Bugün bir haber görmedim ki, içim burkulsun.. İnanılmaz üzüldüm ama sonunda mutlu da oldum.
Bir kardeşimiz internetten beğendiği bir dizüstü bilgisayarı komilik yaparak 2.5 yılda çalışarak almış. Aldıktan sonra da 11 gün sonra annesi işten çıkarılmış ve bilgisayarı iade etmek zorunda kalmış. Anlatacak kimsesi olmadığı için de gidip satın aldığı yerde yorumunu düzenleyip içini dökmüş.Görselden okuyamazsınız diye, yorumu şöyle:
Ben çok sevdim bu Bilgisayarı. Hayatımda sahip olduğum en ileri teknoloji bir alet. Kardeşim laptopa fatmagül ismini koydu. d çok memnunum gerçekten bir tane tuşu oynuyor ama bizde o tuşu kullanmamaya çalışıyoruz. Genellikle ekran klavyesi var ordan tıklıyoruz size de tavsiye ederim başlata erişim kolaylığı menüsünde. Çok güzel Bilgisayar. ... İade sonrası düzenleme... Komilik yaparak 2.5 yılda kazandığım parayla aldığım laptopu siparişimin 11. Gününde annemin işten çıkarılmasıyla iade etmek zorunda kalmak gerçekten çok acıttı canımı. Bunu niye anlatıyorum bir fikrimde yok ama çok dokundu kalbime. Daha düne kadar hayatım boyunca dahil olamadığım arkadaş ortamına girmiştim ve birlikte oyun oynarken bugün burda yorumumu düzenlemek çok kötü hissettirdi. Saat sabah 7.30 oldu ve hala atamadım içimden. biraz abartıyorsam Kusura bakmayın. Hiçbir arkadaşıma söyleyemedim bende buraya dökmek istedim içimi. Nasılsa ismim gözükmüyor. Bu arada duygu sömürüsüne sürüklendi iyice muhabbet farkındayım ama idare edin. dd Birde saf gibi kardeşimle sınava girmek için bilgisayarlarını kullandığımız komşuya laptop aldık dedim. Ne vardı dilimi tutsaymışım :) en kötüsüde bilgisayarını sadece sınav zamanı kullandığımız komşu Bilgisayar bozulacak diye kardeşimi korkutuyormuş. Bilgisayarıda Windows xp nasıl bozulacaksa. Bilgisayarını kullandığımız için Para da almıyor ve o para almadıkça biz ailecek onlara gebe kalıyoruz. Sürekli bi mahçupluk sürekli bir eziklik sürekli bir altta kalma. Toparlamak gerekirse pandemi bittiğinde gece gündüz çalışıp bu Bilgisayar alıp buraya tekrar yorum yapıcam. Son son olarak 8gb rem olması çok iyi. Çok hızlı laptop mutlaka alın. Herkese iyi günler
Bilgisayar markasının firması ise yorumu görünce de bilgisayarı bu kardeşimize hediye etmiş. <3 Gerçekten çok mutlu oldum..
Hiç merak etmeyin,👍arkadaşımızı Fatmagül’üne kavuşturmayı biz de çok istiyoruz. Müşteri kayıtlarımızdan kendisine ulaşarak canavarını ileteceğiz.💚@avaligul@Trendyolhttps://t.co/9D71ZscPjc— Monster Notebook (@monsternotebook) January 18, 2021
Üzüldüğüm şey ise bir teknolojik alet almak için bile 2.5 sene çalışan bir çocuk düşünün, annesi işten çıkarılınca iade etmek zorunda olması.. Her şey o kadar pahalı ki, bizi bu hale düşürenler utansın. :(
İnternetten alıp, çok beğendiği bilgisayarı annesi işten çıkarıldığı için iade eden çocuk! Türkiye'nin gerçekleri değil mi?
Çok uzaklara gitmeye gerek yok hepimizin sakladığı çaresizlikler var malesef. Ben bir kağıt toplayıcısıydım ki hala öyleyim asla dışarıya İnternete şuraya buraya. Zaten ezen hor gören insanlara karşı birde sanalda ezilmemek için Zaten asosyal aile içi şiddet ile büyüdüğüm için içine Kapanık olsam da elimden geldiğince hemen hemen her konuda bilgili olmaya çalıştım. İnsanlar neyi seviyorsa sorulara göre şuna buna göre şekil aldım ama sırf kabul göreyim sırf sevileyim sırf arkadaşlarım olsun diye.
