Kaç gündür herkesin ağzından konusunu duyuyorum yoğun çalıştığım için pek takip edemiyorum gündemi maalesef. Ne iş yapıyorum diye soracak olursanız turizm işçisi yani otelde garsonum sizce 1 aylık tam kapanma vakaları düşür mü gidişat ne olur..
11 Nisan vaka Ülkemizdeki koronavirüs vaka ve vefat sayıları düne göre düştü. 11 Nisan tarihinde açıklanan 24 saatlik verilere göre; 2 bin 548'i semptomatik olmak üzere 50 bin 678 yeni vaka tespit edildi. Böylece toplam vaka sayısı 3 milyon 849 bin 11'e yükseldi. Vefat sayısı 237 olarak kayıtlara geçti. İyileşen sayısı ise bugün 30 bin 194 oldu.
Hayır bir de kısıtlama dedikleri şey bir halta yarasa gam yemiyecem.. Yaptık oldu bitti gibi iş yapılıyo.. bu kafayla bu 20 yıl geçse bitmez.. Herifler hala bütçe kötü diyip toprak kazmaya falan çalışıyo ben olsam bırakırım ölen ölsün kalan da kalsın benim için de geçerli bu.. Zaten önlem dedikleri şeylerin amaçları insan korumak falan değil.. Ramazan da yemek yeme yılbaşın da içme, hafta sonu içme hep el altından yapılan çakma şeriat olayları.
Tam kapansak ne olacak. Bunun ekonomik goturusu insanlarin devletlerin belini bukuyor. Hadi kapandik diyelim.1 tane vaka kalmis olsa bile.1 ay sonra tekrar eski halimize donme ihtimalimiz var. Bence tam kapanma yerine calisanlar harici kapanma olmali. Oda cozum degil ama en azinda insan sürkilasyonu azalir. Tabiki birde hizmet sektoru var. Onlarada insan gelecek alisveris yapacak ki para kazansinlar. Iste gordugumuz gibi iki camurlu degnek gibi bir durum var. O yuzden bekara kari bosamak kolay. Her yer acik olsun gibi tam kapanmayi savunmakta akil kari degil. Zor bir durum.
Niye 1 ay tam kapaninca vurus bir yeremi gidecek sunu anlamamiz gerekir artik vurusun bir yere gittigi yok artik kapattin sayi bir ay icin dusuk cikar kendimizi kandirmaktan baska birsey degil actikdan sonra iki kat olarak geri doner ayrica hukumetin tam kapanmayi destekliyecek gucu yok iki gun kapanmalarsa sayi dusuyor acilinca zipliyor yani cozum kapanma degil tam dezenfeksiyon lebalep dusunler lebalep asker eglenceleri lebalep cenaze torenleri lebalep kongreler yapilmasin mesafa kontralleri yapilmasi ve kisa surede asilamayi bitirmekten baska care yok yani kapanma olayi hikayedir degerli dostum
Çözüm olmaz ama yukarı doğru seyri hafifletir diye düşünüyorum. Sağlık bakanının çıkıp "içimizde yaşayan gerizekalılar yüzünden çalışmak zorunda olanlar da sağlık calışanları da zor durumda kalıyor." demesini beklerim ama nerdeee. Cafeler ağzına kadar dolu. Sosyal mesafenin adı var kendi yok. Bu yaz turizm sezonu hayali kuruyor ya ülke. Bence gecen yılki kadar turist te gelmez. Vakalar gecen seneden fazla.
Çözüm olmaz ama kontrol altına almak için etkili bir ölçü olur. Ama tekel bayileri falan açmaları lazım. Tam kapanma uğruna bir ay alkol alamayıp bir de eve kapanmak zorunda kalacaksam hiç kapanmasın daha iyi. Her gün 200 kişinin ölmesini kabul edilebilir bulabilirim bu durumda.
