Aydın'ın Nazilli ilçesinde, rahatsızlanınca annesi tarafında hastaneye götürülen ve burada düşük yapmak için ilaç içtiği belirlenen 14 yaşındaki L. Ş., sezaryenle kız bebek dünyaya getirdi. Yoğun bakımda tedaviye alınan L. Ş., polisteki ilk ifadesinde bebeğin babasının kimi olduğunu söylemedi. L. Ş.'nin sağlığına kavuşmasının ardından Aydın Emniyet Müdürlüğü Çocuk İzleme Merkezi'nde (ÇİM) ifadesinin alınacağı öğrenildi.Nazilli'de yaşayan L. Ş., 6 Ocak'ta evlerinde rahatsızlanınca, annesi S. D. A. tarafından ilçedeki bir özel hastaneye götürüldü. Burada L. Ş.'nin 32 haftalık hamile olduğu ve bebeği düşürmek için ilaç içtiği belirlendi. Bunun üzerine hastane yetkilileri, durumu polise bildirdi. Polis, tedavisinin ardından L. Ş.'yi ifadesine başvurmak üzere Hürriyet Polis Merkezi'ne götürdü. L. Ş.'nin ifade sırasında doğum sancıları başladı. Bunun üzerine durum 112 Acil Servis ekiplerine bildirildi. L. Ş., ambulansla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. L. Ş., burada sezaryenle 3 kilo 270 gram ağırlığında kız bebek dünyaya getirdi. Prematüre olarak dünyaya gelen bebek kuvöze alındı. Anne L. Ş.'nin yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürüyor.
Bodrum'da tekne motoru tamir ustası olan babası ile güzellik uzmanı olan annesinin 4 yıl önce boşanmalarının ardından annesiyle yaşadığı öğrenilen L. Ş.'nin polisteki ilk ifadesinde kimden hamile kaldığını söylemediği öğrenildi. S. D. A.'nın ise kızının hamile olduğundan haberi olduğu ortaya çıktı.
Çocuk yaşta doğum yapan L. Ş.'nin sağlığına kavuşmasının ardından Aydın Emniyet Müdürlüğü Çocuk İzleme Merkezi'nde ifadesinin alınacağı öğrenildi.
Öte yandan, L. Ş.'nin, polisin şifahi olarak ifadesine başvurduğu erkek arkadaşı 17 yaşındaki H. B.'nin ise bebeğin kendisinden olduğunu kabul ettiği öğrenildi.
Burada tek suçlu var o da anne ve baba. Çocuğuna sahip çıkmayan umursamaz ve bencil ebeveynlerin yüzlerine tükürmek istiyorum. Sahip çıkamayacaksanız, sorumluluk alamayacaksanız, adam gibi sevip koruyamayacaksanız çocuk yapmayın. Böyle bilinçsiz, cahillerin kökü kurusun. Yazık olan hep çocuklara oluyor. Anne kendi aleminde bana kendi aleminde çocuk ne halt yerse yesin. İlk önce doğruyu yanlışı öğretecek anne baba çocuğuna. Ahlaklı olmayı, güzel yaşamayı aşılayacak. Bunları yaptıktan sonra korumasını bilecek. 14 yaşında daha kendisi çocuk. O kızın hiç suçu yok. Boşandıktan sonra anne babalıktan da ayrılmış olmuyorlar. Asıl o zaman ilgi ve sevgilerini daha çok vermeliler ki, yanlış yapmasın çocuklar. Bunlar hep cehaletten.
Anne ve babanın nasıl olduğunu bile bilmiyoruz, bu şekilde değerlendirmen yanlış. Sahip çıksaydı korusaydı diyorsun, 14 yaşındaki çocuğun hep peşinde dolanamazsın. Ergenlik döneminde çocukların tepkileri ağır oluyor, çok sıkınca evden bile kaçıyorlar. Okulda bununla ilgili dersler verilmeli, hem kız öğrencilere hem de erkek öğrencilere.
