+1 yılŞampanya kutlaması da saçma. İspanya domatesleri israf ediyor. Dünya da o kadar aç insan varken bazıları israf ediyor. Böyle israflar yerine o harcanacak paralar doyurucu gıdalar ihtiyacı olanlara verilse bir sürü yoksul olan aile karnını doyurabilir. Avustralya devreleri öldürecekti Afrika bir sürü aç insan var teklif bile yapıldı ama kabul etmediler bunlar rezil olmuyorsa biz hiç olmayız.
70 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGerçekten sinirlendiğim bir konu oldu bu maalesef. Bu yarışlar Bahreyn'de ve Abu Dhabi'de de gerçekleşiyor, Müslümanlıksa onlar dibine kadar yaşıyor dini ve onlar bile buna müdahale etmiyorken bizde bunu kendine hak görme sebebi ne? Aşağıda da yerinde karar olmuş, yok olsa ne olmasa ne, abarttınız diyenler olmuş. Madem gelenek haline gelen bir şeyi yapmamak sorun değil o zaman bundan sonra bayramlarda giyinip misafir ağırlamayın, nasıl olur? Hayırdır yani vahiy mi indi size, Allah sizi mi seçti dini yayın diye veya peygamberliğiniz mi ilan edildi? İnsanların inancına, özgürlüğüne ne hakla müdahale etme hakkını görüyorsunuz kendinizde?
30 Yorumla
- Gündem konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü müslüman olmayı sadece içki içmemekten ibaret sanıyorlar. Kul hakkı haksız kazanç onlar için birşey ifade etmiyor onlar günah değil çünkü
130 Yorumla
+1 yılMillet ileriye gider biz ülkece geriye gidiyoruz.
Amaçları bizi şeriat ülkesi olan ortadoğu yapmak. Ne hale geldi güzel ülkemiz30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
- Gündem konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılHaspama bak sanırsın hacı ak. Kendisi her bku işlesin. Adaletin onu Ne taş koyup dursun. Peşi sıra öldürülen kadınlara "mini giymeseymiş, ruj sürmeseymiş, i saatte orda ne işi varmis" gibi sorularla çamur atacağına katillerinin peşine koşsun. Alkole bu kadar kafayı yanacağına t3cavuz edilen çocukların hesabını sorsun ensar vakfının tebrik edildiği görüntüleri unutmuyoruz. Anasını skti ülkenin. Hâlâ bazıları bunu alkışlıyor. Ee napican köpekler sahiplerini korur şakşakçılar da işini yapar. Yalaklar da yalanır...
50 Yorumla Yandaş seçmen gururlandı işte İslam ülkesi! Yarın tüm dünya müslüman olacak çünkü içki içirmedik😂 Saçmalık
Dinde zorlama yoktur sizin dininiz size ben dinim bana ayetlerini bilmedikleri için böyle davranıyorlar ne gülünç durumdayız yazık gerçekten70 YorumlaAşırı saçma bir olay daha. Bakalım daha ne kadar saçma olaya daha şahit olacaz. Şampanya olsa nolur olmasa nolur biz mi içiyoruz? Hayır. Bize mi günah giriyor? Hayır. Saçma salak işler. Beyin şovlarını kullanmayanları memnun eder bu. Müslüman bir ülkede içki içilmez ama hırsızlık olur gibi bişey bu. Batıralım da ne kadar batarsa muhabbeti.
61 YorumlaNeguzel kendi farklılığını ortay koymus işte , hayırdır şampanya ile finish yapmak formulanin kanunu mu sanki.
Köpürtmek isteyen gazozu da kopurtsun.
İkramsiz bırakılsalar anlayacağım bu yargini da ha gazoz ha şampanya yani , ilgincsiniz.
#HUWOMANİST81 Yorumla- Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSalak bunlar. Yemin ediyorum salak. Madem öyle neden Türkiye'deki azınlık yabancılara şampanyayı yasaklayamıyorlar. Resmen imajımızı zedelemek amaç. Başka hiçbir şey değil.. Eğer şampanyayı yasaklayacaksan Formula yarışı da düzenletmeyeceksin. Yiyemeyeceğin töhmetin altına da girmeyeceksin.
