Gece yarısından sonra kararname ile kaldırılan İstanbul Sözleşmesi için görüşlerini söyleyen oyuncu Şevval Sam; "Herkes dövüş sporlarına yazılsın, orman kanunları geçerli artık" dedi. Sizce haklılık payı var mı?

Benim fikrim..
Hali hazırda yasalarımızda kadınları güvence altına alan bir çok yasa var fakat bu yasalar uzun süredir yürürlükte olmasına rağmen kadınlara bilumum katkı sağlamıştır.
Peki İstanbul sözleşmesi nedir. Cb den geçmeden önce hali hazırda zaten aktif olan ve yinede ülke de ki bu kadına yönelik şiddeti engelleyemeyen bir sözleşmeydi. Evet kadınları koruyormuydu en az medeni kanun gibi Atatürkün ileri görüşlülüğü ile yasalarda kadınları ön plana çıkaran bir çok yasa gibi koruyordu..
Ancak Türk aile yapısına verdiği zararda açıkça ortada bunu görmezden gelmemek lazım.
İngiltere Ukrayna gibi ülkeler bile bunu kabul etmiyor çünkü yıkıcı cinsiyet ideolojileri var ve bu yasa bunu tetikliyor bunlar hiçte masum şeyler değil.
Yönelim yalanı adı altında daha çok teşvik edilen üçüncül cinsiyetler toplumu derinden böler.
İnancı olan olmayan herkesi ilgilendiren bir konu bu.
Saygıysa saygı elbette duyulur yönelimlerin destekçisi olunmaz ama yaşamı garanti altına alınır herkes gibi özgürce de yaşıyorlar zaten ben ötekileştirmiyorum.
Keşke bu maddeler esnetilse ve gerçekten kadın odaklı bir yasa çıksada bu sorunu çözmek için bir adım atsak artık.
Ama yasalar insanlarıın psikolojisini etkilemiyor maalesef psikopat kişiler eğitim temelden verilmedikçe ve önüne geçilmedikçe hep olacak. Bizde karşılarında duracağız.
Biraz önce çok önemli bir bakanlıkta üst düzey yönetici olarak görev yapan biriyle yapılan telefon konuşmasında o kadar mutlu oldum ki:
"Hükümetin yakın zamanda, erkekler için Azerbaycan, Türkmenistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Çeçenya, Dağıstan, Irak ve Katar'dan evlenmek isteyen erkekler için bir girişim başlatılacağı, hatta keşke ben de boşansam" dediğini söylesem size...
Ne güzel, hem kadınlar erkeklerden hem de erkekler kadınlardan kurtuluyor.
Bir çok ölüm ve şiddet vakası evlilik içinde oluyordu, değil mi? Kadın cinayeti değil mi, kadın şiddeti değil mi, babanızın evinde oturun artık.
Evleneceğim diye çıkmayın ortalığa.
Bir de evli erkeklerden elinizi ayağınızı da çekin.
Aldığım en güzel ikinci haber.
Türk kadını da memnun olacak...
Gerek kalmayacak dövüş sporlarına da, hatta erkeklere dönüp bakmayın.
Kimseyle muhatap olmayın ve duygularınızı hemcinsinize veya yabancı erkeklere kaydırın.
Çok mutlu oldum... 😍
Şeval hanıma katılmıyorum. Siyasi bir karardır. Oy kaygısı taşımakta milliyetçi kesime mesaj vermektedir. Demokrasi açısından geri adımdır. Ama zaten demokraside geri gidiş söz konusu şalırmadım. Ama kadınlarada bir faydası dokunmadığı açıktır. O sözleşme yokkende kanunlarımız işlemekte idi. Bu cinayetleri önlemek yasa ve cezayla değil eğitim ve kültürel değişikle sosyal ve ekonomik gelişmeyle, sosyoloji bilimini önemsemekle olur.
önceden hiç yoktu imzalandığında biridir zaten uygulamada yok bu tür söylemler taraflı çirkin geliyor yeni sözleşme varken 2020 yılında üstelik pandemi döneminde onlarca cinayet işlendi onlarca şiddet olayı var sözleşmeli falan olacak iş değil eğitimle olur ahlaklı olur kendisi ormanda yaşamak istiyorsa ormana gidebilir
Cevap
67Cevap
Sacmalamıs biraz, bende bu konuda görüsümü paylasmak isteri. bana göre sonunda işe yarar bisey yapıldı sözleşme falan hikaye altakki grafige bakın sözleşme 2011 de imzalandı ondan tam 1 yıl sonra takriben %80 lik bir artış olmuş Ve 2012 den sonra parobolik yukarı yönlü artısı herkesin görmesi lazım böyle şeyler sözleşme ile olacak seyler değil sözleşme eşitlik adı altında aileyi yok ediyor bu sözlesme yüzünden 3milyon insan bosandı cinayetler arttı ve bunu hala destekleyen beton kafalar var
Alın size grafik;
Nüfus artışını hiç baz almıyorsun galiba. Direkt yıllara göre sayı girmen komik.