Eğer ortada tecavüz gibi bir durum yoksa ve kızın ilişkiye girdiği yaşıtı bir sınıf arkadaşı falansa bu işte birkaç suçlu var. Birincisi gençlerin reşit olmadan ilişkiye girmesi hoş bir durum değil. Ailenin bu bilinci çocuğa vermesi lazım. Ama bunu korku aşılayarak değil güven vererek yapmaları lazım. İkincisi devletin bu tür olaylara engel olmak için ergenliğe girdikleri andan itibaren gençlere cinsel eğitim vermeleri lazım. Şimdi linç etmeye kalkanlar olacaktır ama bu cinsel eğitimi çocuğun sağda solda duyduğu yalan yanlış bilgilerle elde etmesindense uzmanların belirlediği bir şekilde eğitimciler tarafından öğrenmesi inanın çok önemli. Cinsel hastalıklardan, istenmeyen gebeliklerden nasıl korunulur vs. İngiltere’de muhafazakar thatcher döneminde “ahlaksızlığın eğitimi olmaz” diyerek bu cinsel eğitim engellendiği dönemler ergenlik çağında anne olanların sayılarında çok ciddi artış olmuştu. Türkiye’de bu siteden de kolaylıkla anlamak mümkün 20’lerinde, 30’larında bile insanlar bu konuları tam olarak bilmiyorlar. Ayrıca şunu da ekleyeyim, burda kız kaşarmış diyerek suçu kıza atan moronlar lütfen ilerde anne baba olmasın. Bu zihniyetle toplumda bir şey düzelmez.
Biz ergenlik dönemi riskli davranışlar derken bunlardan bahsediyoruz. Her zaman çocuk annelerin sanki yetişkin bireyler tarafından hamile bırakıldığını düşünüyoruz. Halbuki kendi erkek arkadaşları, yaşıtları ile yaşadıkları cinsel ilişkiden kaynaklı. Ne yazık ki korunma yöntemlerini de bilmeyen bu çocuklar, çocuk ebeveyn oluyorlar bir anda. Yapılması gereken çalışmalar var. Ailelerinde dikkatli olması çocukların ilişkilerinde onlara yol göstermesi gerekiyor... Yapılması gereken yazmama gereken çok şey var sabah olur hepsini yazsam. Fakat lise grubunda sağlıklı cinsel yaşamla ilgili derslerin veya en azından eğitim modüllerinin getirilmesi elzemdir.
Evet yani ne desek boş bundan sonra aileleri yanlarında olup daha fazla hata yapmalarına müsade etmemeliler çok zor bir durum bebek için de çocuklar için de 😢
Ülkede eğitimsizlik!!! ve derlerya okulda eğitim ailede öğretimm. Çocuklarii okula verene kadar yani 7yasina kadar aile en guzel sekilde yetistirip ve yetistirdigi kisiyi kollamak mecburiyetinde çunku bu daha çocuk ergenligi bitene kadar sahip olmak zorunda. Nasilki bir urunu ekiyosak onun buyumesi olgunluguna kadar ozenle bakiliyo. Cocukta oyledir okula yazdirmakla olmaz takip ediceksin ilgileniceksin bu ne Ahlaksizliktir. Ve geri kalan kismida okulda bir nevii tamamlanir ama bunun basi aile aile aileee. Temeli olmayan bisey çökerr. Rabbim digerr insanligimizi kurtarsinn 😔
Yorumlara bakiyorum cehalet patliyor. Akli basinda bir yorum yapan bir kisi var onada eksileri basmislar.
Modernlige saldiranlar var, Zina serbest din iman diyenlere artilari basmislar. Halk cahil iste kardesim.
Butür seyler zina serbest diye olmuyor. Butür seyler ülkede cinsell egitimin olmadigi icin oluyor. Bu ülkede cocuk nasil yapildigini bilmeyip cocuk yasinda evcilik oynarken hamile kalan cocuklar var.
Okullarda cinsell egitim verilse yobazlar hemen "Vay ana zinaya davet" diye kuduruyor. Prezatif dagitsan yobazlar hemen "Vay ana zinaya davet" diye kuduruyor.
Yorumlara baktigimda bu zihniyet ama hala güclü. Cehalet diz boyu bu millete, bu nedenle bu durum böyle devam eder.
Anne baba ayrı kız 14 yaşında sevgilisi 17.. anne 14 yaşında kızının hamile olduğundan haberdar. Allah sonumuzu hayır etsin.. Nereye gidiyor bu insanlık.. Aşağıda kızların yorumuna bakıyorum birisi hemcinslerine a.. m.. salak diyor. Bir diğeri 3 günlük sevgilinize önden arkadan çat çat vurduruyorsunuz diyor. Ne kadar da üzücü bir durum... Herkes kendi çocuğundan sorumlu olduğu kadar olmasada arabalarının komşularının da çocuklarından sorumlu.. Bana dokunmayan yılan diye diye bu durumlara düştük ve eninde sonunda o yılan bir gün hepimize dokunacak..
