Uber kullanacağım çünkü güvenli.
Sarı taksi kullanırım çünkü her yerdeler.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Ben Antalya'da yaşadığım ve kendime ait aracım olduğu için ikisini de kullanmayacağım ama Uber'i destekliyorum. Rekabet her zaman iyidir. En son geldiğimde sarı taksinin beni yabancı sanıp kazıklamaya kalkmasını unutamam. Polise gidelim onlar çözsün problemimizi deyince de kaçıp gitmişti hıyaroğlusu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer şehirlerimizin belediyelerinin eğitim verdiği, kendi yönetmelikleri dahilinde istihdam ettikleri şoförlerin kullandığı taksilere binmeyi tercih ederim. Uber' e karşı değilim ama biz de yazılım olarak bence kopyalayabiliriz. Şuanda Martı vesaire gibi scooter girişimleri çıktı ve bunların uygulamaları yerli gibidiydi. Tam emin değilim ama biz de bunlara benzer uygulamalar yaptık.
İstanbul'da yaşasaydım uber kullanırdım, malum bazıları kısa mesafe diye yolcu almıyor. Hele İstanbulu hiç bilmiyorsan zaten bittin. Yolu uzatıyorlar taksimetre fazla yazsın diye. Diğer önemli bir husus bazı taksiciler taksimetre fazla yazsın diye ince yanak lastikler kullanırlar çünkü dönüşleri fazla olduğu için taksimetre fazla yazar.
Cevap
80Cevap
Uber mantığıyla çalışan iki tane taksi uygulaması var. Gideceğin konumu, güzergahı belirliyor ödeyeceğin miktarı görüyorsun. Bu sadece Uber'e özel bir durum değil. Hani taksiciler benim paramı yiyor, dolaştırıyor diyen bu uygulamaları neden görmüyor? Sonuç itibariyle Uber ile aynı sistem ve yıllardır var.
Ben yine kafama göre takılırım. Bazen Uber bazen de sarı taksi. Fark eden bir şey yok. VIP araç olsa her daim şeçimim Uber'den yana olurdu.
Taksicilerin triplerinden bıktım ben şahsen yakın mesafe der almaz trafik vardır o bölge de der müşteriyi araçtan indirir mesafe işine gelmez değişim saati diye yalan söyler uber şahane kapına geliyor 5dk mesafe de olsa götürüyor muazzam 👍 işini hakkıyla yapan taksiciler de böyle adiler yüzünden harcanıyor
@shsjjeke daha büyük panelvan araç vip araç oluyor ya hani şu ünlüler biniyor bazen magazin de çıkıyor siyah öyle araçlar telefona inen uygulama ile adresini ve gideceğin yeri yazıyorsun fiyat bilgisi çıkıyor sana uygun ise onaylıyorsun gelme süresi yazıyor plakası yazıyor en yakın da kaç araç var o çıkıyor falan
Sarı taksicilerin birçoğu hödük tipler. Tabi içlerinde mesleğini dürüstçe icra eden de var. Ne yazık ki taksimetre açmayanından tutun da kısa mesafe diye almayanına kadar rastladım. Uber'deki sistemde ise taksiyi çağırmadan önce fiyat belirleniyor. Kazık yeme imkânın da olmuyor. Uber'e bindiğimizde sarı taksilerde olduğu gibi taksimetreye devamlı olarak bakma stresi de olmuyor.
Uber varken taksiye binmek, masada antrikot var Ken tavuk döner siparişi vermeye benzer.
Taksicilerin dalaveresi bitmiyor arkadaş mesafe beğenmez güzergah beğenmez insanı kendi semtinde dahi dolandırmaya kalkar araçta kendine yol vermeyene küfürlü konuşur ama kendisi yol vermez yabancı görünce turist olsun olmasın dolandırır velhasıl şimdide taksi tercihim değil yarın da taksi tercihim olmayacak
Taksicilere destek cikmayan parti yok, her parti oy da icin onlar ne derse yapıyor, fakat taksicilerin çoğu da şiddet yanlısı... ben bu uber olsa tercih ederim, bu kaba saba, insanlari onemesemeyen taksiciler yerine ozenli hizmeti isterim... yalniz bakın, bütün partiler yine taksicilere yağ çekecek... ulkedeki seviyeyi gorelim...
Uzun zamandır taksi kullanmıyorum uberde kullanmam her halde
Sarı taksicilerin **tü kalkmış yok mesafe kısa, o bölgenin/şehrin yabancısı olduğunuzu bildiği an s**tn yerli veya yabancı turist farketmez adam o... olup çıkıyor
Sözüm bütün taksicilere değil bu lafların çıkmasına neden olan kişiler
Sarı taksilerin karşısında uberi bırak at arabası olsa at arabasını seçerim. Hatta yürümeyi tercih ederim. En güvenilmez insanları barındıran meslek grubu. Bence
Bu da tum kazikci taksicilere kapak olsun... sonuna kadar uberciyiz😂en azindan taksicilere zorunlu bir iyilesme gelir cunku rakipleri baya guclu... yol kesip adam dovenleri de halledebilirsek tabi
Sarı taksilerin allah belasını versin. Uber’i tercih ederim.
Uber de kazık yeme şansın yok fazla para almak için şehrin heryerini dolanma şansında yok ben uber tercih ederim taksiciler biraz eğitim almalı bu konuda...
imamoğluna inat yaptılar galiba. al şimdi 6000 taksi çıkar piyasaya ama uzun sürmez bu. pandemi döneminde işe yararlar ama sonrasında olmaz. gene sorunlar çıkar.
Hiç Uber kullanmadım ama çok mantıklı.
Ayrıca nasıl güvenli, nasıl güvenebiliyorsunuz?
Taksi olsa tamam da zindan camlı Vito geliyor, ne cesaretle biniyorsunuz?
Bugün okuduğum en iyi haberdi hoşgeldin , iyiki geldin kendimi güvende hissediyorum onunla.
Para mı var sanki binelim ama olsaydı Uber havalı olurdu
bana daha güvenli geliyor taksiciler hapçı gibi asdfjk
Dolandırıcı taksiciye para kaptıracağıma ubere kaptırmışım daha iyi. birinde 10 yıllık kokuşmuş araç diğerinde daha temiz ve lüKS araç.
Uber Ankara da var mı bilmem görmedim duymadım da ama benim tercihim her zaman ki gibi sarı taksi olur
İmamoğlu 10 bin taksici alacaktı yalan oldu uber geliyor imam efendi taksilerini sakla sen lazım olur ahahahahah
Uberin ne olduğunu bilmiyor olmaktan bi an utandım jshajs
Uber kesinlikle. Hem daha güvenli hem de şoförler daha saygılı. 👌🏻
Arabam var gerek duymuyorum çok acil iş olursa metro metrobüs çok daha iyi hayat kurtarır 😄 İstanbul trafiği çöp
Şahsi arabam ve ikisini de kullanmam, kullansam da halk otobüsü bana yeter, her yere gidiyor...
Hiç birini kullanmayacağım , anlık araba kiralama uygulamaları var onları kullanıyorum
herkes ekmek bulamıyoruz kuyruk var diyordu birden uber rahatlık abiii demeye basladı :D
Ülkemizde taksiciler kimse tarafından sevilmiyor haksız da değil insanlar
Konfor İçin uber ama taksiler gibi bir eko sisteme bağlanmasını isterim
Sarı taksi bile ateş pahasıyken uberle mi uğraşıcam
Uber zaten normal taksilerden daha güvenli ve çalışanlar için de daha kazançlı.
Kullanacaksam uber kullanirim da sari taksiler yine kavga cikartmasin.
Uber sadece sarı taksi çalıştıracak yanlış bilgilendirme
Uber müşterisi ile sarı taksi müşterisi zaten birbirinden farklı
Eğer Uber de vergi ödeyecekse evet Uber kullanırım. Yok vergi ödemeyecekse asla binmem.
taksicilerden nefret ettim geçen bindim taksimetre de 12 yazıyor 15 aldı 12 yazdı diyorum 15 diyor kendimi zor tuttum adamı bıçaklamamak için hırsızlar resmen
Olması gereken de buydu. Fırsat oldukça yine tercih ederim.
Uber çünkü kalite desen var, adam sana 10 tur attırmıyor, abi dönüşüm saati diyip bırakmıyor, başına bişey gelse konuşabileceğin bi müşteri hezimeti var, sürücü kötü sürüyorsa puanlama var. Daha ne taksiye bineyim.
Neden mahkemi karar bozdu ben söyliyim. Çünkü AKP İstanbul'u kaybetti, artık taksicilerle iyi geçinmesine gerek yok :)
Peki uber diye bişeyi ilk defa duyup ne olduğunu bilmeyen ben?
Gideceğim mekana göre değişir bence. Fine dining bir restorantsa Uber günlük kullanım için sarı taksi
Çok kullandığım bir servis idi zamanında. Gelsin yine seve seve kullanırım.
Bazı taksicilerin tavır ve davranışlarına bakarak seçim yapabilirsiniz
uber tabikide!
dear taksiciler,
beter olun pls.
uber kullanırım çünki taksicinin geçirmesinden soymasından sıkıldım.
Uber kullanmayı tercih ediyorum
Uber kullanacağım çünkü kalite
Uberle de sarı taksi kullanılıyor
Tecavuzcu sarı taksilere binmiyorum
Desene şiddet haberleri daha da artacak diye..
Erdoğan son sözü söylemiş mi?
Taksiyi tercih ederim
Uber ankaracığıma da gelecek mi?
Net Uber taksiciler avcı gibi 😐
Uber ve taksi arasındaki fark ne
Taksi bir reform yapilmali turkiye genelinde
Hangisi daha iyi okur onu kullanırım
Kalite her zmaan güzeldir
Ben taksi tercih ederim
Kıbrıs'da taksiler Mercedes:) onlara devam..
Uberlerden faydalandık zamanında gayette iyiydi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?