Malum zihniyetten bir tane mi adam akıllı biri çıkmaz al birini vur ötekine arkadaş! Madde 1: Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
Madde 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
Madde 3: Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe'dir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır.
Madde 4: Anayasanın 1’inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
Ne diyorsunuz bu 4 maddeyi değiştirmek isteyenler bu ülkeyi gerçekten seviyor mu?
Ali Babacan'dan skandal açıklama "Anayasanın ilk 4 maddesi uygun bir zaman olursa değiştirilebilir" İlk 4 madde değişsin mi?
Bu yanlış okey de, AKP'ye neden tepki göstermiyorsunuz? AKP bizzat açıkladı Yeni anayasa yapacağız dedi "Kuruluş anayasası" dedi Neyin kuruluşu bu? Türkiye yıkıldı mı? Bunları neden sorgulamıyorsunuz? Şeriat getirmeye çalışıyorlar Neden tepki göstermiyorsunuz?
Bazı maddeler değiştirilebilir. Örneğin; #Türkiye'nin başkentinin #Ankara olması. 3. Dünya Savaşı çıktı ve başkent işgal edildi, e başkenti taşımayacak mıyız bu durumda? Kaldı ki örneğini cumhuriyet döneminde gördük. Yunanlılar #Polatlı'ya kadar geldiklerinde silah sesleri #TBMM'den duyuluyordu, sonrasında başkenti #Kayseri'ye taşıma fikri ortaya atıldı.
500-600 yıl sonra Türkiye olacaksa hâlâ 600-700 yıl önceki anayasa ile yönetilmesini bekleyemeyiz. Zaman ilerledikçe teknoloji geliştiği gibi insan hakları ve anayasa da gelişiyor. İnsan haklarına ve özgürlüğüne daha çok mümtaz kılan anayasalar, maddeler ortaya atılıyor. Bunu, ''Değiştirilemez değiştirilmesi teklif dahi edilemez'' maddesiyle engellemek, gelecekte insanların hür iradesine karşı yapılan bir kısıtlamadır.
Ama şu an içi değiştirilmesi gerektiğini düşünmüyorum. Elzem durumlar hasıl olması durumunda ya da daha insan hakları ve yönetim konusunda daha iyi bir anayasa olacaksa neden olmasın?
Değiştirilmesi dahi teklif edilemez maddeler ile ilgili bu şahıslar için cumhuriyet savcıları neyi bekliyor? Muhalefetteki partilerin tümünün ayağa kalkması lazım.
Bundan 98 yıl önce atamız bu günleri gördü ve bizi uyardı! Ama biz hala bu adamlara part, kurmaları için vergimizle para veriyor ve medet umuyoruz!
En büyük medet umacağımız kendimiz varken, soyları ermenilere , israillilere bağlanan ne olduğu belirsiz kişilere bel bağlıyoruz! Osmanlı dan beri akıllanmadık, bizi içten yıkmaya bitirmeye çalışanlara hep prim verdik!..
Umudumuz gençler! Atatürk bizden neler umdu, neler buldu!. Biz daha çok çalışmalı ve ülkemizi geliştirmeliyiz.
Ali babacan siyasete atilmek senin beyine pisirigin tekisin bir iyi yaptigin is var onla ilgilen yok , diyorsan ki bu hukumet baba ters, ozaman o hükümetin ağzıyla konuşma, derler adama
Türkiye cumhuriyeti; laik ve demokratik bir hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyetinin yapı taşlarıdır ilk dört madde. Bu maddeler Türkiye Cumhuriyetini tanımlamış. Bayrağını tanımlamış, yönetim şeklini tanıımlamış, başkentini tanımlamış maddelerdir. değiştirilmesi söz konusu dahi olamaz.
Bu siyasetçilerin de yıpranma payı zamanı olmalı bir zaman sonra beyinleri bisiklet lastiği gibi hava kacırıyor. Kaldı ki bu adamın siyasetini beğenirdim. bu bile böyleyse diğerlerini düsunemiyorum.
Türkiye Cumhuriyet 'i nin tarih sayfalarında Çanakkale savaşında ki. 72. ve 77. alay nasil ki kahpelikleri ile anılıyor bunlarda öyle anılacak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.
@aerolite nefret söylemi nerde 72. ve 77. alay tarihi bir gerçekliktir ve Anafartalar Başkomutanı Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Gençliğe hitabesinde ki cümlesidir.