başlığı okuyunca ilk başta tecavüze uğradığını düşünmüştüm ama kendi rızasıyla yapmış. bu yaşta yapmaları sadece merak ve ergenliğin getirdiği heyecan keşke korunsalarmış hiç değilse hamile kalmazdı. daha kendileri çocuk ne olacak şimdi
bunlar hep okullarda cinsel eğitim verilmediği için oluyor. ayıp olarak görülüp hiçbir şey anlatılmıyor eğer verilseydi hiç değilse korunmayı bilirlerdi. ya da belki de en başında hiç yapmazlardı. neyse olan olmuş artık ne desek boş
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
fuhuş ve zina çok arttı ve cinsel ilişki yaşı 12 ila 15 lere kadar indi saygı sevgi merhamet kalmadı insanlık bitti işte bu yüzden felaketler çoğaldı bunlar ahir zaman alametleri ve bunlar daha iyi günler daha neler neler olacak yaani oooooooooooooooo ölmeyen görür artık o günleri yaani 😁😂
5
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
şimdiki kızlar tam a... m... salaklar zaten hemen çıktığı ve sevgili olduğu henüz 3 günde tanıdığı adamlara önlü arkalı çat çut vurdurma peşindeler yaani 😁😁😂😂
Wow yorumlar mükemmel yine. Modern yaşamın getirisiymiş, özgürlük olursa böyle olurmuş.. 13 yaşında sözde hoca nikahıyla başkasına satılan kız çocukları özgür müydü yahu? İslam buna onay veriyor. 9 yaşında gelin alan peygambere biat ediyorsunuz bir de. Çocugu ailesi imam nikahı adıyla satınca normal ama kız kendisi seçince ahlaksız oluyor. Yaşlar aynı işte. 12 13 14 15 değişen hiç bir şey yok.
O da istismar, bu da istismar. İstismarın hiç bir gerekçesi açıklaması olamaz.
Ailenin çocukla ilgilenmediği çok açık, umarım gerçekten ona yol gösterecek akli selim birileri çıkar da hayatını yakmasına engel olurlar kızımızın. Başka da diyecek söz bulamıyorum.
Eskiden bu olaylar cahillekten olurdu evde bir bogaz eksilir verelim. kocaya gitsinantiginda simdi ise Çocukları özgür yetistirmek ve modernlik diye diye bu hale geldik 14 yasindaki kız cocugu cinselligi ogrenecek kadar ne yasadi acaba cevresinde. Annesi bunu farketti ve neden bisey yapmadı. Yazık olmuş insanlar bazen kaderini kendisi ciziyor
Ah ah. Kim bilir hangi pç kandırdı kizcagizi seviyorum bitiyorum bahanesi ile? Ya da tecavüz? Bu konuda kızlarınıza nasihat verin diye örgütlemeyin. Sadece o yetmez. Şu erkek -aslan (!)- oğullarınızı psikolojik ruh hastası olacak şekilde alıştırıp yetistirmeyin!
Kizin bir daha asla psikolojisi normal olamayacak maalesef hatta doğurduğu çocuk ileride psikolojisi normal bir birey bile olabilecek mı? Muamma. Çocukken çocuk doğurmuş. Hayat zor. Hayat katlanması zor bir süreç..
Tabi canım erkek kandırmıştır. Saçmalamayın bilerek ve isteyerek yapmış olabilir. Kız söylemiyor Erkek söylüyor babası olduğunu salak mı bu çocuk itiraf etsin hemen erkekleri yetiştirmeye önem verirken kızları unutmayın çok görüyoruz
@SMGirişimcisi tum erkekleri kapsayan yok belki baba olan kisi de 14 yasinda bilemeyiz. aile onemli bi faktor burda. ama baba olan kisi resitse bu istismara giriyo. 14 yasindaki kizin beyani ben de istedim olsa bile ciddiye alinmaz cunku resit bile degil
birşey desek suç... hemen "ay dindar mısııın?" ya da "hangi yılda yaşıyorsun?"soruları gelir..(beni ilgilendirmez de herkes kendinden sorunlu) Sokakta 3 gencin yanından geçerken duydum"Yaaaa yıl 2006'yaa hala Allah mı vay yeeeaaa!"dediğini duydum.. Ahlak yok, şeref yok.. vurduran vurdurana.. hiç üzülmedim. ben kendim mi başkasına mı yanayım? bok yesin
Cinsellik ile ilgili fazla malzeme var ortada, ergenler azgın... Bir ergen eve, aileye bakamaz ama hormonları coşunca siqişe kalkışır... Yani geçim konusunda hayat konusunda cahil olabilir ama cinsellik konusunda her buluğ çağına giren cahil değildir... Ateşle barut yan yana durmaz hele ki o yaşlarda... Pornoları, instalarda karı popolarını göre göre tüm insanlık azdı.
