Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, 82 ilin il sağlık müdürlüklerine gönderdiği filyasyon çalışmaları konulu genelgede, koronavirüs hastalarıyla temaslı kişilerde semptomları yoksa artık test yapma zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı.
E geriye tek şey kalıyor insanlar artık hastaneye gittiklerinde yalan söyleyecek şikayeti yoksa dahi. Böyle bir karar mantıklı mı sizce?
Covid-19 hastasıyla temas etseniz bile artık test yapılmayacak! Semptom yoksa, testte yok. Ne düşünüyorsunuz?
Ellerinde testler azaldiysa bide yurtdışından bunları getirtmek pahalıysa ne yapalım yani? Insanlar hasta olsa ne fark eder semptom göstermiyor sonuçta bize ne ak ister konusuna bulaştırdım ister evladina önemli olan ölüm. dosegindeyken bize gelmesi. Sus laf söz olmasın şimdi bu konuşulursa verdiğimiz vergiler nereye gidiyor diye sorarlar şimdi.. Gerçi o da doğru ota bka vergi alınır, yakında attığımız adım için ayakkabılarımıza taksimetre takılacak sigara içmek sağda solda yasak ama alırken vergi de alınıyor araba almaya kalk 1 kendine 2 devlete 1 de bankaya alıyorsun vergi adına ama bir deprem bir virüs bi bisey olunca vergileri biz gucci çanta almaya saraya yeni ampuller yakmaya uğraştık da borç varsa halkımız pamuk ellerini cebine atsalar olur mu? Oluyor.. uzun lafin kısası sebebi bu kuzu testler azalıyor çünkü test yapılacak ekipmanlar azaldı sahasının alladı için para gitmesi lazım e para giderse akrabalarının maaşı ödenemez o yüzden ne yapalım virüslü bile olsa semptom gösterip hasta olmuyorsa sektir edelim dediler ondan bu böyle..
Bence yanlış. Yanlış olma sebebi eğer temasta bulunmuş ve semptom göstermeyen birisi varsa demektir ki bu kişinin bünyesi bu virüsü ya yok ediyor ya da etkisiz hale getirebiliyor. Gerek aşı gerek farklı teknikler geliştirip insanlara yayabilmek açısından test yapılıp bu tür insanlar belirlenmeli ve bu kişilerden alınan örneklerle bunun ilacı, aşısı her neyse işte gereken icat için çalışmalara katkıda bulunulmalı. Ben daha çok şunu merak ediyorum : Bu virüsün yarasayla falan değil de gerçekten laboratuvarda geliştirilip dünya nüfusunun azalmasını sağlamak için yapıldığını ne zaman itiraf edecekler acaba?
Artık o kadar bıktırdılar ki sağlık çalışanlarını. Grip olan bile geliyor. Tabi ki bu hayvanatları savunmuyorum ancak sağlık çalışanlarını boşuna meşgul ediyorlar.
Öyle şey olur mu gadası. Bizden her ay sgk adı altında para kesiliyor. Sanki biz her ay devlet hastanesinemi gidiyoruz. Her yerden devlete oluk gibi para akıyor. Bunun hesabını Allah'a nasıl verecekler.
Dikkatle izleyin. Artık kovid davası kapanacak çünkü şeytani picler alacağını aldı. Artık kovid sıradan grip muamelesi görecek yavaş yavaş. Test yok sonra tvlerden azalacak sonra aşısı çıkacak ki aşı güvenilir değil bana göre daha sonra sıradan mevsimsel grip olacak. Normal gripten yılda 85.000 kişi ölüyordu zaten. Bunun tedbirlernde ne vardı hep aynı şeyler. Uzakdoğuda normal grip olan hep maske takardı bize maske takın dediler. Dışardan eve geldiğimizde elimizi zaten yıkardık yıkayın dediler. Üstünden zaman geçsin maskeninde işe yaramadığı ilaçlarınında fos olduğu çıkar ortaya
Kişi semptom gösterse bile test yapmayan yerler var. İki gün önce tanıdığım biri belirti gösterip hastaneye gitmiş test yapılması için ama test yapmayacaklarını söyleyip eve göndermişler. Bugün fenalaşmış ve ailesi 112'yi aramış. Verdikleri cevap ise 'corona virüs hastalarında bu durum normal. Gelemeyiz.' olmuş. Yarım saat içinde de adam ölmüş zaten. Bir akrabamda aynı bu nedenle vefat etti maalesef.
Gelemeyiz mi demişler ve sonrasında bu olay olmuş.. Şimdi bu insanın ailesi öfkelenip bir şey yapsa ne olacak. Ne biçim sistem var bu ülkede anlamadım gitti.
Umursamıyorlar artık. Ben de virüs geçirdim aylar önce, ciddi bir durumum yoktu ama yine de hastaneye yatırıp dört dörtlük tedavimi yaptılar benim. Ama artık ciddi de olsa durumun bakmıyorlar. Ölen ölsün kalan kalsın kafasında herkes
iyide zaten surekli test yapmak zaten sacmalik cunku temasi varsa test yaptiginda bugun negatif yarin pozitife donuyor zaten. bu kadar bos yere test kiti harcamak akil karimi? takmissiniz bir teste. o kisinin temasi varsa yapilicak olan onun evde karantinada olmasi. 83 milyon insan var bu ulkede 83 milyon hadtane yatagi nasil olsun hic aklina yatiyormu bu dusunce? koskoca insanlar 14 gun evde karantinada duramiyormusunuz? illa devletin sizi hastaneyemi tikmasi gerekiyor?
