Çekmeköy'de tamamlanmamış inşaatın asansör boşluğundaki su birikintisine düşerek 4 ve 8 yaşındaki iki çocuğun hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan inşaat sahibi Orhan Akyol çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan tutuklandı.Çekmeköy'de 4 ve 8 yaşındaki Hasan ve Hüseyin Büyür kardeşler yapımı tamamlanmamış bir inşaatın içi suyla dolmuş asansör boşluğuna düşerek, ölmüştü.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında, olayın gerçekleştiği yerdeki inşaatın sahibi Orhan Akyol dün gözaltına alındı.
Orhan Akyol'un, emniyetteki ifadesinde söz konusu arsayı 1 milyon 900 bin lira karşılığı aldığını, tapu işlemlerinin ardından 2015 yılında söz konusu arsada inşaata başladıklarını belirterek "İnşaat alanının çevresini yaklaşık 2 metre yüksekliğinde tahtayla çevirdik. İnşaat devam ederken tapu iptal davası açıldı. Bahse konu adreste bulunan inşaat alanının bulunduğu arsanın tapusuna tedbir koydurdu. Bunun üzerine Çekmeköy Belediyesi 2016 yılında inşaatı mühürledi" dediği öğrenildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan Orhan Akyol, Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Şüpheli Orhan Akyol savcılıkça ifadesinin alınmasının ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.
Orhan Akyol, hakimlik sorgusunda söz konusu inşaatı satanların kendisine sahte vekaletle sattığını öne sürerek "3 ay inşaatı durdurdular. İnşaat durunca belediye mühürledi. İnşaatın etrafını tam çevirerek belediyeye teslim ettik. Hem ruhsat hem benim adıma olan tapu başkasına geçti. 2016 yılı itibari ile tedbir kondu. Yer bana ait değildir, başkasına aittir" dedi. Anadolu Sulh 3. Ceza Hakimliği şüpheli Orhan Akyol'un "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.
O yaştaki çocukların tek başına oralarda ne işi var acaba. Tamam ihmal var. Fakat tek ihmalkar suçlanan taraf mi. Ailenin suçu yok mu. Kızıyorum. On yargıli olmak istemiyorum ama çok goruyorum kucucuk çocuklar sokakta tek başına oynuyolar. baslarina bisi geldiğinde de ya şoför suçlu sadece ya da böyle inşaat sahipleri. Elbette suçları var ama o, suçun onlara dusen kismi. Ailelerin hiç mi suçu yok.
İnşaat sahasının İş sağlığı ve güvenliği kapsamınca gerekli önlemlerin alınması lazım ve inşaat sahasının çevresinin yüksek çit ile örülmesi lazımdı. Ortada bir ihmal var. Ceza çekilmesi lazım tabi. İnşaat sahipleri masraftan kaçmak için önlem almıyor ne yazık ki.
Mühürlenmiş inşaat, adamı halde atmak ne kadar adil? Asıl sorumlu anne baba bence. Ufacık çocuğu başından atıp sokakta başı boş oynamasına müsade etmek ne demek? Böyle durumlarda tek suçlunun anne baba ya da çocuğa kim bakıyorsa odur diye düşünüyorum.
"İnşaat alanının çevresini yaklaşık 2 metre yüksekliğinde tahtayla çevirdik." Diyor adam, bu her yerde böyle. O halde bütun inşaatçilar içerde olmalı. Tapu iptal davası, mühür... Bunlar olup biterken o belediye mensupları muhürledikleri alanın eksik güvenlik işlemlerini neden halletmemiş? Esas maktül burada gorünüyor. Bu adam, olsa olsa ihmalden cezaya tabii tutulmalı.
Ayrıca aileler nerede? Ufacık çocugun güvenliğinden sorumlu tutulacaksa, anneye de şöyle bir bakilmalı diye düşünüyorum.
Hukuk, objektifliktir. Suç nispetinde cezalar verilir. Burada birden fazla kişinin sorumsuzluğunun faturası, bir kişiye kesiliyorsa ciddi adaletsizlik var demektir. Amaç, suça karşılık bir suçlu bulup, fatura kesmekse buna adalet denmez biliyor musunuz?