40 Yorumla Aksine imajımızı onlara gösteriyoruz. onların imajlarını biz nasıl özentilik yapıp alıyorsak , onlara da bu şekilde bizim yönlerimizi göstererek az da olsa onların bizi görmesini sağlıyoruz. Buraya '@sierranovember geleneğin bozulma konusunu işleyen arkadaş düşüncene saygı duysam da şunu belirtmek isterim, adetleri (adetlerin ne işe yaradığını ) ya da Türkiyeyi bilmiyorsan yorumlarına katma. Çünkü eski dönemlerde eğer müslümanlar kendi adetlerini göstererek gönül alam politikasını uygulamasaydı şu an sen olmıcaktın. böyle bir saçma yorumda bulunmıcaktın dahi.)
54 Yorumla- +1 yıl
Daha neyden bahsettiğimi anlamayan sen, şaşırtmayarak hemen saldırıya geçmişsin bile. Adetlerin ne işe yaradığını senden iyi bilecek kadar yaş farkına sahibiz zaten. Dahası benim örneğim sadece bir benzetmeydi, şampanya patlatmak F1'in bir geleneğidir. Kimse senin geleneğine karışmıyorsa sen ne hakla birinin geleneğine müdahale ediyorsun?
- +1 yıl
Bir de şeyi merak ediyorum. Gazoz patlattırmak bizim hangi geleneğimiz açıklar mısın güzel kardeşim? Eğer böyle bir geleneğimiz varmış ise 2005-2011 arası düzenlenen yarışlarda neden uygulanmadı, o zaman şampanya milli içeceğimiz miydi? Bunları düşün tekrar konuşalım, iyi günler.
- +1 yıl
Hayır Cumhurbaşkanı'nı tövbe haşa peygamber olarak örnek alıyorsanız söyleyin bilelim, zira bizim peygamberimizin dinlere ve insanlara hoşgörüsü vardı. Anlaşılmayan nokta şu, vay niye içki içilmedi de içki içilmediği için rezil olduk diye söylenmiyoruz. NEDEN FARKLILIKLARA SAYGI YOK, kızdığımız şey bu bir anlasanız.
+1 yılSizin de bütün Müslümanlıkla alakalı şeylere karşı olduğunuz düşünüyorum.
Ne var yani gazozla yapıldıysa? İlla ki çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede şampanya patlatmak zorunlu mudur? Bence imaj zedelenmesi yerine, çokta takdir edilesi bir hareket olmuş.112 Yorumla- +1 yıl
Müslüman tüccarı. 😂Yahu şarap açmayı marifet sayıyorsun.
Benim sözde Müslüman olduğumu nerden biliyorsun? Yaşayışımımı gördün? Herkesi aynı kefeye koyma. Bende içenlere karışmam, saygı duyarım. Lakin normalleştirmeye gerek yok.
+1 yılGayet yerinde bir hareket olmuş. Ayrıca sizin gibilerin her koşulda ezik hissetmesinden tiksinir oldum artık. Neymiş şampanya yerine gazoz verilmiş diye ülkenin imajı zedelenmiş hadi ya. Sizde özgüven problemi var batı karşında o kadar ezik hissetmişsiniz ki her koşulda onlar gibi olmalısınız aksi taktirde böyle komik yorumlarda bulunuyorsunuz
911 Yorumla- +1 yıl
@Renks1 abi saçmalamayın lütfen gazoz ikram ederek kimin hangi inancına saygısızlık edilmiş olabilir? Ayrıca verdiğin örnek bu durumla hiç uyuşmuyor
- +1 yıl
Hadi lan ordan daha kendi dilinin yazım kurallarından habersiz Afganistan orada diye geveleniyor. Sen kurban ol o Afganistan'a. Sorsan bir işe yaradığı yoktur ama iş eleştirmeye gelsin hop damlarlar vasıfsız it sürüleri sizi. Kudurun böyle siz kudurdukça ben basıyorum kahkahayı.
