Türkiye'de bugün 2 bin 3 semptom gösteren hastayla birlikte 49 bin 584 yeni vaka tespit edildi. Vaka sayıları 50 bine dayanırken Worldometers'in verilerine göre, Türkiye en fazla vaka bildiren ülke oldu.
Nüfusları bizden fersah fersah fazla ama 1. biziz. Hamdolsun tek yönetimi yaşasın reis! Siyaset uğruna bittik, bitiyoruz. Tam kapatamayacak bir ekonomi kalmadığından yapamıyorlar da tam kapanmayı.
Türkiye, Hindistan ve ABD'yi geçerek dünyada en çok vaka bildiren ülke oldu! Sürü bağışıklığına geçtik haberimiz mi yok?
Kusura bakmayın ama kimse maske takmazken ne virüsü biter ne salgını.
Ben geçirdiğim ve antikorlu olduğum halde çift maske ile dışarı çıkıyorum. İş yerinde çift maske takıyorum çalışırken ki yazılımla uğraştığım için hiç bir müşteri ile iletişimimim olmamasına rağmen. Arada hava almak için dışarı çıkınca yanımda kimse yokken indiriyorum maskemi. Ama etrafa bakıyorum kimsede maske yok. Sohbetler yemeler içmeler sarılmalar. Ofiste adam öksürüyor hapşırıyor maskesi yok. Yani böyle olursa ne salgın biter ne virüs kusura bakmayın.
Türkiye' de maalesef vakalar bitmez. Çünkü kontrolsüz sınır girişleri var. Irak, Suriye, İran sınırımızdan kontrolsüz göçmen giriyor (6 Eylül 2020 Tarihli NTV Haberi). Vatandaşa 3 kişi yanyana yürüdü diye, AVM' de yemek yemek yasak olduğu dönemlerde AVM'den yemek alıp dışarıda cadde üstünde maskeyi çıkartıp yemek yedi diye ceza kesiyorlar ama gelen kontrolsüz göçe Afgan, Iraklı, İranlı, Suriyeli diye yeterince ses çıkartmıyorlar. Diğer konu ise halka sokağa çıkma yasağı olduğu günler İstanbul İstiklal Caddesi turistler el ele, maskesiz, istedikleri gibi dolaşıyorlar. Her Covid-19 testi doğru sonucu vermiyor. 1 Milyon turist gelse bunların %1' i Covid-19' lu olup yanlış testler yüzünden tespit edilemese 10 bin vaka eder. Bu 10 bin vakanın Türkiye' de nelere neden olabileceği konusunda bir şey dememe gerek yok sanırım.
2 haftadır Türkiye'deyim babamın ev yüksek daire ve merkezi yerde mesela bu hafta sonu çoğu kişi disaridaydi yollar doluydu arabayla bu çok yanlış. sinovac aşısıni Avrupanin tanımadığını yazanlar oldu bu kadar aşı yapılıp vakalar niye artıyor? bunu soran vatan haini olmaz hakkını aramak bu. çoğu gelişmiş ülke ikinci dozu uygulayıp normallesmeleri konuşurken Türkiye'de 1. doz %20 oranında yapıldı çok fazla geriden gidiliyor ekşi atacaginiza anlayın herkes birlik olmazsa bu iş çözülmez uyarın kurallara uymayanları lütfen
Çıktığımız sınıfın birkaç saat içerisinde kovidli hastanın gelmesiyle tüm sınıfa bulaştırdı sorumsuzluk çok fazla ve ardından hocanın kimseye duyurulmasını yoksa kursumuzun komple kapanacağını söyledi ha kapalı olsa dahamı iyi risk her yerde zaten var diyip mecburiyetimizden susuyoruz. Sadece esnaf değil öğrencilerde mağdur ders göremiyoruz canımız mı eğitim mi arasında kaldık Dezefekte edilmeden o koridora indiren hocanın sorumsuzluğu ile belkide taşıyıcıyım kimseye haber verilmedi ben uyarmasaydım hala maske takmıyordular. Hadi şimdi takmayın dedi şaka gibi bide dalga geçiyor..
Yemin ederim bıktık ya. Gezmeyin kardeşim gezmeyin. Kafelerin açık olması sizin oraya gitmeniz gerektiği anlamına gelmiyor. İşi olmayan çıksın diyeceğim ama millet kendine iş üretiyor. Bahane hazır. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Psikolojim bozuldu evden çıkmıyorum, aylardır çarşıya bile inmedim ve artık insan içine çıkmaya korkuyorum. Yeter yeter!!!
Maskeyle bütünleştim onu geç saymıyorum bile. Zaten çift maske takıyorum. O da mecbur dışarı çıkıyorum market, bakkal haftada üç kere falan. Ev deniz kenarında ama yok yine inmiyorum sahile. Cidden korkuyorum. Korona da geçirdik (pozitif ve dolaşan bir salak yüzünden) ne kadar kötü olduğunu biliyorum bir daha yaşamak istemiyorum.
Yani çok saçma konuşmuşsun ben ve beim çevrem 1 yıldır ne görüşüyoruz ne de evden dışarı adımımızı atıyoruz. Kos koca 1 yıl evden çıkmamak ne tek market hariç ne sosyalimiz var ne sporumuz var ne eğlencemiz ne kutlamalarımız.. 1 yıldır evdeyim ve her şey aynı ben uyuyorum karşımdaki uymuyor hal böyle olunca kendin de de arıyorsun benim de hakkım yürümek gezmek bunu diğer ülkeler gibi 2021de sonlandırabilirlerdi.. millette değil ha millette de var ama olduğu kadar üsttekilerde de var kardeşim.
