Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı. Devlet vatandaşı değil rantçı müteahhidi düşünerek hareket ediyor. bina 5 katlı, imar izni de 5 kat. Müteahhit diyor ki üste daire başı 200 bin tl isterim. Hepsi emekli zaten zar zor geçinen apartman şimdi bunlar ne yapsın? Öte yandan deniz kenarında dolgu zeminde x müteahhit diyor ki buraya 20 katlı rezidans yapacağım. Belediyeden izni koparıyor, çıkıyor katları. 1999 depreminden sonra yapılan binalar zemini de iyise güvenilir, gerisi büyük risk. Öncesi yapılar bölgesel imar planına göre değil, ev kaç katlı ise, üste müteahhidi kurtaracak ve ev sahibinin cebinden ödemeyecek şekilde kat izni verilerek 1 yılda yenilenebilir. İstenirse herşey olur.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılneden kentsel dönüşüme gidilmiyor sorusunun cevabı vatandaş istemiyor... Kesinlikle vatandaş istemiyor... Önümde 10 bin konutluk dönüşüm planı var vatandaş mahkemeye gitti durdurdu planı bekliyoruz mahkemeyi yıllarca sürer.
Şimdi devlet belediye ya da toki eli ile bu işleri yapmak istiyor. Bazı belediyeler geniş bütçeler ayırırken bazı belediyeler komik rakamlar ayırıyor. Gündem oldugu için söyleyeyim İzmir büyükşehir belediyesi büyçenin Binde 7 sini sadece kentsel dönüşüme ayırmış bakın yüzde 7 bile değil.
2 yol var 1. si boş arazilere sağlam konut ve şehirler yapmak ki toki bunu bir çok yerde yaptı yapıyor.. ama vatandas o ralara gitmek yasadıgı yerdencıkmak istemiyor.
2. yol mevcut alanı yıkıp yapmak o zamanda vatandaş yıkılmasını istemiyor mahkemeye gidiyor bağırıyor cagırıyor süreci baltalıyor. çok fazla örneği var yani vatandas engel olmasa ecevit 1999 da yapardı yapamadı. zor işler ya11 Yorumla- +1 yıl
Yani aslında geç kalınmış bir konu değil vatandaşla anlaşamıyoruz ve bazı kişiler sürekli mahkemeye giderek süreci baltalıyor haliyle kurumlar uğraşmak istemiyor çünkü mahkeme yıllarca sürüyor iş işten geçiyor
6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi yasası sadece 1 yıl düzgün bir şekilde uygulandı. Bu yasaya göre devam edilseydi vatandaşın isteğine bırakılmıyordu. Yıkım kararı alınan bina 30 gün içinde boşaltılıp yıkılıyordu (gerekirse zorla)
Vatandaşa 2 yıl boyunca kira yardımı ödeniyor, müteahhitler de 7 maddelik harçtan muaf tutuluyordu. (Herkesin işine geliyordu)
Ama belediyeler o 3 kuruş harcı almak için süreci tıkadılar. Harçları almadan ruhsat vermediler. Devletin çıkardığı kanuna yine devlet kurumları riayet etmedi. X partisi Y partisi yok, bütün belediyeler yaptı bunu.
Olan da vatandaşa oldu / olmaya devam ediyor.33 Yorumla- +1 yıl
Keşke sıkı denetimler olsaydı..
- +1 yıl
Denetimi yapması gereken mülki idare zaten bunu yapan. Belediye "harcı ödeyeceksin, git mahkemeye ver geri al" diyor. Aslında mahkemenin aleyhinde karar alacağını biliyor. Ama mahkeme en erken 4-5 senede sonuçlanacak. O sürede de belediye başkanının görev süresi bitecek. Adamın umrunda değil ki.
