Geçen sokakta yürürken bir okul duvarında tagut nedir diye bir yazı gördüm. Ne olduklarını internetten öğrenince çok kızdım. Halk yoksulluğun içinde sürünürken bu kimseler dini kullanarak insanları sömürmeye çalışıyorlar.
Evet maalesef halk cahil ortam bunlara müsait
Hayır bunlar kasıtlı olarak yayılıyor eğitim olan yerde tutunamazlar
siyasal İslam bu ülkenin göz bebeği Anadolu insanı çok sevdi aydın ileri görüşlü sol bu ülkenin başına bela her ihtilalden sonra başa gelip halka zulüm yapan bir görüş Anadolu insanı hiç sevmedi sol görüşü
sağ diyorum kadının mini eteğine karışmayan sarhoşun içkisine karışmayan yaşama özgürlüğü veren sağdan bahsediyorum bu en hoş olanı değil mi diyorum yalnız şunu iyi bilin devlet adamlarının çoğu solcudur bu hiç hoş bir şey değil
Kasıtlı bir durum var. Sıkı yönetim zamanında bu gerici yobazlara fırsat verilmemişti. Şimdi her türlü desteği veren iktidar partisi ve avaneleri var. Diledikleri gibi sömürü yapıp cehalet karanlığını her yerde yayiyorlar. Bunlar için derhal idam getirilmeli
Siyasal islamın henüz bir zararını görmedim Müslüman insanların siyaset içinde olması gayet olağan bir şey. Müslümanlar siyasetin içinde olmayacakta hristiyanlarmı yahudilermi siyasetin içinde olacak tabii ki her şeyin fazlası zarar.. Anlam veremediğim saçma bir görüş karmaşası bu.
Sorunun bir diğer ayrıntısına gelecek olursak eğer ülkenin en büyük baş belası körüne cahillik. Bir tarafta hiç bir şeyden memnun olmayan, her şeyi başka şeylerle bağdaştıran, doğruyu yanlış gösteren, her icraati eleştiren ve insanların başarısını gözardı ederek sadece çamur makinasına dönmüş, görüşünün ne idüğü belirsiz (yobaz, bağnaz illa benim dediğim doğru) tayfa, bir tarafta inadına inadına haberi olupta haberi olmamış gibi davranan üç maymun tayfa. İkiside ülkenin tamamen baş belası bir tayfa.
Din o ülkelerde etkinliğini reformda kaybetti. Fransız ihtilalinden sonra kökü kazındı. Kimseye müdahale edebilecek gücü yok. Ayrıca halk inancı için devlete vergi ödüyor.
Hayır aksine 21. Yy. da hristiyanlık ve ırkçılık şu son zamanlarda avrupada epey bir boy göstermeye başladı. Nedenleri ise zaten bu reformlar. Gözle görülür neredeyse bir artış olduğu kesin gibi ama bazen dinsizleşme baskısıda boy göstere biliyor bunlar avrupada olağan şeyler. Fransızlar zaten yokedici ve genel olaral baskıcı bir toplum ingilizler gibi. Vergi almaları vesaire şaşırtmadı hiç bir zaman gitrikleri yolda şaşırtmayacak gibi
İşin en acı tarafı o bedeviler parayı las Vegas'ta yiyor. Bizim gariban insanlar onca sıkıntı yoksulluk İçinde bunların acıklı hikayelerine ağlıyor ve birbirini gereksiz tartışmalarala kırıyor.