Başımıza iyiki taş yağmıyor.. Ortada bı çocuk anne var (acı bir durum) Ve o çocuğu hamile bırakan bir o. çocugu var (utanç verici, insanlıkla bagdastirilamayacak bir durum ).. Söylenecek her söz kifayetsiz kalır bu olayda Allah beterinden saklasın diyorum utanarak ve çekinerek 🙏
Ülkede kesinlikle okullarda cinsel eğitim olmalı ha bazıları yanlış anlamıştır şimdi demek istediğim şu eğer gençler kendi aralarında yapacaksalar en azından kondomun, doğum kontrol hapının ne olduğunu öğrenmeliler kıza yazık oldu çocuk yaşta anne oldu şimdi buraya beğenmeyenler çöker sen çocuklar birbiriyle seksmi yapsın diyorsun diye ben burada yapacaksalar, ki yapmamalılar sonunu öğrensinler diye söylüyorum ne yapabileceklerini bilsinler diye söylüyorum
Valla burada en suçsuz olan bebek bence. 14 yaşında birisi evet nihayetinde çocuk ama aklı var sonuçta rızası ile birliktelik yaşayacak kadar hem de.. Onum dışında kızın ailesi de suçlu. Erkek arkadaşı da kendisinden yaşça küçük biriyle birlikte olduğu için suçlu üstelik kendisi de o kızdan her ne kadae büyük olsa da çocuk o da. Bu çocuğun ailesi de suçlu. Ailelerde cinsellik konusu demek ki daha erken konuşulmalı ve izah edilmeli. Çocuk çocuk diyoruz ama bu kişiler de hisler besliyorlar ve sonunu düşünmeden bu işe kalkışıp bunu yaşıyorlar. Üzüldüm o doğan bebek için.
Ulan daha reşit değil, 14 yaşında bebek doğurmak ne lan tüylerim diken dilen oldu. Allah sonumuzu hayır etsin, son 2 yıl hiç iyi gelmedi bana. Yarın birgün 6 yaşındaki bir kız doğum yaparsa şaşırmam. Anası babası hiç mi bakmamış buna kimle. nerde geziyor diye
14 yaşındaki bir çocuk anne baba gözetiminde olur. Burada tek hata varsa ailededir. Çoğu genç doğruyu yanlışi ayırt edemiyor. Her iki tarafada bakarsak ikiside çocuk daha. ki birde çocuk yaşlarında anne baba oluyorlar. olan bebeğe oldu...
Çocuğu sadece doğurmak yetmiyor maalesef. Sevgiyi eksik etmeyeceksin önce, etmeyeceksin ki başkalarında aramasın. Yaşına göre giyinmesini yaşamasını sağlayacaksın. Çocuk olduğunu bilecek ama aynı zamanda birey olduğunu da unutmayacaksın. Alıp karşına konuşacaksın. Sakince. Bağırmadan, şiddet uygulamadan, doğruyu yanlışı çekinmeden anlatacaksın. 14 yaş çocuk demek. 17 yaş da çocuk. Daha bedeni oturmadan nasıl bir durum anne olması aklı almıyor insanın. İçi acıyor. Ya o doğan bebek. Yazık günah.
Böyle aile yapısının ve yapı taşlarının ben ta mk..
Kızda az orspu değil kimse de kusura bakmıcak abd den beter şu an bu ülke.. Pedofilileri geçersek kendi isteğiyle sevişen 18 yaş altı kız sayısı da aşırı fazla... Millet başkalaşmış kızlar sanıyor ki sevişmeyene kezban diyolar bunu yapan da yine bizim orspunun doğurdukları.
İnsanlar anne baba olmayı doğurmaktan ve para verip okutmaktan ibaret görmemeli. O kız belki tecavüze uğradı belki isteyerek yaptı. Bir anne baba çocuğuyla bu kadar ilgisiz olmamalı. Reşit olana kadar onların koruması altında. Korumak için her şeyi yapmalılar. Birazcık bilinç...
