Tarikatların beslediği şalvarlı-sarıklı eğitim, imam hatip lisesinde isyan çıkardı. Sarıklı-şalvarlı derse giren öğrencileri öğretmen sarığını çıkarması için uyardı. Öğrencilerden biri, “Sarığımı çıkarmam. Dedelerin, dedelerimi astı. Saçın başın açık. Kadın başına konuşma, döverim” diye tehdit etti. Adli ve idari soruşturma başlatıldı.
Umarım ilk iktidar değişikliğin de bu tarikatların kökü kazınır..
İmam hatip lisesinde, tarikat öğrencileri ayaklanma başlattı! Devlet, tarikatlara ne zaman haddini bildirecek?
Ben sarığa karşı değilim Sonuçta oda İslam'ın bir simgesi Peygamberimizin sünneti Nasıl ki Yahudiler şapka takıyor ki şapka onun simgesi buda aynı şey isteyen istediğini takabilir buna kimse karışamaz Ama devlet daireleri hariç Çünkü devlet dairelerinde ve okullarda (bu imam hatip liselerinde de olsa) başörtüsü hariç Çünkü Kur'an okurken başörtüsü gerekli sarık takılmaz sakal tıpkı Cübbeli Ahmet Hoca gibi uzun bırakılmaz Çünkü orası devlet dairesi düzgün olmayı gerektirir Orası din kurumu değil aynı zamanda ülkemiz İslami kurallarla yönetilmiyor Burası Arabistan İran değil Gerçi eskiden devlet dairelerinde sarık vardı Örneğin Osmanlı'da vardı memurlar sarık takar sakal bırakırdı Çünkü laik değildi İslami kurallarla yönetiliyordu eğer bizler de İslam kurallarıyla yönetilirsek o zaman iş değişir o zaman serbest edilebilir Çünkü İslam kurallarına göre ülke yönetiliyorsa bu serbest olur ama devlet dairelerinde bana göre uygun olmaz Başörtüsü devlet dairelerinde olur Çünkü Başörtüsü farz sarık sünnet ve aynı zamanda Diyanet'te çalışan bayan Kur'an Kursu öğreticileri için tesettür gerekli Onun dışında sarık ve sakal devlet dairesinde olmaz Aynı zamanda çarşaf içinde geçerli bu dediğim Çarşaf devlet dairesinde olmaz ama günlük hayatta olabilir Özel sektörde çarşaf sarık sakal olabilir ama kamuda olmaz Şimdi bana çoğunuz İslam düşmanı diyeceksiniz ateist diyeceksiniz ama ben ateist veya din düşmanı değilim onuda belirteyim Ben sadece kamuda sarık sakal ve çarşafın uygun olmayacağı düşüncesindeyim Çünkü devlet kurumları özel sektöre benzemez her istediğini giyemezsin saygın olmak zorundasın memur olarak
Merak ediyorum da bu soru neden provokatif paylasim diye kaldirilmak yerine super seciliyor?_? Oncelikle tarikat veya tarikatler dedigimizde genis bir alani kapsadigimiz sonra bu ulkenin ^guya ozgur oldugunu ve herkesin diledigi sekilde kimsenin ozgurlugunu kisitlamayacak ve ona zarar vermeyecek sekilde yasayabilecegini unutmayalim. Evet aykiriliga ve basina buyrukluga karsiyim fakat herkes ulkenin kurallari cercevesinde istedigini yapmakta ozgur. Medya bu kadar sallantidayken her duyduguna atlayan genel dusunmekten ve empati yapmaktan aciz insanlarin onune sunulan tum haberlerden tiksiniyorum. Hangi inanisa sahip olursaniz olun genis dusunup detayli yorum yapabilme yetisine sahip olmaniz gerekir. Her ne nedenden olursa olsun bir erkegin bir kadina ustunluk taslamaya calismasina, bir kisi ne hata yaparsa yapsin ona dogruyu anlatmak yerine asagilanmasina, kendini memur olunca ulkenin cumhurbaskani sananlara, İslam'ın maksadini anlamayip insanlara yanlis davrananlara karsiyim. Bunun olay ile alakasi yok olmus veya olmamis gormeden sadece genel konusabilirsiniz.