- +1 yıl
Teşekkür ederim
Hanımefendi çevre ve şehircilik bakanlığı Ülkemiz de seyirci bakanlık olduğu için kentsel dönüşüm konusunda gelişim beklemek çok zor apartmanlarda kat malikleri anlaşmazlık içinde nedeni herkes farklı proje istiyor gelen müteahhiti istemiyorlar apartman eskimiş çürümüş oturanların umrunda değil kat malikleri bencillik yapıyorlar
Çevre ve şehircilik bakanlığı kanun tasarısı hazırlamalı 30 yaşını geçirmiş tüm binalar devlet ile halk ortaklaşa yıkılarak yenilenmeli malesef herkes seyirci kalıyor
Burda asli görev bakanlığın bakanlığın duruma el koyması gerekiyor10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
74Cevap
+1 yılSana basit bir ornek vereyim. Yorumlar da eksik bilgi vr. Bina 1 yasinda daire satis bedeli 500 bin dask bedeli 90 bin bina da 20 kisi olsa, 20 milyon duz hesap dask da 2 milyon tl binayi yikip daha baslamadan 50 v ya 100 bin belediye cesitli belge parasi aliyor. Sen 600 binlik daireni bna 200 e verir misin? Belediye benim yerimi alip bna tokiden ev vercek ustelik parali hayirli isler
12 Yorumla- +1 yıl
Bazıları kabul ediyor şair, peki sen böyle riskli bir binada oturmaya devam edermiydin
- +1 yıl
Binamdaki gerekli eksikleri tamamlar otururum. Gunumuz turkiyesinde yasamak zor alim gucu dusuk bugun 1 euro 10 tl 10 euro 100 tl asgari ucret disinda her seye yilda en 3 sefer zam geliyor. Farkinda degiiz. Yeni afrika ve cin olusuyor. Disa bagimli uretemeyen sistemin kolesi durumundayiz.
+1 yılYapiya bakarmisin daha alt zeminden anlasiliyorki ne zemin etüdü ne radyal temel nede c25 uzeri beton kullanilmiş. Eski yapilar resmen mezarlik gibi. Nasil oluyorda donemin hukumetleri bunlari yapilarina musade ettirmiş. Simdiki yapi denetim merkezleri didik didik inceliyor binalari.
11 Yorumla- +1 yıl
Bu evin yapıldığı yer zamanında patlıcan tarlasıymış. Keza aşağı taraflara 8 katlı evler yapıyorlar ve şaşıyorum.
İnsanların barınma ihtiyaçları var. Başka bir yere taşındıklarında çeşitli zorluklarla karşılaşmaktan çekiniyorlar. Bir de her bölgeye de kentsel dönüşüm uğramıyor maalesef. Bir sürü yasal prosedür var süreç içerisinde.
100 Yorumla
+1 yılBende 30 yaşını geçkin bir binada oturuyordum. Evimiz kentsel dönüşüme girdi. Şu anda yenilenmiş evimizdeyiz. Ancak bu süreç kolay olmadı. Özellikle 70 yaşını geçkin bireyler adeta evine butunlesiyor. Bu yaşta nereye gideceğim, bu evi ne zorlukla aldım v. b sizlaniyorlar. Evin yenilenme sürecinde annemden kalan evde oturdum. Orası 52 yıllık. Oturanlar 75-80 yaş aralığında. Asla bu ev kentsel dönüşüme giremez diyorlar. Hanımefendi bu durumda ne yaparsınız? Sonunda oradaki dairemi satmak zorunda kaldım.
10 Yorumlaİnsanların imkanı yok muhtemelen oradan çıkıp da yenisini yaptırmaya. Bu işler paraya bakıyor, parası olmayana oluyor genelde de ne olursa. Böyle durumlarda devletin hem bu insanlara geçici kalcak yer ayarlayıp hem de bu işlemleri kendileri üstlenmeleri gerekir aslında ama malesef bizimki o kadar ilerleyemedi...
30 YorumlaDüşünmüyorlar... Bilinçsiz değiller, paramız yok diyolar... Göz göre göre ölüyorlar. İzmir de de binada oturanları belediye uyarmış ama oturmaya devam etmişler, boşaltmamışlar... Hep söylüyoruz 1999 depreminden önce inşa edilmiş binalara zaten çürük gözüyle bakıyoruz. Lütfen oturmayın yenileyiniz diye.
20 Yorumla
+1 yılKentsel dönüşüm iyi bir şeyde güçlendirme diye bir şey soktular işte bunda sıkıntı büyük. neyse sorun yinede tabanda yatıyor zaten yani sistem yanlış. Avrupadaki ülkeleri toplasan mütehit sayısı 10bin civarlarında iken bizde 250bin kan emici mütehait var. onlarda yaptığı işten sorumlu tutma gibi bir süreçleri varken bizde kader kısmet var, bu kafa asla düzelmez.
