İşçiler greve gitti, İstanbul'un Maltepe ilçesinde çöp dağları oluşmaya başladı... Bu bana 27 yıl önceki N. Sözen dönemi belediyesini hatırlattı... Hatırlayan olacaktır... O dönem şehirde çöp dağları oluşmuş, Ümraniye çöplüğünde, çöpten ekmek toplayan 36 vatandaşımız, metan gazı patlaması sonucu hayatını kaybetmişti. Belediye, rüşvet olayları ile çalkalanırken, halk susuzluktan kırılıyor, petrol tankerleri ile taşıma su zengin semtlerine pompalanıyordu.. İnsanlar hava kirliliğinden ölüyor, Haliç bk kokusundan geçilmiyordu... Tarih tekerrür mü ediyor?
Bu arada, bazı sözde vatansever kardeşlerimiz, grev kırıcılığı yaparak, seçtikleri belediye idaresinin rezaletini saklamak için el birliği ile çöpleri kaldırıp örtbas çabasındalar. Çekilen yüzlerce fotoğrafı, yarın "İnsanlar çöpten ekmek topluyor" diye servis ederlerse hiç şaşırmayın.
CHP belediyelerinde işçiler greve gidebiliyor.. akp belediyelerinde greve gidersen vatan haini.. çapulcu.. dış minnaklar:).. vs oluyorsun... Yoksa hangi belediye çalışanı ya da bir insan daha fazla ücretle çalışmak istemez ;)) İşçinin korkmadan belediye kime ait diye bakmadan hakkını arayabilmesi lazım... ama susturulmuş sindirilmiş bir anlayış hakim... her karşı çıkan laf söyleyen bir sekilde davalatla işten atilmalarla hapislerle hainlikle korkuyuldugundan.. muhalefet kanadına ses yükseltmek daha kolay.. iktidarda yariyor i yuzden iktidarda destekliyor... bu kadar basit ;))
Bu iktidatlada işsizlikten parasızlıktan insanlar kendini asabiliyorda... çocukları ısınsın diye saç kurutma makinesi açıp yan odada kendini oldurebiliyorda... Burda sorun belediyecilik vs değil.. sorun yönetimin uyguladığı korku politikası... akp belediyelerinde neden insanlar grev yapmıyor?3800 TL'ye çalışıyor yan odemelerle... aza mi tamah ediyorlar... ben CHP'li değilim hiç oyda vermedim... ama dürüst olmak ve objektif bakabilmek her konuda gerekli diye dusunuyorum
Çünkü isteyebilir.. bu CHP AKP MHP HDP belediyeleri diye bakma.. sorun şu AKP MHP belediyelerinde greve gidemezsin.. ama muhalefet partilerinde gidersin.. ve destek görürsün.. benim fikrim haklilarda greve gitsinler.. hatta belediyeler arasında bu kadar farkta olmasin... gücü elinde tutan ve istediği gibi hareket eden bir güçte seeini cikartamiyorsun.. cikartincada saydiklarim sayılıyordu... örnek verelim.. ben şimdi hükümeti eleştirecek bir basın açıklaması yapsam.. yaptırmasalar bir uerde toplanıp... oyna anayasal hakkın... ama hilafet isteyip 1000 kişi yurusem basın açıklaması yapsam kimse engellemez.. bak bunlar olan şeyler;))
Bana soracak olursan... hilafet isteyenlerinde yürümek hakkı... hükümeti elestireninde... herkes fikrini istediği gibi söyleyebilmeli... ama eeiteizlik ve adaletsizlik üzerine bir sistemimiz var... toplum olarak gücü elinde tutani haklı buluruz... taraftar gibi siyaset yaptığımızdan.. oy verdiğimiz insanlari elestirmeyiz bile eleştirenlere izin vermeyiz... de hak hukuk adalet... bunlar sadece süslü kelimeler
Olum çöp toplamak belediye işimi bırakın bi cahil cahil koyunluk yapmayın. Belediye dediğin heykel yapar, beleş içkili parti yapar, yapılı yolu bozar, işe pkk alıp belediye sermayesini pkk ya gönderilmesine aracı olur. Belediyenin görevi bu. Gidin öğrenin biraz cahil Akkoyunlar. HER ŞEY GÜZEL OLACAK
Benden önce davranmissin. Tam super soru secilicek bir soru. Ama iste KS de konu CHP ve HDP li belediyeler oldugu zaman super soru secilmiyor ne yazik ki. Yine aynisi olmus. Su goruntu Ak parti belediyelerinin birinde olsaydi. Simdi senin sorun yorum rekoru kirardi. Benim de aklima da 90 li yillar geldi. Oradaki insanlara da gecmis olsun. Insallah tez zamanda bir cozum yolu bulunur da bu sorun cözülür.
Uzun süredir görmediğimiz bir görüntü helal olsun imamoğluna👏 her şey çok güzel olacak 👎 Ne var çöplük dağları oluştuysa 🙄 hayata güzel bakmak lazım 😒herşey çok güzel oluşacak
Grev yapan işçilerin tazminatlarını ödeyip işine son vereceksin millet iş bulamıyor onlar işini yapmıyor vatandaşı mağdur ediyor birde bu pandemi döneminde olacak iş mi yani derhal sorumlular hesap vermeli.
Ayip. O Sendikanin yaptigi basli basina ayip. O iscilerin bu pandemi doneminde şu tutumu ayip. Bu olmamaliydi tepkileri. Bu kendilerini dusunmekten baska birsey degil ayip. Hersey normale donerse bu sendikalara bu donemde bu uygulamayi akil edenlere cezalar yaptirimlar uygulammali. Temizligin en muhim oldugu zamanda bu yapilan sey normal degil.
Dedem chp nin kurucularindan dayim yillarca belediye başkanligi yapti yakinim miletvekili 100 yildir pesine kosuyoruz yanliz chp yillrdir degisemdi bu hatlarını söyleyince dayim ve milletvekili yakınim sen konuşma diye kovarlar beni sol ıdeolojik zihniyet yetmişli yillarda kaldı dünya düzeni değişti cağa ayak uydurmyan siyaset cağdan siliniyor chp nin sol devrimci zihniyeti değişmesi lazım ışı aş icraat ıdeolojik siyaset bitmiştir dunyda
Burada belediyenin suçu yok. Bir solcu olarak işçilerin grevini haklı bulmuyorum. Grev haksızlık olduğu zaman yapılır keyfi olarak yapılmaz. İşçilere hakları veriliyor. İşçilerin ne yapmaya çalıştıklarını anlamıyorum.
Herkes hakettiği gibi yönetilir az beklesin istanbullu başkan bi tatil yapıp gelsin ilgilencek.. yoo gelemez pardon korona var az bi iki yıl bekleyin ne kaldıki zaten.. bence akp nin suçu kesinlikle seçimi kaybetmiyceklerdi..
Aynı 90'lardaki görüntüler geri geldi. Ne olacak bu İstanbul'un hali? Bu sıkıntı büyürse, Allah korusun Korona salgınından daha kötü metan gazı ölümleri meydana gelir.
Tamamen belediyenin suçu kadrolu işçilerle zam yaptı normal taşeronlara yapmadı herhalde onlarda greve çıktı zam yapsaydı o görüntü olusmayacakti bence