Corona virüsü son günlerde etkisini artırırken Erzurum'dan üzücü bir haber geldi. 9 yaşındaki Esmanur Kartal, corona nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Esmanur'un, doğuştan bağışıklık sistemi düşük olduğu için her ay hastanede tedavi gördüğü belirtildi.
Dün bir soruya denk geldim burada halkın yüzde bilmem kaçı bu virüse inanmıyormuş, bilmem yüzde kaçı da abartıldığını düşünüyormuş.. Evet, abartılıyor bakın ufacık bir kız çocukluğunu yaşayamadan bu illetten öldü.. Israrla maske takmayanlara bu ders olur umarım..
Israrla maske takmayan insanlar yüzünden 9 yaşındaki Esmanur Covid-19'dan hayatını kaybetti! Maske takmak bu kadar zor mu sizce?
Çok üzüldüm Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olsun Yakınlarına Ailesine Başsağlığı Ve Sabır Diliyorum Evlat Acısı Çok kötü Bir acıdır Allab Kimsenin Başına Evlat Acısı ve daha kötülerini vermesin Amin Ulan Şu Cahil canım Mal zihniyetliler Neden Maskenizi Takmıyor sunuz Hafif Bir Hastalık mı? Sanki bu Bu Ölüm Haberleri Kurallara Uymayan Mallara Ders Olsun Akılları Başlarına Gelsin de kurallara uysunlar Eğer Kurallara uyulmazsa Bir virüs Hepimizi Götürür Allah korusun Herkes Maskesini Taksjnlar ve kalabalık ortamlarda Maskeyi Hiç Çıkarmasınlar eldiven kolonya da şart Kurallara uyarsak virüsün Gitme olasılığı o kadar yüksek.
Hani çocuklara işlemiyordu? “Bilim adamları” öyle söylüyordu. Ya koronadan değil başka sebepten öldü ona da korona dediler ya da BİLİM ADAMLARI da YANILABİLİYORMUŞ. Demek ki neymiş BİLİM YANILABİLİRMİŞ. 😊
Çok üzücü. Allah rahmet eylesin demekten başka bir şey gelse elimizden keşke. Bağışıklığın güçlenmesi için Kara Mürver ekstresini çok öneriyorlar ama ne kadar etkisi olur bilmiyorum. Yeri gelmişken buradan hatırlatalım bağışıklığı düşük olup da okuyan varsa biraz kullansın inşallah fayda görür. Ben de kullanıyorum. Deneyip göreceğiz.
Öyle maalesefki kimsenin tını değil. Dalga geçer gibi bide kollarına takmaları çıldırtıyor. Bu gidişle sonumuz yaş. Ayrıca o kadar insan aynı sebeple hayatını kaybetti ve kimse akıllanmadı. Bu saatten sonra da kimsenin akıllanacağını düşünmüyorum. Toplum arasında artık bu sebeple ölmek olağan hale geldi. Umarım yanılırız.
abartiliyor diyenler ya da inanmayanlar aptal insanlar nefes ve damlacik yoluyla bulasan illet bir hastalik ve istatistikler gosteriyorki iki tarafda maske takar 1.5 mt mesafede kalirsa viruse maruz kalmiyor ya da camlar kapilar acilip maskeli bir sekilde kapali ortamda da olunsa korunuluyor öleyse gercekden maske ve sosyal mesafe onemli matematik yanılmaz
Sorun maske takmakta değil. Nasil ki Grip olan birinden 3 adim geri duruyorsak simdi de herkes gripmis gibi davranmak gerek. Birsey alip vermeyecen, tokalasmayacaksin. Cok fazla yaklasmayacaksin. Saglikli kisinin maske takmasi kendini %10 korur. Viruslu kisinin maske takmasi etrafı %70 korur. Çene altina veya burnun altina takanlara da ayrica gıcığım. Maske burun icin filtredir. Virusu gozunuzden bile kaparsiniz. Onun icin uzak durun uzak durun. Bu kadar zor degil yaa🤔🤔
Bu ulkede pkk hergün 60 vatandaşı şehit etse ortalık karışır, ulke bazında sıkıyönetim ilan edilirdi. Ama koronadan olduklerinde hiç sıkıntı olmaz. Algida secicilik, 2 yuzluluk tam olarak böyle oluyor. Yazıklar olsun böyle düzene.
Devlet halka bıraktı. Ben yasak getirmeyeyim halk kendini korur dedi. halk ne yaptı en ufak bir izinde heryere saldırdı plajlar adalar vsvs. heo aynı zihniyet bana bişey olmaz zihniyeti. allah rahmet eylesin
Abartılıyorsa daha ben bu gece neden Corona tesmimin pozitif olduğunu rüyamda gördüm. Benim bile bilinçaltım etkilendiyse bu abartıyorlar diyenler kesin siyasal islamcı puşttttt olmalılar.
Vücudumuzda laktaz enzimi yok ama laktozsuz süt içen yok mesela maske olayını buna benzetiyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Doğal seçildim yeteri kadar iyi değilsen üreme çağına gelmeden ölmesi daha iyi genlerini bir sonraki nesle aktarmamış, bu iyi... Ama insani açıdan bakınca senin benimde çocuğum olabilirdi, bu da kötü.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Israrla maske takmayan insanlar yüzünden 9 yaşındaki Esmanur Covid-19'dan hayatını kaybetti! Maske takmak bu kadar zor mu sizce?