Çocukların küçük yaşta sanal ortamlara girip herşeyi gereğinden erken öğrenmesi, aile tavrı ben yapamadm o yaşasın herşeyi kafası, bu şekilde erken ilişki isteyen kişilerin hemen evlendirilmesi lazım eskiden küçük yaşlarda evlilik oyuzden degilmiydi zaten
Sebebi ne, artık evlatların yapmaktan çekinecegi ben bunu yaparsam annem ne der babam ne der elalem ne der düşüncesi kalmadı, sosyal medyada artık herşey o kadar normal gösteriliyor ki reşit olmayan yeni nesil için siqis falan çokta önemli bir şey değil
Anne baba sorumsuz olunca olacağı budur! Yahu bir insan çocuğunu hiç mi düşünmez nasıl bu kadar rahat olabiliyorlar anlamış değilim. Çocuk doğurmakla olmuyor önemli olan onu yetiştirebilmekte. Bu sorumluluğu yerine getiremeyenlerin hali ortada. Yazık gerçekten...
Şimdi kendi isteği ile yaptığı için sesleri çıkmaz... Ama bu yaşta evlendirilip de doğum yapsaydı ortalığı ayağa kaldırırlar Dı... Birinin diğerinden farkı var mı... İkisi de suç olmalı ve cezası olmalı
Ooo ben neler goruyom Esra Erol da Müge Anlı da oooo bunlar neki şeker gibi ailelerini terk edip yuva yıkmaya giden evden kaçan cakala cukala giden tonlarca kadın gördüm 😃
Mutsuzluk bahane her ailede bir parça huzursuzluk kısıtlama vs vardır.. 29 yaşındayım babam izin vermediği zaman asla bir şey yapmam ben bu yaşımda yapmıyorum. İstesem ayrı eve de çıkarım. Çoğu kız çocuğu farklı hayaller peşinde koşarken kendini mahvediyor bu algı onlarda oluşmadığı için sonu hep hüsranla bitiyor. Bunun bilincinde olacak kapasitede de değiller zaten çocuk aklı hayatı diziler gibi tozpembe sanıyorlar. Gerçeklerle hayat öyle bir tokat atıyorki geri dönüşü mümkün olmuyor. Anlamadığım nokta kalem tutması gereken ellerle çocuk yaşta çocuk büyütüyorlar yahu oku mesleğini al cinsellik merakını sonra da giderirsin.
Ağzına sağlık hanım kardeşim aynen öyle içimden geçenleri söylemişsin vallahi çok doğru dedin gerçekten de öyle sanıyorlar hayatın gerçekleriyle yuzleşince felekleri şaşıyor Allah'ın tokatı bitmez ya şiddete uğruyorlar ya ceza evine ya da daha farklı acılara kurban oluyorlar genelde sonunda tablo böyle çıkıyo
Burda kimseyi suçlamak istemiyorum ama Bir annenin o yaştaki çocuğunun gözü hep üstünde olmalı ne bilim biri 14 diyeri 17 nasıl bir cesaret yarabbim korkunç üzücü Allah kimsenin başına vermesin
Evli de olsa evli olmasa da Dünyadaki hiçbir kadın 14 yaşında doğurmamalı. Bunun hiçbir siyasetle, görüşle, dini inançla alakası olmamalı. Bence direkt yanlış.
Kız tabii söyleyememiştir ailesine de, hep bu tabulardan dolayı. Şimdi 14 yaşındaki kız oldu sana anne, böyle olmasa iyiydi
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Egede seks yaşı ortaokula kadar düştü her ağacın altı sevişen ergen dolu Polis cagirsak 1 saat sonra yine doluyor parklar duvar dipleri. Ne olacak böyle bilmem Çocuklarımız var korkuyorum gelecekten
Şu Kızla soruyor sitesinde ki "Acaba hamileyim?" Soruları bile cevap olarak yeter. Benim hayatım benim özgürlüğüm diyen bir toplum özgürlüğü cahilce yorumlayıp yaşıyorsa tecavüz de artar çocuk yaşta ilişkilerde...
Artmadı. Eskiden evlenerek yapıyorlardı ve medyaya düşmüyordu. Normal sanıyorlardı çünkü.
Bugün bile bu yaş mevzusunu ne zaman eşelesem birileri annesinin, anneannesinin çocuk yaşta evlendiğini belirtip normalleştiriyor bu durumu.
3
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bu arada biz de 17 yaşında olduk. 14 yaşındakiler veletti yanımızda.
17 yaşındayken 14 yaşındaki kıza bu gözle bakan herif daha küçüklerine de bakar veya reşit olduktan sonra da reşit olmayan kızlara sulanmaya devam eder. Toplum için riskli bir birey.
Her işte vardır bir hayır dünyanın sonu değil ama kız çok korkmustur annesi babası umarım arkasinda durur inşallah hayatı güzel olur alah hayırlara vesile etsin