10 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Bence bu konuda kentsel dönüşüm projesi Bir anda olacak bir şey değil artık düşünün ki 80 milyonluk bir ülkede kaç insan kaç bina var hangi birini bir anda kentsel dönüşüm yapabilir ki? Burada devlet şunu yapmalı yapılan binaların denetlenmesi ve müteahhit firmalara ayrıcalık tanınmaması gerekiyor kentsel dönüşüm projesinden önce siyasal partiler konusunda bu parti şu parti hükümetinin adamı ayrıcalıklar tanınmaması gerekiyor.10 Yorumla
+1 yılÖyle deme, devlet ciddi destekler vermiyormuş evini yıktılarına diye duydum tv de, atıyorum mesela 20 bin TL gibi bi destek, iyide bu destekle adam yeni evi nasıl yapsın yahu,
Tek korkum İstanbul, keşke orayı birazcık yenilese devlet de bizden kesse parasını10 Yorumla- Gündem konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılBenim müteahhitim çaldı, benim siyasilerim ruhsat verdi güzel para kaldırdık. Şimdi geçmişte yapılanları telafi adına o binaları yıkıcaz yenisini yapıcak benim müteahhitim gene kazanıcaz inşallah. Kentsel dönüşüm bir rant projesi oldu. hiç bir şey yapılmamasına kıyasla çok güzel bir proje ama şu an ki yapılaşmanın %20 si iptal edilmeli eğer gerçekten insan sağlığı düşünülüyorsa.
10 Yorumla
+1 yılBen avcılarda oturuyorum tam kentsel dönüşüm için görüşmeler yapıyorduk ve bazı ev sahipleri itiraz ediyordu. Şimdi hepsi süreci hızlandıralım diyor. Bakın izmirdede çürük raporu verilen yerde insanlar ihmal etmiş ve oturmaya devam etmiş. Eviniz eski ise sağlam olma şansı çok az arkadaşlar çevrenizi uyarın
10 Yorumla
+1 yılSelam,
İzmir'de yaşıyorum maalesef canımız kıymetli değil...
Bayraklı full böyle hatta yeni binalarda bile yıkılma tehlikesi olan ve derin çatlaklar var... Maalesef 🙄11 Yorumla- +1 yıl
Erenler mahalleside öyle abi. Bayraklı deyince alışamıyor insan önceden Manavkuyu idi orası.
Malesef geç kalındı yanlış bilmiyorsam 2003 yılından önceki binaların sağlam olmadığı söylenmiş 2003 te yeni ve daha iyi bir yönetmelik gelmiş ama malesef buna rağmen birçok yıkılan ve ağır hasarlı bina bulunuyor.
10 Yorumla
+1 yılMülkiyette oturan bazı vatandaşlar kabul etmediği için her konumda kentsel dönüşüme girilmiyor sebebi ise yok müteahhitlere buradan 3-5 daire fazla kalmasın biz rahatımızı şimdi bozamahız demelerinden dolayı.
10 YorumlaBurası gariban apartmanı ve kentsel dönüşüm için extra ücret istendiğinden el kol bağlı kalıyorlar. Kentsel dönüşümün olabildiği yerler arsası kıymetli ve hane sayısı az olan durumlar. Garibana yine bişey yok
10 Yorumla
+1 yılKorktuklari sey su eger evi yikarlarsa bize tekrar verirlermi nerde kalacagiz ya magdur olursak esyalari nereye tasiyacagiz ne kadar surede tamamlarlar burasi turkiye guvenmemek icin sebep malesef cok oluyor.
20 YorumlaGeç kalındı, aynı zaman da bazı geçimsiz ev sahipleri anlaşma konusunda sorunlar çıkarıyorlar.
14 Yorumla- +1 yıl
Evin giriş katının tavanı çöküpte oturanlar ve niceleri bilinçsiz insan çok fazla maalesef
- +1 yıl
Umarım biran önce akıllanırlar
+1 yılİnsanların canı ne yazık ki ucuz o nedenle acelesi yok diye düşünülüyor.