Bu tarikatlar bitmez onu Ne geçilmez çünkü beyimiz de onların basında. Bu böyle olmasaydı tarikattan olmasaydı onu Ne gelen canım ona itaat edeceksiniz diye bağırıp konusamazdi bu adam ne ki diğerleri ne olsun. Alıyorsun birini diğerlerine vuruyorsun. Hepsi birbirinin saksakcisi hepsi birbirinin iti köpeği.. heryeri imam hatip her yeri cami yapıp duruyor. Eyvallah yapsın ama show için değil gerçek inancı için yapsın bunun yanında ülkesinin geleceği için üniversiteler yapsın eğitime katkı sağlasın bizde susup oturalim ama tek tarafli icraat yaparsan bizde böyle konuşma hakkı buluruz efenimm.
Hükümet cemaatlere destek veriyor Cemaatler bu güveni ve maddî geliri hükümet sayesinde sağlıyor Hükûmet para konusunda anlaşmazlığa düştüğü cemaatlerin fişini çekiyor Hükûmetin cemaat ler ile bağını koparmak mümkün dür Ancak bu konuda özellikle vatanini seven gençlerimizin her konuda silkelenip maddî manevî kendilerini toparlamalari gerekiyor Çünki cemaatler kendi bünyelerinde beyni yıkanmış genclerimize her türlü desteği veriyorlar Genclerimize cemaatlere karşı dirayetli maddî manevî güç lu olarak mücadele edebilme imkanını TÜRK HALKI verecek
Insanlar sosyal varliklardir. Değişik şekillerde bir araya gelir kendilerine yakin gördükleri ile etkileşim icine girerler. Bu bazen tarikat olur bazen köy dernegi, spor kulübü, siyasi parti.. vs Ve bu bir araya gelme olayi insanlarin potansiyelleri ile doğrudan alakalıdır. Haberde geçen olaya göre bu öğrenciler haksız ve saygısızlar. Onun dışında aklını kiraya vermek isteyenler ister tarikatci olsun, ister siradan müslüman, ister farklı bir inanç ya da ideoloji altinda olsunlar benim gözümde hic bir farklari olmaz. Eskiden batılılar osmanli için hasta devlet tabirini kullanmışlardı. Bugun geldiğimiz noktada hala ayni şeyleri yaşıyor olmamız acı bir durum.
İslamda böyle bir şey yok zaten. Aslında Allah Hristiyanlığı da İslamdan önce bir din olarak gönderdi. Ama onlar Allahın gönderdiği dini dinlemeyip kendi kafalarından Hristiyanlığı değiştirdiler. Hristiyanlık bozulduğu için Allah İslamı gönderdi. Bunlar da onlar gibi İslamı bozmak için özellikle gönderilmiş görevlilerdir. Çünkü İslamı Ateistlere bitirmeye çalışsanız ne kadar inandırıcı olur. Hemen tepki alırlar. Oysa ki İslamı Müslüman rolüne girmiş kişilerle bitirmeye çalışmak çok daha kolay bizim ülkemizde.
Hristiyanlık diye bir din yok. Hz. İsa ya verilen peygamberlik İslam üzerineydi adı İslamdır. Hristiyanlık Tarsuslu pavlusun uydurduğu bir şeydir. Bunu düzeltmiş olalım
Bir kişinin yaptığını genelleyip, ayaklanma çıkmış gibi göstermeye çalışman çok yanlış. Her kesimden insanın aşırılıkları var. Bunu o kesimin tamamına mal edemezsiniz.
