İstanbul Şehir Üniversitesinin Halk bankasıyla davası vardı ve davayı Şehir Üniversitesi kaybetti ve battılar adı gitti artık ve Marmara Üniversitesi, şehirdeki öğrenciler için garantör üniversite oldu ve şehir üniversitesi battığı içinde şehir üniversitesindeki öğrenciler mağdur oldu şehir üniversitesinin kapanması sizce iyi mi oldu, kötü mü oldu?
Ben şu yazdığını anlamadım. "Marmara Üniversitesi, şehirdeki öğrenciler için garantör üniversite oldu ve şehir üniversitesi battığı içinde şehir üniversitesindeki öğrenciler mağdur oldu " ... Marmara Ünv. si garantör ise, öğrenciler nasıl mağdur oluyor. Bildiğim kadarıyla öğrencilerin eğitimi devam ediyor.
Okuldakilerde bir garip kimse kendini görevini doğru düzgün yapamıyor hepsi birbirine satıyor şuraya git buraya git diye bir tane öğrencilerle ilgilenen bir kadın var o da Allah razı olsun ondan baya yardımcı oluyor.
Sen okuluna devam et... Burslu isen, ücret isteseler bile verme... Böyle dönemde karmaşa olması normal.. Muhtemelen cevap vermemelerinin nedeni kendileri de ne olacağını bilmediklerinden. Ayrıca devlet ünv olması süreci uzatıyor. Birkaç ay içinde soruna çözüm bulacaklardır. Okuldan atmaya çalışırlar ise, işlemi durdurma kararı aldırt ve dava aç. Yasal hakların var...
Yukarı kapısı bir sahil kapısı vardı, rektörlük kapısı vardı, birde yurt çıkışının orda olmak üzere üç giriş çıkışı vardı hepsindede ulaşım ağın vardı yani yurt kapısından marmaraya gidiyordun, rektörlük kapısının ordan otobüsler geçiyordu, sahil kapısındada İETT durakları vardı senin bu durumda neresi oluyor tam olarak yukarısı dedinde yani kafalar karışıyor kocaman büyük bir ariziydi 😊
Orası öyle ama hepsi için demiyorum ama büyük bir çoğunluğu avukat bozuntusuydu benim bölümüm adına konuşuyorum ben iki senelik adalet bölümü okuyorum ama hepsinde bir havalar içinde zaten egolu haller içinde sanki öğrencilerle sidik yarışına giriyorlardı olucak şey değildi yani ve diğer olan biten şeylerde vardı burda söylenmesi hoş olmayacak şeyler
oda bir çeşit terör hadisesidir hocaların öğrencilere ya da öğrencilerin öğrencilere yanaşması iyi bir hal değildir bu kişiler büyüyüp topluma karışıp evlat yetiştirecekler ortaya nasıl bir evlat çıkartır bu haldeki insan iyi düşünmek lazım gençliğe emanet edilen ahlak anlayışı bu değildir
Aynen öyle ama şu kadarını söyleyebilirim gözümle görmedim bunu iyi kide gözümle buna şahitlik etmemişim ama duymuştum okula yayılmıştı bu haber mescitte bazı öğrenciler tarafından seks yapıldığı haberini almıştım şaştım kaldım inancınız olmayabilir ama saygılı olmak zorundasınız namaz kılanan, kuran okunan yerde Allahın isimlerinin anıldığı yerde siz bunu nasıl hangi hakla yapabilirsiniz yani zaten bu olaydan sonra akşamdan 9’dan sonra mescidin kapısını kilitlemeye başmadılar.
doğrudur ıslama karşı bir düşmanlık söz konusu oldu gençleri bu yolda kötü anlamda kullanıyorlar hangi ne görüşe mensup olurlarsa olsunlar lakin insan olsunlar insan olmak çok başka bir durumdur beden insana benzediği için insan olunmaz mahluk olunur yaptığı erdemle insan olunur
Evet ve şehir üniversitesi burslu olduğumuz halde kalan öğrencilerin bursunu yakıp tekrar geri talep ettiğinde geri verdiler ama paramızın üstünde yattılar geri para iadesi yapmadılar şerefsizler
Ünv. böyle bir talepte bulunsa bile mahkemeye baş vurup işlemi durdurabilirsiniz. Çünkü sizi burslu almayı baştan taahhüt etmiş. Dolayısı ile yolun ortasında para isteme hakkı olamaz.
Bu konuyu araştırman gerekiyor.. Buna anlam veremedim. Kaçıncı sınıfsın? Ödeme yapmadığın halde nasıl kayıt yaptılar? Mutlaka bir yerlerde kayıt vardır... Ört bas edilecek bir durum değil. Zorda kalırsan üstüne git olayın.
Benim iki yıllık bölümdü ama kalan derslerimi veriyorum güz döneminde ondan bitiriyorum biliyorum çok komik bir durum ama 4. yılımdayım güz döneminde bitiriyorum 4 dersim kaldı zaten onlinedan çabucak ve hızlıca bitiyor benim kaydım zaten otomatikman şehir üniversitesinden oraya geçti yani otomatik bir şekilde yapıldı kayıt yani
Tabi ki zor oldu ama yinede o okul gittiği sevinçliyim dragos kampusu gerçektende çok çok güzeldi kampusu zaten devletin hazinesiydi değerli araziydi yani ama olucak gibi bir okul değildi orası.
Bence böylesi bir üniversite için gram üzülmene gerek yok çok çok iyi olmuş içerdiği bir sürü pislik dönüyorda tamam pislik her yerde vardı ama bu okul zıvanadan çıkmıştı birinin bir dur demesi gerekiyordu ve battılar sonucunda bence çok çok iyi oldu
2002 den girdikleri hak kalmadı ne diyim üzüldüm, toplum şekillendirmesi ile yapılan atılımlar, üzüldüm kusura bakma duygusuz olabilirim, çünkü devlet ünileri dururken Acaba biraz kendilerini sorgulasınlar. Paşa gibi okuduk aynı kıyafeti yıkayıp yıkayıp giydik. Karma diyorum ben. Tüm frekanslar toplanmış
En İyi Cevaplar