Vaka, ölüm oranına bakarsak aylar öncesine göre yüzde 30 kadar düşüş var, ağır hasta oranı ise yüzde 60 falan azalmış, virüs etkisini biraz dahi olsa kaybetmiş, bu saatten sonra ya herru ya merru diyip bu şekilde devam etmeli, zaten aşılama arttıkça vakalar azalacaktır.
tam kapnama olabilceğini hiç sanmıyorum bence aşı da sağlıklı değil bi yerde okumuştum aşı yaptıran yaşlılar maksimum 7 yıl yaşayabiliyomuş amaç dünya nüfusunu azaltmakmış bence doğru olabilir çünkü piyasa da bir sürü aşı DSÖ bir tane aşı belirlese bütün ülkelere dağıtımı yapılsa daha güvenilir olurdu
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yaşlıları kronik rahatsızlıkları olanları öğrenci yurtlarına tıksınlar markete bile çıkmaları yasak olsun; Geri kalana maske dahi kullanmayın dönün eski hayatınıza desinler ; Çok kritik olunmadığı sürece de hastaneye gitmek yasak olsun (doldurmasınlar kapasiteyi )
6 ay sonra Türkiye bağışıklık kazanır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
vaka sayılarında düşme olur da 1 aylık kapanmada çalışanlar maaş alamazsa işte o zaman Tr nin yarısına yakın kısmı 1 aylık gecikmeden ötürü icralık olabilir. Bankalar (OC) alacaklarından vazgeçmez , kirada oturanlarda ev sahipleri kirayı bekletmez , elektrik - tlf - su bunlar 1 aylık durdurma yapmaz neden Türkiyede yaşıyoruz. Devlet değil hükümet insanlara yardımcı olmaz çünkü paraların nerelere kimlere gittiği biliniyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tam kapanmayı almanya isviçre gibi ekonomisi iyi olan ülkeler yapamıyor kaldı ki ekonomisi kıytırık olan türkiye yapacak? buna sadece gülerim. Kısa çalışma ödeneğini bitirdiklerini açıklamışlardı. Tam kapanmaya gitse bile ki gitmez herkese 1 ay maaş vermek zorundalar. Veremezler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Elinde KS ye girenler sapıklar tercih ediyor olabilirsin. Her türlü sosyal hesabaları tanımadığı kişileri teklifsiz laubali kişiler çoğul ulaşıyorlar. Hadi gel evime görüşelim falan filan insanlar azgınlık her türlü duramıyorlar. Peki işler ne olacak? İşsizlik mi kalalım. Kapansın diyorsanız demek siz zenginsinizdir. Onlar azapları çekene kadar cehennemi dibine gitsinler. İyi insanlar sağlık kazanırlar. Korunmuyor derlerse kesin yalandır vede kesin birisini gitmiştir. Anlatmaya gerek yok.
tam kapanma çözüm olabilir ama kapanma geçen seneki gibi olmalı. ben marketlerin kapalı olduğunu hatırlıyorum. yollarda insan yoktu fırıncı arabayla dolaşıp ekmek satardı. şimdi ise şaka gibi sözde yasak var ama dışarıda olmayan insan yok.
Tam kapanmayı halk kaldıramaz. Bir sürü yaygara yaptılar. Yok evde sıkılıyoruz, yok bunalıyoruz ne gerek var falan. Ne gerek var'ın neticesi ve sonucu işte bu tablo. Bence hiç kapanmaya gerek yok biz daha kötülerine layığız çünkü.
Olur tabii ama tam kapanma yapıp marketleri her gün serbest bırakırlsrsa olacak iş değil markette çalışmış bir olarak söylüyorum haftasonu yaşamlarında hafta içi gelen müşterinin iki katı geliyordu gezmek için
Kapanma geçici bir çözüm olabilir. Ya sonra, daha kötü ilerleyecek, ki bakınız öyle de oldu. Soruna çözüm aşılanmayı toplum nezdinde geniş kitleye yaymak ki, o da pek mümkün değil kısa zamanda...