Ben abartı ve çarpıtma yapıyorsam ( öyle bir şey yok) sende aksini iddia edersen soru sorarsın ya da cevabının verirsin. Senin dediğin bu suçlama apayrı bir şey hanımefendiciğim
Ben senin sorularına cevap vermekten usandım sen her gün yeni bir çarpıtılmış soru sormaktan usanmadın. Göz var nizam var, yaptığım şey suçlama değil ki gerçeğin taa kendisi beyefendiciğim
Sonuçta ben gazeteci değilim soruları aldığım kaynak var benim yaptığım bir şey değil. Ben bir kaç kaynaktan bakarım ona göre paylaşırım. Peki bakalım dediğin gibi olsun. İyi günler hanımefendi
yahu arkadaş provakatörlük yaptığın bariz belli. neymiş okullar kapalı camiler niye açıkmış. gözüne niye cami battı? camiler hınca hınç doluyduda biz mi görmedik? yoksa hınca hınç dolu olan yerler barlar pavyonlar mı. e tabi onlar niye kapanmıyor diyemezsinizki hayatınız orda geçiyor
@eleftheria646 herşeyin iyisi kötüsü vardır. Bı adamın yaptığı şeyi bir çok kişi ayaklanma çıkardı diye haberi bilerek yanlış yazıp provakasyon yapılmaz. Bir kişinin yaptığı bütün müslümanlara ya da İslam'a mal edilemez. Vede o şahsın yaptığı zaten yanlış. Kılık kıyafet kuralı vardır. Kimsede tehdit edemez
Tarikatlar bugüne kadar zarar vermekten başka bişey yaptı mı? Hayır. Giden insanlar cahil akılsız insanlar. Arapça selam yaz alır evlerine asar. Denetim yok bişey yok kafa rahat
Ya bakıyorum da hakli konusani eksiliyen hep kadinlar senin gibi diger kadinlarida eksilemisler kadinlar kadinin insanligin ve vicdanin dusmani bunu yapmalari cok uzucu cidden kadin olarak
Yıllarca devletin önemli kademelerindeboy gösteren feto mensupları , fethullah gulenin amerikada olması.. Yurtdışı yapılanmaların olması ve ülke içinde de cok göz önünde olmayanlar.."Dedelerin dedemi asti söylemi öğretilmiş anlatılmış bir söylem.. Kadın başına konuşma dovrrim soylemi erkeklerin konuşmak için en uygun aday olduğunu anlatmaya çalışıyor kadınların söz sahibi olmasını istemeyen kafa !.. Ruhum daraldı okurken bunlar yaşatırken bunların nasıl ruhu var ki daralmiyorr
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yabi onu kadınabdemesi yalnis islamdada zaten boyle bisi yokdur buyuk islam bilirleri islamin itibarına zarsr vermekden cok korkarlardi birde tarikatlara bu öfke niye anlamadim tamam yalanci tarikatlar cokda hak olanlara var nede olsa bunca alim bunca evliya tarikat ehli kisiker mavlana hacı bektası hoca ahmed yesevi gibi insanlar mesela yani sarıkda cübbe salvar bunlarda giyilebilir hicbir sorun yokdur cunki burasi özgür bi ulke kimse kimseye birsey diyemez yani
Gizli kişiii, sen bu sarklı cübbelileri, âlim olan mevlana, hacı bektaşi veli gibi insanlarla kıyaslama bence. Bu kıyası yapmak senin, benim haddin değil.. Madem onlar alim, ozaman devlet bilgi ve becerilerine göre, eski zamanda yapıldığı gibi sadece kendi himayesinde, çevresinde tutacak o kişileri.. Ama keşke yunan galip gelseydi, diyen ve geberdn o kansız, ve bunları bu hale getirenleri de yanında tutmayacak
Orda bi noktaya dediğındim HAK olanlar yalancı olnları bende istemiyorum zaten feto mesela adana oktar mesela hepsi din ayagına naptı bak diyorumki Arastirılsın dindısına dair en ufak iş yaoanlar kapatilsın ama hakkı anlatan medrese tarikat olsun onlar kapatilmasi aksi takdırde bizden sonraki nesik dinsiz olur zaten Allahı anlatan yerlerin bukunmasi şart @MasörVolkan
Olabilir elbet ama devlet srnce bununla ugraşırmı imamlarimizda zaten sadece namaz kilmayi bilen insanlardan seviliyor je yazikki soyle islami ogreten kisilerden degil bu işin ustüne birazcik düşülse yalancı tarikatlar ortadan kalkar imamlarimiz daha bilinçlı olur soyle hak olan tarikatlsr medrrseler falan bulunur en azindan yani burazcik düzene otursa devlet prsine düsse kimse sikayetci olmazda bu ulkede ne yolundaki dinde yolunda olsun gerci @MasörVolkan
Mevcut hükumet zaten tarikat sayesinde geldi. Hala da dinden olsun ne tarikatı olursa olsun mantığında. Tuzla tepe ören de çevresi yüksek duvarlarla çevrili tarikat var mesela. Önünde kadın otoparkı diye yazılı tabelası bile var ki ben hayatımda ilk kez böyle bir şey gördüm. Buranın otoparkı carrefour otoparkı gibi kalabalık. Burada bu kadar insan ne yapar, kimsenin sorduğu yok.