Ani sıçrama sadece 2011-2012 ve 2016-2017 yılları arasında olmuş. Onun dışında oranlar birbirine çok yakın. Grafiği paylaşarak sanki her sene gittikçe artmış gibi göstermeye çalışarak insanları kandırmaya mı çalışıyorsun? Amaç ne? Emin ol grafik yorumlamada senden daha iyiyim.
Benden daha iyimisin😂ben matematik okuyorum ve insanları kandırmaya çalışmıyorum ani sıcrayısı gösterdim ondan sonra sürekli bir artısı da gösterdim burda sacma hikayeler anlatmıyorum gerçekler bunlar istersen 2007 - 2011 yılları arasındaki olum oranlaronada bakabilirsin bunlar gerčekler İstanbul s9zleşmesi yaşatmıyor öldürüyor ve çok güzel yuvalar yıkyor
İstanbul sözleşmesini savunduğumu kim söyledi? Bence de kaldırılması iyi oldu. Benim itirazım senin grafik yorumuna. Çoğu senelerde oranlar birbirine yakın. Bazı yıllar artış olmuş sadece. Orada görüldüğü gibi "oransal" olarak düzenli bir artış yok.
Tamam o zaman ben yanlış anladım. Sorry
peki komlex düsünelim ozaman😂 İstanbul sözleşmesi hiç bir boka derman olmayan açıkça ayrımcı ve cinsiyetçi bir sözleşmedir.
türkiye 10 senedir bu sözleşmede taraftır.
İstanbul sözleşmesi yaşatıyorsa ne diye heryerde kadına şiddet diye kafa ütüluyosunuz
demek ki İstanbul sözleşmesi yaşatma konusunda o kadar da başarılı değil.
türkiye'de şiddet kadına yönelik değildir.
hastanın doktora, velinin öğretmene , kocanın karıya, karının çocuğa, yolcunun şoföre şiddet uyguladığı bir ortamda yaşıyoruz.
her an herkes birbirine şiddet uyguluyor.
şiddet bu ülke için belli bir zümreyi değil geneli ilgilendiren bir konudur.
hepimiz her an şiddetle karşılaşabiliriz.
ve siz bu sorunu kadına şiddet , doktora şiddet , öğretmene şiddet diye parça parça ele alarak çözemezsiniz. bugüne kadar çözemediler de nitekim.
zira burada mesele doktor, mühendis kadın, erkek değil şiddetin kendisidir.
benim şahsi olarak bir kadını öldürüp üzerine beton dökmüyor olma sebebim , veya trafikte tartıştığım taksiciyi bıçaklamıyor olma sebebim alacağım cezanın miktarı değil sahip olduğum bilinçtir.
bu işi hukuk değil eğitim çözer. yapılması gereken suçludan intikam almak üzerine çalışmak değil suçu önlemek üzerine çalışmaktır.
İstanbul sözleşmesi işte bu bahsettiğim konularda tamamen işlevsiz , ayrıştırıcı ve kadını küçük düşürücü bir metindir.
var mı lan bunun hukukta bir örneği daha, belirli bir gruba özel çıkarılmış bir yasa var mı? kadına şiddet önlensin büyük cezalar verilsin de biz orspu cocugu muyuz?
velhasıl feminizm sorunu her zaman olduğu gibi yanlış tahlil ediyor, kendi gölgesiyle dövüşüyor.
