Müslümanlar neden birbirini öldürmek ve çekişmek yerine Hristiyanlar gibi misyonerlik yapmıyor?

SORUYU BEYNİNİZLE, KURANIN DEDİĞİ GİBİ İDRAK EDEREK OKUYUN.
Demin gülmek için Güldür Güldür’ün Ben Seni Dinledim skeç serisini izliyordum.

Reklamlarda Hristiyanlar, insanları Hristiyanlığa yönlendirmek için Neden İnanalım! hayatinanlami.net diye bir site kurmuş bunun reklamlarını Youtube vermiş. Hz. İsa’yı tanıtmak, İsa’nın ölümü, Allah bizi bağışlayacak mı falan bunlarla ilgili İncil'den parçaları da içeren Youtube kanalı açıp film yapıp video olarak koyuyorlar. İzlediğim reklam filmi tanıtmak maksatlı 2-3 dakikada insanların neden inançsızlaştığından bahsediyor. Biz Müslümanların, Türklerin “İncil değiştirildi, bir sürü farklı İncil var. Onlar Allah’ın yolundan saptılar. O din amacından sapmış bir din.” gibi bu tarz argümanları hem tarihsel bir boyutta hem de İncilin içeriğinden, hangi kaynaklardan oluştuğundan, en eski İncil'den ve onun nerede saklandığından, İncil'in nasıl çoğaltıldığından bahsediyorlar. Ve eminim bunu tüm dillerde yapıyorlar. O ülkede yerel halk, baskın inancın Hristiyanlığı kötüleme argümanı neyse ona göre o hedef halkın kendi diliyle videolar yapıp reklam veriyorlar Youtube videolarına. Benim dine bakış açım Hristiyanlığa da Müslümanlığa da Yahudiliğe de benzemiyor. Müslümanım, Müslüman bir ailede doğdum büyüdüm. İslam'dan nefret de etmiyorum fakat kendi mantığıma aykırı gelen, kadın haklarına da aykırı bulduğum şeyler olduğu için tam olarak benimseyemiyorum. Allah’ın varlığı, melekler, ölüm sonrası yaşam, insanın, dünyanın, canlılığın neden var olduğu gibi konularda da merakım var. Din bunu tam olarak karşılamıyor. Biraz da ideolojik olarak yakın bulamıyorum kendime.

Demek istediğim şey bizim DİYANET neden Avrupa, Amerika, Uzak Doğu'da var olan ve o devletlerin politikası haline gelen İSLAMOFOBİ POLİTİKASI, YAYINLARI ile bu şekilde mücadele etmiyorlar? Yoksa ediyorlar da benim mi haberim yok? Yani hem yetişkinlerin düzeyinde hem de çocukların düzeyinde tüm dünyada İslam dinini güzel animasyonlarla, sanatı ve sanatın estetiğini kullanarak, o ülkelerdeki devletlerin, halkın İslamla, Müslümanlarla ilgili argümanlarına o milletlerin kendi diliyle yanıt vermiyorlar? İslam coğrafyasında olanları böyle anlatmıyorlar? Bunları video haline getirip çok izlenen yabancı Youtuberların videolarına reklam vermiyorlar? Bu dinin reklamını neden yapmıyorlar? Kafa keserek insanları İslama davet edemezsiniz? Bizim mezhebimiz, tarikatımız ahirette VİP takıl bize hayatını yaşa demeyle olmaz ya da bir devlet başkanı kendi ülkesini temsil edeceği bir dünya liderler zirvesinde DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR, İSRAİL ZULMEDİYOR DİYEREK BU OLMAZ. Benim telefonuma nasıl Hristiyan misyonerlerin, Yahudi misyonerlerin reklamları çıkıyorsa bizim İslamiyetin reklamları da çıkabilir. Ben dini bir çeşit ideolojik, siyasi bir silah olarak görüyorum. Üç dini de bu kategoriye alırım. Bu silahla mezhepçilikle, ATATÜRK-İSLAM, DİN- BİLİM şeklinde kendimizi vuracağımıza böyle yapsak olmaz mı?
Müslümanlar neden birbirini öldürmek ve çekişmek yerine Hristiyanlar gibi misyonerlik yapmıyor?
Güncellemeler
+1 yıl
Bir de bakın hayatın anlamı denilen siteyi incelerseniz içinde Hristiyanlığa ait bir sembol haç, sakallı papaz, suya batırılan boğulma tehlikesi atlatan vaftiz yapılan bebekler yok. Rahibeler yok. Sanki psikoloji kişisel gelişim sitesiymiş gibi bir site açmışlar. Sitenin en aşağılarına inince Hz. İsa Mesih falan yazıyor.