Polis, bir vatandaşa “kurallara uymadığı” gerekçesiyle zor kullanacağını söylüyor.. Vatandaş ise “yapabiliyorsan yap!” diye tehdit ediyor..
Polis de yetkisine dayanarak alıkoyarken, sözde özgürlükçü takınan kadın (muhtemelen feminist), “Ceza almak istemiyeeoo” diyor.. Yuhhh! Bu ne saçma hak savunmak? Adam suçlu!
İyi ben suç işleyim ama canım tutuklanmak istemesin, ceza almak istemesin, bedel ödemek istemesin.. Neden? Çünkü ben ÖZGÜRÜM..
Özgürlüğü anlayamadığımız gibi, ağır da gelmiş olmalı. Bizler millet olarak bağımsızlığı henüz kavrayamadık. Kuralları çiğnemek, başkalarını rahatsız etmek, haykırışlar eşliğinde savunuş yapmak.. Bunlar özgürlük değil, yanlış biliyoruz. Kolaylaştıran değil, zorlaştıran olmayı seçiyoruz her zaman. Adabıyla bir işi başaramıyoruz ne yazık ki..
Bizim ülkemiz insanları özgürlüğü genellikle ben istediğimi yapayım bana kimse karışmasın ama benim düşünceme, davranışıma ters bir şey olursa da 'bu ülkede özgürlük var' diye protesto edeyim şeklinde anlıyorlar bence. (istisnalar elbetteki var ama genellikle böyle)