Tuzla’da bir kadının elindeki poşette kesilmiş kedi olduğu öğrenildi. Olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alınan kadın, yıllardır bunu yaptığını söyledi.
2 yıl önce yine yakalanmış. Hadislerr yer vermeyen tayfadan bir kaçık bu kadın. Kuran ayetlerinde bu konuda herhangi bir yasak olmadıgı için kendince haklılık üretip bu çirkin eylemine kılıf arıyor. Bence akli dengesi bozuk. Daha önce 20 gün falan akıl hastahanesinde alıkonulmuş. Toplum icinde dolanması sakıncalı bir tipe benziyor
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu hastalıklı zihin hayvana bunu yapıyorsa, çocuklara neler yapar? Özellikle yalnız kalırsa, fırsatını bulursa hiç düşünemiyorum. Yumurtalıkları alınıp üreme hakkı men edilmeli ve yaktığı canlar için klitorisi kesilmeli, hayatının sonuna dek karanlık bir odaya zincirlenmeli.
Haberi duyduğumda sadece bir tiksinti ve mide bulantısı hissettim buna nasıl insan diyebiliyoruz bilmiyorum insanlar nasıl bunu yapabilecek hale geliypr bilmiyorum psikolojik sıkıntıları olduğunu söylemişlerdi haberde ne kadar doğru bilemiyorum ama içten içe de umarım öyledir diyorum en azındam tedavi edilebilir
Görüşlerde kedi yemekle Müslümanlık'taki kurban ibadetini bir tutanlar olduğunu gördüm, bu görüşlere eleştirilerim olacak:
1) İnsan, biyolojik sınıflandırmada hayvanlar alemindeki bir varlık. Hayvanlar alemindekiler; ya otçul, ya etçil, ya hepçil olarak beslenir. Doğada, et tüketimi için ana besin kaynağını otçul hayvanlar oluşturur. Büyük kediler gibi %100 etçil diyebileceğimiz hayvanlar birbirini yemez. İnsanın da, hepçil bir varlık olarak otçul hayvanları yemesi beklenendir çünkü doğal olan budur, hepçil hayvanlar da besin kaynaklarından biridir. Diğer etçil/hepçil hayvanlar gibi gereksinimini karşılamak için tüketebilir. Balık ve tavuk, hindi, ördek vb. kümes hayvanları bu kaynaklardan sayılır. Bilimsel temelle yaklaşılırsa, insanın tavuk, koyun, inek yemesi beklenir kedi yemesiyse en azından doğa kanunlarında yeri olmayan bir alışkanlık. Bilimsel açıklaması olması gereken, hali hazırda olan bir tartışma konusunda bir Müslüman olarak İslam dininin yaklaşımı yerine bilimsel yaklaşımı paylaşmak inceliğini gösteriyorsam dinime sallayanın en azından destekli sallamasını bekliyorum. Bir aslana antilop yediği için kızmakla insana koç yediği için kızmak arasında fark yok. Bir tavuğa solucan yediği için kızmakla insana tavuk yediği için kızmak arasında da...
2) Yukarıda söylediklerimi çürüteceği ümit edilerek ortaya atılabilecek bir diğer yargı: Hayvanlarla insanlar yaşamlarını aynı koşullarda sürdürmüyor; insan et yemeyebilir. Evet, olaya böyle de bakılabilir; böyle bakıp vegan/vejeteryan olanlara saygı duyuyorum. Ancak, bazılarımızın ete gereksinim duymaması, diğerlerinin duymadığı demek değil. Yüzyıllardır et tüketen atalarımızın genleriyle bir anda otçul varlıklara dönüşemeyiz ve aslında, atalarımızın hepçil olmasından bile et tüketmenin doğamızla ilgili olduğu açık. Bir koyunun ataları otçulken, bizim atalarımızın hepçil olması doğamızdaki farkı açıklar. Ataları otçulken etçile, etçilken otçula dönüşen bir hayvan olmaması da bir başka kanıt. Ayrıca; her ne kadar inanmak istemeyenler olsa da et tüketimi insan sağlığında önemli. Bazılarımız bünyesel olarak et eksikliğini tolere edebiliyor; kalanımız içinse zorunluluk. Et tüketmediği için hastalanan, beslenme düzeninde et tüketimine yer vererek iyileşen ya da sağlığını ete borçlu olan, et tüketmediğinde hastalanan birçok vaka bilinmekte. Protein eksikliğinden değil, tamamıyla et tüketimine bağlı sağlık durumundan söz ediyorum.
