Atatürk'ü Koruma Kanunu kaldırılmalı mı?

Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun veya 5816 sayılı kanun, toplumda bilinen şekliyle Atatürk'ü Koruma Kanunu, 25 Temmuz 1951'de kabul edilmiştir.
Atatürk'ün heykel ve büstlerine yapılan saldırıların artması nedeniyle Demokrat Parti (Adnan Menderes) tarafından çıkarılmıştır. Burada ilginç bir çelişkiye dikkatinizi çekmek istiyorum. Adnan Menderes, İ. İnönü'nün cumhurbaşkalığı döneminde idam edilmiştir. Burayı biraz düşünün.

Benzer bir durum, 2007 yılında yaşanmış ve yabancı sosyal medya kuruluşlarında Atatürk aleyhine yayınlar yapılınca (Ak Parti döneminde), YouTube, Geocities ve birçok blog sitesine Türkiye'den erişim engellenmiştir. 2010 Yılında videolar kaldırılınca engellerde kalkmıştır. Ancak bir süre sonra benzer birçok farklı videolar çıkmasına rağmen tekrar engelleme yapılmamıştır. Yukarıdaki garip çelişkiyi burada da görüyoruz. Atatürk düşmanı ilan edilenler, aleyhte yapılan propagandaları engellemeye çalışırken, kendilerini Atatürkçü olarak gören birçok kişi, Youtube'un engellenmesini protesto etmiştir.

2010 Yılında, Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü 5816 sayılı kanunun, ifade özgürlüğüne ters olduğunu iddia etmiştir.

Sizce bu kanun kaldırılıp, toplum fikirlerini özgürce beyan etmeli ve böylece sapla samanı ayırmalı mıyız? Yoksa bu konuda ifade özgürlüğü yasağı devam etmeli mi?

Not: Muhtemelen bazı modlar, düşünmeden sorumu kaldırmaya teşebbüs edeceklerdir. Ancak soru ve içeriğindeki bilgiler (yorumlarım hariç), T. C. Devletinin kamu sitelerinden alınmıştır. Yani T. C. yasalarına aykırı bir davranış yoktur.
Kaldırılmalı diyorum. Nedenini aşağıda yazdım.
Kaldırılmasın diyorum. Nedenini aşağıda yazdım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Soruda bahsettiğim garip durum cevaplarda da devam ediyor... Hiç kimse "çelişki" olarak ifade ettiğim konuya değinmemiş... Adeta açıklamayı görmezden gelmiş..
Atatürk'ü Koruma Kanunu kaldırılmalı mı?