Onlara tedavi yasağı getirilsin bir odada izole sekilde kendi kendilerine iyileşsinler. O doktorların onlara harcanan zamanın ve hastalığı bulastırdiklari kişilerin suçu ne? Hak nerede?
Aynı şekilde düşünen çok yakınım olan biri var. Maalesef ben ne dersem diyeyim kendi bildiğinden başkasını düşünmüyor. O yüzden ben yoruldum. Sadece ailesinin kendisinin başına gelince anlayacak, iş işten geçmezse tabi..
Rahmetli burhan kuzu' da koronaya da hiç inanmazdı hep kudurmaktan korkardı darısı diğer devlet büyüklerimizin başına diyorum iyi insanlara bişey olmasın en büyük tedbir bu hastalığı ciddiye almakla başlar.
Sadece şunu soyleyim. Inanmiyorum diyenlerin çoğu oldu. Bunun bazı örnekleri haberlerede cikti. Ikincisi; inanmayabilirsin ama diğer insanlara saygı duymak zorundasin ve onlarin sağlığını riske atmaya ve tehlikeye sokmaya kimsenin hakkı yok. Herkesin sağlığı güçlü değil. Sen inanmıyorum diye yay hastalığı herkese. Sonra birileri ölsün, birileri çok zor atlatsin. Gidin cinayet işleyin bunla ayni sey. Lütfen kendinize saygınız yoksa başkasına saygınız olsun.
Öyle tabi ki. Senin özgürlüğünün sınırı benim özgürlüğümün başladığı yerde biter. Istedigini düşün ama uygulama konusunda benim özgürlüğümü tehdid etmeye hakkin yok. Kimsenin hakkı yok
Ceza kimin umurundaki. Adama 3000 küsür ceza yazılıyor. Bu benim çerez param diyor. Bunu yapana verilecek en azından 1 kaç yıl ceza görecekler ama yok işte.
Aslinda o rakam son derece caydirici olur. Hele ki ust üste o cezayi yerse gorurum ben onun cerezini.. Ama ceza kesen yok. Kesilen tek tük ceza ise devede kulak bile degil.
Kısmen. Yani evde sadece su içmeye gözümü açtığım, zar zor tuvalete gittiğim bi 4 günüm olmuştu. Bilincim yoktu neredeyse öyle halsizdim. Psikolojik olarak da baya kötü etkiledi.
Haklısın. Zaten gelişmiş demokrasilerde kural, denetim ve ceza uygulamalari sin derece etkindir. Bizdeki gibi saldim çayıra mevlam kayira mantıksızlığı yok.
Koronayı o şekilde atlatanların olduğu, olacağı zaten bilinen bir şey. İnanmanız için bunu illa ki ağır olarak yaşamak mı gerekiyor? İnanmadığınızda yine de başkalarına saygı için sosyal alanlarda kurallara uyun. Konu sadece sizinle alakalı değil.
Keşke bi yasa olsa kurallara dikkat etmeyenler tedaviden men edilse. Artis artis gezen senmisin ianmiyormsun koronaya korona olunca hastaneye gelme dense
Zaten tüm bu yaşananlar senaryoydu, ölenler şakacıktan öldü. (!) 🤨 sokacaksın bunları hastaneye, görecekler orada nefes almakta zorlanan hastaları. Belki o zaman idrak ederler. Allah kimseyi kör cahil etmesin.
Bir virüs nezamandır inanç haline geldi din mi bu saçmalığa bak. Bunu diyenler tek tek telef olsun hiç üzülmem. Onca okumuş tıp uzmanı bilmiyor sen biliyorsun
İnşallah hepsi Covid olurlar diyorum. Tevbe ya. Beddua da etmek istemiyorum ama... Valla Allaha Havale Ediyorum bu tip insanları. Millet taşıyıp taşıyıp birbirine bulaştırıyor.
Hastanede corono servisine sonra yoğun bakımına götürürüm vefat eden insanları nasıl çöp poşetine koyup götürdüklerine hayatın ne kadar basit olduğunu farketmelerini sağlarım.
Maske Çenesinin altında duruyor ve takmıyor. Saygısızlık, bencillik, edepsizlik, duyarsızlık, cahillik, vicdansızlık... Daha ne diyim ki yazıklar olsun öylelerine!
Sağıma bakıyorum, soluma bakıyorum corona göremiyorum nerde? Haa ben onu çıplak gözle göremiyorum ama etrafımdaki insanları çıplak gözle görebiliyorum. İşte onlar bunlar!
Öyle sorumsuz düşüncesiz insanlar yüzünden olan korunana oluyor isterim o sekilde olanlarin hastalanıp solunum. cihaza bağlanıp totolarindan solumasini...
Bir adam vardı 56 yaşında bizim mahallede inanmıyordu yakalandı 2 gün sonra öldü.. O inanmayanlar bir acil servislerine gitsinler neyin ne olduğunu görürler o zaman..
Diyeceğim şu onların yüzden bizler diken üstündeyiz. Enfeksiyonum var, virüse yakalanmamak için hastaneye gidemiyorum. Halbuki önlemlerini alsalar atlatabiliriz.
Bende inanmıyordum ilk zamanlar 22 gün evde karantinada kaldım inandim. 2. Defa kapmaktan kaçıyorum şimdi çok zor. Kan grubuna göre degisiyo hafif ya da ağır geçirmek