SORUYU BEYNİNİZLE, KURANIN DEDİĞİ GİBİ İDRAK EDEREK OKUYUN. Demin gülmek için Güldür Güldür’ün Ben Seni Dinledim skeç serisini izliyordum.
Reklamlarda Hristiyanlar, insanları Hristiyanlığa yönlendirmek için Neden İnanalım! hayatinanlami.netdiye bir site kurmuş bunun reklamlarını Youtube vermiş. Hz. İsa’yı tanıtmak, İsa’nın ölümü, Allah bizi bağışlayacak mı falan bunlarla ilgili İncil'den parçaları da içeren Youtube kanalı açıp film yapıp video olarak koyuyorlar. İzlediğim reklam filmi tanıtmak maksatlı 2-3 dakikada insanların neden inançsızlaştığından bahsediyor. Biz Müslümanların, Türklerin “İncil değiştirildi, bir sürü farklı İncil var. Onlar Allah’ın yolundan saptılar. O din amacından sapmış bir din.” gibi bu tarz argümanları hem tarihsel bir boyutta hem de İncilin içeriğinden, hangi kaynaklardan oluştuğundan, en eski İncil'den ve onun nerede saklandığından, İncil'in nasıl çoğaltıldığından bahsediyorlar. Ve eminim bunu tüm dillerde yapıyorlar. O ülkede yerel halk, baskın inancın Hristiyanlığı kötüleme argümanı neyse ona göre o hedef halkın kendi diliyle videolar yapıp reklam veriyorlar Youtube videolarına. Benim dine bakış açım Hristiyanlığa da Müslümanlığa da Yahudiliğe de benzemiyor. Müslümanım, Müslüman bir ailede doğdum büyüdüm. İslam'dan nefret de etmiyorum fakat kendi mantığıma aykırı gelen, kadın haklarına da aykırı bulduğum şeyler olduğu için tam olarak benimseyemiyorum. Allah’ın varlığı, melekler, ölüm sonrası yaşam, insanın, dünyanın, canlılığın neden var olduğu gibi konularda da merakım var. Din bunu tam olarak karşılamıyor. Biraz da ideolojik olarak yakın bulamıyorum kendime.
Demek istediğim şey bizim DİYANET neden Avrupa, Amerika, Uzak Doğu'da var olan ve o devletlerin politikası haline gelen İSLAMOFOBİ POLİTİKASI, YAYINLARI ile bu şekilde mücadele etmiyorlar? Yoksa ediyorlar da benim mi haberim yok? Yani hem yetişkinlerin düzeyinde hem de çocukların düzeyinde tüm dünyada İslam dinini güzel animasyonlarla, sanatı ve sanatın estetiğini kullanarak, o ülkelerdeki devletlerin, halkın İslamla, Müslümanlarla ilgili argümanlarına o milletlerin kendi diliyle yanıt vermiyorlar? İslam coğrafyasında olanları böyle anlatmıyorlar? Bunları video haline getirip çok izlenen yabancı Youtuberların videolarına reklam vermiyorlar? Bu dinin reklamını neden yapmıyorlar? Kafa keserek insanları İslama davet edemezsiniz? Bizim mezhebimiz, tarikatımız ahirette VİP takıl bize hayatını yaşa demeyle olmaz ya da bir devlet başkanı kendi ülkesini temsil edeceği bir dünya liderler zirvesinde DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR, İSRAİL ZULMEDİYOR DİYEREK BU OLMAZ. Benim telefonuma nasıl Hristiyan misyonerlerin, Yahudi misyonerlerin reklamları çıkıyorsa bizim İslamiyetin reklamları da çıkabilir. Ben dini bir çeşit ideolojik, siyasi bir silah olarak görüyorum. Üç dini de bu kategoriye alırım. Bu silahla mezhepçilikle, ATATÜRK-İSLAM, DİN- BİLİM şeklinde kendimizi vuracağımıza böyle yapsak olmaz mı?