feminizm hastalıktır. ama endişelenmeyin , tedavisi düşünmektir
Yani İstanbul sozlesmesi uygulanmadigini bilmeyen duymayan insanlar hala varmis... senin kadinlarin ölmesi tecavuze ugramasi bence cok umrunda degil bu telaş bu kavga niye onun bile farkinda degilsin... hala kadin ibaresi geciyor cinsiyetci ayrimci diyorsun... kadinlarin 21. yy turkiyesinde kendini daha yeni ifade ettigi calisma hayatina girdigi ve sirf kadin oldugu icin ölduruldugu icin elbette kadin cinayetlerini konusucaz elbette ölmesinler diye yasa kanun isticez... eşit degiliz ki hala degiliz eşit olmak icin once kadinin magduriyeti giderilmeli
@Blackh madem İstanbul sözleşmesi önceden de uygulanmiyordu o zaman kaldırılmasına neden bu kadar tepkilisiniz? Zaten uygulanmiyordu diyorsunuz. O zaman ha kaldırılmış ha kaldirilmamış ne farkeder? Bu konu gündeme gelmeden önce kimsenin sesi çıkmıyordu. Nedense sözleşme kaldırılacak deyince sözleşmenin varlığı aklınıza geliyor
@Nightwalk35 gercekten şoktayim ya😂sozlesmnin uygulanmasi icin cabaliyor olabilir miydik😂kaldirilmasi haberini sence sevincle mi karsilayacaktik... bu sozlesmenin kaldirilmasinin kadin siddeti sorununun asla cozulemeyecegini gosteriyor... sozlesmeyi kaldiranlar cozum olarak geleneklerimiz diyor yani hicbir yasal bir sey yapilmicak en fazla camilerde hutbelerelde kadinlarinizi cok dovmeyin yazik diyecekler
@Blackh belli ki kaldırılma açıklamalarını hiç dinlememişsin. Amaç lgbt propagandalarını önlemek ki bu gerekliydi zaten. Toplumun ahlaki yapısı bozuluyor. Kadın haklarına gelince: kadın hakları konusu bi tek İstanbul sözleşmesine bağlı değil. Kaldırılma amacı da kadın haklarını yok etmek falan değil. Sözleşme iyiki de kaldırıldı. Destekliyorum. O sözleşmede yer alan tek şey kadın hakları değil. Kadın hakları başka şekilde de savunulabilir. Araya lgbt yi o pis pedofilileri katmadan! Anlıyor musun?
@Nightwalk35 lgbt yi pedofili olarak algiliyorsun demek ki😂 İstanbul sozlesmesi lgbt propagandasi yapmiyor sadece kadinalrin dini inanci irki medeni durumu ve cinsel yonelimine bakilmaksizin korunmasi gerektigini soyluyor bunda nasil bir lgbt propagandasi var gercekten anlamiyorum😂 birileri size bu soyle boyle diyor ve siz de inaniyorsunuz...
@Blackh lgbt ve pedofililer dedim. Türkçenin zayıf galiba.
@Nightwalk35 anladik canim hani senin anlamadigin lgbt bile icermeyen İstanbul sozlesmesinde nasil pedofili anlami cikardin😂nasil ikisini ayni cumlede kurabiliyorsun... ne alaka
@Blackh çünkü ortak noktaları var. İkisi de toplumsal ahlaki çöküntüye sebebiyet veriyor.
Pedofiliyi ben söyledim. Bugün lgbt yi sıradanlaştıran bir toplum yarın pedofililiği de normal kabul etmeye başlar. Sırayla olur bu işler.
@Nightwalk35 off sagol iskembenden varsaykmlarin icin lgbt ne alaka pedofili ne alaka... bugun lgbt savunanlarda kadin haklarini savunanlarda en cok cocuk yasta evlilige karsi cikanlar asil muhafazakar kesim cocuk rvliliklerine yatkin biri pedofiliyse onlar
@Blackh biliyor musun? Laftan anlayanlarla konuşmayı seviyorum. Ama bilgi seviyesi yerlerde olanlarla konuşmayı uzatmayı hiç sevmiyorum. O yüzden kendimi daha fazla yormicam. İyi günler
@Nightwalk35 i sen once pedofili ne onu ogrne sonra gel burda kim pedofiliye daha yatkin ona konusalim
@Blackh ben gayet iyi biliyorum neyin ne olduğunu sen hiç merak etme
Reklamin iyisi kötüsü olmaz demis, firsatci sözde sanatci dolu türkiye.
Alkol, Madde bagimlisi bir erkekle sevgili olunca, o erkek kadina eline bicagi alip siddet uygularken, aaa bukadin dövüs sanati biliyor degilmi diye bicagi birakacaktir, ya da aaa , İstanbul anlasmasi vardi degilmi, diye bicaklamayacak, balkondan atmayacak!!
Neden İstanbul anlasmasi sadece kadinlar icin, IRKCILIk temeli olan bir düsünce? siddete ugrayan erkek yok mu, cocuk yok mu? Batidan zamininda kopyeledigimiz medeni adalaet kanunu yetersizmi? ozaman Bati adalet Kanunlarini terketsek , kenid kanunlarimizi uygulasak daha iyi degilmi? Örnegin kadina cocuga tecavüz edeni, carsinin orta yerinde sallandirsak? İstanbul anlasmasimi cadirici olurdu, carsida asilan suclumu?
@ahmets61 Onlarin maksadi üzüm yemek degil bagciyi dövmek, kücücük kiz cocuklarin daga kaldirip, tecavüz eden, zorla terörsit yapan pkk nin meclisteki uzantilari, kadin haklarindan söz ediyor, İstanbul sözlesmesini savunuyor, mantiga bak. Madem öyle önce dagda kiz cocuklarini tecavüz edip hamile birakan pkk teröründen kurtar.
Yanlışlıkla 20 yıl hapis yatan insanlar var. Yanlışlıkla idam olursa AİHM in kestiği cezayı kim ödeyecek. Daha da önemlisi o insanın vebalini kim ödeyecek.
@RRRaskoInikov Ülkedeki adalet kanunu o sevdiginiz batinin kanunu, idamda onlarin istegin ile kaldirildi, 20 yil sucsuz yere biri yatmissa oda batinin adaleti, Türkün Adalet Kanunu degil
İsviçre'den aldık ancak biz kadınlara daha önce hal tanıdık. İdamı öcalanı asamadıkları için kaldırdılar.
@RRRaskoInikov Adalet Kanunu tanimiyorsun birde ülkede adalet yok diye slogan atiyorsun. Bos yapmayin, bilginiz yoksa slogan atip seyretmeyin.
@RRRaskoInikov yaylan baska yerde polemik yap, slogan at, idami kaldiran senin zihniyet, adalet yok diyende senin zihniyet. Bos yapmayin, zeka özürlüler
Şahsen bu kadını akıllı, zeki ve kültürlü zannederdim ki hala da öyle olduğuna inanıyorum. Ama kötü bir özelliğini görmüş olduk o da siyasi fanatizm. Çünkü kendisi de biliyor bu sözleşmenin yaptığı paylaşım anlamına gelmediğini. Çünkü sözleşmede bulunan herşey hali hazırda anayasada var zaten. Kadının elinden alınmış hiç bir hak yok ve sözleşmenin anlamı kadına şiddet serbest hale geldi demekte değil. Kendisi de biliyor ama siyasi fanatizm beyni çarptırmayı tercih ediyor. Tıpkı meral akşener'in kadının hakkını yedirmeyiz demesi gibi. İyi de hiç bir hakkı elinden alınmış değil ki. Bu onlar için güzel bir malzeme oldu işte. Aklı olan inanmaz ama kaç kişiyi inandırırsak o kadar kardır mantığı.
Vallahi benim anlayamadığım konu, kadınların bu sözleşmeye neden bu kadar değer verdiği. Bu sözleşmeyi imzalayan hükümet bugüne kadar gereklerini yerine getirdi mi size göre? Ya da sözleşme hükümet üzerinde bir baskı unsuru yarattı mı dünya kamuoyu önünde. Sözleşmeye rağmen bunca şiddet olayları ve kadın cinayeti neden işlendi o halde? Bugüne kadar birçok Avrupa Birliği reformları kapsamında yasalar çıkarıldı. Peki sembolik olmaktan öte gidebildimi? Henüz uygulanmayan bir sürü Avrupa Mahkemesi kararları var. Önemli olan samimiyet. Bana göre her konuda yeterli ve etkili yasa var ancak sorun uygulamada.
Kadınlar değil kardeşim LGBT dernekleri 200 e yakın LGBT dernekleri AB fonlarından para alıp Türk halkını zehirliyorlar, TESEV bunlardan birisi bunun kurucu üyesi ise Kemal Kılıçdaroğlu kaldıki bu sözleşmeyi Akparti getirdi ve kendisi kaldırdı
Kardeşim İnan siyasi konuların benim gözümde hiçbir anlamı yok hiç bir siyasetçiyi de bir diğerinden ayırmaksızın protesto ediyorum. Sadece insanların bazı konularda daha bilinçli davranmasını ümit ediyorum.
Ayrıca Şevval Sam hanımefendi statüsü gereği günlük hayatını zorluklarla yaşayan kadınlarımızla aynı zorlukları yaşayan bir kadın değil. Bbu konuda da ahkam kesmesi bana göre doğru değil. Acaba akıl verdiği kadınlardan bir tanesi zor bir durum yaşadığı zaman kalkıp bu hanımefendi kendisine sahip çıkacak mı?
Bunu cezayla önlersin ancak cezalar caydırıcı değil sözleşme de bir halta yaramıyor. Cinayeti önlemesi için imzalandı daha çok arttı. Kadın cinayetini ahlak ve cezaların ağırlaştırılması ile önlersin. İnsanlar ahlaksızlaştıkça ne saygı kaldı ne sevgi ne de hoşgörü. Herkes birbirine kin ve nefretle bakıyor sonra neden böyle oldu diyoruz. İlk önce insanlara ahlak eğitimi verilmeli. Sonra da idam gelmeli tecavüz ve cinayet için bu kadar basit bir konuyu zorlaştırmasın kadınlar kendileri kaybeder yoksa.
haklı değil, çünkü sözleşme değil yasaya göre veriliyor cezalar.. sözleşme geçerlli iken suç da artıyordu? yani bu laflar temeli olmadan ortaya söylenen laflar.. sanki sapık ve şiddete eğilimli insanlar " aaa sözleşme var dokunmayalım" mı diyordu? Ben bu kadın gibi ortaya sözler bırakanların sadece siyasi yönlendirme amaçlı oldğunu ve gerçekte şiddete karşı durmakla ilgilerinin olmadığını düşünüyorum.. Örneğin yıllardır tacize uğran ve dağa kaçırılan kızlar var, binlerce.. bu kadın bir kelime bile etmedi onlar için...
Şimdi ben şunu söyleyeyim.
İstanbul Sözleşmesi, cinsiyetçi ayrım yapıyor...
Bu Türkiye'de şiddet, tecavüz varsa, sadece kadına yapılmıyor veya sadece erkekler yapmıyor... kadına şiddetten ölümlerin hepsi erkekler tarafından da yapılmıyor.
Bu ülkede, çocuğa da şiddet tecavüz var, hayvana da şiddet tecavüz var, hatta ağaca bitkiye bile var... hatta doğayı kirleterek doğaya bile şiddet uyguluyoruz.
İstanbul sözleşmesinin ne fayda sağladığı da ortada, hiçbişey yani...
Ki bu Şevval Sam denen insan müsvettesi, Gezi Parkı olaylarında, devlete zarar veren yapıya destek verdiği için, hangi yolun yolcusu olduğunu gösteriyor...
Önce düşünceye bakacaksın tutarlı mı diye, sonra söyleyene...
iki de sıfır yani.
Sözleşmeye bu kadar bel bağlayan kadının çokluğu gerçekten komik. Şu an bütün herkesi sapık, tacizci, katil, dayakci sifatlarına bürüyor bir kısım millette galeyana gelip orda burda atıp tutuyor sozlesmeden 3-4 madde söyle desem gozune far tutulmuş tavşan gibi bakacak bilgisizlikte insan var. Hiç birsey hukukun üstünlüğünden buyuk değildir.
Çok doğru. Bir kadın olarak Türkiye'de yaşamak çok zor. Ayrıca günümüzde aileler kız çocuklarını koruma veya kadınlara sahip çıkma kavramlarını unuttu. Kadınları biraz daha serbest bırakıyorlar ama kadınlar her geçen gün bu kadın cinayetleri arasında yok oluyor. Çünkü ülkemizde kadın cinayetleri giderek artan bir hal aldı. Çünkü hükümet kadın erkek eşitliğini sağlayamıyor, belki de sağlamak istemiyor.
Yani Şevval' e katılıyorum. Kadınlar bu ülkedeyse kendini korumak zorunda ve işimiz de belki dövüş sporlarına kaldı çünkü adaletin olmadığı yerde insanlar adaleti sağlamaya çalışır. Durum bu arkadaşlar.
Herkes dövüş sporlarına yazılsın kısmı doğru evet olmalı. Her kadın kendini savunmayı öğrenmeli hatta devlet bütün tüm kadınlara zorunluluk getirmeli savunma sporlarına yazılmak konusunda. Ama orman kanunları geçerli derken saçmalamış. İstanbul sözleşmesinin kaldırılmasını destekliyorum. Kadın hakları zaten var olmaya devam edecek. Bu sözleşmeyi kaldırmaktaki amaç lgbt savunuculuğunun önlenmesidir ki bu da gerekli bir şeydi zaten. Her şeyimiz bozulmuş bari ahlakımız sağlam kalsın
Bu ruh hastası kadın saçmalamış, bu sözleşmeyi 2014 yılında Akparti getirdi ondan önce kadınlar her gün toplu katliam mı yapılıyordu? bu sözleşme aileleri yıktı binlerce insan iftira ile içeri atıldı, lgbt 'nin önünü açtı 200 aşkın lgbt derneğinin AB fonundan aldığı para ile gençleri ve Türk aile yapısını bozdular. Bu sözleşmenin kadınlara sağladığı hiç bir faydası yok.
A haberde böyle şeyler mi anlatıyorlar cidden ya djsls çok garip farklı bir dünyada yaşıyorsunuz gerçekten
LGBT Türk aile yapısını falan bozmuyor. Aksine sizin o kirli ve pis düşünceleriniz aile yapısını bozuyor.
@mutantnproud Hayır kardeşim A haber - Halk Tv - Fox - Tele 1- Krt izlemiyorum hatta Televizyon hiç lzlemiyorum. Gidip bir karakola sor bak sana neler anlatacaklar. Daha bir ay önce CHP de yaşanan taciz tecavüz zincirleme vakalarına neden kimse ve bu dernekler ses çıkartmadı?