Kağıt toplarken çöplerden yiyecek toplar iyisini biz kötüsünü tavuklarımıza verirdim bir gün A101 çalışanı bir kız demişti zaten hep imha diye yazıp attıkları ürünleri bulunca mutlu olurduk kızartmalık tavuk but baget yoğurt neyse artık küflü yeri atar yerdik hep görürsü Birgün geldi yanıma onları yemeyin hasta olursunuz zehirlenirsiniz Ben şunu demiştim abd de atık ürünler marketi var orada insnalar yoksullar bunları yiyor ama çöpten değil çöpe atmak yerine parasız açılan markete getiriliyor oradan alıyorlar dedim utanarak gitmişti. Gerçekten de böyle market var malesef çöpe atalım kşmse faydalanmasın mantığı var
Neyse hayatımda hiç dile getirmedim bunu kağıt toplayıcısı olduğumu ki şu an pandemi nedeni, suriyeli veya diğer çingenemsi kötü niyetli kişiler diyim ihaleyi alanlar onlara tembih ediyor toplayan olursa dövün tehtit edin izin vermeyin diye kız kardeşimi sözle taciz edip topladığı torbayı bile almışlardı. Malesef ki işsizlik şu bu derken alınan kredilerle yaşayalım derken dahada battık
Sadece bir defa sesim çıktı destek göremedim öyle kaldı change orgda açmıştım imza kampanyası Ha nolacak bundan sonra telefondan üç beş kuruş gelirse reklam tıklayarak gözümüzü ağrıtıp uykusuz kalarak başkalarını zengin edip Yine dışarı karşı güçlüyüz başarılı olmak için ayaktayız imajı vererek Ama nereye kadar tükendik.
Ben yine kağıdımı çöplerden toplayıp çöplerden meyve zebze bulup yemek istiyorum bulduklarımı okuyarak kendimi geliştirmek içine kapanık halimle bilgili olmak para olursa bir ay faturaları ödeyip öbür ay kesilse bile geçte olsa ödeyip kağıdımı toplamak istiyorum hor görülsek bile en azından hayallerimiz vardı en azından kşmse bilmese de buralarda olumlu yorumlar bazen çılgınca şeyler karakterlere bürünüp yalandan sevgi aramaya devam ederdim hayallerimi geri verin bana
Hayat bu kuelina, kimileri kısa kenarlı fötr şapka, kısa kollu siyah ceket altına beyaz penye, onun altına düşük belli kot giyip, sanki bi yerde bomba patlamış da şarapnel parçaları yüzüne saplanmış gibi suratını pearcing ile doldurup pahalı kafeteryalara gidip mokacinosunu yudumlarken dudağını ileriye ve sağa doğru büzerek ''Yaa hacı yeni festival başlıyo yarın akıyo muyuz oraya kızlar falan da var ortam diyorum yaani'' derken; kimileri de ''Yeni aldığım ayakkabıyı pazarda satsam bir dürüm parası çıkar mı acaba'' diye düşünür.
öyle deme yeğenim ucuyoruz ya bunlar biraz abartı geldi all bi keyif çayı iç
bu videoyu izleyin yeter akp lilere duyrulur kendi ağzıyla itiraf ediyor bunlara oy vermeye devam edecekmisiniz diyor yani şimdiki hükümeti kendini işaret ediyor bugün 4 gün çalısan 18 yasındaki velet 1 günde bir laptop alabiliyor iken 3 4 yıl calısan bi adam kazandığı para ile anca alabiliyor laptobu onu da hiç yemediği taktirde
Çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama 2,5 yıl çalış biriktir hayaline kavuş derken annesi işten çıkarıldı diye yine hayalinden vazgeçen bir çocuk fazla söze gerek yok..😔
Firmanın da bu şekilde davranması iyi yürekli insanların da var olduğunu gösterdi. 👏
o cihaz yurt dışında 700 dolardan daha fazla değil. asgari ücret ile 1 ay çalışarak bu cihazdan 3 adet alabiliyorsun. asıl adaletsizlik burada. çocuk örneği sadece çok spesifik bir durum. bende 3 ay çalışıp bir telefon almıştım , şuanki bilgisayarımı da 4 ay çalışıp almıştım. yani 1 senenin sadece 5 ayında kazandığın paranla yiyip içebiliyorsun demektir bu. oda yol + kira + faturaları saymazsak. anlayacağınız boşa yaşıyoruz.