3) Biz Müslümanlar olarak ormana inip önümüze gelen tavuğu, koyunu kesmiyoruz. Her hayvanın doğurganlığı ve yavrulama sıklığı farklı; bu da doğal döngüyü etkiliyor. Bu yüzden; bazı aylarda "balık sezonu" var, onun dışında balıklar için av yasağı var. Bu yüzden; avcılığın bir spor olarak yapılmasına karşıyız; üretim çiftlikleri kuruyoruz. Sokaktaki kediyi kesenle, tüketim için özel olarak yetiştirilen koyunu keseni bir tutmak ancak en cahilinden, cahil olduğu kadar da akılsızından bir din düşmanının işi olabilir.
4) Beslenmenin temel amacı, vücudu yaşamda tutacak enerjiyi sağlamaktır ve bunu yapabilmesi için de organizmanın gereksinim duyduğunu sağlaması gerekir yani organizmanın işlevlerini yerine getirmesini sağlayacak kaynağı sunması gerekir. Örneğin; sırtlan sütü dünyadaki besin değeri en zengin sütlerden biridir, besleyicidir. Ancak; sırtlan sütü besleyici diye gidip sırtlanı sağacak değiliz, söz konusu besin değeri yani sırtlan sütü, sırtlan yavrusuna yarıyor diye insana/insan yavrusuna yarayacak değil. Dolayısıyla; insanın beslenme ağında olan hayvanlar insan gelişimine katkı sağlar ama kedi, doğal olarak insanın beslenme ağında olmayan bir hayvan olarak düşündürücü ki tüketim için özel olarak üretilen hayvan denetlenir, sağlığa uygun koşullarda üretildiği tüketiminde hijyenik açıdan sorun olmayacağı güvencesi verilerek pazara sunulur ama sokakta bulduğun kediyi yediğinde ne yediğin belli değil, virüs ve bakterilere açıksın ve bulaşıcı olabildikleri düşünülürse toplum sağlığını tehdit etme suçuyla karşı karşıyasın. Ayrıca; bazı hayvanların etine yediklerindeki virüs ve bakteriler geçer, bazısına geçmez. İslam -bu yüzden- her hayvanın değil, "geviş getiren hayvanlar"ın yenmesini uygun görür İslam inancımız yoksa da bir lağım faresiyle bir dananın beslenme alışkanlıklarını ve sindirim sistemlerini, dolaşım sistemlerini kıyasladığımızda insanın sindirim ve dolaşım sistemi açısından hangisinin daha yenilebilir olduğunu anlayacak aklımız vardır, sanırım
Anlamak isteyene fazla bile açıkladım. Herkes, her şeyi yiyebilir; neden yediğimiz mesele. Tahta kemirmek de bir seçim ama "Derdin ne?" diye sorarlar adama.
Normal insan bunu yapar mı Allah aşkına ya okadar çok üzüldüm ki o hayvanlara kim bilir kaç kediye bu işkenceleri yaptı bulunmasa hala devam edicekti. Haberi okuduğum gibi kısa bir araştırma yaptım. Kadının psikolojik sorunları olduğu belli ve tedavide görmüş fakat bırakılmış. Video kanımı dondurdu adeta kedinin "helal olduğunu " söyleyip yemeye çalışıyor. Bu insan hayvaları kesip öldürüyorsa insana ne yapmaz. En ağır cezalar verilmeli serbest kalmamalı.
Peki neden yapiyor ki bunu? Dana, keçi, kuzu eti alacak parasi olmadigi ve et yemek istedigi icin mi? Yoksa sadece hayvana eziyet etmek icin mi? Ne onemi var da diyebilirsiniz ama gercekten merak ettim.