Burda o kadar güzel anlatmış siz konuyu yok a haberden mi izledin yok aile yapısını bozmuyor o zaman babasini veya annesini begenmeyip kötü seyler yapıp ailesi önledi diye annesini babasini beni dövdü bana taciz etti deyip hapse attirsin aile yapısı bozuluyor hemde çok bozuluyor suçsuz adamlar hapse atılıyor
@Iremcelikbag ya babası kredi kartını vermedi diye babam taciz etti diyip sonra vicdanı rahat etmeyip iftira ettiğini açıklayan kız gördüm haberlerde. Eğer bir sözleşme gerçekten korusaydı korurdu biz ne zaman Mustafa Kemal Atatürk'ün kadına verdiği değeri anlayabilirsek bu olayların hepsi önlenecek
Türkiye Cumhuriyetini bu hale getiren, getirenlere körü körüne destek verenler utansın! Kadınlarımız bu ülkede her şeyden tedirgin artık.
Şevval hanım dövüşün dese dövüşücekmisiniz? Kendi aklınız düşünceniz yok mu oyuncu önemli biriymiş gibi onun lafına kulak veriyorsunuz. Dedelerinin yalan söylediğine inanan toplum oyuncuların doğru söylediğine inanıyor Allah islah etsin ergen kafaları.
Çok doğru. neden böyle bişey yaptılar. bir kadın olarak okuduğumdan beri çok üzülüyorum. yani artık bencede herkes bı dövüş sporuna yazılsa iyi olur.. orman kanunları geçerli..çok doğru söylemiş.. gözlerinden öpüyorum Şevval sam in bu güzel cümlesi için.. herkes neyin ne olduğunu farkında.. böyle bır saçmalık olabilir mi ya? şimdi tüm şerefsizler mutludur.. ne diyebiliriz ki herkes spora hücum mmm ne ogrenebiliyorsaniz kardır bebişler
Şevval sam kim. En son Foxda adamın birisiyle yiyişiyordu. Yani sanatçı mı 🤔 her neyse sanatçı dediğin insan gaza gelip hırsla bir şey söylemez. Görüşünü daha vurucu daha zekice ifade eder. İnsanları galeyana getirmez. Sanatını yaparak tepkisini ortaya koyar. Saçma salak dizilerde oynayarak bunu be kadar yapacaksa artık.
Bu sadece eğitimle çözülebilir. Haklı falan değil. Dövüşe giren kadın daha çok zarar görebilir hatta öldürülebilir. Deniz Çakır gibi saçma sapan konuşmalar yapıyor bu da gündeme gelmek için.
SAT SAS eğitimleri falan verilsin, ülkede yüzü kamuflajlı ağzı bıçaklı komando kadınlar yetiştirilsin, adıda PEMBE BERELİLER olsun 🙂
Kadına şiddet yapılan mahale ve adama bu kadınlar müdahale etsin👏
92 yaşında kadınlar tecavüze uğrayıp öldürülüyor... 92 yaşındaki kocakarılar da mı dövüş sporu öğrensin? cezalar adam gibi uygulansın. eskiden tecavüzcüler hapse girmekten korkardı. Hapishanede tecavüzcüye tecavüz edilirdi. Şimdi o yönden güvenceye alındılar. rahat rahat iş görüyorlar.
Ben bu taraz paylaşımların yasaklanması taraftarıyım zira demagoji ve kutuplaşmaya sebebiyet veriyor gibi geliyor bana ve yanlış anlaşılmalara da çok müsait
@Blackh Bakın bu insanlar toplum önünde tanınan ve sosyal medya hesaplarındaki takipçi sayıları sebebi ile kitlelere çok rahat ulaşabilen insanlar, "orman kanunları geçerli artık!" şeklinde bir söylem ile negatif bir yönlendirme yapmaları çok mu sağlıklı sizce? Şiddete karşı şiddet tavsiye eden birisi olmuyor mu? bu şekilde? Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu? Ben yanlış buluyorum yaptığı şeyi
@Blackh Kitle manipülasyonu deniyor, insanların önüne iki seçenek sunar ve başka hiç bir seçeneğin olmadığına inanmaları için baskı ve dışlama uygularsınız. Piskolojik şiddet deniyor, tanısı ve cezası var
@Blackh Ben şiddetin çözümü yasal hayvan genel evleri işleterek vergi alan ülkelerin altına imza atıp tasarladığı kurallar değil diyorum yalnızca hepsi bu. Çok daha karakterli ve haysiyetli hukukçularımız var bu memlekette yasaları bahse konu sözleşmeden çok daha iyi ve adil bir şekilde tasarlayabilirler bence
Aynısını bende söyledim anneme bundan sonra dedim bize dokunan biri oldumu direkt orada dövmek lazım şiddet eğilimli biri değilim ama kimse de elalemin kızına askıntı olamaz elini kolunu sallaya sallaya gezemez
sözleşmeyi okudum mantık dışı geldi bana
Avrupa ülkeleri de bu sözleşmeye uymadılar uygulamaya dahi koymadılar
iptal edilmesi daha iyi olmuş
Ben Fero büyük adam, zamanında demişti:
"Orman kanunları nigga yavaşlama biçerim
Güzelbahçe paf küf viski konyak içerir."
