Bugün görülen karar duruşmasında tutuksuz sanık Özgür Tarhan, Ayşe Karaman’ın annesi Feride Karaman, babası Adem Karaman ve taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu'ndan istenilen raporun geldiğini, toplanacak başka delil kalmadığını belirterek, savcıya mütalaa için söz verdi.
Savcı mütalaasında sanık Tarhan’ın ‘bilinçli taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatları, savcının taksir görüşüne katılmakla birlikte, taksirin bilinçli olduğu yönündeki görüşüne katılmadıklarını belirtti. Mahkeme heyeti, sanık Özgür Tarhan’a ‘bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan 4 yıl hapis cezası verdi. Sanığa iyi hal indirimi uygulayan mahkeme, cezayı 3 yıl 4 aya indirdi.
Ayşe Karaman'ın katil zanlısı iyi hal indiriminden 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı! Mahkemeler insanlarla dalga mı geçiyor?
Diyecek bisey bulamıyorum, bulamıyoruz mazallah bisey söylesek mahkeme bizi suçlu bulur durduk yere içeri gireriz şimdi öyle bi devlet olduk çünkü saçma sapan insanlar dışarda devlet korumasıyla geziyor. Masum olanlar içerlerse onların cezasını çekiyor. Bugün bir kadını öldürmenin cezası bu kadar işte. Millet ay sinirim bozuldu, gideyim bir kadın öldüreyim iki takım elbise giyer iki de duzgun diksiyonla konuşurum benim komşuları da yalancı şehitliğe ikna ettimmi hobaaa çıkar yoluma bakarım arkadaş dusuncesindeler. Bu kadar basit bir ülke olduk..
Düşünsene ölünce bile bir hayatı sonlandirdigin için ateşler içinde cehennemde yanacaksın ama yasarken kimse sana bir hayatı sona erdirdiğin için ceza vermiyor. Madem o kadar din o kadar ahlak düşkünüsünüz sokakta birbirini severek sarılan birbirini öpen çiftler görünce cehennemde yanacaksın diye bağırmak yerine bunlara bağırın. Ahlak bekçisi olup kadınlara laf atacağıniza o ahlaki birazda bunlar gibilerine gösterin. Aa ama yok bunlarin kocasını memnun etmemis sofraya yoğurt koymamis kumaya karşı cıkmış diye salak saçma mazeretleri olur ama dimi...
Ne yazık ki bu ülkede insan hayatı kadar ucuz şey çok azdır. Ölen öldüğü ile kalıyor. Ailesi ne kadar yıkılmıştır bu kararla, bu tarz olayların karşılığı bu denli az olmamalıydı. 😢
osman kavala bin günden uzun süredir içerde fakat katiller sürekli iyi hal indirimi alıp gününü gün edebiliyor galiba hukuk sistemimiz sadece muhaliflere işliyor.
Ülke yavaş yavaş araplaştırılıyor. Kadın hakları varmış gibi gösterilip en büyük hakkı olan yaşama hakkı elinden alınıyor. Misal Aleyna vardı soyadını unuttum. Birde Batman'da kıza tecavüz edip ölümüne sebep olan uzman çavuş. İki failde serbest. Daha bunlar kadınların iyi günleri. On kişinin tecavüzünede uğrasa Arapistan gibi Afganistan gibi tecavüze uğrayan kadın suçlanacak demedi demeyin.!
Bir canlının kız ya da erkek , yaşamı son buluyor. Bundan ağır bir suç olabilir mi? Allahın verdiği cana kıymak.. Böyle affedilemez bir suça bulaşan kişi yok beni tahrik etti , yok kendimde değildim diyerek iki üç yılla işin içinden sıyrılabiiyor. Bir insanın canı bu kadar değersiz mi? Çok merak ediyorum bu kararı verenlerin kızı aynı durumda olsaydı yine 2-3 yılla sıyrılabilecekler miydi?
Yargı zıvanadan çıktı🤦♂️ Bu kadar Rezil bir hukuk sistemi olmamaz adam öldürene 3 yıl, maske takmadı diye polislerden dayak yiyene 9 yıl ceza istenen hukuk sistemimizi ve iyi hal indiriminizi seveyim...
Kravat takıp sakal traşını olunca biraz da kibar konuşursan 2 yıla da indirirlerdi be koçum. Keşke bunlara da dikkat etseydin diyesim geldi. Adalete güven kalmadı memlekette
Bizde güzel kızlara ne oluyo diyoruz, demekli ölüyolarmış. Adalet yerini bulduğu zaman herşey yoluna girecektir. 3 yıl ne ha bi yazık sadece yazık ne indirimi bu esnaf indirimi mi he can pazarımı var ne bu?
iste :) adil adalet herkese eşit adalet bu mu? insnın davayida bilmiyorum ama hukuga olan inanc yitiriliyor hatta sosyal medya tepkileri ile ceza alan insanlarla dolmaya basladi ulke yazık.
evet arkadaşlar artık insan öldürmek bile bedava 3 yıl yatıp çıkarsınız
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Artık kendi adaletimizi kendimiz sağlamalıyız, başımızda devlet yok gibi.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Türkiye afgan Irak Hindistan ülkesine dönüyor böyle giderse Kadın kalmayacak Kızlar artık dövüş spor yapın kendini korumak adına bakın adalette yok
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sadece senin gibi taksir, bilinçli taksir vs hukuki kavramlardan bi haber sosyal medya cahili xper kasıp soru soruyor. Mahkemelerin yaptığı bir şey yok.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Ayşe Karaman'ın katil zanlısı iyi hal indiriminden 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı! Mahkemeler insanlarla dalga mı geçiyor?