Merhabalar arkadaşlar 🤗umarım hepiniz iyisinizdir, hep iyi olun 🤞🙏sabah karşılaştığım bu görselden etkilenerek bu soruyu sormak istedim 😊(bu arada görsel çok manidar geldi) sizce güzel ülkemiz Türkiye'de yaşam standartları nasıl? Geçinme konusunda kaygılarınız var mı? Kısacası gelecek kaygısı tasıyormusunuz? Hepinize iyi günler diliyorum..😊
Artık her şey parayla dönüyor, paran varsa ne rahat ama yoksa tabi ki zor. Asgari ücretle kim geçinebilir? Gerçekten merak ediyorum bu sorunun cevabını, hani öyle çıkıp ona buna sallamak kolay ama hangisi oturup bu para ile nasıl geçinirler, nasıl yer içerler, nasıl çocuklarına bakabilirler diye düşünen bir insan evladı var mı? Yazık günah ya, hakka giriyorlar. Sadece para da değil mevzu, kadın olsan yaşayamıyorsun, hayvan olsan yaşayamıyorsun, çocuk olsan yaşamıyorsun, bitki olsan bile yaşayamıyorsun, hal böyleyken yaşamanın gerçekten anlamı nedir? Her şeyi unutuyorum ve oturup düşünüyorum, tecavüz gibi iğrenç bir şeyi gerçekleştiren yaratıklar neden dışarıda geziyor? En çok bunu merak ediyorum, yani illa yüksek mevkilerdeki babaların kızları zarar görünce mi bir şeyler uygulanıyor. Bir hayvana tecavüz eden kişi para ödeyerek nasıl bu suçtan sıyrılabiliyor? Benim aklım almıyor gerçekten.
Geçinme korkusu yok ama yinede yaşanılacak yer değil benim için. 2 hafta bile yetiyor bana Türkiye de. Her yerden çocuk sesi, gece sessizlik yok 1-2 lere kadar sokaklar dolu. Daire de oturunca komşuların sesi geceleri gündüz. Trafik berbat. Ben araba kullansam o yollarda 5 dk içinde kaza yaparım. Kurallara uyan az, disiplin pek yok, torpil rüşvet yaygın. Emeğinin karşılığını göremiyor, başkaları torpil ile yerini kazanmaya çalışırken. Üniversite okuduktan sonra ki işsizlik. Toplum içinde güvensizlik. Çocuk kaçırmalar. Hırsızlar. ...
Ekonomik okarak zor, her halimize şükür bziden daha kötü durumda olanlar var lakin bu demek değildir ki kendimizi geliştirmicez, yaşam sartlarimizi iyilestirmicez, hayat zor geçim derdi var lakin şeref duymaliyiz, islam ümmeti tek kalenin türkiye oldugunu isaret ediyor, akdenizde bize vurulmak istenen prangalari kiriyoruz, guneydoguda kurulmak istenen teror devleti ona mukabil arzı mevud un hayal edenlerin emellerini engelliyoruz, bu ve bunun gibi bircok ulkemizin egemenligine, ialamin egemenligine zarar vermek isteyenleri engelliyoruz, bunların sonucunda bedel ödüyoruz Allah yardimcimiz olsun İnşirah Suresi ... Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır Allah kötü durumlara sokmasın inşallah :)
Kardeşim öncelikle yorumun için teşekkür ederim.. bu millet öyle cefakar öyle vefakardirki çok şeyini feda etmiştir bu vatana.. herkes dişiyle tirnagiyla kazıyarak bu memleketi kurmuştur.. çocuğunu anasını babasını hatta canını feda etmiştir.. en şerefli ve değerlerine dünya üzerinde en sadık milletlerinde önde gelenlerindendir.. ama şu günümüzdeki sıkıntılar bu kadar haksızlık bu kadar yaşam standartlarinin ağırlaşması bu millete reva görülmemeli.. çok ayıp ve çok haksızlık.. varlıklı bi ailede doğmuşsan şanslısın çokta güzel. yasarsin ama bu ülkede açlıktan evsizlikten işsizlikten ölen insanlar var. bu insanlar neyin bedelini ödüyor? Ben güneydoğu da askerlik yaptım Hakkari Şemdinli'de... orda yazıda gördüm kısida.. hangi siyasinin hangi liderin oğlu oralara gitmiste bu vatan için bedel ödemiş? Bu apacik bi haksızlık... sen hiç bi siyasinin ya da önemli bi insanın şehit düştüğünü duydun mu hangisinin anası ağladı bağrı yandı... bak çok güzel bir sureden çok güzel bir ayet paylasmissin teşekkür ederim bende seninle bir söz paylaşmak istiyorum.."Aldatıcılar sizi Allah ile aldatmasın" diyordu.. bu sözü biraz düşün😊bence halimize bu daha uygun.. hayatla baş başa kalıp geçim derdine düştüğün zaman bu anlatılan zorlukları sende hissedeceksin..