İstanbul sözleşmesi 2014'te yürürlüğe girdi. Şevval Sam 30 yıldır şarkıcı ve kadın.
Hakli kesknlikle katılıyorum. Bu erkeklerden nedir çektiğimiz artik yolda tek basima yürürken bile korkuyorum ya. bir erkek gördüm mu uzaktan yürüyorum yolumu değiştiriyorum. 😏
bu sözleşmeden önce tüm kadınlar amazonda savaşçıları mıydı?
Ortalık karışacak böyle olursa.
Kendisi parası çok parası olmayan nasıl spor salonuna yazılsın
Ne kadar bos bir yorum. Zaten kanunlarda siddet yasak Yani ek bir maddeye gerek yok.
Hakli abi me yapalım olay Açlık zoy8nlarina döndü ölmemek için öldür ne yapacaksın hakkını savunan yok
LGBT lilige ozendirilen bir sözleşme olduğunu söylüyordu Dilipak...
Kendisi dizilerde orrrosssluk yapıp kötü örnek olacağına faydalı bişey yapsın. Ordan ötmek kolay tabii.
Ohh iyi oldu bu sözleşmenin kaldırılması...
Senin gibi bir insani tanımadığım icin cok sansli ve mutluyum iyiki akrabam falan degilsin 😏
@kizil_gezegen34 iyi ki valla bende çok şanslıyım. Umarım hiç karşılasmayiz 😂
Abartıyor ya sanki İstanbul sözleşmesi mı var dı eskiden
Amma büyüttünüz ya... Sanki sözleşme çıksaydı bir şey değişecekti... Dün neyse bu gün de öyle
Bunun için geç bile kaldık. Gerçi ülkenin neresinden tutsan elinde kalıyor.
ünlülerin tuuzu kuru
gerçekse söyledikleri icraat görelim!
Orman kanunlari herzamn geçerli o sozlesme varkende gecerliydi simdidie sonrada gecerli olcak
Kısasa kısas sistemi gelse şiddet uygulayabilirler mi acaba? Bu sözleşme cinayetleri önleme konusunda ne kadar yararlıydı ki? Bu sözleşmenin yerine başka bir kanun çıkartılsa daha mantıklı olur
Dibine köküne inine kadar haklı artık bıçak taşıcam
Vallah haklı, biz erkekler olarak kendimizi kadınlardan korumamız gerek 😏
Sence haksız mı soruyu sormanız bile çok alakasız olmuş
Sözleşmeyi okumadım ama bu kadar mı önemli birşey bu yoksa herkes duyar mı kasıyor.
Bu cinayetleri ezelinden beri vardı niye o savundukları partiler birseyler yapmadı. Ve bunun diyenin çarpık ilişkiler , zengin erkek nasıl ayartilir paracıklar nasıl alınır rollerinde oynamıyormuydu.
Siz ak Parti karşıtı değil miydiniz zaten ne güzel kaldırdı kanunu işte mutlu olsanıza
Hani bu sözleşme lgbtye ozendiriyomus ya bence bu sözleşme yerine tiktok kalksa hani daha iyi olmaz mı çünkü toplumun ahlakını bozuyor
Tiktok yasaklansa ilk diktatör diye bağıran sen olursun :)
Keşke kalksa ahlak denilen bişey kalmadı gerçekten
Kaçınız o sözleşmeyi okudu? Kanunlarımızda yazandan farklı bir şey yok orda. Şiddet bitcek falan mı sanıyorsunuz o sözleşmeyle? Hükümet lgbt yüzünden iptal etti o sözleşmeyi.
LGBT ile nasıl bir alakası var? Herkes LGBT diyor. Kimisi devlet LGBT'yi meşru kılıyor diyor. Şu LGBt nasıl meşru oluyor bu sözleşme ile birisi bana anlatsın. Aynı hükümet ilk uygualamaya koyanlar arasındaydı bu sözleşmeyi. İmzalarken aklı neredeydi? Bunun sebebi AKP güçlendikçe gelenekçi zihniyetini hayatın her alanına sokuyor. Temel sebebi bu.