Kullanılmış ürünler iade edilmiyor, neyin şovu bu? Bir de 11 gün kullanmışmış. Üründe herhangi bir üretim hatası yoksa iade alınmıyor. Trendyol'un iade koşullarında da bu yazıyor:
"Ürünler kullanılmış, yıpranmış, yıkanmış bir şekilde bize ulaşırsa size geri göndermek zorunda kalabiliriz. Bu durumda ücret iadesi yapılmaz."
Her şeyi reklam haline dönüştürmeyi ne çok seviyoruz.
Türkiye'de yokluk yok. Abartıyorsunuz kardeşim alın şuradan çay paketini için amaan. Ne var yani saray falan yapıyorsak halk zengin ki yapıyoruz :D Dalga bir yana benim aklıma en çok evinde net çekmediği için terastan düşen çocuk geliyor. Ülkenin çocuğunu gencini beğenmeyen desteklemeyen ancak 5 yandaş şirkete ve oğullarına para aktaran bir hükümetten bahsediyoruz. Pandemi de bile halktan para istiyor ne diyelim ki. Kul hakkına çok giriyorlar.
Reyiz de ilk başbakan olduğunda "bana hediye ede ede bu otobüs maketini mi hediye ediyorsun " diye sormuştu firma sahibine. O da acımıştı reyizin haline ve sıfır km bir otobüs hediye etmişti. KS cevabımı alakasız görecektir belki de ama aslında o kadar çok alakası var ki
2,5 sene 30 ay asgari ücret, 84.000 TL yapıyor. Hadi 50000 de. Mac pro aldıysa normal fiyat ama komşunun bilgisayarını kullanana kadar kadar madem mahçup oluyorsun 1000 liraya da bilgisayar var. Ben pek anlayamadım konuyu
Muhtemelen çırak olarak çalışıp harçlıklarını biriktiren küçük bir çocuk. Bilgisayara gereğinden fazla değer veriyor. Öte yandan mağazanın hediyesi her şeye rağmen güzel hareket
Ben kendi bilançomu çıkarttım 2020de toplam gelirim 81.000 TL. Harcamalarım dahil yaptığım yatırımlar sonucu elimdeki para şu an 74000 ediyor. Yani harcarken eksilmeyen bir yatırım tekniğim mevcut. 2021’de gelirlerimi artırırken toplam karımı da artırmak istiyorum. Sokaktaki herhangi bir insanın kafasında olsam bende 10 yıl boyunca ödemek üzerine ev taksidine girer hayatımı borç ödeyerek geçirirdim. Bu çocuğun durumuna üzüldüm gerçekten fakat bir şeye bu kadar bağlanmak son derece yanlış bir seçenektir onu anlatmak istiyorum
2,5 yıl çalıs bir bilgisayar al ve onu teslim etmek zorunda kal gercekden acı ama daha acı olan bu uzuntusune ragmen o yazıyı samimi bir dille yazabilmesi bu gun duydugum sonuc itibari ile en guzel haber sagol.
Gerçek şuki, artık şu canım türkiyenin insanları, mitinglerde rt'nin hipnozuna kapılmaması gerekiyor ve gerçeklere gözlerini kapatmamalılar. Daha neler olacak neler.
Sosyal medyaya düşen seylere üzülüyoruz, halbuki böyle seyler her gun oluyor... vermeseymis bilgisayarı... işi var çünkü, biraz kısar devam ederlermiş... bazi seyler de ajitasyon... uzaktan ayirt edilemez hepsi
monster bilgisayar alma zorunluğu da yok kimsenin kusura bakmayın da, ben bir sene önce aldığım 2000 liralık bilgisaya r ile işlerimi yapıyorum. borcunu zar zor ödedim... yeni bir telefon alamıyorum çok pahalı, napayım telefon satın alıp iade ederken ne kadar zor şeyler yaşadığımı mı yazayım?