- +1 yıl
@maria0 puahahahaha kudur beybi
- +1 yıl
@maria0 gidip ağlayarak günlüğüne yazabilirsin bu olayı puahahah
- +1 yıl
@Renks1 vasatın anlamını sorsam bilmezsin gelmiş burda uyduruk kaydırık cümleler kuruyorsun ya. Sizin beyninizi umumî tuvalet olarak halka açsalar keşke en azından bir işe yarardı
İmaj dediğin şey şarapsa ve şarapla bozuluyorsa, bizim yıllardır imajımız yoktur demektir zaten.
Her milletin kendine göre örf, adet ve gelenekleri vardır. Bir yerde insanlar deli gibi çay içer başka millet su içer gibi içki içer.
Biri yılbaşında kutlama yapar, diğeri vurur kafayı uyur. Orada amaç bir sıvının patlaması ve eğlenmekse, bu sıvının ne olduğunun ne önemi var? İmaj dediğin şey böyle küçük şeylerle sarsılmaz merak etme. BİZ O İMAJI GÜÇLÜ ORDUMUZLA ÇOKTAN SAĞLADIK.30 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılEyvah rezil olduk 😲😲Ne yapsak acaba sınırlarımı kapatsak. Tüm ülkede interneti kesip, dünya ile bagimizimi koparsak acaba.
Tüh tüh olmaz boyle sey.
Yahu elin yabancısi bile bizim muhalif insanlar kadar takilmamistir bu konuya.
Bizde oyle bir muhalif kitle var ki.
Marsa giden arac yapsa ülkemiz.
Sirf iktidar karsitligi ugruna yapılan aracı görmezler.
Marsa gidiyor ama, yerden kalkarken cok toz kaldırıyor derler.30 Yorumla 😄 Helal olsun vallahi helal olsun. Benim çok hoşuma gitti. Bizim ülkemizde bizim kurallarımız ama keşke birçok konuda da böyle kuralcı olabilseler. Ben gurur duydum bu yapılanla. Bence bunu sorgulayacağımıza, destek verelim.
89 Yorumla- +1 yıl
@Dj_Parrot Boş boş konuşma! Senin o cahil görüşün beni ülkemden etmeme yetmez. Ayrıca sen o küçümsediğin Arabistan topraklarına kurban ol! Asıl senin gibi gâvurlar yüzünden Müslümanlık yok oluyor. Rahatsız oluyorsan ülkeden defolup gidebilirsin. Buralar benim toprağım sen de git gâvur memleketinin asfaltını yala!
- +1 yıl
@----DJ---- _parrot
Ulkeyi terk etmek serbets - +1 yıl
Burası laik bir ülke anladın mı şeriatla yönetilmiyor ne kuralı
- +1 yıl
Hangi kuralmış o
- +1 yıl
Zorla tutan yok cek kredi git
+1 yılTürkiye zaten müslüman bir ülke degil hani neydi o bir seyle yönetiliyordu arap ülkeleri falan unuttum Şu an türkiye öylede degil. Bu tarz seyleri inaclada bagdastirmak lüzumsuz. Ona kalirsa evlenmeden cinsel münasebette günah haram ama dizilerde yapıyorlar yani cidden bunu dinle bagdastirip yaptilarsa sacma olmus.
10 Yorumla
+1 yılYıllardır olan alışkanlığı sansürlemek neden şampanya olmasında ki fark ne. Ben anlamıyorum herkes yöneticisinden tütün halkına kadar çok mu müslüman da şampanya mevzumuz kaldı önce bir iyi insan olsun herkes aww
20 Yorumla
+1 yılHaberim yoktu. Lüzumsuzluk ya. Size ne, kim ne içerse içer ya da nasıl kutlarsa kutlar... Ben F1 izlemiyorum, ama o kutlamanın klasik bir şey olduğunu biliyorum. Yemin ediyorum, g*ri zekalıyız.