Güncellemeler
+1 yıl
Bir de bakın hayatın anlamı denilen siteyi incelerseniz içinde Hristiyanlığa ait bir sembol haç, sakallı papaz, suya batırılan boğulma tehlikesi atlatan vaftiz yapılan bebekler yok. Rahibeler yok. Sanki psikoloji kişisel gelişim sitesiymiş gibi bir site açmışlar. Sitenin en aşağılarına inince Hz. İsa Mesih falan yazıyor.
Müslümanlar neden birbirini öldürmek ve çekişmek yerine Hristiyanlar gibi misyonerlik yapmıyor?
Ben müslümanlarin birbirini öldürdügü konusunu abartılı buluyorum. Bu daha cok müslüman görünümlü örgütler üzerinden böyle tasvir ediliyor. Keza Irakta milyonlarca insanı öldüren müslümanlar degildi. Ama tabiki Suriye'de Yemen'de Afrika da olanlar da ortada ne yazik ki. Islam dininin yaygınlaşması icin misyonerlik yapılmıyor bu doğru. Neden yapılmadigini bilmiyorum. Biz müslümanlar arasına nifak tohumları ekilmis resmen. En basiti Araplar Türklere' Türkler Araplara ihanet etti gibi soylemlere su cografyada birbirimize supheci yaklasiyoruz hep. Buda batıl ülkelere yariyor. Aslında bizi yine birlestiren İslam olmalı. Bir kisi ise ister Afrikali ister Japon olsun. Islam dinini kabul ediyorsa eğer. O iki kisi kardestir.
Bu konu benim boyumuda cok aşıyor aslinda. Kendimce birseyler yazdim.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Merhaba, soruları cevaplayayak gideyim. Diyanet bunu yeterki kadar çok az yapabiliyor o da afrika ülkelerine vs bunun birçok sebebi vardır muhakkak. Benim aklıma gelen kendi iç düzeni kuramadı henüz diyanet yok faiz helaldir yok Mercedesle gez. Diyanetin devletten bağımsız olması gerekir politik herturlu kaygidan uzak kalması (belki de hayal). Afrika'da Türk derneklerinin yardım ederek Müslümanligi tanıttığıni biliyorum o kadar. En çok bölünmüşlük bizde olduğu için bir araya gelemiyoruz. Mezhepler, şiiler, aleviler, vahabiler bence ortak dil oluşmuyor reklam kısmı tam oturmuyor. YouTube kimi yabancı kaynakların İslami paylaşımlara bu kadar yer vereceğini de düşünmüyorum şahsen.
Dini çağdaş bir görünümle, bugünün değerleriyle bağdaştırarak anlatırsan hiçbir şey olmaz. Bugün diyanetin ödeneği TSK'dan sonra en çok ödenek ona ayrılıyor. Bunun ideolojiyle de alakası yok. Hadi diyelim ki var. CEHAPE hükümeti izin vermedi diyelim 20 yıldır dindarlığıyla öne çıkmış bir yönetim ülkemizi yönetiyor. Bunu en çok ve ne iyi şekilde yapması gerekirlerdi. Yine Avrupa'da, Amerika'da, İskandinav ülkelerinde, Asya ülkelerinde (Çin, Japonya, G. Kore) gibi gelişmiş ülkelerde çok ağır ve çok berbat şekilde bizim reklamımızı yapıyorlar. Bizim zaten en başta bu mezhepçiliği İslam coğrafyasında silmemiz gerekiyor. İslam coğrafyasında olmasa bile Türkiye'de silmemiz şart. Bakma kimseler bunun toplum içinde alenen söylemez ama hala daha gizil olarak da Alevi-Sünni çatışması maalesef var. Bunun hala var olduğunu Cem Evleri ibadethane kapsamına alınması konusunda gördük. Muhalefet ve iktidar birbirine girdi. Bizim zaten en başında mezhepçi olmayan bir siyasete sahip olmamız gerekiyor. Ve yine mezhepçi olmayan bir din eğitimine ve diyanete sahip olmamız şart. Diyanetin bünyesinde de Alevilerle ilgili fetva veren uzmanlaşmış Alevi din adamı olabilir. Din eğitimi her Müslümanda ortak olması gereken hatta her Müslüman da değil her insanda olması gereken değerler üzerinden anlatılmalı. Ve Aleviler de Sünniler gibi oradan bir şeyler alabilmeli. Kimse kendini dışlanmış hissetmemeli. Youtube'ta her şeye yer var yeter ki para versinler.