Bizim burda zaten yapılmıyor komşumuz covidli evde sadece izoleler eskiden kiminle temasliydiniz diye soruyorlardi simdi onuda sormuyorlar ortak kullanim alanlarimiz var illaki temasimiz oldu bir kac gundur tedirginim acikcasi gitsemde test yapmayacaklar cunku
Hahaha komik ya bakanlık veri saklar. Ülke tek bir adamın ağızına bakar. Eleştiren tutuklanıyor. Deprem olur halk suçlu. Hastalık çoğalır halk suçlu. Suçlular tabi bir insana tüm ülkenin yönetim şeklini verdiler. Neyse maske takın coronadan ölürseniz siz suçlusunuz. Otobuste, hastanede veya iş yerinde bulaşırsa bile siz suçlusunuz.
Semptom göstermeyip hasta olanlar var ve onların bulaştırdıkları var. Herkes iyi hatırlarsın Türkiye de korona 1 kişiyle başladı. Binlerce insan oldu. Test azaldıysa getirirsin sağlık alanında şöyleyiz denmesi kolay. Korona hastanesi yapmakta kolay saçmalıktan başka bişey değil.
Kolonamilusu bana geçmişse test olmak kontrol amacli istesem? Yapmasalar? konu komşuya mahalleye yayarsam ve içlerinden birkaç kişi ölerse? Bu durumda ben vebal mi alırım? Bana beddua ederlermi? Diğer tarafta bu insanlar yüzüme tukururmu? Hocamız canlı yayına bağlanıp açıklarsa sevinirim lütfen !
Kaldırım mühendislerinin bakan olduğu bir ülkede, bu gibi komik kararlara artık şaşırmıyorum. Madem bu kadar önemsiz bir hal aldı şu sokakta sigara içmeyi yasaklamak da neyin nesi? Kendi aptal düzenlerini kurmak için fırsat bu corona. Zıvanadan çıktılar artık.
Bu yeni bir karar değil. Birçok hastane önceden de böyle yapıyordu ve emin olun birçok insan yalan söyledi zaten test yaptırabilmek için. Sadece açıklaması yeni yapıldı.
Kesinlikle mantıklı. Test yapılsa da yapılmasa da zaten bi kişide pozitife o kişi aynı evde yaşadığı herkesle birlikte karantina altına alınıyor. Ne gerek var tekrardan test yaptırmaya üstelik size test yaptırıp yaptırmamak istediğiniz bile sorulmuyor. Olay test falan değil keşke bunu anlayabilseniz
Hazine öyle saçma şeylere kullanılıyor ki böyle gerekli şeylere testlere ülkenin parası yetişmiyo şaka gibi koskoca devletiz nelerden tasarruf etme peşindeyiz
Patron çıldırdı!!! Sağlık Bakanlığı'ndan büyük kampanya!!! "Semptom yoksa virüsünü dilediğine bulaştırabilirsin!" Sonun başlangıcı gibi görünüyor yakında tüm ülke bu hastalıkla tanışacak.
Yani temasla alakası yok ya okdar çok etken var ki Asansorden sen iniyorsun başkası çıkıyor Markete sen çıksan öteki giriyor maske burundan asağı bırakıp gidiyor virusleri oralara
durumun ne kadar kötü olduğunu düşünün test sayıları demek ki ancak semptom gösteren kişilere yapılmaya yetiyor. ayrıca semptom gösteren bazı kişilere dahi test yapılmıyordu zaten
Bir şarkı vardı artık o durumdayız covid konusunda. Ölüme 5 kala bu şarkıyı yazdım sana, dinlersen ağlama ruhum artık yanında gibi bir şeydi o misale dönüyoruz. Günlük en az 2k vaka var :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Arkadaşın annesi pozitif çıktı arkadaş da test yaptırcak bakalım nolcak arkadaşta pozitif çıkarsa karantinaya gircek iş yeri
Bu yeni değil ki, böyleydi zaten. 2 ay önce benim eşimde test pozitif çıktı. Ben ve çocuklar hastaneye gidip test yaptırmak istedik, semptom yoksa test yapmıyoruz dediler.
Temaslı insanların ki negatif bile çıksa 14 gün evde olmak zorunda diye biliyorum yani yapılmasada evde olacak zaten hes kodu olayı bu değil mi?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
kısacası ölün falan demek istiyorlar herhalde günlük 15-20 bin vaka oluyo ama sadece semptom gösterenler 'hasta' olarak sayılıyo yemiin ederim aklım ermiyo artık şunların işine
Bence mantikli olmus yuzde 90 temaslilari hemen teste sokuyorlar ve negatif cikiyor temasli aldiysa bile 3 5 7 gun sonra ortaya cikiyor bi daha test yapiyor zaten. Bosuna test yapiliyor surekli
Çok saçma oldu haberler de bir ülke de gördüm hangisi bilmiyorum adamlar işleyen trafik üzerinde durdurup test yapıyor öyle adam seçmiyorlar herkese yapılıyormuş bizim de böyle olsa güzel olur.
işte bunlar hep para onceden hafif gecirenede hastanede el bebek gul bebek bakilirken simdi orta derecede gecireni bile evde karantina uygulaniyo artar bu hasta sayisi herseyi devletten beklemeyin çok doğru sevişmeyin abi birazda skinizin awinizin keyfinden odun verin bulaşmaz
olması gereken bu diye düşünüyorum. bu sistem bir ülke tarafından uygulanıyor...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Türkiye'de geç bile kalindi. Arabistanda Ağustos ayında bu karar alındı ağır bir semptom görülmediği sürece test yaptırılmıştır çünkü herkes farkında bu virusu durdurmanın bir yolu olmadığını.
Ben Bu covid-19 anlamadım bizimki covidli aynı yerde yasıyoruz temas dersen obicim gece 12 den sonra 😊 yok arkadaş bize sevmedi sanırım test her şey yaptırdım negatif yok ayrı yerde kalın yok karantina girin Faso fiso