Şimdi nerden bakacağımıza bağlı. Meracılık yapan göçebe insanlar için iyi üretim artabiilir çünkü artık yaz kış bi konakları var ve hayvanlara ahır yapabilirler. Kötğ yanı ise keyif düşkünü insanlar merayı bina ile doldurup otak alanları yok etmesi olur.
Valla hiç umrumda bile degil yaylaların ve doğa güzelliklerinin çoğu karadeniz bölgesinde ve en çok oyu ordan alıyor onun için o yaylalara ne yapa4sa yapsın umrumda olmaz kendi celladina aşık insanlarada üzülmem en büyük zararı onlar görecek boş verin gitsin
Ay Aksamdan Işığdır Yaylalar Yaylalar, Yüküm Şimşir Kaşıktır Diloy Diloy Yaylalar. Komşu Gızını Zapt Eyle Yaylalar Yaylalar, Bizim Oğlan Aşıktır Diloy Diloy Yaylalar.
Ay Aksamdan As Da Gel Yaylalar Yaylalar, Cilba Yola Düs De Gel Diloy Diloy Yaylalar. Eğer Anan Goymazsa Yaylalar Yaylalar, Vicdana Danış Da Gel Diloy Diloy Yaylalar.
Ayın Öyünde Yıldız Yaylalar Yaylalar, Nerden Gelirsen Baldız Diloy Diloy Yaylalar. Sen Git De Ablan Gelsin Yaylalar Yaylalar, Dura Miram Yalınız Diloy Diloy Yaylalar.
Ben duymadım bu haberi Bana yalan gibi geliyor Tarım arazilerini koruma kanunlari çıkartan kişi yaylaları imara acmasi çok kezat bir durum O yüzden yorum yapmadım
İmara açılmadı olayı düzgün anlatalım imara açıldı demek için bit imar çalışması olması gerek 2013 yılında ak parti hükümeti tarfından alınan karar 2021 de iptal edilmiş karar alınırken de itirazlar vardı şimdi de var... Bu yaylalarda sanıyorum 14 bin civarında kaçak yapı vardı hali. hazırda... Türkiye de yaylalar zaten kaçak yapı dolu.
Ama bir imat. çalışması şu an yok... İmar çalışması yapılsa eminim o yaylalarda olanlar zevkten göbek atardı. Çevre duyarlılığı güzel birşey ama çevreci eylemler sonunda çevreye verilen tahribat daha beter..
O konunun detayindan emin degilim ama akp zamaninda Istanbula yapilan betonlasma tahribatini net olarak görüyorum. Birinin yaptiklari genelde yapacaklarinin teminati olur. Akp nin insaat rantindan geri dönüş yaptığını hic zannetmiyorum. Yaşadığım yerlerde de kamu yararina yeşil alan yerine mutahitlere imkanlar sağlayıp kamu yararını hiçe saydıkları ciddi girişimler oldu. Çoğu mahlemeden döndü.
Ayrica bir de net fark ettigim Trabzon uzungolde bina yok kadar azdı akp öncesinde. Şu anki resimlerde cok ciddi bir yapı stoğu oluşmuş. Bunlar yasadışı bile olsa hükümeti sorumluluktan kurtarmaz. Avrupanin böyle doga harikası yerlerine bakıp iç gecirirken kendi ulkemizi mahvediyoruz. 2o sene evvel gemiyle marmara adasina ilk gittigimde gemi penceresinden baktigimda dedim acaba Bağcılara mi yanasiyoruz. Hemen iskelenin dibinde koca koca cirkin binalar dikilmis. Plansız çirkin yapilasma elimizde olan birkac adayi da bozmuş. Yunan adalarina sıkça gitmiş birisi olarak aradaki muazzam farki üzülerek gördüm. Tabi bu durum akp öncesine de sarkıyor.
Yaşınız müsait eski gecekondulasmaları da bilirsiniz... Burada imara açılma şuanda söz konusu değil ilerde olursa konuşuruz ama resmi gazeteyi okuyabilirler belediye meclisini de takip edebilirler imara açılma söz konusu değil sadece eski statüye dönüş var 2013 de ki hale döndü kaçak yapılaşma ne halde ben iyi biliyorum bir karadenizli olarak haberleri doğru okumalı art niyetli olmamalı
Valla bende hic art niyet yok. Sezarin hakkini aklim erdiğince Sezara veririm. Ne dedim ben? Olaydan emin degilim, lakin yapılanlar yapilacaklarin göstergesi, teminati olur. Karadenizin bütün derelerini satıp, kurutanlarin gerekli kazanç olmus olsa yaylalara gökdelen bile dikmekten geri durmayacaklarina eminim. Olay budur.
Eski hükümetlerin başarısızlıklarını da iyi bilirim. Tanidigim arazi mafyasindan bana ev yapmam şartı ile bedava arsa bile teklif edilmişti. O zamanlar yapilasmayi mafya başlatır bir gecede gecekondu mahalleleri olustururlardi. Elbette kötü bir durumdu. Ben hic bir zaman bir tarafi elestirirken diger tarafi aklamaya çalışmam.