İnsanlarin her hevesini her kosulda herkesin gidermesi mi gerekiyor? Zor durumda kalan ayağını yorganina gore uzatir... cocuk dediğin okul caginda da değil belli ki... kusura bakma da hevesini gideremeyen milyonlarca insan var, ve insanlar sabrediyor..
Yani oyle bir elestiri yapiyorsun ki akil tutulması, herkes o yaşta olduğu için anlar, sen asil o yasta olup hevesimi gidermemeyi bilip sabretmeyi ogrendigim için anlayamazsin... lafa bak, sanki yetişkinler yetiskin dogup yaşıyor, küçükler de omur boyu küçük kalıyor... Allahım sabır..
Her hevesini karşılamıyor zaten. Gördüğün gibi annesi işsiz kalınca satmış. Ayrıca okul çağında online derslere giriyoruz diyor. Sizin gibi yaşlılar yüzünden bu ülkenin gençleri mutsuz. Herkes gitmek istiyor. Sabredin sabredin. Sabrettiğimiz için bu ülke bu halde zaten.
Senin onun yaşındaki heveslerinle, bu çocuğun hevesleri aynı değil. Onun oyun bilgisayarı almasını anlamıyorsun çünkü bugünkü aklınla eleştiriyorsun. Ben 2 binlik aldım bana yetti diyorsun. Ben abimin 8 yıllık notebookunu kullanıyorum ama çocuğu eleştirmiyorum daha iyisini istiyor diye. Ayrıca çalışmış almış kime ne? Sana mı el açtı?
Online derslerre girmenin tek yolu monster notebook mu? Ben de onlibe ders veriyorum ve maalesef monster alamıyorum, çok istiyorum ama olmuyor, napmaliyim? Benim yaşınm ile senin mutsuzlugunun ne gibi bir baglatisi var? Sabretme tamam ama imkanin neyse yapacagin o, karşılıksız bir sey mi var?
Yukarıdaki metni tam anlamıyla okudun mu bilmiyorum ama çocuk zaten oyun oynamak için o bilgisayarı almış. Ders yapacağım o bilgisayar şart dememiş. Bilgisayara çok anlam yüklemiş ve kendi emeği ile almış. Orda da üzüntüsünü paylaşmış ismim gözükmüyor zaten diye. Sorun ne?
Annesi işten çıktığı için de fedakarlık edip bilgisayarını satmış. O yaştaki çocuk bunu yapıyorsa bu büyük bir fedakarlıktır kimse o yaşta anasına babasına maddi destek vermek zorunda değil
Seni tanıdığımı iddia etmedim profilinde yazan sayıdan çıkarım yaptım onu da doğruysa eğer diyerek dedim. Ayrıca resmen kendini çocukla kıyaslıyorsun. Kaç yaşına gelmişsin. Tipik yaşlı tavırları bizim zamanımızda şöyleydi ekmek yoktu şundan mahrum kaldık.. sizin zamanınızda yaşamıyoruz uyanın artık
Evet suçluyorum çünkü mahrum kalmanızın acısını bu nesilden çıkarıyorsunuz yaşlılar olarak. Aşağılık sendromunuzu kabullenin ancak böyle ileriye taşınırsınız
Yukarıdaki metni okuyup algı süzgecinden nasıl geçirdin bilmiyorum ama benim cevapları da aynı şekilde değerlendirdiğin için papağan gibi aynı şeyleri tekrarlıyorsun. Senin anlamsız sorularına yeterince cevap verdim sanırım. Kıymetli vaktimi daha iyi işlere ayıracağım. İstersen özelden yaz da insanlara bildirim gitmesin
Yasim ile ilgili cok şükür bir sorunum hiç olmadi, ayrica senin yaşında iken hem donaninli olmak için, hem de vizyonumu gelistirmek icin kendime yatirim yapardim.. kendimden büyüklere nasil satasayim merakim olmadi.. konusmaktan cok dinlemeyi ogrendim.. ama dinlemeyi bilmeyen herkese agzinin payini veririm
Çok kral hareket yapmışlar. Kesinlikle ülke gerçekleri. Bir an pazarlama politikası da olduğunu düşündüm düşünmedim değil ama bir tane tuşu oynuyor deyince pazarmalama politikası olmadığını anladım :D
Ya neler neler var da bazıları her şeye üç maymun oynadığı için, bir kısmı da zeka özürlü olduğu için bu haldeyiz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çok duygulandım ama Türkiye'de ekonomi çok kötü bunu birileri artık görmeli abim kaç çocuğa yardım etti laptop almaları için online dersler oluyor %300 fiyatı artan laptop gördüm celeron işlemcilii birde
Aynen yazıklar olsun açgözlülere. Monster adamlık yapmış ama en azından iyi bari
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Abi şu siteye herkes aşk hayatındaki sorunları anlatmak vs. için üye oldu ama okuduğum soruların çoğu geçim derdiyle ilgili. Twitter' a da hepimiz gülmek için üye olduk, sürekli kadın cinayeti, intihar haberlerini okuyoruz. Beddua edip sövmemek için zor tutuyorum kendimi. Bu ülkeyi bu hale getirenler hem bu dünyada hem de öbür dünyada cezalarını alırlar umarım.
Monster markasını sevmekte ve herkese övmekte haksız olmadığımı bir kez daha anladım, helal olsun..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Şu ülkeye dışarıdan gelenler bu durumda değil onlar onlar bolluk içinde Bizim Halk sürünüyor çok zengin bir ulkeymis gibi habire dışarıdan halk ülkeye dolduruluyor bunun sonu nereye varacak
Keşke kendi paramı kazanabilmek hepsini sana verirdim. Ne harika bir çocuksun sen..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yoksulluk bitmemiş miydi ya? Pazardaki atıklardan dışı kapkara bir muz bulan anne "içi sağlam çocuklarıma nasıl yedirmeliyim" diye soruyor, bir anne yemek videosuna "burçak pahalı çocuklarıma bunu bile yapamam bir tek ben mi fakirim uygun şeyler bulmaya çalışıyorum ama olmuyor" diye yorum atıyor. İstediklerine anında kavuşanlarsa yoksulluk bitti diyor. İnanan IQ'süz çok nasılsa!
Türkiye deki yaşam şartları, diğer ülkelere bakıldığında gerçekten çok değişken. Ama her şeyden önce firmaya helal olsun. İşsizlik yok diyen, yoksulluk yok diyenler bu yazıyı okusun. Sadece bir tanesi bu kardeşimiz.
Evet herkesin 10bin tllik monsterı var ama bu fakir arkadas 10tllik bilgisayar alamamis vah ne zor bir durum (fakirlik yuksek derecede ama herif 10tllik bilgisayar diyo bunun icin kimse duygu sömürüsu yapmasın)
Sanal paraya yatırin paranız iki katı olur TL de kalmak aptallık artık ekonomi çökmüş üretim yok gençlik tıktık Instagram hastası olmuş sonumuz iyi değil başımız dakinin gücü de bir yere kadar ulkece toparlanmamiz lazım israftan kaçınmak lazım
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu hayat herkese eşit değil.
"Herkesi üzmüşler bu dünyada, herkesin kalbini kırmışlar, herkes başka bir yerde."
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayat duyabilen kulaklara şöyle söyler, ben güçsüzlüğü affetmem.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ay hehe. Her haltımız acındırmak. Paranız varsa yardım edin O zaman.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Türkiye de yaşamak ya da hayatta kalmaya çalışmak diyelim o kadar zor ki
Ayakkabım yok ama yine ayni kişiye oy veririm diyip herkesle cahilce kavga eden beyinsizlere gelsin!!
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Öyle bende evde yks ye hazırlanıyorum ders vdieolarını izleyecek bir laptobum olsa veya oyun oynamak için vs ama yapacak bi şey yok. Bizden sonraki nesillerin bu rezilliği yaşamaması için çok çalışacağız.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > İnternetten alıp, çok beğendiği bilgisayarı annesi işten çıkarıldığı için iade eden çocuk! Türkiye'nin gerçekleri değil mi?