Haberi izledim çok üzüldüm insan olarak etkilenmemek imkansız ama hukukî boyutu nasıl olacak bilemem biraz karışık çünkü cocuklarn başı boş sokakta olması da mahkemece ebeveyn kusuru olarak görülebilir. Yani zor davalar bunlar hakimlere de kolaylıklar Aileye sabırlar diliyorum
Allah Rahmet Eylesin. Ailemin ocagina ir degil. Ayni anda iki kere ates dusmus. Hata kimde onu bilemem. Ne ceza alirsa alsinlar. Ates dustugu yeri fena yakiyor.
İnşaat sahibinin ihmali büyük ama aynı şekilde anne babanında kusuru var yaşları 8 ve 4 olan bebek sayılan çocukları tek başına sokağa salmakta bence kusur aile içinde dava açmaları gerekirdi. Ne güzelde bakıyorlar insanın içi gidiyor.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çekmeköy belediyesine teslim edilmiş olayın tek suçlusu belediyedir ama köpek köpeği ısırmaz derler ya sanırım öyle bir durum var ve o yüzden bu zavallı adamı tutuklayıp çocukların ailesine hedef olarak bu adamı gösteriyorlar. Yazıklar olsun ülkede ne adalet var nede insan hayatına saygı var. Rezalet..
bakın sonuçta ölüm var acısı olanlar var yorum yapmak istemiyorum ki hiçbirşey onları geri getirmeyecek ama bilerek isterek katliam yapın serbestsiniz ama bu tarz olaylarda tutuklanıyorsunuz ki haberi bile yoktur adamın. yani çok tuhaf bir zaman dilimi değişik bir hal yaşıyoruz. isviçre medeni kanunu italyan ceza kanunu ile yöbetildiğimizi muhtemelen hakimler milletvekilleri bile bilmiyordur
Ağırlaştırılmış muebbet vermeleri lazım adama Âmâ sadece adam değil burda ihmalkar olan çocukların anneside suçlu benim gözümde Sen ne diye iki küçük çocuğu başında sen olmadan sokaga saliyosun. Anneye de ceza vermeleri lazım
sen git 2 trilyona arsa al bir ton masraf yapıp da ınsaatına basla... ama sana 2 bınlıra ya bıle mal olmayacak bır tel orgu ya da benzeri o bolgeye gırısı engelleyecek bır yapı yapama...
Annesini haberlerde görmüştüm oyuncak mı bir şey varmış ilk onun için gitmiş çocuk al oğlum gel demiş annesi. İkinci gittiklerinde çocuklardan haber yok
Of ya yavrularıma bak ya 😔 Zaten bu ihmalkârlar yüzünden oluyor ne oluyorsa sana bir sorumluluk verildiyse işini layıkıyla yapki kimselerin kaderi olma bence hakediyorlar kim olursa olsun
İyi olmuş ş*refsize. Bıktık bu para kazanmak için masraftan kaçan inşaat sahiplerinden. En fazla inşaat ve deprem ölümü bizim ülkede. En fakir ülkeler bile bu konuda bu kadar kötü değil ya.
Adalarte guvencim sıfır bile değil halkın gazı alınsın diye yapılmış olup bir kaça aya saliverilir suç yine çalışan gariban isguvenligi uzmanına yikilir
Adalet mi bekliyordum tabiki hayır. Adam suçsuz savcılık dışı dava eden anne babaysa , anne baba da sorgulanmalı. Sen gel mühürle inşaatı aldığın güvenlik önlemi 2 metre tahtalar olsun , karar yanlış
Doğru ama yetmez? Bu işte belediyenin sorumluluğu ilk siradadir. Ama onların torpili ve arkası daha sağlam olunca vatandaş devletten hak talep edemiyor.
Asansör boşluğu diyor inşaat diyor millet de asansör tehlikeli diyor. Asansör yok boşluğu var zaten asansör olsa kapısı olur elektrik kapalı olduğu için kapı açılmaz düşemezlerdi.
adam insaatin etrafını cevirmis.. daha ne yapsin.. çocuk oraya girmek isterse girecek bi delik elbette bulur.. adam 24 saat inşaatta nobet tutamaz ya.. asil mesele bu cocuklarin anneleri babalari neden cocuklarini başı boş saliveriyorlar sokaga.. bye