Bıktık şu tarikatlardan da zırvalıklarından da... Şeriatla yaşayacaklar ellerinden gelse. Hepsi de doğru Arabistana... Devlet neden bunların yuvalandığı yerlere baskın düzenlemiyor hala anlamış değilim. Fetö yeterince ders olmadı galiba.
Ülkeye hiçbir faydası olmayan ve ülkeyi karanlığa sürükleyen bu tarikatlar, Cemaatler, İmam hatipler acilen kapatılmalıdır, laiklik yoksa karanlık var.
Birisi bir hata yapti diye butun tarikatlara mal ettiniz. Tarikatlar kapatilmali diye nutuk atiyorsunuz. Metrobuste kadinin uzerine boşalan adam sol goruşlu biriydi o zaman muhafazakar insanlarda soyle dese ne dusunurdunuz. şu mini eteklileri dinsizleri bir an once ulkeden atmali. Biraz enpati yapin oyle konuşun kendiniz gibi olmayanlari otekileştirip yasamaya hakki yokmuş gibi davranmaktan vazgecin artik.
Güya bu ülkede herkes özgürdü.. Güya laiklik bunu öngörüyordu öğretmen neden şalvarına sarığına karışıyor.. onu doverim diye tehdit etmeside salvarlının cahilliğı.. çok iyi tarikatlar var. sen tarikatların kökünü kaziyalım derken tasavvufa karşı gelmiş oluyorsun.. yolu yordamı bilen tarikatlar da var.. ıslamı kullanan tarikatların davranışlarıyla bütün tarikatları kötüleyemezsin.
Bu ülke niye iyicene geriye gidiyor bir öğrenci kadın ögretmenine nasıl bu kadar saldırganca bir yaklaşımı olur nasıl bir yetiştirme ve genetiğe sahip gerçekten çok kötü 🤢
Adım adım düşünce sel ve davranışsal olarak orta doğuya doğru yaklaşıyoruz günden güne Ne acıdır ki bunu isteyen %50 lik bir dilim var.. zaman birlik beraberlik zamanıdır gelin Birlik olalım bu gidişata dur diyelim 👍
Neden özgürlük adına haykırdığınız bu ülkede LGBT liler meydana çıkarken fuhuş pazarınfakiler kendini satarken sizler ya herkes özgür kimse karışamaz dediğinde sorun olmuyorda 2-3 öğrenci ben sarığımı çıkarmam dediğinde kendinizi yırtıyorsunuz hem bu pisliği yapanların hakları güvene alındı onaylandı ya bu gençlerin ki daha bir şey ortada yokken sadece başlatma adına bir hareket iken ortalığı ateşe veriyorsjnuz inşala sarık kanun olur
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İslam dinini, giysi, bez parçalarına, sakal ve tüye kadar indirgeyen ve bunları uygulayınca kendilerini dine hizmet etmiş sanan a zavallılar: Şunu iyi belleyin dini şekillere boğuyorsanız bilin ki şeytanını esiri olmuşsunuz demektir. Şeytan sizi böyle avucu içine alırda sizi farkında olmazsınız, dinimin emrettiğini, atalarımın yaptığını yapıyorum zannedersiniz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ne diyorsun sen be ne demek tarikatların kökü kazınır tamam o genç yanlış yapmış döverim demekle ama öğretmen ne karışıyor ders din dersi sonuçta Sen tarikatın ne olduğunu biliyor musun da boş Yapıyorsun tarikat dinle ilgili dini İslami anlatıyor mezhepler falan var zikirler çekiliyor tabi senin gibiler anlamaz bunu anca boş yapar
Bu tarikatlar yıllardır var islamla örtüşmüyor bunları düşünceleri bana göre Nurcular Süleymancılar yıllardır olan tarikatlar ve devletimizin çogu bunu yıllardır biliyor
Bu da yanlış kendini çok özgür düşünceli sanıp tesettürlü/şalvarlı (kısaca tabir edersem) kesimi hor görüp aşağılayan cahil olduklarını ileri süren kimseler de.
@Gamzeliyimnapayım58 saolun. bu sitede o kadar taraflı sorunlu tipler var ki bunlara gerçekleri söylemek kendi hayal dünyalarından uyandırmak birilerinin görevi. ayrıca site yönetiminin ne kadar taraflı olduğunu bile söylemeye gerek yok adamlar özgürlük filan diye zırvalayıp bu çukur sitelerinde bile despotluğun dibini yapmaya çalışıyor.