30 Yorumla- Gündem konusunda 913 cevap paylaştı.
+1 yılMuhtemelen RTÜK ile alakalıdır, Türkiye'de bu baskı inanılmaz boyutlara ulaştı. RTÜK kapatılmalı. Zaten ülkenin başına geçsem ilk yapacağım şey RTÜK'ü kapatmak, ikincisi de Türk futbol takımlarına 4-2-3-1 dizilişini yasaklamak olur.
10 Yorumla
+1 yılDevleti alkolden aldıkları vergiler ile yönetenler yarışmacılara gazoz vermiş 😂
Gerçi millete kek verip yuvarlamayı vaad ediyorlar dimi normal yani 😂20 Yorumla
+1 yılŞampanya olmadan ülkenin imajı mı zedeleniyormuş. Bi şampanya mı yani ülkenin imajını yükseltiyor. Ne kadar sığ bir düşünce. Bunu avrupa ülkelerinden biri yapsa bravo diye alkışlarsınız. Kendi ülkesine bu kadar düşman başka bir millet görmedim ben.
30 YorumlaMadem bu kadar muslumanlar imamlarin maasini tekel vergileriyle odemesinler. 😂
Hep hiyakarlik baska bir sey degil.30 Yorumla
+1 yılAşırı komik bir olay, günlerdir insanlar sahte alkolden ölüyorken haber yapılıyor ama böyle bir organizasyonda insanların tercihleri varken gazoz varken büyük bir başarı
10 Yorumla
+1 yılHahaha güldüm ben bunu okurken. 😂 Ne kadar itici bir ülke olduk böyle ama. Alkol öyle büyük bir tabu yapıldı ki ülkede insanlar alıp ictikleri zaman milli olmuş gibi tepki veriyor.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBurda sampanya günah ise ozaman yurt dışında a sizin önünüze domuz koysunlar onlara da o normal ozaman daha ne kadar rezil edilir örneği ben olsam bir daha gelemem buraya
40 YorumlaAyıp bee ayıp. Bir gün bir şeyi tam yapsak şaşırırım zaten. Başka şeylere fikir ve inançlara maalesef saygı yok...
30 Yorumla
+1 yılMilletde beyin yok harbi ne var gazoz verildiyse Osmanlı bişi bişi yazmışlar bizim millet harbi özürlü
10 Yorumla
+1 yıl😅😅ben zaten anlamistim yani ole bisi yapmazlar. ama gazoz da ne bilim ilaç varmıydı acaba bari nuri alcoyu cagirsalardi
10 Yorumla
+1 yılYaratıcılığımızı konuşturmuşuz, gazoz vermek kimselerin aklına gelmemiş olmalı!
20 Yorumla
+1 yılAngara nin gazozunu bilsinler gazoz diyip gecme 🤣dunya ülkelerine yolluyoruz
20 Yorumla
+1 yılSaçma geldi bana neden yani bırak kim ne ile kutlarsa kutlasın
10 Yorumla
+1 yılMusluman dinine gore icki haramdir icki yapan alan satan tasiyan ve ikram eden de bu gunaha ortaktir netice itibariyla biz musluman bi ulke oldugumuz icin sadece bu dinin emirlerine uymuslar
10 Yorumla
+1 yılHahahahahah ciddi olamaz bu😂😂 sebebi neydi ki neden yapılmadı?
10 YorumlaGündem konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bu gerçekse, gerçekten rezil ötesi bir durum. Adamların yerinde olsam bir daha bu piste gelmem.
10 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Bu kadari beni bile şaşırttı.. Bunlar iyice mnyaklaştı..
10 Yorumlaşu batının bizim hakkımızda düşündüklerini önemsemek yerine kendi kültürümüze önem verseydik böyle mi olurdu demek şampanya olmayınca olmuyor öyle mi batı bizi küçük gördü vah vah
20 Yorumla
+1 yılFarkımız tarzımız 😅ne güzel işte Türkler alışılmışı bozar 😎😎diğer Müslüman ulkeleri o zikkimla kutlama yapıyorsa bu onların ayıbı batı ozentileri... İslam ülkesiyiz biz elhamdülillah... kekse meyve suyu verselermis o daha sağlıklı ✔️
