Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşeceğiz. 1 Mart itibariyle süreç belirlenen kriterler çerçevesinde dört risk seviyesinde Valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıha kurullarımızla başlayacak" dediBu durum ile ilgili olarak Bartın'da Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda 1 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitime geçilmesine, 65 yaş ve üzeri için pazar yeri kısıtlamasının kaldırılmasına karar verildi.
Bakan Koca: Kademeli normalleşme 1 Mart 2021 itibariyle başlayacak! Bu tarih sizce erken mi?
Kısıtlamaların kademeli olarak kalkması uygun bence de. Tabii bunu illerin risk seviyesine göre yapmaları daha yerinde bir karar olarak görüyorum. Özellikle kapalı olan işyerleri de kademeli olarak açılırsa çok daha iyi olacağı kanaatindeyim. Çünkü artık insanlar kafayı yemek üzere. Biraz daha uzarsa bu yasaklar, topluca yasakları delme olayları baş gösterecektir.
Olması gereken bu normalleşme bir an önce başlamalı insanlar en azından yavaştan gelirlerini sağlamalı biraz nefes almalı. Nasıl ki okulda sürekli ders olmuyor belli bir dakikadan sonra teneffüs veriliyor biraz rahatlamak ihtiyaçları gidermek için, bu işte böyledir. Kasım ayında veya daha erken yeniden kısıtlamalar gelecek bu kaçınılmaz bir gerçek. Çünkü sürekli mutasyona uğrayan bir virüs var. Bakalım nasıl olacak Allah aklımıza mukayyet olsun diyorum.
Firüs heniz firil firil gezerikene fazla erken ve aceleci davranılıyor. Halkı anlıyoruz canları sıkılıyor fakat, firüs bey' içinizden geçince ağlıyorsunuz. Ağlamanın bir lüzumu yohtur. Firüs'ün daha 2-3 yılı var.. belki daha fazla. İki aşı bulundu diye firüs geçecek değil.. Aceleye gerek yok. Tedbirinizi alın gerisini bırakın.
Kademeli normalleşme geçmiştede denendi. Salgının hızı tamamen kesilmeden normalleşmeye gidildiği sürece bir ileri iki geri gitmeye devam edeceğiz gibi geliyor. Aşıya güveniliyor diye düşünüyorum, yoksa günde 7-8 bin vakaya rağmen böyle bir adım gelmezdi
Turizm sezonunu Nisan ayında başlatmayı düşünüyorlardı en son. Büyük ihtimal otelciler sıkıştırıyordu o yüzden normalleşmeye gidiliyor yine. Nisan ayında sezon başlar Kasım ortası gibi Tüm yasaklar geri gelir. diye düşünüyorum
Esnaf battı, çiftçinin traktör ve tarlasına çöktüler, AVM'ler açık milleti tıklım tıklım doldurup miting yapıyorlar. Tepki gelince bu defa normalleşme sürecine giriliyor! Yapılan o mitingler ve Ayasofya açılışında enfeksiyon kapan kişi sayıları açıklana bilse sırf bu yüzden iktidar yerle yeksan olur. Mitingler yüzünden artan vaka sayılarını örtmek için böyle bir şey yaptıklarını düşünüyorum Allah böyle beceriksiz yöneticilerin şerrinden korusun Türk halkını..
ekonomi ve egitim tarafinda kesinlikle lazim. ancak birakin bizi, buyuklerin 2. asiyi yaptirabilecekleri bile supheliyken eldeki bulgurdan olma ihtimalimiz cok cok yuksek. birkac ay daha dis sikamazsak cok daha uzun sureli kisitlamalara gitmek zorunda kalacagimiz malum. herkes bunaldi, sinirlama kalktigi gibi cafe restaurantlar avm ler Ayasofya gunune donecek. yurt genelinde 2. asilarin tamamlanmasini beklemeden kisitlama kalkmamali. burada yapilmasi gereken kotunun iyisini tercih etmek.
Benim için değişen bir şey olmadı 1 yıldır evden ders çalışıyorum yeterince Bunaldım Stres oldum internet sorunları yüzünden derslerden Kalmak soruları hatalı kabul edilmesi hocanın Dersi kısa ve detaysız tutması Egitim acısından verimsiz bir yılım gitti ve Bu dönemde evden çalışıyorum. virusten dolayı hayat ölü gibi.
Bence başlasın arkadaş. Koronanın tavan yapması gerek memlekette. Nüfus olmuş 86 milyon. Bir sabah uyanmışız bir bakmışız 30 milyon kalmış geri. Ohhh missss!!! Ne işsizlik var ne enflasyon! Cennet olur o vakit buralar cennet!
Valla ben şahsımın ve ailemin izolasyonunu sağladım. Gerisini siz düşünün.
Güçlü hayatta kalır. Güçsüz elenir. Evrimde bu yönde gelişir.
Charles Darwin (Bakınız o da Sakallı ve Karl'ın kankisi)
Günlük 7-8 bin vaka sayısı az değil normalleşeceğiz diye diye daha çok batıyoruz. 30binlerden düşen vakalar tekrar yasakların gevşetilmesiyle beraber yükselişe geçecek gibi duruyor. Fahrettin yine bir şeyler deniyor.
Bizim türk milleti zaten kurallara uymuyor bir yer açıldığında da bütün masalar 4 kişilik masalar 15 kişi oluyor. Aşırı kalabalık ortamlar oluşuyor açılan yerler olduğunda. Bu şekilde de her seferinde artıyor hastalık
Hayır değil zamanında ilk başlarda yani tam kapanma yapılsaydı esnaf da kendini hazırlayabilirdi daha sonra kademeli olarak açılsaydı kimse böyle kan ağlamazdı sağlık evet önemli ama esnaf olmazsa eğer halkda bir hiç
Cidden soruyorum esnaf diye hangi sektörden bahsediyorsun.. tamam sen dahisin biliyorum da, yine de muhteşem zekan ile bir say bakalım.. esnaf diye bir meslek yok, meslek kolları var
@Be_smart küçük esnaflar beyefendi onlarıda kollarına ayırırsak; dönerciler, lahmacuncular , kokoreçciler, midyeciler vs vs vs biraz büyütürsek ; lokantalar , kafeler yeri geliyor bakkallar bile marketlere millet akın ediyor diye tek esnafın market olduğunu düşünmüyoruz değil mi? Ukala tavrınıza rağmen size açıklamada bulunuyorum iyi akşamlar dilerim.
Birincisi ben market demedim.. ikincisi yemek satanlar dışında esnaf var berber, kasap, elektrikci, ayakkabıcı terzi.. bunların hepsu calisiyor, Üçüncüsu doberciy pideci tek başına esnafin hepsini temsil etmiyor, sadece yeme içme sektorunun bir kismi ve paket servis vermeyen yok.. ukaka tavrım degil de, cidden sabah akşam esnaf esnaf diyenlerin tekrarını yapan birine soru sordum.. rahatsız ettiğim icin cok mutluyum çünkü belli ki bilgin eksik.. pazarlar, manavlar da esnaf dolu ve açık bu arada.. yani pideci ve dönerci degil esnaf tek başına..
@Be_smart sizin bir dükkanınız olmayabilir beyefendi kimin ne işlettiği önemli değil biz kendi evimizi satılığa çıkartıp kiraya geçmeyi düşünüyoruz sırf 1 sene içinde olan şeyler yüzünden burda bilgi niyetine sidik yatışrıramam ben evet esnaf esnaaafff bana burda neyin zekasını neyin bilmişliğini yapıyorsunuz ben bildiğim için bişey demiyorum yaşadığım için diyorum aramızda ki fark bu
@Be_smart fazla mı kendinizi nimetten sayıyorsunuz bana mı öyle geliyor yine de rahatsiz ettiğiniz teşekkürler akşam akşam esnaflar hakkında konuştuk ESNAFLAR
@Be_smart bilmeseniz bile burda esnaf ona değil buna denir pazarcılarda esnaf diye gezmeyeceksiniz her gün haberleri takip ediyoruz tavsiye ederim 1 sene içinde kaç kişi dükkanından vazgeçti borç harç yüzünden bu şahane zekanızla onlara fikir verin ki düze çıkabilsinler
esnaf olmazsa halk da bir hiç lafı tam doğru değil... herkesin bir gereklilği var, ne işi yaptığınızı söyleyemediğinize göre kendinizi hem gizliyor hem de fazla önemsiyorsunuz, her dediğinize kafa sallamak zorunda da değiliz.. benim söylemediğim şeyleri ben söylemiş gibi bana tekrar ettiğinize göre kafanızda bir takım diyaloglar canlandırdığınız da belli..
Çok zor. Ama diğer taraftan da zaten 65 yaş üstü her yere girip çıkıyor, yasak falan pek dinlemiyor. Ben onlardan daha çok dikkat ediyorum. Hayırlısı olsun. Ne diyelim inşallah olur. Normale biraz daha yaklaşırız. 😎
Herkes çok erken falan demiş fakat milletimiz çok kötü durumda birsürü insan issiz ve geçimini saglayamiyor. Zaten Şu an da da heryer çok kalabalık yasak olduğu için millet yine akın akın dolaniyor. Bana kalırsa pek bir şey değişmiyor bu nedenle bi başlangıç yapılmalıydı zaten.
Neresi erken olsun koca 1 sene oldu zaten aşılar falan da bulunduğu için tabi hala ortam riskli gerekli tüm tedbirleri olabildiğince üst seviyede tutulmasi lazım
Normalleşme gelsin de yine saat kısıtlamaları olsun mesela cafeler akşam 22 de falan kapatılsın. Herkes kendinden sorumlu nasil olsa benim için problem yok.
Devlet vatandaşını soymayı bırakıp gerçek anlamda destek olsa bu süreci geç başlatabilirdi. Aşılama yavaş ilerliyor ancak esnafta zor durumda. Bekleyip göreceğiz.
Normalleşme erken veya geç mutlaka başlayacak ama yaşadığımız illerde durum iyiye gitsede diğer illerden gelen kişilerde pozitif vaka olursa bu sefer tekrar sıkıntıya girilebilir o yüzden bana kalırsa belli bir süre şehirlere arası yasak gelmeli istisnai durumlarda ise ilden başka ile gelen kişilere test yapılıp şehire alınmalı
Ben şu an pozitifim. Evdekilerden 2 gün önce bitiyor karantinam ve işe gidicem ama evdekiler dışarı çıkamıcak. Tuhaf işler yani normalleşsek de bişi değişmez gibi
Bunların gücü yaşlılari eve hapsetme ye yetiyor, normalleşme basladigi an lokantalar kafeler yine ipleri salacak, salgin artınca yine yaşlıları eve hapsedecekler.. ben bir sey bilmiyorum..