31 Yorumla- +1 yıl
👍👍👍👍🌹🌹
geç kalındı ama daha cepleri dolmadı dolsun sıra halkın da ihtiyaçlarına sıra gelecek tabi mezarda emeklilik sistemi olan bir yer de ne bekleniyor acaba
10 YorumlaAnadolunun bu x kenti tabiki önemli ama İstanbul gibi depremin en riskli olduğu bir metropolde bundan daha kötü durumda olan binalar var ne yazıkki kentsel dönüşüm muabbetini müteahitler çok yanlış anlamışlar ki zengin muhitlerin parali binlarin oldugu yerleri yenileyip ceplerini doldurmayı tercih ettiler. Olası bir depram senaryosunda tahminen ki belkide fazlasi olabilir 90.000 binanin yerle bir olma olasılıgı var imiş İstanbul'da. Durumlar kötü Allah sonumuzu Hayır etsin inşallah
10 Yorumla
+1 yılKonunun mesleğimle direkt olarak alakalı olduğu bir gerçek. Fakat bakıyorum saçma sapan yorumlar yapılmış. Yok efendim rantsal dönüşüm yok efendim çevre seyircilik bakanlığı falan filan. Bahsettiğimiz mesele 3-5-7 yılda halledilecek bir mesele olmadığı gibi, kişilerin ikna edilmesi apayrı bi mesele. 15 sene davalık olduğumuz konut sahiplerinin varlığı bile mevcut. Burada esas rant peşinde koşan müteahhitle ve siyaset insanlarında ziyade, konut sahiplerinin ta kendisi.
10 Yorumla
+1 yılKendinden başka kimseyi düşünmeyen mantar beyinli insan (cık) lar ileride faturanın diğer insanların ve en çok yine kendinin başına patlayacağını hesap etmiyorlar.
10 YorumlaGündem konusunda 392 cevap paylaştı. Belediye şerefiyle bedeli yok bilme ne diye tonla para aldığı için kast oranı düşük olduğu için maliyet kurtarmıyor o yüzdende kimse ile girişmiyor
20 YorumlaGündem konusunda 401 cevap paylaştı. Böyle konularda devletin ön ayak olup vatanfasinin can güvenliği düşünerek insanları projelere dahil etmesi lazım lakin bizim m ülkemizdeki rantiyeden dolayı devlet kan emmeye yer aradığında vatandas bu tür projelerden uzak duruyor
20 Yorumla
+1 yılEn büyük korkuların olduğu yerde bir ses gerçekliği çağırır ve gerçeklik der ki; korkuların sesi dinmeli, onları gerçekle yüzleştireceğim.
10 Yorumlafazlasiyla gec kalindi ama kanal istanbula ve suriyelilere dusunmeden harcama yapan hukumet kendi halkini dusunmez
10 Yorumla
+1 yılGec kalindi mutait ya da insaatcilar kafasi zor anliyorlar heralde
10 Yorumla- Gündem konusunda 332 cevap paylaştı.
+1 yılİzmir de çok gecekondu var ilgilenen bir belediye yok ki chp hiç bakmıyor
10 Yorumla
+1 yılKentsel dönüşüm diyorlar ama 5 yıl oluyor halen yapılcak görüyoruz İstanbul sarıgölde
10 Yorumla
+1 yılBeton gelişimi bile durdu başka hiç bişey de ilerlelemez ülke varsa yoksa döviz artık
10 YorumlaNAsılsa ilk depremde yıkılır masraf yapmalım diyorlar. Bizim insanım için mal candan önce gelir
10 Yorumla
+1 yılbizim ülkede halkın yararına bir şey yapılırsa vallahi kıyamwet kopar billahi kıyamet kopar
10 Yorumla
+1 yılher şeye geç kalırız zaten. alıştık, yadırganacak bir durum değil artık
10 YorumlaAdı değiştirilerek Rantsal dönüşüm yapılıyor.
Kim kimi kandırıyor böylece.10 YorumlaBide inşaat firmaların hala malzemeden çalması. 2020 de zihniyet hala aynı
10 Yorumla
+1 yılBu ülkede hiçkimsenin canını ve refahını düşünerek yaşanmasına fırsat vermeyen bir sistem mevcut...
10 Yorumla- Gündem konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılGeç kalındı. Yok şu metre kare illa o olacak vb diyen 1 komşu işi bozuyor yasa değişmeli.
10 Yorumla Hangi konuya erken yetiştiler? Her konuda geç kaldığımız gibi bu konuda yine geç kaldık.
10 Yorumla
+1 yılKentsel dönüşüm saçmalık gece kondu şart gecekondular depreme karşı en guvenli yer
10 YorumlaNe geçi düzenli yapıya bir türlü geçemedik yoldan geçen mütayit oluyor
10 Yorumla
+1 yılsence ölmek istiyor olabilirler mi? biraz düşünsen cevabını bulabilirsin. Kentsel dönüşüm için daire başı 250-300 bin lira gibi bi para gerek. ve 2 yıl kirada oturcağın için 1,500 liradan 36 bin lirada ekstra masraf.
10 Yorumla
+1 yılmaaleseff aapartman sahipleri dikkat te etmiyor baktırmıyorda
12 Yorumla- +1 yıl
Maalesef haklısınız bunun gibi nice evler var
- +1 yıl
evet :( :( çoğu kişi masraftan dolayı uğraşmıyor
+1 yılBu yasa 9 yıldan beri yürürlülükte fakat herhangi biri çıkıpta binaları yenilemiyor ama bu binalar bir depremde saglam durdu diye umursamadıkları için buhaldeyiz
20 YorumlaKentsel dönüşüm para işi olmayınca napcan red ediyosun
10 YorumlaHemde çok geç kalındı nedeni iyse seçimlerin daha geç olmasından dolayı. Herşeyi siyasete bağlamış durumdayız maalesef.
00 Yorumlakentrsel dönüşüm mutehit değil toki yapmalı devlet sosyal devlet olup bu işi kendisi yapmalı
10 YorumlaKentsel dönüşüm yok değil var ama riskli bölgelerde değil rant ın fazla olduğu yerlerde
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılvatandaş evinin yerine ev isyor sağlam fikirtepe gibi aras kapatmaya benzemesin
10 Yorumla
+1 yılNe geç kalması adamlar kentsel dönüşüm paralarının mk koydular
00 Yorumla
+1 yıl2019 da tamamlanması gerekti ya hırsız, duyarsız bu halk yönetıcısınden, halka kadar
00 Yorumla
+1 yılKentsel dönüşümün ne olduğunu bilen bir kurum var mı acaba ülke de?
10 Yorumla
+1 yılKentsel dönüşüm çok az yapıldı yapılan yerlerde de batırdılar hatta Fikirtepe'de evsiz kalanlar varmış
10 YorumlaKentsel dönüşüm bedava değil sonuçta, Böyle bir binada oturan insanların yenisini yapacak gücü var mıdır sence?
10 Yorumla
+1 yılCani dusunmekten ziyade olan haklari calinip birde uzerine borc cikardklari icin mutahit beyler zengn olim 3 5 dairede burdan kalsn diye hak yerlerde
10 Yorumla
+1 yılHala geç değil kentsel dönüşüm için
18 Yorumla- +1 yıl
Peki neden insanlar o zaman çaba sarf etmiyor.
- +1 yıl
Çok fazla etken var. İnsanların parası yok, bazı yapılar kaçak, bazılarında imar sorunları var. Büyük çoğunluğu da umursamıyor ve benim başıma gelmez diyor.
- +1 yıl
Benim başıma gelmez düşüncesi çok saçma ne olacağı belli değil tedbirini alması lazım
- +1 yıl
Öyle ama insanların düşüncelerine nüfuz edemeyiz. İzmir'de bile depremden etkilenmeyenler şu an bize bir şey olmaz diyorlar.
- +1 yıl
Özellikle Evka-4 de oturanlar sözde evleri kayaların üstlerine yapılmış diye.
- +1 yıl
Onlar o yüzden umursamıyor, Bostanlı'da gevsek zeminde oturanlar bu depremde yıkılmadı bir daha yıkılmaz diyor. Bu zihniyet değişmez ki.
- +1 yıl
Biran önce o zihniyetin değişmesi dileğiyle teşekkür ederim
- +1 yıl
Umarım, rica ederim.
Sen nerde yasiyon heryer boyle
16 Yorumla- +1 yıl
Çankırı diyelim. Fazlaca bu tarz evlerden var. Zamanında patlıcan tarlasıymış zeminin. Anlamıyorum 7 katlı evler yapılıyor..
+1 yılBurası bizim eski ev mi acaba..
20 Yorumla
+1 yılKeske sadece o konuda gec kalmıs olsakk🙄
10 YorumlaCan gittikten sonra harekete gecerler
10 Yorumla
+1 yılHiç birsey için gec kalınmış olmaz
10 Yorumla- Devamını Gör (37)
Devamını Gör(82)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi