçükler ve 65 yaş üstündekiler için mi geçerli?
Bence yasaklanmalı. Canını biz vermediğimiz gibi bizlerde almamalıyız. Yarat bakalım bir karıncayı yaratabilir miyiz