Çok fazla tartışma var. Sadece 3% avrupada o da balkan sayılıyor zaten. Sizce?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Türkiye kesinlikle arada kalmış bir ülke. Kendini bulamamis bir öyle bir böyle. Belkide Avrupa'nın modernitesi ile Ortadoğunun gelenekçi ve tutuculugunun sentezi bir ülke. Dikotomik bir ülke diyebiliriz.
Türkiye konum olarak orta dogu ülkesi degildir.
Avrasya ülkesidir. Avrupa ve asyayi birbirine bağlayan bir köprü ülkesidir. Bu kadar olayli bir yer olmasının nedeni bu hatta. Çünkü ülkede her zihniyetten insan bulabilirsin. Kimsenin dış görüntüsü birbirine benzemez. Zengin bir ülkedir kisacasi. Avrupa, asya ve orta dogunun bir cok özelliğini kendine almıştır. Kültür karmasasi yani.
Sentez ülkesidir kısacası
Bir zamanlar medeniyetin besigiymis buralar
Ön Asya diye geçer batılı kaynaklarda. Orta Doğu olarak geçer siyasi coğrafya tanımlarında. kültür olarak da bakmak gerekir...
Kültür olarak baktığında hangi bölgeyiz sence?
Avrupa olmadığı kesin 🙄
Fransız kaynaklarında Asya Minör tanımı geçmişte kullanılmıştır. Yani Küçük Asya olarak tabir edilmiştir; iklimsek farklılığı çok olması bunda etkili olmuştur tabi
Yok ya valla açıkcası Hollanda da yaşıyorum şunu rahat söylerim. Bazı insanlarımız sığır olmasa gerçekten kültür olarak bin basarız. Şu an bakmayın bir şeyleri tam anlamıyla yaşamıyorlar ya da kültürü gelecek nesillere tam doğru aktaramıyorlar ama bana tam tersi Avrupa çok kültürsüz gelir. Nezaket ayrı bi konu tabi :) selamlar.
Avrupa'da yolun ortasına tüküren insanlar görmüyorsundur veya muhtemelen parklarda Türkçe olarak "Çimlere Basmayınız" yazıyordur. Hukuk üstünlüğü vardır mesela, yargıya siyasi baskı yoktur, insan haklarına saygı da vardır. Karşı görüşlere hain de denilmiyordur muhtemelen. Neyse :))
Yani açıkcası burda her daldan var. Ben açık konuşuyorum zaten genel anlamda sağ görüşte değilim. Başka ırklara görüşlere çok kötü bakan kısımlar var evet belki Türkiye den daha azdır ama emin olun var. Hele bura da ki yeni nesil daha bi terbiyesiz yetişiyor. Avrupa da bu yardımlaşma, paylaşma kültürü rahatsız edecek derece yok. İnsanlar o kadar pinti ki 2/5 cent’ hesabı yapıyorlar. Var da var yani :)
Doğa olarak çok güzel ama buralar
Bazen öyle şeyler görüyoruz ki yok artık Avrupa da da mı diyor insan. Emin olun çok sığ ve aşırı geri şeyler burada da oluyor. Mesela bir örnek bu video; https://youtu.be/WW9WxmUf9fY
Hollanda kültürel yozlaşmanın en zirvede olduğu bir ülke Avrupa'da. Bence İskandinav öyle değildir :))
Suriye olayına hiç girmeyelim elleriyle 8 milyon Suriyeli mülteci soktu ülkeye bir de bununla övünüyor. Suriyeliler ülkeyi mahvettiler
O anlamda suriyeli olayını paylaşmadım. Mültecilik kavramını onaylarsınız ya da onaylamazsınız. Benim burda belli etmek istediğim sözde çok eğitimli hollandalıların bile yaptığı bu gerici hareketler, davranışlar. Neyse ki bunun yanlış olduğunu kabul eden hollandalılar da vardı. :) evet haklısınız kültürel yozlaşmanın en yoğun olduğu yer burası. Adamların aklına kültür dediğinde ot geliyor :) o ayrı bi konu zaten haha
Her yerde kötü insanlar vardır
Türkiye Doğu'nun Batı'ya- Batı'nın Doğu'ya açılan kapısıdır. Konum olarak Orta Doğu ülkesi denebilir tabi.
Cografi konum olarak değilse bile zihniyet olarak evet
Yarı Asya yarı batı yarı orta doğu bizim ülkede ne ararsan var 4 mevsim bile bizde yani sen düşün
türkiye ortadoğu ülkesi değil, ama avrupa ülkeside değil
Ama ona bakılırsa sadece 3/5% avrupa da. Geri kalan asya - Middle east olmuyor mu?
konum olarak hiç bir ülkenin elinde olmayan bir konumda Türkiye hem siyasal haritada azerbaycana kadar avrupa sınırı gözüküyor
öğğrenirsen bana d asöyle:D
Evet ortadoğu ülkesi
ortadogu