Hayvanlar Allah'ın "Onlar benim dilsiz kullarımdır." dediği varliklar. Hayvanlara eziyete tabii ki karsiyim. Dokunarak sevemesem de uzaktan seviyorum. Yemek artiklarini onlara veriyorum.
o kadin tutuklaniyorsa koyun kesip yiyenlerde tutuklansin kedi kesip yemek ne zamandan beri suç saçma mk... insandan daha cok hayvanlara değer vermeye basladilar çok hayvanseverseniz kurban bayraminda büyükbas küçükbaslar kesilmesin et yenmesin herkes vegan olsun..
Kadının daha önce rehabilitasyon merkezinde tedavi olduğu ve tedavisi bittiği düşüldüğü için taburdu edildiğini okudum. Normal davranışlar değil zaten.
Bu kadın daha önce de yakalandı ve hastaneye kapattılar. Ama çıkar çıkmaz yine vahşetlerine devam etti. Lütfen şu kadını salmasınlar ya hapse, ya da tekrar hastaneye tıkasınlar bir daha çıkmamak üzere. Lütfen.
Kadının paranoya şizofreni hastalığı varmış, akıl hastanesine yatırılmış çıkmış devam etmiş yine kedi köpek kaplumbağa ne bulursa artık. Midem almıyor gerçekten böyle insanlarla aynı havayı soluyoruz resmen çok korkunç.
Anasının mk ben bu karının emi o rahminden çıktığı gün boğup ölü doğdu deselerdi keşke ulan nasıl bir zamana denk geldik lan :D küfür etsek cehenneme gideceğimizi iddaa eden üfürükcüler beni falan kınıyor :D
Sadece gülüyorum. Neye mi? Her gün lopur lopur inek dana buzağı tavuk kaz ördek ve türevlerini yiyenlere. Hergun mezbahanelerde katliam var, bunu hiç bilmiyor olamazsınız ya...
Kediler yüzyıllardır insanların dostu haline gelmiş hayvanlardır ayrıca köpekler de öyle kuşlar da. Dışarıda yürürken onlara rastlarsan şaşırmıyorsun ama bir ineğe rastlarsan şaşırırsın çünkü inek ahırında hamburger olmak için beslenmek zorundadır kediler ve köpekler bunun için değildir.
Kurban kesmek sadece kutsal bir güne özel bir şey sanki onun dışında koyun kesen yok bunda anlayışla karşılanmayacak bir şey yok sadece müslümanlar ne yapsa batıyor bazılarına o yüzden
@elitbandit @Çaykovskiii bence de hayvan ayırmak saçma. Ne farkı var kedinin bi inekten. Sadece ne kadar eziyetle o inek senin için hamburger olduğunu görmüyorsun. Keşke yediğin hayvanın hayata en azından güzel olsaydı. Hiç sesin çıkmaz onu dar yerlerde hormonlarla büyütünce. Sonra kesmesi var. Nasıl Boğazınızdan geçiyor anlamıyorum. Ben yiyemiyorum. Süt ürünü de gerekmediği süre yemem.
Tokyo ve Çin’de kedi, köpek, böcek türleri, yarasa ve en beteri de fetüs yeniyor ve bunların hiçbiri açlığı gidermek için deği turist çekmek için yapılan tuzaklar. Dünya’nın bir ekolojik dengesi vardır, güçlü güçsüzü yer ve hayatta kalır. Akbaba, çakal ve sırtlan gibi hayvanlar leş toplar. Aslan, kaplan, jaguar, puma gibi hayvanlar yani kedigiller avını canlı yakalamayı sever ve başta olmak üzere leş yiyicileri sonra geyik, gergedan gibi hayvanları yer. Kuşlar solucan, zürafalar yaprak. Fındığı sincap yer, sincabı yılan, yılanı kartal bu Dünya’nın döngüsüdür ve beslenmenin en ilkel haldir hepimizin proteine ihtiyacı var sonuçta ama zor durumda kalmadıkça yani büyükbaş hayvanlar varken kedi, köpek, kurbağa, yok tavşan yahnisi, yarasa çorbası ne gerek var böyle bir şeye? Ve evet bende kurban bayramlarına karşıyım ama karşı olduğum tek şey bir canlının kurban edilmesini kutlamak ve anestezi etkisi altına olmadan onu öldürmektir, yemek değil.