Yalan mi dogru mu bilemem. Bildigim sadece böyle bir söylenti veya dedikodu dolaştığıdir. Konu zaten doğru veya yalan olup olmadığı degil bu tür bölücü nefret soylemlerinin dillendirilmesidir. Bu tarz yaklaşımların olasi sonuclarini anlamayacak kadar zihinsel bir acz içinde iseniz bu sizin açınizdan kötü bir durum. 2. şık ise siz herseyin ve olasi sonuçların da farkinda olarak bunu yapıyor olabilirsiniz ki bu da hoş olmaz.
yanlış hatırlamıyo ve görmediysem, akp den biri milletvekilimi ya da gazeteci mi ne şey diyo, yeni bi devlet kuruyrz kurucu lideride tayyip erdogandır begenin begenmeyin diyo... valla söylencek söz yok çok şey varda artık doldu insanlar
yav gücünüz yeterse değiştirin anasını satayım rüyanızda görürsünüz o şeriatı anayasanın ilk dört maddesine dokunulduğu an silahlı mücadele hakkımız var ve hakkımızı sonuna kadar kullanırız o zaman görürsünüz neler olacağını yandaşlarınız da sizi kurtaramaz o zaman sokaklar bizimdir
Bence hepsi değişebilir. Ama hangi yasa degisirse değişsin malzeme belli. Değişen bişey olmaz. Bizim milletle örneğin avustralyalilari değiştir, yürürlükte hangi yasa olursa olsun yine refah ve demokrasiyi kolayca tesis edip uygularlar. Yani olay yasalarla alakalı değil.
O 4 madde kimin bir tarafına girip rahatız ediyosa o değiştirmeye kalkar kafalarını bunlara yorulacaklarına ülkedeki işsizlik ekonomiyi düzeltsinler ama yok dimi
Küreselci birisini düşünüyordum zaten ama şimdi bu tarz söylemleriyle tescillendi. Katıksız küreselcilerin tarafında, bir insanın bütün doğruları tek bir cümle ile yok olur. İşte Babacan bunu başardı...
Değiştirilmesi teklif dahi edilmez kazuistik anayasa... Laiklik ilkesi çok da önceki değil İngilterenin yazılı anayasası bile yok anayasa cagon gereklerine göre güncellenebilir bugün için bu 4 maddeden laiklik hariç değişmesi gerek yok ama 100 yıl sonra ne olur bilemem
O maddeleri değiştirmeye kimsenin gücü yetmez. Bu şekildeki düşünceleri nedeni ile oy kaybettiğinin farkında değil.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Ya sarhoştu ya da kafasını bir yere çarptı başka türlü bir aciklamasi olamaz anayasanın ilk dört maddesi değiştirilemez , değiştirilmesi teklif dahi edilemez bitmediler bitmeyeceklerde 😤
Olmayacak hayaller kurmuslar benim naciz vucudum elbet toprak olacaktir, ancak Turkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yasayacaktir. Gazi Mustafa Kemal Ataturk
İş 4 maddenin değişimiin konuşulmasına gelinc bu iş olur olmaması için iktidarın değişmesi gerekir. Bunun içinden bizim muhalefetin kendini halkın gözüne sokması gerek
Ben bu olaya şu şekilde bakıyorum sorun bu tarz insanların var olması ayrı bir konu fakat bu insanların arkasından giden topluluğun bunları destekleyenlerin hiç mi kafası çalışmıyor
Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Nokta.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Zaten hangi partiden çıktığını bu adamin herkes çok iyi biliyor. Kendileri dışındaki herkes terörist damgası vuruyorlar Allah'ın adaleti zamanı geldiğinde bunlara gösterecektir.
değişebilir tabiki. hele 2 ve 4 kesin değişmeli 1 ve 3 değişmesede olur sadece başkent İstanbul olabilir.2. madde değişince 4. maddenin hükmüde kalmıyor zaten. o zaman önce 4. madde kaldırılmalı.
Bunlar ; odtü ve boğaziçi zihniyeti , bu dış güçlerin menfeatleri doğrultusunda çalışan, biraz milliyetçi duyguları kıt kişiler, bunlardan herşey beklenir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İlk 4 maddeyi degistirmeye kimsenin gücü yetmez de ilk 4 madde uygulanmıyor buna herkes sessiz.
hala anlamayan varsa anlasın artık. siyasal islamcılardan adam olmaz.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Chpliler bu adamı seviyordu bakalaım ses çıkıcak mı onlardan
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Buda ne diyeceğini şaşırdı. Baktı gündemde yok kendini gündeme atıyor. Başka bir açıklaması olamaz. He iyi niyetli bakıp değiştirmekten kastı, tanımların genişlemesi kapsamının detaylandırılmasıysa belki olabilir.
Sarı saçlı mavi gözlüm bak bizim hallara O adama ihtiyacı var Türkiyenin
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Atatürk bir evlilik yapmış bildiği gibi karısından sadece bir fincan kahve istemiş mi kendin koy mu ne demiş Atatürk ben bu kadınlara bu hakkı verdiğim halde bu kadın bana böyle yapıyorsa benim milletime neler yapmazlar demiş ne kadar doğrudur bilmem
Eğer 1 kişi bile değiştirilsin diyorsa yazıklar olsun öyle Türk'e.100 sene önce atalarımız boşuna mı uğraştı Cumhuriyet'i getirtmek için. Yazıklar olsun öyle Türk'e.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Ali Babacan'dan skandal açıklama "Anayasanın ilk 4 maddesi uygun bir zaman olursa değiştirilebilir" İlk 4 madde değişsin mi?