Eyvallah abim, varlıklı bi ailede doğmadım babam öğretmen orta halli yaşıyoruz elhamdülillah, günümüzün zor şartları malum haklısın yaşam zor sana hak veriyorum Allah daha kötü durumda olanlara yardım eylesin, devletimizin de bunları bi an evvel düzeltmesine Allah yardımcı eylesin, lakin bizde sokaktan açlıkta ölen insanları gördüğünde devletten evvel davranıp yardım eli uzatmalıyız devlet yardım etmedi diye biz yardım etmicez anlamına gelmiyor, insanlığın karakterine sığmaz çünki bu davranış nerede bi sokakta açlıktan ölen insan var yardım eli uzatmalıyız, bedel ödemek demişsin eyvallah Allah şehitlerimize rahmet eylesin bizi de şehitlik mertebesi ile şereflendirsin peygamberlikten sonraki en yüksek makam lakin beden ödemek sadece can ile değildir, bedel canla malla ırzla psikolojik olarak her yönden ödenir lakin azapları farklıdır kimi canıyla kimi malıyla öder herkes öder Allah bizi evlat acısından korusun inşallah, gelelim ayet konusuna senin bahsettiğin ayet, Fatır suresi 5. ayet ve diyor ki "Ey insanlar! Haberiniz olsun ki, Allah'ın vaadi muhakkak gerçektir. Sakın o dünya hayatı sizi aldatmasın ve sakın o mağrur şeytan, sizi Allah hakkında aldatmasın." evvela ayette şeytanın sizi Allah ile aldatmasından bilinçli olun diye uyarıyor senin demek istediğini anladım ama hatalı olan bilgiyi düzeltmekte fayda var, demek istediğin devletin islâmı kullanarak insanlara tesir etmesinden, dini kullanmasını söylüyorsun, hacı abi vallaha tarih okurum dini kimin kullandığını çok iyi anladım, dini kimin kullanıp kimin kullanmadığı anlaşılıyor ben seni burada dinsiz diye de bi suçlama yapmıyorum hükümeti desteklemek zorunda değilsin lakin abim evvela geçmişte kimin dini kullandığını şimdi de geçmişte yaptığı işler kendi yapmamış üstelik hükümetin yaptığını söyleyenleri görüyoruz, kimsenin kalbini kimse bilemez
Allah bilir lakin 2 yüzlülerinde diğer yüzünü görmek bu kadar zor değil, biraz tarih okumak "ana muhalefetin" geçmişteki dini konularda yaptıklarını görmeye yeter :) güzel üslübun ile cevap verdiğin için teşekkür ediyorum Allah razı olsum :) Allah açlıkla, evlat ve ana baba acısi yaşatmasın devletimize milletimize ümmetimize yardım eylesin inşallah :)
Rusya abd ve 7 avrupa ülkesini gezdim işlerimiz ndeniyle ülkemiz her konuda cennet adamları parası bize gore değerli olsada cok pahalı ülkeler bize demokrasi dersi verirler insanin köpek kdar değeri yok abdye gittiğimde ekrabalarımin dedi ilk soz sakin trafikte filan polisle tartışma zevkine vurur seni hic sorustrmada görmez
Ebeden dededen bir şey kalmamışsa çok zor evlenmek falan bir bilezik olmuş 8 bin kolye olmuş 9 bin nereye evleniyon artık aylık 5 bin lirada maaş alsan zor bu devirde evlilik falan 90 model teneke hurdalar olmuş 30-40 bin vay yavrum vay
ekonomi bozuk tamam onu anlarım.. elektriğe gıdaya doğalgaza çok zam geliyor bunlar temel ihtiyaçlar olmaması lazım böyle fakirleşti halk iyice. türkiyenin yönetimi çok bozuk
bir kısım için aşırı derecede iyi türkiye, babası holding sahibi falan adamın, hiçbir yasa ona işlemiyor, çaldıkça çalıyor büyüyor, ona süper , asgari ücretliysen cehennem gibi.
Cennet vatan Türkiye.. Vatanımı doya doya gezip göremedikten sonra ne yapayım her tarafı cennet olsa. Dedemin şehit olduğu yeri gidip gezip göremiyorum. Niye? Çünkü param yok. Ne yapıyım ben her köşesi cennet olsa göremedikten sonra..
Halinden şikayet etmen seni provakatör yapıyor.. ben bu duruma aşırı takılıyorum insanın yaşadığı hayatı olumlu ya da olumsuz değerlendirmesi neden isyan olarak algılanıyor anlamıyorum.