Ben bu kaz dağı eylemleri sonrasında kazdağlarına gittim fotoğraf ve videolar var çevreciler neler bırakmış neler dedimki hükümet bu kadar yapamazdı keşke bıraksalardı hükümet yapsaydı... yani devlet den önce yayagarayı kopartanlara bakmak lazım
Bizim yaylada eskiden ahşap ya da doğal taş evler var dı şimdi betonarme evler var imar yasası çıkmadan koşa koşa gelip yaptılar 2013 den önce 2013 de hükümet yayla alanı kararı alırken çok. itirazlar olmuştu şimdi lardan döndü gene aynı kişiler bu defa da imar yalanı yani maksat üzüm yemek değil benim de evim var param olsa eski evi ahşap eve çevircem ama betonarmeden pahalı param olursa yaparım ilerde
O apayri bir konu. Oradaki çöpler onların ayıbıdır. Ama maden şirketlerinin verdikleri zarar elbette bununla boy ölçemez. 3-5 kendini bilmezin hatası, maden sirketlerinin verdigi zararı mazur göstermez. Ben pikniğe, denize gittigimde önce elime bir poşet alir çevre temizligi yaparım. Ve asla bir tek çöp dahi geride birakmam. Yani aynasi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Çevre eylemine gelen herkes icin de bu gecerlidir.
Trabzonlular bayılır katarlilara malum Trabzonun yarısı katarlilarin. Trabzonlular mutlu ise oh iyi olmuş diyorum. Sonuçta kararı uzun adam veriyor sorgulamak kimin haddine
Bir an önce erken seçime gidilmeli ve bu hükümete burada halk var babanızın ciftliğini mi sanıyorsunuz demeli. Bu hükümetin başta kaldığı her bir gün ülkenin zararına umarım onun yerine gelen hükümet bunların yaptığı yanlişları telafi edebilir geç olmadan.
Şöyle adam gibi bir hükümet gelse de satılan her gram devlet malına bedelsiz el koyup satani da satin alınaı da aynen hirsizlik malına yapilan uygulama gibi yargilasa.
İstanbul cidden bitmiş ki rant alanını genisletiyorlar. Partinin tabanını oluşturan tayfaya daha cok para lazım. Anca bu şekilde reislerini desteklerler.
Yorumlara bakıyorum hiç içeriği ne ne den böyle bir karar alındı sebep ne diyen yok yazıyı yazan zaten direk taraflı yazmış yazsın eywallah da bunun sebeplerini de söyleseydin de bizde öğrenseydik zor iş tabi hak gözetmek doğru yanlışı ayırt etmek chplisi akp ye sallar akp Li CHP’le sallar kimse olayın nedenini düşünmez hoppa dolmuşa biniyor millet birde cahil olduğunun farkında olmayıp cahil diye suçlayanlar her iki taraftarda allah akıl fikir versin böyle insanlara
Vatandas akp yi icraatlarıyla 20 yildir yakindan tanıyor. Betonlasmada, arsa rantinda neler yapabilecegini de biliyor. O yüzden karşısında sicili kabarik bir oluşum olunca acaba masum mudur diye bakma gereği duymuyor.
Şimdi kişinin görüşü nasılsa karşısındakini de öyle görürmüş Adam abisini içe alıyor partiden biri adam niye Erdoğan damadını almış şimdi o adamın ki yanlışsa sende adam gibi abim alınmasında yanlış diyecen böyle boş konuşan insanları hiç takmıyorum burda boşa sallayanlar. Ben hayatım boyun kim olursa olsun illaki bir sebebi ve arkasında birilerinin iyi ya da kötü durumu vardır öyuzden araştırıp bakıyorum bakmadığım şey de yorum yapmam
olumlu buluyorum seçim sonuçlarına bakacak olursak sanırım üçünde de Ak parti kazanmıştı cumhurbaşkanlığı seçiminde. E bu hükümet bu tip durumlarda imara açılmasına daha sıcak bakıyor böyle yerlerin ki geçmişte de böyleydi. Demek ki oranın çoğunluk halkı bunu destekliyor o yüzden pozitif bir haber diyebiliriz yöre halkına hayırlı uğurlu olsun
Okul bittikten sonra tası tarağı toplar yaylaya huzur bulmaya giderim diyordum, ben gidene kadar yayla mayla kalmayacak. Gençliğimi mahvettikleri gibi yaylayı da mahvediyorlar.
para lazım eh turkiye de toprak kalmayacak üzerine inşaa edilmemiş oralar da evler var ama devlete vergi odemiyorlar olmaz beleşe yaşıyor oradaki kişiler vergi vermeden olur mu olmaz sonuç bir yazı bir imza tamamdir
Öyle yapacak bir şey yok halk cahil , seninle çobanın oyu bir mi? Değil maalesef ama bunu dile getirmek de demokrasi karşıtlığı bunu bilen iktidarlar halkı sömürür. Gerçekler 🤷
Hayır böyle olmaz bir uçağa kilolarca tonlarca çimento demir beton bindirelim Edirne'den Kars'a ülkenin her yerine dökelim. Bu az oluyor betonlaşmıyor yeterince.
Oy veren kitle mutludur umarım. Gram kadar üzülmüyorum bunlara, beter olsun böcekler. Tek sorunum devletim, devletimi maf etti bu ahlaksız akepe zihniyeti
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir şeylerin farkında olmayan, düşünmeyen bir insan olmak istiyorum artık. Zira bizim gibiler için hayat çok zor, diğerleriyse fazlasıyla mutlu
Yapmayın ya ne olur su Karadeniz'in doğasını bitirmek için ellerinden geleni yapıyorlar doğruysa ya. Hes projesinden de nefret ediyorum. Gidin Hidroelektrik santralleri doğuya yapın. Orada yeşillik yok bir şey yok. Kiymayin Karadeniz'e
Ya bari yaylalarımızı bize bırakın. Bize ait olan yerlere el koyuyorlar dedelerimizden bize kalan yerleri kafalarına göre imara açıyorlar kafam almıyor şaka gibi
Ne trolü be, herşeyi trole bağlar olmuşsunuz, gerçeği görün biraz köyler artık şehir gibi görünecek işte ne istiyosunuz, ayrıca eksiyi vermişsin bile ve senin yanında iki kezo da eksilemiş