Şu iki gerçeği de eklemek istiyorum. İnsanlar çok yozlaşti ister kapitalist sistem de ister başka bir şey. En alttan en üste kadar birbirine sımsıkı tutunarak kalıyorlar. Bu dini konularda kötü örnek oluyorlar. İngiltere'de birisi Türk komşusuna gelip kendi şirketlerinde çalışan hintlinin her vakit için 1 saat izin aldığını bunun Islamda var olup olmadığı sormuş. Gibi menfaatine kullanılan durumlar çoğaldi. 2. Olarak ekonomik olarak kötü durumdayız Maslow piramidinin en altlarında yaşıyoruz. Üretme, kendini tamamlama gibi durumlar için refahlik adalet gerekiyor. Düzeltilir mi? Bu nesille sanmıyorum.
Dinler arası yaşanan çekişme benim dinim daha büyük, daha doğru konusu bana saçma geliyor. Ben insanın ne olduğuna bakarım. Demem şu ki hıristiyan, müslüman, musevi, agnostik, ateist fark etmeksizin eşit ölçüde davranırım. İnsanı insan olduğu için sevmekten yanayım. Bu dünyaya insanlarla savaşmaya gelmedim. Farklı dünya görüşlerimiz, dilimiz, dinimiz olsa da özümüzde insan olabilmiş miyiz beni o ilgilendirir.
İnsanlar daha çok yalan olduğunu bildiği şeylere başkalarını ikna etmeye çabalar. Çünkü yalandır. Sen anlatmazsan o kişi o konuyu senin istediğin gibi öğrenemez. İslamiyetin yayılması konusu zaten kendi kendine gelişen bir durum. Şu an dünyada milyar üzerinde müslüman var. Ve bunların bir çoğu bizim gibi aileden değil sonradan olma.
ingilterede öyle siteler var ve benim gördüğüm üzere tamamen politik bir duruma getiriyorlar ve müslümanlar birbirini öldürüyor konusu da sanki hiristiyanlarda yok insanlar herşeyi kendi çıkarları için kullanır din, bilim , politika ne söylersen söyle insan yeterince yaratıcı olduktan sonra her şeyi kullanır mesela evrim fikri google "human zoo" yaz seküler dinsiz yaşama fikri google "Jacobins" yaz islam zaten işidi biliyorsun hiristiyanlık "crusades" ne düşünürsek insanoğlu istediği gibi kullanır
Çünkü bilmiyor. Ne anlatması gerektiğini bırak nasıl anlatacağını da bilmiyor. Diğer dinlerde eğitim hat safhada bizde yüzeysel. Çünkü okuduğunun ne anlam ifade ettiğinden haberi yok nasıl anlatsın?
biz daha okulda camide dini doğru düzgün tanıtamıyoruz ki daha kendimiz anlamadık ki O yüzden hala ne orucu bozar kime zekat vermeliyiz O yüzden hala çarpık ilişkiler tecavüzler hayvana işkenceler sorsan herkes müslüman
müslümanlar yapınca yobaz oluyor bilmem ne oluyor. mesela burda birine zina günah vs desen hemen yobaz benim Allah sevgim kalbimde bilmem ne başlar. hristiyan biri dese merak eder yok diye cevap verir sadece. yobaz demez