Benim yorumum neyin sağlıklı neyin sağlıksız olduğu ile alakalı değil. Farklı coğrafyalarda bu hayvanlar tüketiliyor. Günlerce inek kanı içen kabileler var ve gelenek olmuş hatta inançla yapılıyor bunlar. Biz inancımız gereği ya da geleneğimiz inek koyun vs kesip yiyorsak başka coğrafya da kedi köpek çatır çutur yer. Bunu ayıplamak etnik merkezcilik oluyor kusura bakmayın. Her toplumdan kendi kültürümüze uyum bekleyemeyiz.
Ne gerek var böyle şeye demişsiniz sizde et yemeyin o halde tarlaya ne atsan yetişiyor sebzeyle beslenen 4 5 saat midede kalacak şey için hayvan kesmeye değmez. Böyle saçma şey olur mu
allah belasını versin.. her anlamda buram buram manyaklaşan ülkemin kadınlarıda bu manyaklıkta bizde varız dercesine yarışıyor.. allahın lanetı ustunden ayrılmasın
Yaw başlarım tatlı kedicikler neyi öldürüp yiyorsunuz! Pazardan cebinden 5 liralık bozuk para alamıyor musun? Şimdi kediyi vurup tadına bakmaktan çok mu güzel !!! 🤬
Yemin ederim var ya urgan ile vuracaksın buna. Böyle bir canilik olabilir mi bu nasıl bir yaşamak nasıl bir hayat bu. Abi deliricem vallahi en sonunda deliricem
Daha neler göreceğiz kim bilir. Her gün daha kötüsü geliyor. Hatta şu an yorum yapanlardan biri bile bunlardan olabilir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bu kadın paranoid kişilik bozukluğu yaşıyor çarşafına tepki gösterilmiş ama çarşaf giymesinin sebebi sorunu ile alakalı çünkü paranoyak kişiler genelde dine aşırı bağlı oluyor ve kadında bu sebepten çarşaf giymiş.
Haberlerde gördüm bunu 1 bucuk sene önce de bi yakalanmıs akıl hastanesine yatırmıslar bu gün de suc üstü yakalamıslar. Ölene kadar tımarhanede yaşaması lazım hatta bana kalsa yaşamasın daha iyi ama işte yapıcak bişey yok
Yalnız bu kadın öyle değil. Baya bildiğin kara çarşaflı bir kadın ve kedi etinin helal olduğunu düşünüyormuş Tırnaklı hayvan olduğu için mi ne , öyle birşeyden dolayı.
Midem bulandı kadin kim yabancı falan mı acaba bizim türklerden böyle şeyler yapan olamaz ya bunu yapsa yapsa dışarıdan gelen vatandaş yapar acaba kadının akli değeride yerinde mi ulu ortada kedi kesip yesin gerçekten midem bulandı onu nasıl yiyor mide nasıl aliyor onu aklım almıyor insanlar bu kadar canileşmiş.
Mide bulandırıcı pis yaratıklar içimden onlara karşı öyle kötü düşünceler geçiyor ki buraya yazamıyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
O Kadın peçeli Müslüman çıktı bunlara sevicilik yapan kim varsa ----- bu siyahı Kadınlar Avrupa da yasak bizim ülkede neden normal görünüyor bunların iki gözü açık tek olması bile tehlike saçıyor nasıl ülkede yaşıyoruz ya
Ne üzücü işte. İnsan olarak hemen onu yaptıklarıyla yargılıyoruz ama... Eminim sağlıklı zamanlarında oda bir canlıyı incitmeyecek kadar ince ruhlu bir kadındır. Bilemeyiz ki..
Tahmin ettiğim gibi çıktı işte yani ne desem bilemedim zaten normal bir insanın kedi kesip yeme gibi bir eğilimi olamaz gibi. Allah şifa versin diyorum sadece kendisine