50 YorumlaHiç bi ezikliği yok durumun gurur duydum ülkemde formula 1 yarışı olduğu için
50 Yorumla- Gündem konusunda 707 cevap paylaştı.
+1 yılOsmanlı geri geliyor artık hahaha çatlayın batı özentileri sizi hedef 2023
30 Yorumla Valla helal olsun bi kere daha gurur duydum Hamilton bile bu duruma sizin kadar ezikleyerek bakmamistir emin olun asıl eziklik sizin batı özentisi olup kraldan çok kralcı olmanız. Biraz özgün olun heeey
60 Yorumla
+1 yılNe olmuş yani şampanya verilmediyse unutmamak lazım ki misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşta zaten F1 yarışının Türkiye gibi geri kalmış bir ülkede düzenlenmesi saçmaydı.
20 YorumlaNe alaka kardeşim bizde gazozun reklamını yapıyoruz bu vesileyle. Ankara , Niğde, Bor gazozu, Elvan vb.
00 YorumlaGündem konusunda 557 cevap paylaştı. Ben boyle bisey olduguna inanmiyorum milyar dolarlik bir organizasyonda kimse işi Turk organizatorlere emanet etmez bence kulliyen yalan haber.
01 Yorumla
+1 yılTürkiye'yi it gibi kiskaniyorlar böyle ucuz hareketlerle bizi ezebileceklerini saniyorlar
10 YorumlaHiç bir dine bağlı değilim, ama çok önemli bir mevzu değil. Tartışılacak bir mevzu da değil.
10 YorumlaBelkide gazoz iç efsane ol sloganına takılmışlar ve bir değişiklik yapmak istemişlerdir 😂
00 YorumlaTurkiyenin 97 yildir ne imaji var ki bi gazozla zedelensin...
30 YorumlaGündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hayırdır rahatsızlığın neden? Gazoz şampanya gibi güzel fışkırtmıyor mu?
52 Yorumla- +1 yıl
Sizler yüzünden tüm dünya da Türk ırkçılığı yükseliyor, ülkeye sayeniz de Afganistan gözüyle bakılıyor. Kına yakın!
- +1 yıl
Kusura bakmayacaksın burası müslüman bir ülkesi ve bize göre şampanya içmekte dökmekte haram, tv lerde onu göstermekte yanlış. Bizim doğrularımızdan dolayı ırkçılık yükselecekse yükselsin, afkanistanla alakası yok.
+1 yılAlkol verilmedi diye imaj zedelenmez a benim cahil kardeşim aksine kendi imajımızı onlara örnek gösterdik 😊
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜlke de daha önemli sorunlar varken Formula çıktı başımıza
00 YorumlaAptallıktan başka birşey değil
30 Yorumla
+1 yıldaha sağlıklı diyedir hahhahaahha
20 YorumlaAbi cidden çok ezik değil miyiz ya dhksksk
24 Yorumla- +1 yıl
Kendi adına konuş zaten böyle saçma mantıksız konuşarak ezikligini belli ettin 🙄
- +1 yıl
Millet bize ağzını bıraktı başka birleriyle gülüyor bunlar hala daha sola ezik cahil diyerek ulkesini kurtardihini flan sanıyor 😂😂
- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılhakikaten boyle mi olmus :)))
pes diyorum :)20 Yorumla Soda ayran daha iyi olmazmıydı 😄😂
10 Yorumla
+1 yılCami yapımında bir numarayız. Bu yüzden gazoz
10 YorumlaYine gunah zemzem versinler.
10 Yorumla
+1 yılHic gulecegim yoktu. Komedi resmen
20 Yorumla
+1 yılŞart mı yani ne var gazoz verildiyse
50 Yorumla
+1 yılgereksiz bir uygulamaydı..
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAdamlar müslüman mı da gazozla kutlama yapılıyor
00 Yorumla- Gündem konusunda 899 cevap paylaştı.
+1 yılAKP Mhp Yenildi Korkuyor
10 Yorumla
+1 yılKomik 🥂
10 Yorumla- Devamını Gör (4)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım