Uluslararası organizasyonların resmi sitelerinde yazan güncel bilgilere göre Ergenlik;
Peki sizce ergenlik kaç yaşlardır?
- Dünya Sağlık örgütüne (WHO) göre 10-19 yaş
- CDC ye göre 12-17 yaş
- Unicef 'e göre 10-19 yaş
- John Hopkins Medicine 'e göre 13-18 yaş
Peki sizce ergenlik kaç yaşlardır?
10-19 yaş
12-17 yaş
13-18 yaş
Benim fikrim başka (belirtiniz)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Güncellemeler
+1 yıl
güncel
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Ergenlik başlangıç yası genelde 11-12 oluyor insanın belirli anlamda gelişimi duraksamaya durduğu an ergenlik bitmiş demektir. Kişiden kişiye de bu durum değişir.
Valla hic belli olmuyor kimisi 25 inde bile sanki hala ergen
Bu 12 ile 19 diyebilirim
bencede öyle
Bence ergenlik her ne kadar gelişmek büyümek demek olsada ergen zihin yapısından kurtulamayan insanlar var 25 yaşında bile
Ama 15 yaşında olup çok olgun olanlarda var.. Genel düşünmeliyiz.. Birkaç kişiyi değil.
valla 20 yaşıma 2 hafta oluyor gireli hala tek tük sivilcem çıkıyor ve boyum uzamaya devam ediyor bence erkeklerde 21 yaşına kadar devam ediyor ergenlik
boyunmu uzuyor, sallama.. sivilce çıkar o ayrı
@korkukapanıüçparmak boyum uzuyor metreyle annem arada bir ölçüyor milim milim uzama sağlıyorum
@korkukapanıüçparmak 19 yaşında ise 6 cm boyum uzadı bu işler genetiğe bakar boş boş yorum atma millete
sallama !
@korkukapanıüçparmak yaw kardeş sana yalan borcum mu var bunun için niye yalan söyleyim
inandırıcı gelmiyor , 20 yaşında boy uzamaz ki. internettede 18 de biter diyor erkekler için , kızlar içinde 16
@korkukapanıüçparmak internette yazan herşeye inanmamak lazım dediğim gibi bunun için neden yalan söyleyim furkan diye arkadaşım vardı gerçi bunada inanmazsın şimdi önceki boyunu bilmiyorum ama 2 sene basketbola gitti 20 yaşına girince boyu 1.92 olmuştu erkeklerde uzama hala devam eder düzenli sporla 21 yaşına kadar
14 de başlar 19 da biter
14 mü yuh
o da olabilir mantıklı
12, 17 bence
Insan 18 reşit olunur
evet
Bence 13-21 yaş arası
21 yaşına girincede 22 ye çıkarırsın sen bu rakamı.. İnsan büyümek istemiyor belli bir yaştan sonra demi!
Büyümek istememekle alakası yok. Yaşıtlarımın davranışlarına göre değerlendiriyorum
Ergenlik ile gençlik aynı şey değildir. Yaşıtların genç. Ergenlik gelişme dönemidir. 20 yaşında ki bir kadının ya da erkeğin gelişmesi olur mu artık?
Oluyor.
Tamam sen kendini kandır , 30 a kadar çocuksun. Koca bebek.
ergenlik yasta degil bastadir
yaştadır ! 20-25 yaşında olup hala ergen liseli gibi davranırsa bir kişi onun kişiliğinde sorun vardır. Tedavi görmesi lazım!
ABD de 21 yaş altına alkol satılmıyor
avrupada 15-16 yaşındakiler araba sürebiliyor ve 15 yaşındakiler cinsel ilişkiye yasal şekilde giriyor.. abd de ehliyet 16 da alınıyor ve çoğu eyalette 16-17 yaşında cinsel rüşt yaşı. sadece türkiyede herşey 18. 21 yaş kocaman yetiikindir kendinizi kandırmayın
Normalde adölesan dönemi 10 yas ile 24 yaş arası.
uydurdun iyice.. 24 yaşındakiler yailanma sürecinde. O senin dediğin gençlik dönemi. Adolescent dönemi 13-19 dur. 20 ve sonrası yetişkindir. Uydurmayın. Kendi tembelliğinize yaşınızı küçülterek bahane bulmayın.
adamlar 13-19 demiş ya da 10-19 demiş.. Sen istersen 35 de , kime ne? kendini kandır!
Uydurmuyorum hanımefendi derste öğrettikleri bilgiyi söyledim. Benim bahaneye zaten ihtiyacım yok !
O zaman yorum yapmayın soruda da sizce demis ben fikrimi söylemişim ne bu tartıştığınız? Her kes fikrini söyleyebilir. Saygisizliga giriyor bu yaptığınız.
derste hoca kendi yorumunu katmıştır.. Hiçbir yerde 10-24 yazmıyor. Benden iyimi bileceksin. İnternete ingilizce adolescent age range yaz bakalım kaç çıkıyor! 20 yaş bile ergen değil hele 24 yuhhh
13-19.
bencede
Fikirsizim
12-17
mantıklı evet ama 12-18 olsa daha mantıklı
17 dahil yani,18'de artık o gençlik havası ister istemez geliyor gibi
21 e kadar
21 çok yaşlı ergenlik için
13-18 yaş