O tarz (ayrım yapan) bir düşünce de olsam kızlara özel sorardım.
Bir Kadın Daha Can Verdi , Peki Siz Kendinizi Ne Kadar Özgür Hissediyorsunuz?
O tarz (ayrım yapan) bir düşünce de olsam kızlara özel sorardım.

Her şartta özgür hissediyorum. "Sen erkek olduğun için..." diyeceksin ama onunla alakası yok. Dediğin gibi, bir gün ben de yolda giderken birisinin saldırısına kurban gidebilirim ancak bunu düşünerek hayatımı mahvedemem.
Cinayetlerde bile pozitif ayrımcılık yapılmamalı ve herkesin bedeni değerli olarak görülüp her cinayete tepki göstermeliyiz. Şu anda yapılan; kadının bedeni, erkeğin bedeninden çok kıymetli gibi algılanıyor. Halbuki bu ayrım sadece savaş sırasında yapılmalı. İki cinsiyeti eşit şekilde görmedikçe kimin öldüğü umurumda değil
Ben bir kadın olarak değil de insan olarak kendimi hiç özgür hissetmiyorum. Başta fikir özgürlüğüm yok ki gerisi gelsin. Yine söylüyorum kadın değil insan cinayetlerinden bıktım, hayvan işkencelerinden de bıktım. Sokağa çıksam her karşılaştığım kişiye aslında bu bir cani olabilir gözüyle bakmaktan da bıktım. Fikirlerimi belirteceğim zaman ya acaba sakıncası olur mu diye düşünmekten de bıktım. Hak hukuk adalet yürüdüğü sürece özgürlük de istemiyorum, belki adaletten önce ehemmiyet sırasını özgürlüğe verdiğimiz için bütün bunlar geliyor başımıza. Önemli bir şey daha var o da özgürlük ve adalet isterken çok yanlış yöntemler kullanmak. Şu döneme özel söylüyorum bunların başında da feministlik kasmak geliyor.
Aslında real feminizimi bırakık radikal feminizimi tutuyorlar yani amacından sapmış
Tabii öyle feminizmin aslı bizim yaptığımız gibi değil kesinlikle ama ben yine de femina kökünden gelmesini çok iyi bulmuyorum.
radikalleşmese bu kadar çok feminist düşmanı ve yanlış anlayan topluluk olmazdı lakin amacından saptı
Maalesef öyle kimse kendi adını değil ideolojinin adını kirletiyor
Teşekkürler 🍀
🌸
Özgür olmanın bedeli var karşılık vermek mücadele etmek yaşamın koşullarını kabulden çok kabul etmiyorum demek özgürlük sadece bir kelime unutulan binlerce insan binlerce can yazdığımız da unutmuş oluyoruz hayata devam ediyoruz her gün daha fazla oluyorken yazdığımız kelimeler ile diğer taraftan devam ediyor iken yaşadığımız hayatta yolumuzda giderken aklımızda olmuyorken devam ediyor etmeye devam ediyor kahraman değiliz vicdan dediğimiz şeyin arkasında saklanan bir aceleci yolumuza devam eden insanlarız sizce insan mıyız sizce özgür müyüz sizce gelecek diye çocukları yem olarak kullanan bir sistemin parçası değil miyiz hangi özgürlük nerede bu nasıl bir şey bu
sanırım 14 bıcak darbesiyle eşini öldüren kocayı kastediyorsunuz. adama en ağır ceza verilmiş. ağırlaştırılmış mühebbet hapis. daha yargı yolu devam ediyormu bilmiyorum ama. özgür hissediyormuyum pek değil ama bu konuyla alakası da yok. erkek olmaklada.
Cevap
9Cevap
Benim korkum vu serefsizler kendileri haber yapılınca sevinmeleri inşallah sevinmiyorlardir bi nam yaptın yarzi
Argo için özür dilerim kaptırmışım kendimi istersen silebilirsin yorumu
yok haklısınız 🌸
Teşekkürler insansiniz ❤
Türkiye de özgür olmak imkansız gibi...
Cezalar ağırlaşmadıkça nice hayatlar yok oluyor.😒
işin garip yanı bu soruyu sormama bile gocunanlar olmuş yazık
maalesef🎈
Her kadın öldüğünde önemli biri ölmüş gibi yapmayı ne zaman bırakacaksınız? Çok can sıkıcı olmaya başladınız ama yaaa, bunu engelleyecek bir bok yaptığınız da yok anca haberleştiriyorsunuz daha da yayıyorsunuz bitti. Bilinçlendirici içerik sıfır. Her ülkede kadın da erkek de ölecek bırakın suçu işleyen adalete kalsın adalete kalmıyorsa da Allah onu cehenneminde kül edip edip diriltsin!! İyileşmeyecek bu zihniyetler, biri birini öldürmeye karar verdiğinde kararından dönmeyecek!
Bir gün bir yakının veya seninde başına gelebilir bu olay lakin göremeyecek kadar kararmış gözleriniz. Hayvan ölüyor, çocuklar ölüyor ama" önemli değil " size göre öyle mi?
Herkes kendi sınırını bilirse özgürsün. Bir kişi bile sınırını aşsa özgürlük kalmaz.
"Özgür olmayı seviyorum"
Ama maalesef...
bir kadın cinayeti daha artık yeter ağır cezalar gelmeli cezalardaki indirimler kaldırılmalı
https://www.youtube.com/embed/5oseYvrwOW8İnsanlar kirli duygularla hareket ettikce sonu gelmeyecek.
Bunu yapanı kurşuna dizmek lazım
Toplumun ve devletin sınırladığı ölçüde özgürüz.
Başınıza ne geliyorsa bu özgürlük safsatası adı altında geliyor benden söylemesi.
Eyvallah.
Şu üslubun, tavrın, özgürlük anlayışın cehaletin göstergesi.
Sen muhattap alınacak bir kişilik değilsin, hele ki dengim hiç değilsin.
Bir kişi neden başına bu olayın gelmesini istesin? ınsanları geçtim hayvanlara yapılanlar onlar da mı "özgürlük safsatası" adı altına girdi?
özgürüz bile zannedemiyoruz ki
Kimse ile sevgili olmayın uzak durun
Devlet bir şeyler yapması lazım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?