Şevval sam kadar bu topluma ve ayrıca bu toplumun değerlerine düşman bir kadın yok, anasıda öyle
Polis ekmek açmıyor, saçma, gereksiz. Varken neydi?
katılmıyorumkeza kültüresahip ciksam mi? kadin haklari diye diye erkeklerin parasini somuren evden adami kovan kadinlsr ne yapmali? sonrasi kadin cinayeti. bilmiyorum. bende gey olmayi duusnmemdim ama kadınlıkhormonu kullanıyorum. lgbt bos anlamsiz
Ama erkek kadindan yaritilis olarak 10 kat daha güçlü yani caresi bilmiyom bu zmamana kadar boylrydi bundan sonra boyle olcak bisey yok belki bi care bukunur devir teknoloji benimde anam var bacım var yarin belki kizim olcak
10 kat daha mı güçlü erkek güldürme. Arada iki kat fark bile yok. Güç fdarkı sadece yarım kat. Bir erkek bir kadından 1/3 oranında daha güçlüdür. İki kadın bir erkekten güçlü yani.
Oyle diyosan oyle olsun ama boyle bir bilgi duymustum element uydurmadim.
Valla hacı dalgasına yazılmış bir şeydir. 10 kat güç farkı diyorsun. Bir kadın 20 kilo kaldırabilir. Bu durumda erkek 240 kg kaldırabilmeli. Bak mesela polislik mülakatları da bu sisteme göredir. Kadınlar 10 kilo ağırlık taşır koşarak erkekler 15 kilo tam güç dengesi hesap edilerek oluşturulmuş ağırlıklar
Hee gelisim suresini dicekmisim yanlis demisim kadinlar 10 erkelerde 20 kat gelisiyomus 12 13 yas buyumu gelisme yasinda.
Haklılık payı var ama bu da çözüm için yeterli değil. Tabiki herkes kendini bir şekilde korumayı bilmeli, önlem almalı ama asıl koruyucu yaradandır...
sahsin kendisi çok medeni ya siyaset yapıyor birde ölen kadınlarımıza karşı niye korumadi o zaman yasa
Haklı. Bi de hala sözleşmenin kaldırılması iyi oldu diye savunanlar var nasıl bi kafa yapısı anlamıyorum
Mesela başına bir olay geldi bir kadın iftira attı sana beni taciz etti sonuçta delisi var akıllısı var sen deli olanına denk geldin hiçbir şey yapmamana rağmen taciz ettiğini savunuyor, İstanbul sözleşmesinde kanıt olmadığı durumlarda kadın haklı gözüküyor bunun olmasını ister miydin
Kadına şiddette sözleşme ile çözülmez eğitim ile çözülür sözleşme yürürlükteyken kaç tane kadın öldürüldü
Sözleşme yürürlükteyken kaç tane kadın öldürüldü diyosun da sözleşme yürürlükte olmasına rağmen uygulanmıyodu. Şiddeti önlemek istiyosan eğitim (eğitim sistemimiz rezalet) yanı sıra caydırıcı cezalar da olmalı. Ya biri hiç bir şey yapmasa da kadının beyanı esas alındı diye hapse atılırsa demişsin. Sorun zaten tam olarak bu. Kadını korumak isteyenler hapse atılırken tacizciler tecavüzcüler gram ceza almıyo. O sözleşme uygulansaydı bu durumun önüne geçebilirdik
İstanbul sözleşmesinde bir olayda erkeğin kanıtı yoksa ne olursa olsun kadın haklı sayılıyor
Kadına şiddet için cezaların daha caydırıcı olması lazım şözleşme işe olucak iş değil bunlar
Bok öyle sayılıyo kendi kendine sözleşmeye kurallar ekleme
Sözleşmeyi okudun mu bilgin var mı sözleşme hakkında?
Ben okumasına okudum da sen daha çok a haberden sözleşmeyi dinleyip buraya gelmiş gibisin
Zaten orman kanunları geçerli ki memlekette. Siz ayikmadiniz mi?
Sevval sam isine baksin. Ankara mutakabatnamesi ile kadinlar koruma altina alinacak
Sonunda öyle olacak. Kim hızlı silah çekerse o yaşayacak.
Şu kadınlar erkelerden ne çekiyor bu zamana kadar hiç ilişki yaşamadığım için bilmiyorum ama
Kadınlara değer verilmediğini düşünüyorum
oynadı dizi hiç sevmem yasak elma diye diziler aldatmayı özendiriyorsunuz
Haklı. Hakkı haklinin hakkını yemiş, haklı da hakkının hakkından gelmiş. Diye bı tekerleme vardı. Spor yapılsın gereken durumda kullanılir
Akp sağolsun kadın düşmanı
Doğru, galiba bundan sonra herkes kendi başının çaresine bakacak
Sol görüşlü Belkide en onurlu oyuncularımızdan Şevval Sam çok dogru birşey demiş gene
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?