Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da katıldığı cenaze töreni ile ilgili bir açıklama yaptı. Kalabalık için özür dileyen Koca, ''Mesafenin ortadan kalkabileceğini öngörmedim, benim kusurum'' dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis'te gazetecilerin soruları yanıtladı. Bedava aşının satıldığı iddiasına yönelik, ''Vatandaşımıza bu anlamda veremeyecek hiçbir hesabımız yok. Ben bu yaklaşımı, davranışı, birlik ve beraberliği bozma noktasındaki bu yaklaşımı ahlaki bulmuyorum. Veremeyecek hiçbir hesabımız da yok'' dedi. Muhammed Emin Saraç'ın cenazesinde sosyal mesafe kurallarının hiçe sayılması ile ilgili özür diledi. Koca, "Ben cenazede o tarz mesafenin ortadan kalkabileceği bir görüntünün olabileceğini öngörmedim. Öngörmem gerekiyor muydu? Evet, gerekiyordu. Bu benim kusurum. Vatandaşımızdan bu anlamda özür diliyorum" açıklamasında bulundu
Biz buna halk dilinde imam cemaat ilişkisi diyoruz
Sizce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın özrü kabul edilir mi?
İmam-cemaat ilişkisi yorumu da size aitse üzücü. Bu ülkede yolunda gitmeyen şeyler varsa en temel sebebi kimsenin kimseyi dinlememesi. Herkesin kendi fikrinin partizanlığını yapması ve karşıt olan herkesi her şeyi körü körüne reddetmesi kötü görmesi. Hata yapsa suç, özür dilese suç, dilemese suç, hatasından dönse suç, doğrular yapılsa suç, yapılmasa ayrı suç. Gerek hükümet yanlısı gerekse muhalif olan herkes için söylüyorum, sırf ‘onlar’ diye vicdanımıza kulak tıkamayalım, sırf ‘bizden’ diye de alkış tutmayalım. Hakikatbin olmak gerek.
Veremeyecek hiçbir hesabımız yok diyor sayın Bakan madem öyle Ak parti hemde devletin başı olan Cumhurbaşkanının yönettiği kongrelerdeki rezalete karşı niye 3 maymunu oynuyor.
Bu kongreler tekrarlandığı an uyarman gerekirdi uyarın dikkate alınmıyorsa senin bu makamda hiçbir etkin kalmaz ve istifa etmeliydin.
Geçiniz bunları herşey ayan beyan ortada Aziz Nesin'nin dediği gibi ülkede aptal sayısı epey fazla ama en azından bunları farkındalık sahibi insanlar olan bizlere karşı yapmayın biz aptal değiliz.
Kendi adıma kabul etmiyorum. Erdoğan kandırıldık dedi oldu bittiye getirdiler bakan özür diliyorum diyor o iş bitti sanıyor. Bakan bunu tatmin edemeyecek kadar öngörü değilse o koltuğu boşa işgal etmesin zaten. Doğru tartışılan sayılar açıklamakla sağlık bakanı olunmuyor ben bu adama güvenip niye aşı olayım ki. Özür bile emir doğursunda olmuş geliyor bana. Kendileri öyle buyurmuş bakana desek daha doğru olur ben kabul etmiyorum bu özürü
Akpnin iktidar tarihi boyunca özür dileyen tek bakanı olması cidden beni çok şaşırttı. Ammavelakin özürünün içten ve samimi olmasını göstermesini istiyor ise erdoğanı yaptığı kongrelerden dolayı uyarmalı ve buna bir an önce son ver demeli. Samimiyetini görelim biz de.
Bakan erdemlilik göstermiş kabul etmiş özür dilemiş. Kibirli de olabilir carpitabilir de. Hatayı kabul edip özür dileyen kaç yüksek mevkide insana şahit olduk ki
Esnafı bitimek de senin kusurun biliyon degil mi sanki bu virus sadece restaurantlarda kahvelerde yayılmıyormuş gibi bi algi da olusturdun senin suçun bu da Avm ler tiklim tiklim Sayin Koca otellerin icinde ki restaurantlar da acik buna nediyon kac aydir dukkanlarimiz kapali senin özrünü kabul etmiyoruz ve halkin da dedigi gibi İmam -Cemaat ilişkisi
Bizim insanımız sırnaşmayı sever öyle olmasaydı aylar önce biterdi korona oda bizden biri sonuçta dostları gördüğünde yakın olmak isitiyor gayri ihtiyarı , e her zaman ve herkese ‘bana yaklaşma’diyemiyceğine göre olabilir insnalık hali asıl özür dilemesi gerekn bu durumu anlamayıp bunun üzerinden bile hükümeti yıkacağını uman gerzeklerdir
Bu adam daha ne yapsin. Kendisinin gorevini layıkı ile yaptigini dusunuyorum. Özur konusuna gelince bence kendisi orda olusan goruntu icin sorumlulugu bilerek uzerine aldi. Sonucta kendisi bir saglik bakani olarak eline megafon oradaki devlet erkanına veya vatandaslara beyler sosyal mesafeye dikkat edelim diye bir anons yapamazdi.
İstifa ederse kabul edilir. Bu gün insanlar izne çıkamadı çocuklarını göremedi, hayatlarını kaybettiler. . hiç bir sorumluluk almadan özür dileyip yoluna devam etmek samimi olmaz. iyi o zaman herkes yapsın hataları sonra özür dilesin olsun bitsin. olur mu? samimiyse istifa eder.
Edilir neden edilmesin? Aklı başında adam mı bu, bakan mı? Sonuçta her an hata yapabilen, kandırılan yaşlı insanlar. Bankanın kredi vermek için yaşını uygun görmediği adamlar bunlar. Efendi gibi özür dilemiş lütfetmiş ne demek kabul edilir mi? Onları bizle nasıl bir tutarsınız?
koskoca çin bunu aştı bi senedir korona korona yeter artık. insan şüphe ediyor insanların biraz daha ölmesini mi arzu ediyorlar diye. Başka açıklaması olamaz