Üstleri katmıyorum, yorum dahi yapmıyorum. Görünen köy kılavuz istemez. İşi olmayan kalabalığa girmesin. Yoksa git yürüyüş yap gel. Ölecek değilsin evde. Benim psikolojim bozuldu o yüzden çıkamıyorum artık. Ama cidden millet inatla mı yapıyor bilmiyorum neden bu sürekli kalabalığa girme arzuları.
İnsanımız kendini bilmez halde, yeminle aile büyükleri ile kapışmaktan yıldım! Bankası çankası, İzmir'i İstanbul'u gezilip eee biz çocukları özledik dediklerinde, ağızlarına odunla vurmak geliyor içimden. Heee hasta başı, cenaze bilmem neyini saymıyorum bile, bunu yapan kendi çevrem olunca ki eğitimli sayılabilecek insanlar bir de, ülkenin geri kalanını bilemiyorum... pöööf sıkıldım gece gece!
ama emekli 80 yasindaki amiraller darbe yapacak ya ! sonra kanal İstanbul var ! eee terorist muhalefet var ! lebaleb kongreler :) yani butun bunlar varken ekonomi veya pandemiyle ilgilenmek sacmalık olur !!!
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Türkiyede ki aptlların sayısını belli ediyor. Dötünebezir yağı değmiş gibi avmlere , cafelere kapağı atan , keyfine gezen , düğünlerinden , misafirlikten geri kalmayan apt. a. lların sayısını gösteriyor şu an ki tablo. Bunlar azaldıkça geriye akıllı olalar kalacak. Üzüldüğüm tek nokta evine aş götürmeye , çocuğuna ve ailesine bakmaya çalışan o insanlar. Sadece onlara üzülüyorum. Gerisi geberse bile umurumda olmaz.
koronayı ve uygulamaları tartışırızda hindistandan çok vaka bildirmediğimiz bir gerçek aynı anda aynı seyirde olmadığımız bir gerçek abd nin yaşadığı kadar zirveleri hiç görmedik henüz misalen veya italya olmadık yani eleştiri felan severimde böyle komik basit yaklaşımlara gerek yok yalan yanlış yazınca hiçbir kıymeti kalmıyor
Önceden vaka sayılarına inanmak istiyorduk şimdi ise inanmayı. Ama ben diyordum devletin koronayı durduma gibi bir politikası yok sadece yavaşlatmak. 10 günlük vaka sayısını 100 güne yaymak gibiydi ama şimdi öyle gibide görünlüyor
Bu virüsün artmasına sebep olanların bazıları da çalışmak zorunda olup ailesine bakmaya yükümlü kişiler isyanını ederken mantıklı düşün bence onların arttırmasına asla isyan etme hakkımız yok mecbur oldukları şeyi yapıyorlar
İşte banane lan demen bile şunu istememe sebep oldu umarım illa ekmek almaya bile çıkıyosunuzdur o ara bulaşır da bizde banane çıkmasaydı diye düşünürüz
Herkes kendi ailesini düşünür burada linçlecek bir şey yok. Aksine topluma laf söylenmeli, öküzler kendini düşünmüyorsa biz mi başkalarını düşünücez. Önlem alanlar amenna ama diğerleri geberse benimde umurumda olmaz.
Diğerleri kısmına bunun ailesi de eklensin o tamsmen umrumda değil geçinemeyenler de diğerleri de diyor böyleleri iyi düşünceli görünüp en kötü olanlar benim gözümde böylelerinin imha olması daha keyif verirdi
Sağlıktan daha önemli bir şey yok diyen büyüklerimiz şimdi üç maymunu oynuyor. İtalya'nın yaşadıklarını yaşamamıza az kaldı bir an evvel acil tedbirler getirilmeli.. Yitip giden onca cana yazık
Virüsün çoğalmasından zevk alan bi tek ben miyim hakediyoruz diye düşünüyorum özellikle şu hakeden bazı kişiler ölsünde kurtulalım bi işey yara be virüs
Bence daha fazla vaka ve ölü sayısı var ama bizden saklıyorlar siyaset uğruna söylemedikleri yalan yoktur. Ya tam kapanma yapsınlar ya da tam açsınlar bu ne ülkece resmen oyuna döndük.
Ya niye boyle oldu millet biz sakatat cok tuketiyoruz bizde gorunmez diyen. bir ton cahil vardi onlara sormak lazim ulkede sakatat urunu kalmadi galiba ki vaka sayisi cigaldi
Offf hani martta bitiyodu bu corona! Oyle diyolardi gecen sene nisana girdik daha kotuye gidiyo!
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Caddelere vs gidenlere beddua edecektim sildim sonra. E bunlar da olmasa binlerce insan işsiz kalacak. Cafeler kapanacak vs. Çok zor bir durumdayız her yönden
İnsanlar sürekli dışarıda geziyor, fabrikalar bildiri bile yapmıyor hasta çıksa bile.. Milletimiz sadece eğlence ve para peşindeyken diğer ülkeler uzayda yaşam bulur biz hala maske takın gereksiz yere çıkmayın deriz.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Türkiye, Hindistan ve ABD'yi geçerek dünyada en çok vaka bildiren ülke oldu! Sürü bağışıklığına geçtik haberimiz mi yok?