Çoğu arkadaş yok öyle yok böyle yazmış :) demek koronada bi yakınınızı ölmedi akrabanız ölmediki böyle konuşuyosunuz Ekonomi batartmışta bilmem neymişte 😀 lafın o karşı çıkan arkadilara korkma ya sen öldükten sonra ekonomiye kılıf uydururlar zaten bişey olmaz ayrıca kapanma dışında turistleride almamak lazım yurtdışından uçak girmemesi lazım ülkeye bence o süre sonunda sıfırlanır herşey
Umarim ise yarar. Yok marta tamamen bitecek yok mutasyon bilmem ne derken geldigimiz hale bak😑 cinliler normal hayata dondu biz garibanlar ugrasiyoruz daha
1 ay neden kapanıyoruz? Vaka sayıları düşecek ( veya öyle gösterilecek ) sonra tatilciler gelecek bir güzel eğlenip gidecekler. Vaka sayıları yine artacak yine kısıtlama vs vs
Vaka sayisi önemli degil önemli olan hasta sayisi. Şöyle dusunun 1 milyon vaka var ama 100 kisi semptom gösteriyor bir önemi var mı? yok. Grip virusu de böyle kac yüzyıllık virüs belki her yil milyonlarca insana bulasiyor ama hasta etmedikten sonra bir önemi yok.
1 ay sonra insanlar daha bunalmış daha farklı duygularla dışarı çıktıkların da sonuç yine aynı olmaz umarım😕 bu kapanma olayını en başta yapsalardı keşke sayı bu kadar yokken.
Bilmiyorum sence kapanma olur mu yani takip edemiyorum böyle şeyleri ama bence kapanma olursa gerçekten daha iyi olacak gibi. Herkes için en hayırlısı bu olur diye düşünüyorum.
Hayır olmaz çünkü tam kapanma sonrası turizm sektörü açılır ve yurt dışından akın akın insanlar gelirse salgın tekrar başlar. Öncelik kısıtlamalar ve aşılama olmalı tek çözüm bu.
O bir ay içerisinde covidi %100 bitirecek aşılanma tamamlanırsa bir ay boyunca devlet dar gelirli ay sonunu zor getiren vatandaşına bakacaksa olur aksi durumda bir işe yaramaz boşa kürek çekmekn
1 aylık tam kapanmayla çiçek gibi oluruz. Mecbur kalmadıkça evden çıkmayan ben bile 2. kez kapabiliyorsam bu virüsü, artık şart sanırım izolasyon. Bu engellenemez yoksa mevcut tabloda.
tam kapanma olmamalı.. ekonomi zaten bitik bir halde.. tam kapanma olursa ekonomi daha düzelmez. kçö de bitti artık milette para da kalmadı daha toparlayamaz
Tam kapanma olmaz, ama yeni tedbirler ile vaka sayısında düşüş olabilir, taki ramazan bayramına kadar, malum herkes köy ve otellere akın edicek tekrar vaka yükselir, emekler boşa gider böyle olursa.
1 aylık düşmesine yardımcı olur ama açılınca herkes bişi yokmuş gibi devam ederse 1 aylık kapanma boşa gider insanlar o süreçte gereksiz yere para kazanamamış olur
olur tabii, ama adam çıkıyor onu uyaran polis memurunu kendi silahıyla vurdu mesela kapanmanın ilk gününde, geçen yıl.. gibi gibi şeyler oluyor zaten biz Türk'üz bize birşey olmaz.
Tam kapanma olursa hasta kişiler kendi evinde izole olarak geçirir ve sağa sola yaymaz bu kadar basit ama markete çıkıyorum diye binlerce kişi sokaklarda malesef
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu salak insanarla birşey olmaz umarım kuralalra uymayanlar hasta olurrr
Aşılamanın bi başlaması lazım. Çin'in neye faydası olduğu belirsiz aşıları dışında bir şey getirmediler. Kendilerine Biontech'in aşılarını vurduran adamlar bu arada bunlar.